Citiraj mendula prvotno napisa
Citiraj Ancica prvotno napisa
Medutim, mislim da je od interesa napomenuti da su taksi vozila u vecini drugih zemalja izuzeti od odredbe koja se tice obveznog koristenja sjedalice.
Pa zašto? :/
Ne mogu ti sa sigurnoscu reci ali pretpostavljam da je to zato sto je prosjecnom taksistu nemoguce sa sobom nositi sve tri vrste sjedalica cijelo vrijeme a taman i da mu stanu sve u gepek, di bi stavljao prtljagu putnika?

Druga stvar je sto bi ipak ovdje trebala biti odgovornost na roditelju odnosono onom u cijoj je skrbi dijete da osigura sigurnost djetetu.

I treca stvar koja mi pada na pamet je liability odnosno zakonska odgovornost u koliko nesto pode krivo (sjedalica nije dobro namjestena, dijete nije dobro vezano, sjedalica neprimjerena djetetovom razvoju), tko bi trebao snositi odgovornost?

Neke taksi kompanije u nekim zemljama imaju organizirano tako da ti mozes, ako to ucinis dovoljno rano, naruciti taksi sa sjedalicom (i nadati se da ce doci s primjerenom sjedalicom i znati kako je pricvrstiti). Ali to je mislim rijetkost. A takvom bi taksistu ta sjedalica mogla donijeti dodatni problem jer on kad tebe odbaci, nemre te odbacit skup sa sjedalicom, i onda ak treba otic po neku grupu odmah nakon sto je tebe odbacio koja jos ima uz sebe prtljagu, to nece moci.