Evo cega se ja drzim:

- Ako kuhas, kuhaj s ljubavlju (lose raspolozenje negativno utjece na hranu)
- Losi proizvodi, los rezultat (sto od prilike znaci da kuham sa svjezim proizvodima, margarin, vegeta, umjetni slag, losa cokolada )
- Kada nam dolazi hrpa ljudi, biram jela koja se mogu pripremiti jedan dan unaprijed tako da se na sam dan dogadjaja ne unistim od posla
- Tjesto za pite uvijek radim u vecim kolicinama tako da imam rezervu u skrinji
- U neurednoj kuhinju se nemoze organizirano kuhati. Daska za rezanje i radna ploha moraju biti cisti (sorry, profesionalna deformacija ) i slazem si sve sastojke (i izvazem) prije nego sto krenem u napad. Recept prvi od pocetka do kraja procitam da ne bi bilo ups :shock:
- Bez dobrih nozeva mi nije gust pripremati hranu (profi nozevi su skupi ali nikako uzaludna investicija)
- Pokusavam birati sezonske proizvode
- Ukoliko kuham za drustvo uvijek i neke od njih mozda ne poznajem uvijek prije vecere pitam da li mozda nesto ima sto ne jedu ili da li su na nekoj posebnoj prehrani.
- Zaprske ne koristim, s miksanim krumpirem, povrcem, vrnjem, jajetom (ili quinoom) se cuda mogu raditi
- Uvijek imam domaceg temeljca, svjezih zacina, pelate, smrznute piletine, racice rize i tjestenine u kuci (za iznenade i gladne goste mi je najlakse pripremiti rizoto ili pastu).
- Ne treba biti pretenciozan s hranom, jednostavna jela koja su dobro pripremljena mogu biti mrak!
- Jela za svaki dan bitam po brzini pripreme, 30 maks a preko vikenda mi je gust eksperimentirati i pripremati neka posebna jela

Uf, mogla bi ja tu jos svasta nadrobiti ali mi se spaaaaaaaaaah