Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Potvrda o prebivalistu za privatni vrtic

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Potvrda o prebivalistu za privatni vrtic

Moze li mi netko objasniti da li je nuzna potvrda o prebivalistu u Zagrebu za privatni vrtic, i ako je, zbog cega?
    Vec se dugo mucim s tim pitanjem i nikako ne nalazim odgovor. :/
    MM ima prebivaliste u Zagrebu, a beba i ja imamo u drugom gradu. Kod mame od MM-a imamo samo boraviste (to je ono na godinu dana). Ne dolazi u obzir da samo bebi prijavimo prebivaliste kod njegove mame, a meni ne. (A njegova mama bi samo bebu kod sebe prijavila za prebivaliste. )
    Znaci li to doista da nasa beba nece moci cak ni u privatni vrtic? :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da, zanimljivo... mi smo danas ošli u vrtić da damo zahtjev za listu čekanja, a uopće nisam razmišljala o tome... mi svi 3 imamo prebivalište u Čakovcu! A neda mi se sad radi ovoga mijenjati sve dokumente! Grrr...
    Misliš da to ima veze? Ja sam uvijek nekako mislila da dofuram prebivalište u Čakovcu i to bude to! Pa i dok sam studirala prebivalište mi je bilo u Čk. Ma nema to veze, ja mislim. Recimo da svaki dan putujem u Zg na posao sa bebom i da je želim poslati u Zg u privatni vrtić da bude pokraj mojeg radnog mjesta! To može biti i u tom smislu! Sumnjam da to može neko zabraniti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U našem vrtiću (privatnom) potvrda je potrebna jer općina sufinancira boravak djece i to im je onda dokaz.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Adrijana66, nazvala sam drzavni vrtic koji je od nas udaljen 2 min. hoda i rekli su mi da se ne nadam upisu bebe ako nemamo prebivaliste u Zagrebu. Onda sam se jos vise zacudila kada sam na stranici privatnog vrtica procitala da treba donjeti uvjerenje o prebivalistu. Mislila sam da to nije bitno jer je privatni i placa se.
    Winnie The Pooh, hvala sto si mi objasnila. Pao mi je kamen sa srca :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas to još nije zaživilo u praksi , ali to je zbog
    toga jer je ekonomska cijena vrtića po djetetu oko 1500 kn.
    Roditelji participiraju sa 500 kn , ostalo plaća grad.
    Sad , ako plaćate porez iz svoje plaće nekoj drugoj općini ( gdje ste prijavljeni) realno bi bilo očekivati da ta općina izdvaja i za vrtić.
    Ja se nadam da do toga kod nas neće ni doći ( bar još 2 godine
    ) jer i naše prebivalište bi bilo upitno...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

znači, ne gine mi prebacivanje! Budem i ja sutra nazvala pa još javim njihovo razjašnjenje! Šta si ti odlučila, dozvolit ćeš svekrvi da plan sprovede u dijelo ili imaš neke skrivene namjere?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dalmatinka, a sad ovo: Ja i muž smo studenti, ne radimo, on nešto radi studenski posao! Imamo dovoljno novca i želimo dijete poslati u jaslice jer ipak faks treba završiti, i za to vrijeme bi učili! I sad kao, mi ne plaćamo porez iz naše plaće i nemamo pravo na vrtić ili? Ne kužim kak to fukcionira? Sad gledano bez obzira na koju općinu!?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    Dalmatinka, a sad ovo: Ja i muž smo studenti, ne radimo, on nešto radi studenski posao! Imamo dovoljno novca i želimo dijete poslati u jaslice jer ipak faks treba završiti, i za to vrijeme bi učili! I sad kao, mi ne plaćamo porez iz naše plaće i nemamo pravo na vrtić ili? Ne kužim kak to fukcionira? Sad gledano bez obzira na koju općinu!?
    Čuj , porez nitko nije službeno ni spominjao , to ja onako figurativno...
    Prije nekoliko godina je bilo da djeca imaju pravo na vrtić ( ali po punoj ekonomskoj cijeni) , i to nakon što se upišu sva djeca s prebivalištem.
    Znam to jer mi je jedna rodica koja ima prebivalište u Samoboru imala
    problema s upisom u Zagrebu.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prednost upisa imaju - po zakonu o predskolskom odgoju - djeca invalida dom. rata, djeca oba zaposlena roditelja, djeca iz obitelji s vise djece...
    nije stvar u porezu/prirezu vec u tumacenju da li su rod. studenti u istoj kategoriji s zaposlenim ili u kategoriji nezaposl. roditelja

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dovoljno je prijavljeno boravište u gradu, ne mora biti prebivalište.
    Znam nekoliko roditelja koji imaju samo prijavljeno boravište i djeca im idu uredno u vrtić u Zg. Jedino ako se nešto mijenjalo, to ne znam.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma ja sam isto student. Uskoro cu diplomirati.
    Ni na kraj pameti mi nije da svekrvi popustim. Tvrdoglava sam ja.
    Onda cu probati sa potvrdom o boravistu pa cemo vidjeti sto ce biti

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovako su mi odgovorili na mail. Znači privatni vrtić mi je odgovorio:

Grad Zagreb sufinancira cijenu jaslica i vrtića za djecu s prebivalištem u Zagrebu. Za ostalu djecu cijena je puna ekonomska tj 1950,00 kn.Mislim da Vam je bolje ako već živite ovdje da i prijavite prebivalište,ali Vi ćete sami najbolje procijeniti i odlučiti.Znači mi djecu primamo bez obzira na prebivalište ali je onda cijena drugačija tj.viša.

Početno

Ako smijem pitati, koji je to vrtić?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •