Results 1 to 8 of 8

Thread: Cuvanje trudnoce i regres

Default Cuvanje trudnoce i regres

Postovani!
    Zanima me, ako netko mozda zna, ako odem pocetkom iduce godine na cuvanje trudnoce, hocu li dobiti regres za tu godinu?
    Hvala na informaciji!

Osoblje foruma mamma san's Avatar

Gle..sve ti to ovisi od firme do firme...i od nekog internog Pravilnika o radu ili eventualno kolektivnog ugovora.

Generalno ako cijelu godinu provedeš ili na bolovanju ili na porodiljnom, onda vjerovatno nećeš dobiti regres..

S druge strane, ako provedeš na bolovanju više od 90 dana, firma ti ima pravo dati jednokratnu pomoć zbog bolovanja dužeg od 90 dana..(kod mojih je to 2500 kn).

Sve ti ovisi o kadrovskoj politici i šefovima. U svakom slučaju isplati se pitati nadređene.

Da, nadam se da daju... jer planiram izdrzat na poslu dok trbuscic ne naraste i dok se mogu kretat, jer smo u kreditima i treba nam novaca, pa me bas zanimalo koliko dugo u tekucoj godini trebas radit da ti daju taj regres... u Kolektivnom ugovoru to nisam nasla, a ni u Zakonu o radu bas ne pise ... ili pise a nisam vidila...

Ja cijele ove godine nisam radila (na početku godine je to bilo bolovanje zbog komplikacija, a od sredine ožujka obavezan porodiljni), a u 7. sam mjesecu dobila regres (ista svota kao prošlih godina kad sam radila).

Super cure, hvala vam puno!

moraš "planirati" godišnji za tu godinu, znači prije početka porodiljnog, odeš na godišnji (npr. cijeli za tu godinu, 2007). i onda dobivaš regres

Tako sam i mislila, iskoristit stari i novi u komadu, i onda odmah nadovezat porodiljni. Jedva se cekam maknut s posla...

enela's Avatar

Mislim da ne trebaš na godišnji. Lani sam bila na čuvanju trudnoće i dobila sam regres (a i onu naknadu nakon 90 dana).