Citiraj Indi prvotno napisa
Nisam trudna, ali me katkad mučio jednaka stvar, pomogne mi da legnem prvo na leđa i da ispod lumbalnog dijelia kralježnice (di nastane rupa) stavim mali jastuk jer se tako smanji pritisak na donji dio leđa i bol popusti. Ujedno mi pomogne i kad legnem na bok i između koljena također stavim jastuk, a sve to obavezno prati mazanje leđa Arnika gelom, on mi je pravi spas u tim trenucima, pa pokušaj!
Prije trudnoće sam imala prestrašnih problema vezanih uz dotični živac - više od godinu dana mi ama baš ništa nije pomagalo, nije bilo te droge koja bi me dovoljno oduzela, a između ostalog, mjesecima sam odlazila na akupunkture, i tek mi je pomogla akupunkt-masaža (kod nas ju na žalost nitko ne radi, a obično je krivo poistovjećuju sa akupresurom).

Do sada me u trudnoći (trenutno sam 28. tjedan) ćopilo u dva navrata u trajanju po par dana, i isto mi se bilo smrklo, jer nisam mogla stati na nogu...

No, htjela sam napomenuti sljedeće; prilikom ležanja na leđima treba dignuti noge pod pravim kutom (ili približno) u kukovima i koljenima, a ne leći ravno i pod lordozu umetnuti jastučić. Ovo umetanje jastučića pod lordozu ima smisla kad se legne na trbuh, pa se ispod trbušnog dijela stavi jastučić da bi kičma bila ravna (naravno u trudnoći neizvedivo).
Iako, barem meni, ležanje na leđima od kad mi je trbuh već popriličan, nije niti malo ugodno.
Ležanje na boku sa jastučićem među koljenima je apsolutni must.

Držim nam fige svima skupa da nas slični problemi zaobiđu u što širem luku 8)