Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Nepoznate i polupoznate mame dojilice

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Nepoznate i polupoznate mame dojilice

U zadnje vrijeme svugdje srećem mame dojilice - ili ih možda privlači moja neodoljiva dvoipogodišnjedojeća aura , tko zna?

Evo samo posljednjih par dana (svi susreti su iz Zg): bila sam obaviti nešto poslom kod jedne gospođe s kojom sam se raspričala o djeci, da bi mi ona, ničim izazvana, rekla da je svoju curicu dojila pune četiri godine i da su pritom obje uživale. Naravno, okolina je bila zgrožena, dobivala je hrpu pitanja tipa "zar ti još uvijek imaš mlijeka" i sve u tom stilu, čak se svađala i s pedijatricom, ali nije odustala dok malena nije sama prestala tražiti podoje.

Danas sam srela frendicu iz kvarta koja doji svoju skoro dvogodišnjakinju i nema ni najmanju namjeru prestati.

U razgovor nam se uključila trostruka mama koja je također dugo dojila svoje troje djece i ponosno rekla "nema ljepšeg komplimenta od velikog i zdravog djeteta, a ti znaš da je to samo od tvog mlijeka". I odvalila je od zadovoljstva kad je čula da je Fiona bila dojena do prije mjesec dana (skoro dvije i pol godine).

Pa je naletila još jedna frendica iz kvarta koja je dojila svoje dvoje djece i raspametila se od miline kad je čula da moja sutra sedmomjesečna beba uopće ništa ne jede, nego je još uvijek isključivo dojena (ok - ja ju probavam hraniti, ali ona odbija, tako da do sad sigurno nije progutala više od deset žličica neke druge hrane).

I rastale smo se tako što mi je trostruka mama rekla "samo vi i dalje dojite, to je najbolje za vašu bebu".

Eto, uljepšale su mi zadnje dane, jer su to žene koje su same, spontano, bez podrške okoline ili dodatnih savjeta došle do dugog dojenja, pa sam to htjela podijeliti s vama.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bas lijepo. I ja se u zadnje vrijeme i u RL druzim s mamama dojiljama, necaka od 17. mjeseci isto nema namjeru prestati, dapace, teta mi je malog dojila do 32 mjeseca i prije deset godina... Neka nas!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš je to lijepo čuti

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Super Sanja :D , lijepo je čuti da su i mame izvan Rode dugodojilice

Ja imam feeling da u neko doba nalijećem samo na ljude koji su oduševljeni mojim dojenjem, isto spontano počnu govoriti kako je to najbolje i koliko su se dojila njihova djeca/unučad. Bakice od sto godina koje su dojene ili dojile dugooo i kojima je baš drago da su srele nekog tko doji ili mlade mame koje doje
    Jedino još uvijek svi malo ostanu s upitnikom iznad glave kad velim da sam dojila u trudnoći. To još nisam naletila na nikog da veli: super i ja isto

A ponekad se skupe dani kada imam feeling da samo Rode doje, da nitko nema mlijeka i svima je misteriozno nestalo ili bilo nekvalitetno...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i moja sestricna je dojila svoju djecu do 3,5 godine

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod (oko) mene situacija ponešto drugačija... :/
    Kako staž dojenja raste, tako podrška okoline pada (čast iznimkama!)...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je jedna bakica na klupici uletila - rodila 5 i sve dojila 8)
    jedna mama isto uletila - malac ima skoro 2 i ne pušta - velim ja "zna čovjek kaj valja"
    ima lijepih priča

ali ima i tužnih

neka ovo bude topic samo sa veselim

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    ima lijepih priča

ali ima i tužnih

neka ovo bude topic samo sa veselim
    Ja sam za, mislim da nam stvarno treba lijepih priča, jer...
    Citiraj Maruška prvotno napisa
    Kod (oko) mene situacija ponešto drugačija... :/
    Kako staž dojenja raste, tako podrška okoline pada (čast iznimkama!)...
    I kod mene je tako, a stalno slušam i tužne priče o dojenju ili, još češće, o nedojenju, i treba mi malo podrške da se ne osjećam kao da sam ja luda a svi ostali normalni...

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam se iznenadila neki dan mojoj susjedi (ugodno) oja ima djevojčicu od godinu i pol i kada mi je rekla da ju još doji i da ne misli uskoro stati
    Baš sam se raznježnila...
    Moja mama je dojila moga brata do njegove 3. godine, ali ja sam sa 6. mjeseci odbila prsa (zato i jesam zbuki ovako)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo jedna pričica: prije nešto više d 2 god imali smo n-tu godišnjicu mature i jedna se frendica hvalila kako njena cura ima 2,5 god i još uvijek doji (iako mamaradi full time). Moram priznati da sam tad mislila (nažalost, ne samo ja) kak je to malo čudno (pogotovo kad se sjetim kak smo nas dvije u zadnjim klupama uvijek kukale kako imamo najmanje poprsje u razredu ). Nedavno sam je srela pa mi se pohvalila kako njena skoro četverogodišnja M. još uvijek ciki, "nateže" još samo desnu, ali se ne da, i tad sam joj rekla da je moj idol!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo i ja imam priču staru preko 10 godina-žena mog bratića je svog mlađeg sina dojila do njegove 4. , a starijeg nešto kraće-nisam sigurna, ali nam da je bilo između 2,5-3 godine!

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo, imam i ja par primjera:
    -kolegica s posla dojila curicu do 4 i pol godine
    -susjeda dojila curicu do trećeg rođendana
    -prijateljica dojila u trudnoći

Nažalost, osim ovih primjera, sve ostale koje znam, dojile su (puno) manje od godine dana, a puno, puno njih je imalo slabo mlijeko koje je misteriozno nestalo u nepovrat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •