-
NINAZ - vjerojatno imas pravo jer moje 3 godine makrobiotike su bile apsolutno pms-free!
Ali i sad nastojim pripaziti na prehranu (nije vise makrobiotička i sadrži dosta "smeća" u principu) i dogadja se upravo to - da je blaze! I u principu je on i sad blazi nego prije ove trudnoce.
Neki dan sam se naljutila na jednu prijateljicu koja tvrdi da je pms razdoblje kada zena jače "vidi" i ustvari tada izbija ono što se inače potiskuje. Inače bih čak i vjerovala u tu teoriju, ali trenutno se ne mogu sjetiti ničega što me uistinu realno opterećuje. Naravno, naljutih se jer sam u pms-u
, a i ne volim kad se SVE teoretizira i baca na psiholoski uzrok. Kao prvo... psiha je vrlo širok pojam i ja definitivno nisam savršena pa da nemam što za naučiti u životu, stoga se može taj moj "unutarnji nedostatak" manifestirati i na fizičku razinu, ali k vragu valjda se nekad zbiva i nešto što i nije povezano sa nečim toliko površnim da to mogu samo tako lako otkriti i ukloniti. Neke stvari možda kreću jednostavno od tijela, a ako i ne, možda im se može pomoći putem tijela. Tko zna kakve sam sve pogrešne i traumatične obrasce života stekla njegovim tijekom, zasigurno sam prošla fazu kopanja po svemu i svačemu i traženju vlastitih nedostataka da bi bila bolja (kome, čemu?).
Ja sam ja. Napredujem svojim tokom. Rastem, učim, otvaram srce i um svojim tokom, uz pomoć okolnosti, prijatelja, ljubavi, djece..... Sve što vidim kad nekome izrazim ovaj problem je ili njegovo poricanje ili pokušaj da me motivira da se potrudim da budem "bolja, strpljivija, smirenija".... što jesam OSIM u tih dana. Na kraju se opet osjećam ugušeno.. onako tipično: "žena si, šuti i trpi".... i to najčešće čujem upravo od žena... grrrrrrrrrr....
Morala sam ovo podijeliti sa vama.
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma