hmm ja sam naivka, ali stvarno sam mislila da ako se s djetetom trebas ili zelis voziti taksijem lijepo nazoves radio taksi i kazes da imas dijete i da ti oni odnekud izvuku taksi vozilo koje ima sjedalicu i gotovo. nije mi na pamet palo da je to nemoguce. i ne budi lijena, poslala ja mail s pitanjem koji taksi ima sjedalicu da ga direktno nazovem kad mi bude trebalo.

nema!!! nijedan!!! stovise, tvrde da zakon to nije regulirao!!!!

evo maila

poštovana,

zakon oprijevozu u cestovnom prometu nije regulirao pitanje sjedalice za dijete u taksi vozilima. Zbog toga do daljnjega taksi vozila neće imati sjedalice već ste dužni na zadnjem sjedalu držati dijete u naručju.

Sa poštovanjem

PREDSJEDNIK

Juraj Šnidarić
----- Original Message -----
From: xxxx
To: info@radio-taksi-zagreb.hr
Sent: Tuesday, November 14, 2006 12:48 PM
Subject: autosjedalica

Postovani!

Molim Vas da mi odgovorite kako je moguce dobiti taksi vozilo koje ima autosjedalicu za dijete 1-3 godine. Uskoro će mi vjerojatno zatrebati pa bih se voljela pripremiti. Bilo bi idealno kad bih dobila izravno broj mobitela vozača koji ju ima. Radi se o relaciji xxxx
Zahvaljujem, uz pozdrav

xxxxxxxxx

nadam se da se mome pitanju necete cuditi, s obzirom na zakonsku odredbu o prijevozu djece u osobnim vozilima.
ne kuzim? zakon o sigurnosti prometa na cestama ne odnosi se na njih? idem ih pitati.....