Ja osobno nema jako izražen pms-tj. znam točno večer prije nego ću dobiti biti malo živčanija, ali ništa posebno, međutim, moja prijateljica je imala tako jake napade ljutnje za vrijeme pms da bi bacala stvari po kući, od toga da je lupala depresija- to joj je trajalo oko godinu dana i onda se smirilo. Znam da je bila pred odlsazak doktoru jer se ozbiljno zabrinula nad sobom i nad tim da je osjećala da gubi kontrolu.
Ako je istina da jačina pms ovisi o tom nesrazmjeru hormona i ako znaš da ti doista fali progesteron, onda je tim lakše jer možeš lupati na sam uzrok. Obično manjak progesterona uzrokuje povišen prolaktin, pa provjeri njega jer ako je tako možeš uzimati Agnus Castuas-Vitex (biljka) koja smanjuje prolaktin i samim time se progesteron povećava inače tu biljku imaš u Encijanovim tabletama PMS-free pa pokušaj i s time.
Druga stvar je da možeš piti čaj od vrkute (gpospin plašt) koji dovodi hormone u ravnotežu, pa pokušaj i s time. Vjerujem da se tome može doskočiti, samo treba način način.