Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
Neki dan sam se naljutila na jednu prijateljicu koja tvrdi da je pms razdoblje kada zena jače "vidi" i ustvari tada izbija ono što se inače potiskuje. Inače bih čak i vjerovala u tu teoriju, ali trenutno se ne mogu sjetiti ničega što me uistinu realno opterećuje.
Mislim da ti prijateljica ukazuje na mudrost našeg tijela koje prolazi mjesečni ciklus. Razdoblje ovulacije je razdoblje kad je žena kreativna, poletna sklona poduzimanju novih pothvata, dok je razdoblje PMS-a razdoblje kad se žena povlači u sebe i sklonija je unutarnjem istraživanju. Neke su emocije snažnije u to doba a to je samo znak da bi ih trebale prapoznati. Razdoblje menstruacje je doba kad žena treba pažnju i ljubav iz svih mogućih izvora, pogotovo onog unutarnjeg...
To je period stvaranja i umiranja (jajne stanice) i nema šanse da je naše tijelo samo tijelo i da energija koju koristi za taj proces nije povezana sa umom ili emocijama.

Budi blaža prema sebi, strpljivija i prihvati te oscilacije raspoloženja kao znakove da rasteš i prepoznaješ se.