Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: učestalost dojenja i dalje ista - što sada?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno učestalost dojenja i dalje ista - što sada?

Filip je beba koja će 20-tog navršiti 5mj i dalje cica jako ćesto.
    30min, 40min do 1h nam je prosjek. Ako se navažamo kolicima po gradu može izdurati i 3h (rijetko smo toliko vani ali u tim slučajevima spava i ne cica). Noću sika oko 21h pa u 24h, 02h a onda do jutra svakih 1h.
    Cika nekih 5 do 10min po podoju.
    Pedijatrica smatra da je već veliki i da je odavno morao prorijediti podoje i mišljenja je da nemam dovoljno mlijeka da se normalno najede.

Piški puno ali puno i plaće a plać rješavamo sisanjem. Stolicu ima 1x u dva do tri dana. Trebam li što mijenjati? Pokušala sam mu razvući obroke danju ali onda bi cijelu noć nacicavao.
    Ili da mu uvedem doheanu kozjim mlijekom (Paula je bila alergična na kravlje pa da se povijest ne ponovi)?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

po mome se nemaš šta brinuti, kod nas je isto takva situacija s tim što će Anja sad 8 mjeseci, a i dalje doji jako često,
    oni su takve bebe

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja mislim ako i anjica.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po tome sto ti opisujes, sve se cini savrseno u redu. To je njegov ritam koji treba postivati i to je to. Ne vidim kako bi bio problem s kolicinom mlijeka (kao sto pedijatrica sugerira) s obzirom da dijete savrseno dobro napreduje, sretno je itd.

Kozje mlijeko NIKAKO NEMOJ UVODITI!!!!!! Bez obzira sto nije kravlje, razlika nije bas tako velika Svakako pricekaj do godinu dana! Kozje mlijeko je ipak za male koze, tvom djetetu je svakako u ovoj dobi primjerenije tvoje mlijeko.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

TNX. Nastavljamo po starom. :D

Nevjerojatno kako brzo mogu izgubiti samopouzdanje kad je u pitanju dojenje. Valjda se bojim da mi dijete nebude gladno pa me uznemiri i najmanji crvić sumnje :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Paula samlo samouvjereno naprijed u duuugotrajno dijenje.

Da te malo utjesim moj O je tako dojio i sa 18 mjeseci. Onda je laaaagano porjedjivao dnevne podoje - ali su nocni postojano ostali na 1h vremena!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Paula - još malo pa ćeš se moći opustiti, kad krenete s dohranom, već će ti biti malo lakše. Ja sam se što se tiče povjerenja u količinu mlijeka opustila tek sa nekih 7mj. cijelo vrijeme sam bila u brizi ima-nema... samo se ne daj idejama da uvodiš neko drugo mlijeko, ti znaš da je tvoje najbolje mlijeko za tvoju bebu!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da me netko pita, ja uopće ne zanm koliko puta dnevno Lana jede: znam samo da traje jako kratko

A i mene je začudilo ovo za kozje mlijeko. Kad bi baš bilo neophodno iz nekog razloga, zar ne bi bilo bolje adaptirano?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    A i mene je začudilo ovo za kozje mlijeko. Kad bi baš bilo neophodno iz nekog razloga, zar ne bi bilo bolje adaptirano?
    Svakako

Citiraj paula prvotno napisa
    Nevjerojatno kako brzo mogu izgubiti samopouzdanje kad je u pitanju dojenje. Valjda se bojim da mi dijete nebude gladno pa me uznemiri i najmanji crvić sumnje :/
    Ma sve super Paula

Nista te ne kosta da svoje sumnje podijelis s nama, a mi cemo ti pomoci da odagnas lose misli, udahnes par puta i nastavis kako si i do sada radila

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Anchie

Stvarno neznam kako bi završilo naše dojenje bez rodinih savjetnica

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Paula, meni se čini da ti pedijatrica prilično potkopava to samopouzdanje, a da o dojenju i ne zna baš previše.
    Tvoje dijete ima ritam skroz primjeren njegovoj dobi. Slobodno možeš biti samopouzdana u svoje tijelo, u svoje dojenje.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Anita je do DESETmjeseci imala razmak izmedu podoja na 1,5 do 2 h. Aktivnog cicanja je bilo maksimalno 10 min, nakon toga bi pustila iku, ili cesce, zvakala bradavice ili najcesce, drzala zagriznutu ciku da je ne mogu izvaditi.Tada je krenula dohrana, jako sporo, no podoji su jos duuuuuuuugo bili cesti. Sada ima 16 mj i ima dana kad se zbilja najede, al i dalje zaliva cikom

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Paula, osim toga, Filip je stvarno velika beba. Ne bi bio tak velik da nemaš dovoljno mlijeka.

goce1

Početno Re: učestalost dojenja i dalje ista - što sada?

Citiraj Paula prvotno napisa
    Filip je beba koja će 20-tog navršiti 5mj i dalje cica jako ćesto.
    30min, 40min do 1h nam je prosjek. Ako se navažamo kolicima po gradu može izdurati i 3h (rijetko smo toliko vani ali u tim slučajevima spava i ne cica). Noću sika oko 21h pa u 24h, 02h a onda do jutra svakih 1h.
    Cika nekih 5 do 10min po podoju.
    Pedijatrica smatra da je već veliki i da je odavno morao prorijediti podoje i mišljenja je da nemam dovoljno mlijeka da se normalno najede.

Piški puno ali puno i plaće a plać rješavamo sisanjem. Stolicu ima 1x u dva do tri dana. Trebam li što mijenjati? Pokušala sam mu razvući obroke danju ali onda bi cijelu noć nacicavao.
    Ili da mu uvedem doheanu kozjim mlijekom (Paula je bila alergična na kravlje pa da se povijest ne ponovi)?
    Uopće se nemoj uzrujavati! To su jednostavno takva djeca. Moj Tomislav danas ima osam mjeseci, po noći sisa skoro svaki sat. To mu je za utjehu, tako se i uspava. Znam sigurno da nije gladan, jer je prošli mjesec na kontoli sa sedam mjeseci imao 10kg. Cijeli je bucmast, jednostavno uživa sikiti.

http://i60.photobucket.com/albums/h2...PB270011-1.jpg

anchie76 editirala sliku u link u skladu s pravilima foruma

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •