-
Evo da se i ja javim s nekoliko savjeta koje sam pronašla u jednoj super knjizi:
- ako vam se u toku prženja dogodi da ulje u tavi počne prskati zbog dodira s vodom-prskanje će prestati ako u tavu stavite malo soli
- ako nemate mikrov. pećnicu,ne odmrzavajte meso u vrućoj nego uvijek u hladnoj vodi
- kad pohate povrće ili meso koristite samo bjelanjak, tako ćete smanjiti masnoću jela
- ako bi bolje istakli okus voća u v. sladoledu dodajte malo limunovog soka
- sladoled će biti gust i kremast ako umjesto šećera upotrijebite med
- medenjaci će se vrlo brzo omekšati, ako uz njih stavite nekoliko komada vrućeg kruha
- kad pravite biskvitnu smjesu, bolje je upotrijebiti šećer u prahu umjesto kristala, jer se
šećer u prahu brže rastapa
- marmelada je kuhana kad u komadima otpada s kuhače
- da bi vam pereci imali privlačnu rumenu boju, premažite ih prije pečenja vrhnjem
- mažite lisnato tijesto razmućenim jajem samo odozgo jer dođe li jaje sa strane, tijesto
se neće moći dobro dignuti
- kad na kruhu ili pecivu želite imati blistavu slatku glazuru, premažite ih prije pečenja
ugrijanim medom
I još puno dobrih savjeta naći ćete u knjizi "S.O.S. u kuhinji" . See you.....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma