Jesi li probala nesto bas za izbijanje zubica, camomilu ili nesto slicno?
Jesi li probala nesto bas za izbijanje zubica, camomilu ili nesto slicno?
Preporučam svima kojima klinci tako očajno spavaju da pozovu doma radiesteziologa (valjda se tako zove?!?) da im provjeri zračenja u sobi. MM i ja smo riješili to magnetnom prekrivkom za krevet koja neutralizira sva neg. zračenja- razlika je nevjerovatna. Postoje 2 mreže zemaljskih zračenja (kao neke magnetne silnice) i podzemne vode. Još je i važno da se spava u položaju glava-sjever, noge-jug.AnaDelVito prvotno napisa
Sigurno su bebe osjetljive na zračenja, možda i osjetljivije od odraslih.
imaš li kakvog radiestezistu za preporučiti?
o tome sam i ja razmisljala, ali na tom istom mjestu je spavao prakticki bez budjenja kad je bio manji?? u cemu je onda stvar?
momtobe, molim te posalji mi na pp kontakt i cijenu! mozda pokusam (dok mm-a nema doma)
mi smo u cudnoj fazi. homeopatija je mozda ipak dala rezultata - naime u petak sam mu dala jacu potenciju i spavanje je bilo ovako: 3.5 sata u komadu :shock: i nakon toga 3x po 2 sata u komadu :shock:
sto je stvarno super. samo sto izmedju toga nije lako zaspao, trebalo mu je dugo da se potpuno smiri. jucer smo imali jako buran dan, po noci je imao temperaturu (blagu) i puno se budio. tako da ne znam sto da mislim, jel to od zuba ili neka viroza (sad po danu je super) ili reakcija na stresan dan, ili nesto. vidjet cemo.
uglavnom, vjerujem da cemo naci homeopatski nacin da bolje spava, samo treba malo istraziti sto mu pase.
Da se nadopunim, mi i dalje ne spavamo, ali smo na srecu uspijeli pomaknuti spavanje sa 4 ujutro na 22h navecer :D :D :D
Kako smo to uspijeli??? Redovitim budjem u 6:30!!! Malo po malo smo pomicali i malo po malo nam je uspijevalo. 2 mjeseca muke! Spavanje po noci je i dalje koma. Budjenje svakih sat vremena, a nekad i manje ili spavanje ali konstantno na cici. Ja vec 2 mjeseca radim, pa da vam nepricam kad me pitaju u trgovini za mladju suradnicu - o to vam je kcer???(imam 25 godina, a ona 18)!!!! Grrrrrrr. Sto da vam pricam, redovito vas citam, pratim, gledam jel ima sto novog, dal postizete kakve rezultate i kako vidim... 0 bodova! Pa mi je onda (malo zlobno) ipak lakse! Bez uvrede, rado bi svi nasi dragi malisani spavaju, ali mi je nekako lakse kad vidim da nisam jedina. Homeopatija mi je do sada najsimpaticnija, stoga pisite, dajte mi rezulate... Uglavnom, nadam se da ce se ubrzo popraviti stanje.
Pođoh jucer da napišem kako je mala konačno odspavala 5 sati u komadu i da metoda počinje djelovati, pa si onda mislim, ma još ću malo sačekati da se ne ureknem.....i naravno, opet noćas cijelonoćni show...ovo me stvarno polako frustrira!!![]()
Evo i mene...malo sam zbunjena. Kad sam bila kod homeopate, rekli su mi da je razlog sto dete lose spava verovatno u meni (stres, umor, nedostatak energije, a dete sve to oseca). Rekli su da sam "previse posvecena mama" (citiram) i da treba malo da spustim loptu. Evo, vec dve noci mm spava sa njom u sobi i dete se budi max 2 puta- jednom ispadne cuca, drugi put je donese da sisa...Pitam se da li je stvarno moguce da tako uticem na nju? :? :? :?
Pa možda smo mi mame stvarno "krive" ali ne vjerujem da se radi o prvelikoj posvećenosti jer to u dječjim očima nije moguće, već jednostavno mirišimo na mamu i na mljekeco![]()
moji to imaju doma, nije pomoglo.momtobe prvotno napisa
mi smo dok sam bila trudna zvali dva razliscita i rekli su razlicito stoga.....a dodje par tisuca kuna!!!
npr. MM vjeruje u to i bjezi od Harmanovog cvora ko od vraga, a ja ne. ja normalno spavam, zivim, on bas i ne![]()
jos smo dobili od svekra neku piramidu....trebali smo imati zdravlje i blagostanje i stajaznam sta...nakon mj. dana sam prokrvarila i zavrsila u bolnici sa "prijeteci prijevremeni" na bolnickoj listi.
vjerujem da zracenja postoje, ali ne vjerujem onima koji ih "otkrivaju" i koji nesto proodaju.
i ne znam koliko bi malu bebu stavljala na magnete i koliko to utjece na njih.
moje razmisljanje![]()
imam L. u rukama pa se ispricavam na felerima.
moje izbivanje s topika protumacite kako zelite, ja vam necu nista reci, Felix zna o cemu govorim![]()
![]()
nama homeopatija pomalo mijenja spavanje. drugačije spava danju - sada je to u krevetiću. noću se već tri noći za redom sam uspavao nakon što se počeo meškoljiti i to bez plača. jedemo između tri i četiri i od tad se budi češće, oko pola šest-šest i oko sedam. nakon sedam ne skida se s cice i do osam obje su prazne.
zadovoljna sam i odmornija. homeopatske pripravke uizimamo i on i ja. janjeća koža je na podu ispod kreveta.
javljam dalji razvoj stvari.
Evo da prijavim da nam se nakon 2 tj. po metodi "no-cry sleep solution" stanje pocelo popravljati, sada vec nekoliko noci spava po 4-5 sati u komadu, sto nam se nikad prije nije desilo! I ne samo to, cini mi se da smo uvodjenjem striktnog rasporeda i po danu popravili i apetit, pa se i dohrana popravila....ili je to mozda posljedica nocnog nesisanja. Sto god, ide na bolje! :D
kako ste nabavile "no-cry sleep solution"?
algoritam? internet? imate li link? koliko kužim knjiga kod nas nije prevedena.
Naša česta buđenja definitvno imaju veze sa zubićima. Nakon prvog zuba imali smo 2 dosta mirne noći (2 buđenja), a nakon drugog zuba čak 2 noći bez cicanja. I noćas je bilo dosta mirno, bez cicanja negdje do 5 ujutro, a od 6 je počeo cendrati. U 6.45 se probudio, malo smo cicali i igrali se u krevetu, pa začorili do 9.50 :shock:
Sve u svemu, ide na bolje (za razliku od dohrane, povrće je i dalje fuuj).
Ja sam nabavila preko AmazonaAnaDelVito prvotno napisa
http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_b/...Go.x=13&Go.y=9
ajme koliki link :shock:
Knjiga je na engleskom, ali stvarno lako razumljiva. Ako si u skoli ucila engleski, lako ces ju razumiti, vjerujem!
:D :D :D lijepo je vidjeti da ima pozitivnih pomaka.
Jedino sto me ubi je kad se probudi nakon tih 4-5 sati spavanja, ona je spremna za igru, pa uspavljivanje zna potrajati jaaaaako dugoNadam se da ce i to uskoro prestati!
nama su isto budenja ucestala od kad smo navrsili 6 mjeseci, pogotovo pred jutro
uzrok tome bi mogli biti zubici, ali vidim da je cesto i njegova potreba da se pokaka, ili prdne...
najgore je kad se potpuno razbudi (najcesce ak se jako popisao pa ga presvucem), onda bi se igrao pol sata, sat, al na kraju ipak zaspi, i sto je nevjerojatno SAM, gledajuci u mene, ja obicno zaspim prije njega![]()
nisam citala no cry sleep solutions, ali sam od searsa the baby sleep book...sta reci, sve je to super u teoriji, ali u praksi je svako dijete drugacije, i neki puta stvarno nista ne pali
I mi imamo iskustva sa buđenjima svakih pola sata. Nije da smo prije zubića bili neki spavači (3 cicanja u prosjeku) ali su ova polsatna spavanja definitivno bila povezana s izbijanjem prva dva donja zuba. Taman se malo vratilo u normalu, sada nam izlaze gornja dva. To je tek muka: cmoljav po danu i po noći. Prije više od tjedan dana sam bila uvjerena da je jedan izašao, ali se nekim čudom povukao i nikako da se pojavi ponovo.
Moje je mišljenje da se generalno sva dojena djeca bude i ne prospavaju cijelu noć (čast iznimcima), a pogotovo ona koja zaspivaju uz cicu (to smo mi). Oni jednostavno trebaju tu cicu da bi se opustili jer ne znaju se drugačije opustiti i zaspati kada se probude u sred noći. Moj I. se obavezno probudi sat-sat i pol nakon uspavljivanja i nema šanse da sam ponovo zaspe.
I mi smo imali plakanja u snu kojima nije bilo pomoći (čak ni cica), pa smo ga budili da se smiri. Kasnije sam to povezala sa zubićima jer se to događalo u tjednu prije nicanja prvih zubića.
Cure, tek sam sada čitala opet ovaj topic... Evo linka: http://www.alternativa.putokaz.biz/radiestezija.htm
Čovjek za 50kn (mislim) dolazi doma i mjeri zračenje. Ima rašlje i nekakav aparat koji detektira zračenje- nevjerovatno za vidjeti, kako sa onim rašljama ide po sobi kao da ga vuku, tko ne vjeruje u takve stvari došlo bi mu smiješno, ali kad poslije i aparat potvrdi isto...zapitaš se.
On i prodaje te magnetne prekrivke, ali stvarno bez obaveze. Mislim da je ok provjeriti zračenje, pa onda doskočiti, pomaknuti krevet i sl.
I to smo probali. rekli su nam da nam je kinderbed na najgorem mogućem mjestu- na čvorištu svemirskih zračenja. Nakon toga stavili smo njegov krevet na nemoguće mjesto u sobi koje je čisto od zračenja i rekli da ćemo dati 5000 kuna za tu prostirku ako se popravi stanje. Sada se moj M jedva provuče do svoje strane, a što se tiče spavanja - nema promjene. Jedino mi je I. nekim čudom jednu večer zaspao sam u krevetiću bez nunanja i cice.Preporučam svima kojima klinci tako očajno spavaju da pozovu doma radiesteziologa (valjda se tako zove?!?) da im provjeri zračenja u sobi. MM i ja smo riješili to magnetnom prekrivkom za krevet koja neutralizira sva neg. zračenja- razlika je nevjerovatna. Postoje 2 mreže zemaljskih zračenja (kao neke magnetne silnice) i podzemne vode. Još je i važno da se spava u položaju glava-sjever, noge-jug.
Sigurno su bebe osjetljive na zračenja, možda i osjetljivije od odraslih.
a kao onda ta zracenja pocnu djelovat tek nakon djetetovih 6 mjeseci ili kako?![]()
keks, ja sam svjesna da uspavljivanje na cici igra veliku ulogu, zato i kaze sears da ako hoces dijete odvici od (cijelo)nocnog sisanja da je najbolje da ga tata uspavljuje kad se budi po noci. ali to tek negdje oko godinu i pol, tak bar on kaze. meni je za sad ok jer se ipak ne budi toliko cesto, a i odmah zaspi kad si malo pocica. a ako i ne uvijek je tu muz da ga ponosa ako se prebrzo probudi.
Meda, imamo i mi tu shemu: ako mi se čini da se prebrzo probudio muž ga nuna (kada upali). Sinoć je plakao preko pola sata od pol jedan. Nije htio ni cicu, ni pjesmu, ni pilates loptu, presvukli smo ga (da ga malo izbacimo iz ekstaze)..ništa. Zaključimo: sigurno su zubići. Dali smo mu Lupocet, spavao je do pol sedam.
nisam čitala sve, ali jel ima netko čije je dijete "normalno" spavalo do 8,5 mjeseci starosti, a onda se iznenada počelo buditi po 5 puta u noći i vrištati dok ga ne uzmemo?
karlo misli da je već veliki pa se diže na noge u krevetiću. jako ga to veseli, ali ne zna kad to treba, a kad ne treba napraviti. npr. to je ok kad se probudi u 3 poslijepodne, ali nije ok kad to napravi u 3 ujutro.
a možda su i zubi? dobio je donje jedinice prije tri mjeseca, i otad ništa.
a možda ga nešto boli? ali ne izgleda da ga boli kad ga stavimo u svoj krevet. što je jako loša ideja, jer mi spavamo a on ne, pa onda puže okolo, sve do ruba kreveta (krevet, naime, nema donju stranicu), pa nam je dvaput zamalo pao na pod.
umoran je, jer ga umaramo tijekom cijelog dana.
ajde recite nešto, prije nego zovnem radiesteziologa koji će mi za puno love otkriti zašto devetomjesečno dijete VIŠE ne spava po noći.
nemrem odolit a da vam ne zalijepim mejl koji sam jučer dolbila
Sleep training
OK, here's my situation. My Mommy has had me for almost 7 months.
The first few months were great--I cried, she picked me up and fed
me, anytime, day or night. Then something happened.
Over the last few weeks, she has been trying to STTN (sleep thru the
night).
At first, I thought it was just a phase, but it is only getting
worse. I've talked to other babies, and it seems like it's pretty
common after Mommies have had us for around 6 months.
Here's the thing: these Mommies don't really need to sleep. It's
just a habit. Many of them have had some 30 years to sleep--they
just don't need it anymore. So I am implementing a
plan. I call it the Crybaby Shuffle.
It goes like this:
Night 1--cry every 3 hours until you get fed.
I know, it's hard. It's hard to see your Mommy upset over your
crying. Just keep reminding yourself, it's for her own good.
Night 2--cry every 2 hours until you get fed.
Night 3--every hour.
Most Mommies will start to respond more quickly after about 3 nights.
Some Mommies are more alert, and may resist the change longer. These
Mommies may stand in your doorway for hours, shhhh-ing. Don't give
in. I cannot stress this enough: CONSISTENCY IS KEY!!
If you let her STTN (sleep through the night), just once, she will
expect it every night. I KNOW IT'S HARD! But she really does not
need the sleep, she is just resisting the change.
If you have an especially alert Mommy, you can stop crying for about
10 minutes,
just long enough for her to go back to bed and start to fall asleep.
Then cry again. It WILL eventually work. My Mommy once stayed awake
for 10 hours straight, so I know she can do it.
Last night, I cried every hour. You just have to decide to stick to
it and just go for it.
BE CONSISTENT! I cried for any reason I could come up with.
My sleep sack tickled my foot.
I felt a wrinkle under the sheet.
My mobile made a shadow on the wall.
I burped, and it tasted like pears (I hadn't eaten pears since
lunch - what's up with that?)
The cat said "meow" (I should know. My Mommy reminds me of this
about 20 times a day. LOL.)
Once I cried just because I liked how it sounded when it echoed on
the monitor in the
other room.
Too hot, too cold, just right--doesn' t matter! Keep crying!!
It took awhile, but it worked. She fed me at 4am. Tomorrow night, my
goal is 3:30am.
You need to slowly shorten the interval between feedings in order to
reset your Mommies' internal clocks.
P.S. Don't let those rubber things fool you, no matter how long you
suck on them, NO milk will come out! Trust me.
![]()
![]()
![]()
Sun, ima vec cijela tema o tome, bas na ovom pdf-u![]()
dakle, ne samo sto se budi pred jutro mali milijon puta (u stvari ne znam kad, jer ise uopce ne gledam an sat), sad vise nece ni zaspat!
idem i ja kod homeopate! nek mu da nes za smirenje, ko da je na baterije svaki put kad ga stavim u krevet, 2 sata se vrti ko lud!!!
ma da? pa kak sam to propustila![]()
I Adriana je povilenila po noci otkad je naucila stajati, citala sam da djeca kad steknu neku novu motoricku vjestinu, imaju potrebu to prakticirati i po danu i po noci. Nama je to nocno stajanje u krevetu trajalo 2 tjedna, a sada sve manje...proci ce!
slazem se sa tvojom teorijom da se sva dojena djeca cesto bude...keks prvotno napisa
e sad me zanima (vidim da imas iskustva) koliko je trajalo dok nije izbio zubic...naime, moja N. je vec ca. 4 dana preko dana neurozna a po noci se pocela cesto buditi..ne znam da li je povezano sa zubicima, pa me zanima kakvo ti iskustvo imas...
Nije da ti želim isto, ali kod nas je trajalo 3 i pol mjeseca. Pa je izbio zubić, pa 2 noći mira, pa opet... Pa nakon 2 tjedna novi zub, pa opet 2 noći mira. i dalje sve ispočetka...silvy prvotno napisa
![]()
Barakuda, vidjela sam na nekom drugom topicu da ste smanjile broj noćnih dojenja. Ajde please, napiši nam kako je to išlo kod vas. Koliko dana? Koja metoda?
njak njak njak......sta smo ono juce pricale.....uglavnom, prijavljujem budno stanje od 3 do 5 i budjenje u 6......nakon ne znam ni ja od kad....&%$(#"$
bit ce da je do punog mjeseca i pomrcine
(koju sam prespavala)
sva sreca sto sam zakrmila u pol 11 inace da sam legla kako inace lijezem u 1, ne bi danas bas funkcionirala. a tako lijepi dan...
Mi imamo tek 4 mjeseca, a sad kad vas citam umirem od straha.
L inace odkicno spava, s jednim budenjem, ali posljednja 2 dana i noci budi se svaka 3 sata i trazi nesto pa ja mislim da je gladna. Ona stvarno jede, ali onda se opet budi. Po danu je nervozna iako ima i razdoblja kad je super volje, ali cesto gura rucice u usta ili trlja po licu (valjda od umora i nervoze)
Jel moguce da vec osjeca kretanje zubica?
Sve me strah kako cemo spavati, ja sam koma ako ne odspavam bar 4 sata!
Citala sam knjigu "No-cry sleep solution", gdje se savjetuje potepeno smanjivanje nocnih podoja dok se skroz ne izbace. Nama je uzelo nekoliko dana, 5-7 dok se A. nije navikla da zaspe na drugi nacin.Irchi prvotno napisa
Dakle, kad se dijete probudi, probati ju/ga uspavati na neki drugi nacin, npr. nunanjem ili sta vec smislis. Ako je dijete neutjesno i bas ne moze da zaspe tako, onda mu ponudi da doji, a kad popusti bradavicu, poako ju izvuci. Ako dijete opet zine za bradavicu, probati joj lagano zatvoriti usta tako da joj se podigne bradicu(kod nas to nije palilo), ili ponovo joj dato dojku, brojati do 10, pa ponovo izvuci. Proces ponavljati dok dijete vise ne bude trazilo da doji. ja sam mislila "mos mislit", ali stvarno je upalilo. Sada je 24 dana od kada smo pocele sa ovim projektom "uspavljivanje" i vise ni ne trazi da doji po noci i puno bolje spava. Proslu noc je spavala skoro 7 sati u komadu, ja sam se vec bila zabrinula! jedino sto su mi dojke prvih par noci kad je prestala dojiti po noci bile prepunjene i curile, a sada se i to normaliziralo.
wow!!barakuda prvotno napisa
jel ste imali u igri i palac?
kad se L. pocne buditi cucla palac (palac inace znaci "daj sisu") i ako je pustim, nece se uspat vec ce se razbuditi..i taj palac mi smeta u misiji.
ovo sa izvlacenjem sise prakticiramo od samih pocetaka. ako zine i trazi je opet, dam joj ako vidim da ce se razbuditi, cekam koju sekundicu i ponovim, pa dok ne uspijem. nekad je iz drugog, a nekad iz sedmog pokusaja.
nocas sam je pokusavala grliti i maziti i davala joj sisu sto je rezultiralo dvosatnim bdijenjem.
treba udahnuti i pripremiti se na tjedan dana nespavanja...
Leonisa, nismo imali palac u igri, samo natezanje moje kose ili bilo kakve vrpce, ako mi visi na spavacici...mislim da joj je to ostalo od igre sa pupcanom vrpcom dok je bila u maternici.
Moram priznati da nam je nocas bilo koma, oet se budila dosta puta, ali sam tek pred jutro skuzila u cemu je stvar....bilo joj je pretoplo. Cim sam zatvorila grijanje i otskrinula prozor (prema zatvorenom balkonu), zaspala je kao mala beba![]()
Inace tako spava, a sinoc mi se cinilo nesto hladno, pa sve pozatvarala i otvorila joj grijanje u sobi...ko da ne znam svoje dijete, ne podnosi toplinu!
I upravo to sto kazes, jednostavno se treba mentalno pripremiti da jedno tjedan dana nema spavanja, ali rezultati nece izostati...
ja mislim da ćemo mi morat proučit tu knjigu i krenut, inače ću ja u ludari završit.
doslovce svakih pola sata čitavu noć. ne znam kako se zovem :/
Kod nas pali duda po noći. Povuče par puta, zaspe i pljucne. Tako da imamo podoj oko ponoći (kad idem spavati), oko 3-4 (njega nekad i preskočimo) i ujutro oko 7. Jučer odspavao u komadu od 12.00 do 6.00, noćas ipak tražio cicu oko 4. Sve u svemu, ja zadovoljna :D .
I odvojila sam cicanje i spavanje. Nakon kupanja je podoj u dnevnoj sobi, pa tek onda idemo na spavanje. Kod nas nema uspavljivanja (nikad ga nisam morala uspavljivati), stavim ga u krevetić, par minuta brblja i zaspe.
Nama je sve krenulo puuno bolje kad su izbila 2 zuba. Nadam se da to ne znači da je ovo sada samo privremeno stanje (do idućeg zuba) :/ .
Mi smo sinoć krenuli s odvikavanjem od noćnog dojenja. Metoda je ovo što je napisala barakuda plus pjevanje. Kao trebalo bi ga naučiti da zaspe uz nosanje i pjevanje, pa nakon toga bez nosanja samo pjevanje i nakon toga samo ležanje skupa. Jer nam je sika do sada, osim par iznimaka bila jedino sredstvo uspavljivanja.
Cure koje imate bebače koji mogu sami zaspati ili se ne uspavljuju na siki, mislim da bi vam trebalo biti barem zericu lakše.
je, ja je pustim neko vrijeme, ali ona i dalje samo cucla palac i vrti se, tako sam je nocas pokusala pustit nekoliko puta, ali samo bi ju sisa uspavala. i ko da je gladna jer nece zaspat poslije desne, tamo bas ne izlazi puno mlijeka, treba truda, vec poslije lijeve kad vidim da je poklopala fakat puno.
tako da smo nocas pokusavali, ali smo pokleknule...iako ona posisa, pusti sisu i okrene se na svoju stranu. tako da je to jos i ok, jer se ujtro ne sjecam koliko puta je dojila. cak se iznenadim kad sam je prebacila na drugu stranu. a dokle god se ne secam, znaci da sam u polusnu pa je donekle i prihvatljivo.
ali da, bila bi steta sad kad navecer sama zaspe da se nen nauci i po noci.
samo me taj palac muci....
Irchi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspijeh!
Samo sam navratila da vidim kak vam ide![]()
Salim se malo, mi vam isto bas ne spavamo svaku noc idealno (kao nocas) ali ja sam navikla i uzimam to pod normalno, cak i uspijem raditi poslije takve noci. Obicno je frka kad bas izlazi zubic, ali sve to prodje. Trenutno nam izbijaju gornje dvojke, istovremeno![]()
Netko je pitao za malu bebicu moze li osjecati kretanje zuba - moze, moze itekako. Nama je cijela prica krenula s nekih 3 i pol 4 mjeseca - izasli su prva dva s 9 mjeseci. Ali nije stalno frka, ima perioda probijanja slojeva pa je tada malo teze i sa spavanjem, pa se onda smiri pa onda sljedeci i tak.
Dojenje, nocu, mi necemo smanjivati. Za sada je to nekih cca 4 do 5 puta (nekad i vise ali to su situacije kad ga nesto muci). Inace, Patrik moze zaspati bez mene, s tatom, ali kad sam ja doma ja jednostavno uzivam da ga uspavam, pa nek cica kolko mu volja![]()
Drzite se cure evo malo vibrica ~~~~~~~~~~~~~~![]()
Leonisa, zasto tebe toliko brine tej palac?? Mislis da ce doci do deformacije gornjih desni, ako joj to predje u naviku ili nesto drugo? Sto se tice zajednickog spavanja i smanjenja podoja, u Pantleycinoj knjizi pise da se tu moze doskociti tako da mama ne olaksava bebi da dodje do dojke, npr. okrenuti se na ledja, umjesto biti okrenuta bocno prema bebi, "spremiti" grudi da djetetu nije na izvolite itd...ne sjecam se, ali ima jos ideja...znam, Lea moze vjerojatno i da se podigne i da te "zaskoci" kako god ti lezala, ali u pol noci, kad je pospana manje su sanse za to, nego kad se razbudi.
nama je sisanje jedini nacin uspavljivanja (ako ne racunamo spavanje u setnji u marami), a budimo se svakih sat i pol do 2.
barakuda, imate li neku posebnu rutinu prije spavanja? kakvo je to prvo uspavljivanje? sisanje nosanje...?
trenutno nam izbio prvi zubic, a ocekujem i drugi, pa nikakva metoda ne dolazi u obzir jer se toliko izvija i place (u nekom polu snu) da nema sanse da ista upali, a i kad joj pokusam izbaciti bradavicu iz usta, uspijem tek kad vec duboko spava.
(meni toliko nisu problem budjenja koliko to sto moja D. nema sanse da sama pusti sisu vec joj uvijek moram 'pomoci').
procitala sam no cry sleep solution, i cim prestane ovo grcevito plakanje, krecem ozbiljno u akciju, pa makar ne spavala 10 dana.
Kod uspavljivanja za noc imamo sljedecu rutinu: Kupanje u 18h, vecera (kruti obrok) oko 18.30, nakon toga mazenje sa tatom kojeg ne vidi po cijeli dan, i oko 19.30 idemo u sobu gdje spava, upalim lagano cd sa uspavankama (jer mi glasovne sposobnosti nisu jaca strana) i dojimo. Kad je vec skoro zaspala, stavim ju u krevet, drzim ruku jos malo na njenoj guzi i /ili ledjima (milovanje ju samo razbudi do kraja) i kad se smiri lagano dignem ruke sa nje i isuljam se iz sobe. Dakle oko 20h ona vec spava. E sad, budi se i ona par puta do 23h, a nakon toga odspava tih 5-6 sati u komadu. Ali nama je ovo super napredak u odnosu na ranije. To dojenje za noc, nam je posljednje do ujutro kad se budi za dan.
Kad skupim malo snage, prelazim na sljedeci korak, a to je uspavljivanje bez nunanja. Cisto sumnjam da ce ju tete u jaslicama nunati kad ja podjem raditi, a ne bi volila da tamo place i bude nesretna.
nama vise nije toliki problem cesto budenje, nego uspavljivanje, i to ono prvo nocno i svako dnevno.
uzasno je nervozan od pospanosti, ali nikako zaspati. do sad sam ga uvijek uspavaljivala na cici, ali unazad par dana nece zaspati , nego se prije nego sto zaspe okrene na drugu stranu i na trbuh i dize se, i to tocno u trenutku u kojem bi inace zaspao.
i onda naravno slijedi cendraje, pa plac, ja mu nudim cicu, on malo pocica, i onda opet okretanje i dizanje...ako ga nosim pjeva i prica, i zijeva ko slon![]()
ako mu pjevam i nesto radim s rukom (to nam je prije znalo upalit, jer sam ga htjela odviknut od uspavljivanaj na cici), postane nervozan, i opet se okrece. u meduvremenu me vuce za kosu svom snagom, dize noge i deku i slicno...
to sve skupa zan trajati i po dva sata, on se sav izmuci, aj se izmucim i nazivciram jer ne znam kako da ga smirim, na kraju ne zasoe dok se ne rasplace. ne bih zelejla da to postane rutina, a ne znam sto da radim![]()
nemojte misliti da se ne javljam jer smo rijesili problem 8)
doduse, moram reci da je prosli tjedan bilo 3 noci zaredom kad je... necete vjerovati, spavao 10-4h u ko-ma-du!!! :shock: pa onda jos do 6h u komadu!!! :shock:
ne znam zasto, ne znam kako. mislila sam da je zbog otvorenog prozora pa sam i cetvrti dan ostavila otvoreno... i tu noc je spavao katastrofa. pa smo bili na putu, cijelu noc u hotelu spavao cicajuci, sad smo u zagrebu i opet je nesto li-la... dio noci se budi placuci, ustaje u snu, pokusava puzati u snu, vidim da ruzno sanja pa i trazi cicu tjesilicu svakih 15 min... pa mu dam papati i zaspim i kad se probudim skuzim da je taj put spavao 3 sata u komadu... pa onda opet po 15min... nema pravila.
navecer znamo imati show do 11 navecer, a zna i lagano zaspati papajuci u 8... uopce ne mogu skuziti o cemu to ovisi. usput, i ipt nam se raspao, poceo je kakati u pelenumozda je sad u razvojnoj prekretnici (mozda pocne hodati
) pa je popustio na ostalim podrucjima.
barakudane mogu si zamisliti da bi to kod nas upalilo.
felix, jeste li joj na homeopatiji. tako i kod mene variralo jedno vrijeme, ali nekako sve ide na bolje i bolje. zadnjih dana je prehlađen, ali spava i dalje sve bolje i bolje. na homeopatiji smo i ja i on.