Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456
Pokazuje rezultate 251 do 293 od 293

Tema: budjenje svakih pola sata

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

joj=još

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nismo, jer je uzeo jaku dozu, 1m, pa je homeopatica rekla da pricekamo i vidimo, jer te jake potencije znaju imati djelovanje tek kasnije. iduci tjedan cemo odluciti sto dalje.
    ne znam ni sama da li je ovo posljedica homeopatije, ako kazes da je tako i vama bilo, djeluje ohrabrujuce

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

čini mi se da su poboljšanje, a nakon njega pogoršanje, u homeopatiji normalan slijed i znače da remidi djeluje.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    nemojte misliti da se ne javljam jer smo rijesili problem 8)

doduse, moram reci da je prosli tjedan bilo 3 noci zaredom kad je... necete vjerovati, spavao 10-4h u ko-ma-du!!! :shock: pa onda jos do 6h u komadu!!! :shock:

ne znam zasto, ne znam kako. mislila sam da je zbog otvorenog prozora pa sam i cetvrti dan ostavila otvoreno... i tu noc je spavao katastrofa. pa smo bili na putu, cijelu noc u hotelu spavao cicajuci, sad smo u zagrebu i opet je nesto li-la... dio noci se budi placuci, ustaje u snu, pokusava puzati u snu, vidim da ruzno sanja pa i trazi cicu tjesilicu svakih 15 min... pa mu dam papati i zaspim i kad se probudim skuzim da je taj put spavao 3 sata u komadu... pa onda opet po 15min... nema pravila.

navecer znamo imati show do 11 navecer, a zna i lagano zaspati papajuci u 8... uopce ne mogu skuziti o cemu to ovisi. usput, i ipt nam se raspao, poceo je kakati u pelenu mozda je sad u razvojnoj prekretnici (mozda pocne hodati ) pa je popustio na ostalim podrucjima.

barakuda ne mogu si zamisliti da bi to kod nas upalilo.
    Iskreno, i ja sam bila jako skepticna prema cijeloj metodi, jer je A. 8 i pol mj. spavala sa nama u krevetu, cicala po cijelu noc, uspavljivanja trajala satima i vec sam zaista bila ocajna i ispalila na zivce od nespavanja. Ali, srecom, pa je zaista upalilo, i to koliko sam ja primjetila bez traume i placa, sto mi je i bio cilj. Naravno, to ide 2 koraka naprijed, jedan nazad, nije bas svaka noc savrsena. kad imamo super noci, onda pokusavam analizirati sta sam to ispravno napravila da je ona tako super spavala, pa probam sve ponoviti i sljedeci dan, ali ne bude isto....odustala sam od analiziranja, nadam se najboljem, a jdino sto znam da joj sigurno odgovara, je hladna soba! I osiguram se da je dovoljno jela i cicala u toku dana, i znam da nije gladna. Ja vam zelim srecu sa homeopatijom, i ja sam o tome razmisljala, ali sada bas i nemamo potrebe...

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Poznato mi je ovo s ponavljanjem istih radnji od prijašnjeg dana. Ponekad mi se čini kao da sam zapela u onom filmu Beskrajan dan. Ali noć ne bude identična. Šmrc...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Irena001 prvotno napisa
    Sada vidim datum u potpisu
    Felix, sa 6 mjeseci bebe je i zadnji skok u razvoju. Možda je i to
    Sta je skok u razvoju? :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo i ja sam u istim fazama sa Nikom. Prije nekih 15ak dana je spavala super. Recimo od 21h do 07h, sa nekim kratkim budjenjima, ali nista strasno. Onda u ovih 10 dana je bilo ludilo, budjenja svako pola sata, pa nespavanja po 2-3 sata. Ja sam bila koma. Sinoc smo opet spavali i ja sam odmah presretna. :D
    Ne znam o kakvim se fazama radi?
    Znam da cim jednu noc odspava, zaboravim sve one koje nisam spavala i sve tako.
    Ponekad se pitam da li mozda osjeti i moju nervozu?
    A onda opet pomislim na zubice. Dosada ih imamo 3, pa je moguce da je i 4. na putu.
    Nocnog hranjenja vise nemamo. I to je nesto.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skok u razvoju obicno ide u 3-6 ritmu: sa 3 dana, 6 dana, 3 tjedna, 6 tjedana, 3 mjeseca, 6 mjeseci. naravno, to je vvvrlo okvirno.
    to je razdoblje kad djetetu naglo poraste potreba za hranom, kada cijeli dan visi na ciki, opcenito je nervoznije, i slicno. to je moj laicki opis

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Javljam se 1. put jer do prije dva tjedna K. je spavala od 23-11 i još je imala dva dnevna spavanja a onda se razboljela i sve je krenulo naopako..

Već dva tjedna zaspi oko 23 sata ali se budi svakih pol sata do sat vremena i plaće. Noćno dojenje smo izbacili sa 8 mj. tako da nije u pitanju glad.

U ova dva tjedna desile su se velike prekretnice, u potpunosti je odbila sisu, dudu (zbog bolesti joj je bio začepljen nosić - izdajala sam se, nudila joj mlijeko ali nije htjela), izbio joj je zubić i na kraju se desilo to da ona već dva (skoro 3 tjedna) NE SPAVA !! Zaspi tek pred jutro (moram dignut roletu da vidi da je vani dan i tek onda zaspi i spava po 4-5 sati u komadu .
    Molim vas kako je moguće da beba od 10 mj. postane nespavalica (prije to definitivno nije bila). Po noći nakon svakog buđenja traži ruke, nosam ju po 15 min. i zaspi ali čim ju položim u kinderbet nastupa buđenje i plač...
    I tak se vrrtimo u krug do cca.7 ujutro..
    Ne mogu više, pomagajte..
    Uvaljujem joj sisu- vrišti i ne želi (jedan dan je počela puhat u nju :shock: , kao da nikad nije sisala)...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve me strah postati, naime imam dobre vijesti 8)
    homeopatija uspjela iz drugog pokusaja. unatrag par tjedana se budi svakih 2-3 sata (!!!!!), sto je feeeenomenalno! :D
    k tome se nadam da ce, ako ponovimo tretman, spavati jos bolje od toga :smajlic drzi prekrizene prste:
    jedno vrijeme je bio bolestan pa se budio cesce, ali sa zapusenim nosicem nije bilo druge.
    bas sam happy. 3-5 budjenja nocu prezivim bez problema. samo da se naspavam za onaj akumulirani umor (covjece, nisam spavala pola godine :/ )...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja neću ništa napisati, zna se što to znači :D

probaj dodati rimsku kamilicu koja će se isparavati u sobi tokom noći.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ni ja se ne javljam :D .

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se javljam 8)
    polako postaje bolje, homeopatija djeluje. obicno se budi svakih sat-dva, a onda odvali od 3 do 8. ne bunim se!
    definitivno zakljucujem da nema veze sa zubima, ovu noc kad je spavao ko klada mu je izbio zubic. btw i zubove smo rijesili homeopatijom, sad izbijaju ko od sale i skoro bezbolno...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ja se javljam 8)
    polako postaje bolje, homeopatija djeluje. obicno se budi svakih sat-dva, a onda odvali od 3 do 8. ne bunim se!
    definitivno zakljucujem da nema veze sa zubima, ovu noc kad je spavao ko klada mu je izbio zubic. btw i zubove smo rijesili homeopatijom, sad izbijaju ko od sale i skoro bezbolno...
    kod nas je sve isto, samo minus homeopatija :/

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto ovaj smajlic :/ ?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uh,kad se samo sjeti naših prvih godinu i pol,ma katastrofa...
    Uspavljivanje satima-nošenje,nunanje,sisanje,ma strašno. Bili samo luuudi skroz. Mislili smo da s djetetom nije sve baš najbolje,a sad me sramota od tih misli...
    Uglavnom smo mislili da nikada,ali nikada neće dijete neće spavati bez buđenja svakih pola sata.
    Evo sad s ponosom mogu reći da spava jako dobro (kuc-kuc) i to od 22.30 do 9.30 , nekad zna sanjati pa zaplače kratko , uglavnom pred jutro ,tako da je to sad milina naspram prijašnjeg spavanja.
    Recepta nema,strpljenja,strpljenja.....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi se stalno borimo s problemom nespavanja. Po danu je umoran, trlja oči, zijeva, ali se skroz bori da ne zaspe, sve dok ga ne obori umor. Po noći se stalno budi, malo pocica, i opet spava. Ako ga probam staviti u njegov krevetić, odmah primijeti i urla. Uglavnom cica je cijelu noć na raspolaganju jer drugačije nema ni malo mira po noći.

Ja bih htjela znati kada će to prestati, jer radim i već sam na kraju snaga. Da li bi ga se kako moglo odviknuti od toga. Probala sam nošenje i nunanje, ali to ga samo dodatno razljuti.

Bebač ima 8 mjeseci.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e pa moje dijete i dalje ne spava! Zao je sto Vam kvarim i upadam ovako, ali pratim ovaj topik jos od samog pocetka sto znaci od 11. mjeseca prosle godine! Pratim kako se mucite sa svojim andjelcicima i trazite rijesenje za san. Isto se tako ja maltretiram sa svojom Emom. Ne spava kako treba od 5. dana od kad se rodila. Od drugog mjeseca starosti krivimo zubice, sad ima 10 mjeseci i 5 zubica. Prvi joj je izbio sa 7.mj. Sad mene zanima (najradije bih postavila anketu) sto je kod Vasih malisana koji su konacno poceli spavati bilo presudno za to? Da li mislite da su jednostavno "sazrijeli" ili postoji metoda koja je urodila plodom? Moje dijete se budi 8-10 puta po noci, spava od 22h-7 ujutro. Preko dana sve skupa 1,5 ako imamo srece. Dojim jos uvijek. Cak dobivam savjete sa strane tipa, skini ju sa cice, bolje ce ti spavat.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja mislim da je nama pomogla homeopatija u kombinaciji s aromaterapijom (divlja kamilica)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je homeopatija definitivno pomogla. nije jos savrseno, ali podnosljivo je. do cca 1h se budi svakih 2 sata, onda odvali do 6, i budi se u pol 8. sasvim podnosljivo, ne bunim se...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko vremenski nakon pocetka primjene homeopatije? Kod koje homeopatkinje ste bili? Znam da sam negdje to ranije u postovima procitala, ali Felix, daj ponovi molim te ako ti se da da ne trazim!

Divlja kamilica? pokusat cemo, samo da ju nadjemo!

Moja sto je starija sve je gora. Budjenja su doslovno svakih 15 min-pola sata tokom citave noci! Sve smo iskusali, a ne zelimo da se place!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trebalo je jedno dva tjedna da situacija podje na bolje.
    trenutno je opet malo losije, izlaze mu dva zuba, ali nije svakih pola sata kao na pocetku topica...
    homeopatica je romana djekic, javi mi se na pp ako zelis br tel.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i meni je tako bilo 4 mj.spavanje na meni jedino.kad bi zaspao na meni spustila bi ga u krevetic ist tren bi se budio,ili samo kraj sebe vec bi bio budan i plako danima.spavao bi jedino kad smo bili vani i to u marami naravno.zbog placa zavrsili na hitnoj i u bolnici mi se djete a i ja naspavali.zvala covjeka tza podzemne vode i rotirala cijeli stan jer je navodnop boravio na kriticnim mjestima.sad je super jel to vrijeme donijelo ili ???sad ima 5.5mj

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

podzemne vode mogu uništiti san
    u stanu u Zg-u sam imala noćne more, sve dok nisam premjestila krevet (točno na jastuku su se križale neke vode)
    ima nešto u tome

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nama jednostavno s vremenom spavanje ide na bolje, ima tu i tamo kriznih noći, ali gledajući zadnja 3 mjeseca vidi se znatan napredak. Nisam ništa poduzimala po tom pitanju, jednostavno samo od sebe ide na bolje.

I dalje spava s nama kad god hoće, ali sve češće bolje spava u svom krevetiću - nikad cijelu noć, ali to (još) ni ne želim. Drago mi je da hoće spavati u svom krevetu, ali fali mi i ja tada puno lošije spavam. Ah, nikad zadovoljna ...

U isto vrijeme počeo je produžavati i dnevna spavanja (isto bez mog utjecaja), prije je spavao 30 minuta, a sad odvali i sat i pol (ponekad i 2 sata). Tako da je sve to pripisujem sazrijevanju živčanog sustava. Nemam drugog objašnjenja.

Nadam se da se sad nisam zacoprala.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

divlja odnosno rimska kamilica - ja kupujem onu od firme oshadi jer znam da je sigurno pravo eterično ulje, u staroj vlaškoj neugledni dučančić pored šminkerskog sa sličnim proizvodima. lijevo kad ideš od placa. i primavera isto ima divlju kamilicu, ali nje treba više staviti.

mi isto spavamo relativno ok. jedno buđenje za cicu između tri i pet i jedno oko šest-sedam nakon kojeg se prišteka na cicu i spavamo zajedno. u noćima kada ne cvilucka u snu sasvim pristojno, dogodi se i pokoja dramatična noć, ali one su rijetke.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nama eto puna godina dana danas ali nazalost i dalje ne spava kako bi ja htijela. Budjenja su uglavnom svakih sat vremena i vecina noci na cici, jedino imamo jedan drugi napredak, a to je kod uspavljivanja, i daje ono traje po pola sata ali to sad vise nije pola sata nunanja na rukama nego ju (to radi iskljucivo tata-jer kod mene bi to bilo pola sata - sat nacicavanja do besvjesti) polegne u krevet uvali joj dudika i uz nju ceka da zaspi. Ona se vrti, par puta pokusa ustati pa natrag legne, okrece se namjesta, provjerava jel jos uvijek tamo, i na kraju nakon cca pola sata zaspi sama. To vec traje mjesec dana i nikako da se skrati to vrijeme, ali valjda bude. Ako nece zaspati duze od pola sata, onda se zamjenimo jer se njemu vise neda camiti u mraku. Divlja kamilica nam nije pomogla, jedino mozda vrijeme + pokusat cemo s homeopatijom.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

S obzirom da je onaj topic zakljucan da ovdje napisem: ne, ja ne bih muzicku zelju. Radi se o tome da dijete koje je do sad spavalo cijelu noc (uz jedno do dva dojenja u snu) odjednom se budi i hoce se igrat. I onda cendra zbog umora. Znam da ima beba koje spavaju manje, koje se bude cesce... ali ja se ne usporedjujem nego ono kaj se NAMA dogadja - rjesavam ako je potrebno. Nekima jedno budjenje nije problem, jasno, ako se dijete stalno nocu budi, jedno budenje je tada super, ali ako dijete nocu spava a odjendom se budi par noci za redom, je, to je problem, ali moj.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

LE istaknula sam ti teme, i uputila na ostale o nespavanju/budjenju, da vidis da je tako bilo i drugim mamama i nespavacima. pocelo je preko noci. nekima je prestalo a nekima se pretvorilo u budjenje svakih pola sata.

mislim da bi cijeli pdf bio pun tema "moje dijete se budi jednom", "moje dijete se budi dvaput", "moje dijete je spavalo cijelu noc, pa se odjednom sad pocelo buditi"...ako kuzis sta zelim reci
    ovako ima dovoljno tema te tematike na koje se moze "prikrpati".

evo, mi smo spavali do 5-6mj. prakticki u komadu.
    ponekad samo i za sisanje u 6, ostalo, samo sisanje u 3 i 6.
    i onda se odjednom pocela buditi u sred noci, jednom, zeljna igre i bdijela po sat, dva.
    kako je doslo tako je proslo.

no nekim mamama nije.
    na ovim topicima ima raznih iskustva i nadam se da ces na njima moci naci rjesenje ili utjehu, da nisi jedina i da je to "normalna" faza.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala Leonisa, nase su curke ocito slicne i ja se nadam da ce ova faza proc. Nije ugodna pogotovo ako se ujuto mora na posao.

Zao mi je jedino zbog nerazumijevanja i pokusaja okretanja na salu na onom topicu, iako znam da nije misljeno tako, ipak me zasmetalo. Znam da nekome nije problem ono sto drugome jest, vrijedi i od mene tako, ali svakako se ne podsmijavam onome sto nekoga muci a meni se cini rjesivo ili to cak ne smatram problemom.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tin je imao tu fazu negdje sa 6 mjeseci... usred noći bi se razbudio kao da je dan i htio se igrati. Prošlo je za koji tjedan i kasnije se opet pojavilo par mjeseci kasnije. Bilo je povezano s nekim skokom u razvoju, čini mi se da je prvi put propuzao nakon toga.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja M puze vec tjedan dana. Bit ce da je to. Tjesi me kaj velite da je FAZA.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Moja M puze vec tjedan dana. Bit ce da je to. Tjesi me kaj velite da je FAZA.
    Sve je faza, neke samo traju jako dugo

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja OBOŽAVAM čtati ovakve topike, nemojte me krivo shvatiti, al nakon ovih stvari prosto me bude sramota grintati oko moje male. Koja ne spava od 3 dana po rođenju ali, evo, s 5.5 mjeseci nam se zna zalomiti po 6h u komadu i to po dva tjedna! Onda opet cirkus. Ja sad pratim te intervale i zaključila sam da možda imaju neke veze s mjesecom . Znam da je glupo, al niš drugo mi ne pada na pamet. Ono, plima i oseka .

Nego, di se "nabavi" homeopatija (sori ak ste već rekli, nemam vremena sve čitati)? Kak to ide?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj UdavDave prvotno napisa
    Nego, di se "nabavi" homeopatija (sori ak ste već rekli, nemam vremena sve čitati)? Kak to ide?
    ako ti kojoj dijete spava 6 sati u komadu nemas vremena citati onda stvarno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Radim, darling, radim...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko ces jos postova natipkati da bi na uvjerila da nemas vremena?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Curke,

Pokušajte s eteričnim od lavande,možda vam pomogne!
    Nakapajte par kapi ulja na blazinicu pa stavite blizu krevetića!To sam počela primjenjivati od prije pet godina od kad sam rodila prvo dijete!
    I još stavljam blazinice po radijatorima u cijelom stanu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    Pa, iskreno, ne osjećam potrebu da ikog uvjeravam ovdje u išta a natipkati dvije rečenice nije isto ko i pročitati 6 strana. Elem, bez da se dalje opravdavam, ostajem pri svom pitanju

I beba mi ne spava 6h u komadu nego postoje razdoblja kad je takva. Inače ne bi bila na ovom topicu, right?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj UdavDave prvotno napisa
    Citiraj meda prvotno napisa
    Pa, iskreno, ne osjećam potrebu da ikog uvjeravam ovdje u išta a natipkati dvije rečenice nije isto ko i pročitati 6 strana. Elem, bez da se dalje opravdavam, ostajem pri svom pitanju

I beba mi ne spava 6h u komadu nego postoje razdoblja kad je takva. Inače ne bi bila na ovom topicu, right?
    Ne kuzim ova podbadanja ni kad su ukrasena smajlicima.
    Udav Dave, i kod nas je tako, zna se zalomit da dugo spava i to me veseli pa me utoliko i brinu ova nocna budjenja kojih prije nije bilo.
    Ipak, doskocila sam im.
    8)
    Nocas sam je dojila u snu svaka 4 sata i nije se budila! Corila je od 21 sat u 8,30. A dojenje zbavim u polusnu i traje 3 minute. Pjesma!
    Kod nas je ocito budjenje bilo zbog gladi a kad se razbudi onda se sjeti da bi mogla u akciju i zdravo spavanje!

Balarosa, hvala na uputi za lavandu! Jako je volim no mislim da s etericnim uljima treba oprezno kad su bebe u pitanju. Par kapi u vodu na radijatoru i dosta! Ne bih joj bas stavljala pod nos.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lucija Ellen, ni ne trebas kuziti. ni ja ne kuzim kako neko nema vremena potraziti sam informaciju koja mu je potrebna, ali neko drugi bi trebao imati vremena servirati mu odgovor.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kaj bi se ti svadjala?
    Krivo sam se izrazila, umjesto ne kuzim, trebalo je pisati "ruzno mi je".
    Ako je tebi tesko "servirati", ima ljudi kojima nije. Razliciti smo. Zasto ti to toliko smeta?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •