Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: Anestezija kod carskog

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Anestezija kod carskog

Prvi puta sam rodila carskim prije 14 godina (blizanačka trudnoća i poprečni položaj drugog dvojka). Anestezija je bila totalna, a postoperativni oporavak prilično brz. Nije čak bilo niti neizdrživih bolova, osim kod naglih pokreta, dizanja s kreveta i slično, prvih nekoliko tjedana. Sada me ponovno čeka carski zbog mioma. Čujem i čitam da sada postoji varijanta lokalne anestezije, pa spinalne (ne znam što to znači i da li je isto što i lokalna). Budući da bolove dosta teško podnosim, najljepše bih molila ako netko od vas znade da mi ukratko objasni prednosti i nedostatke svake od ovih anestezija. Također, željela bih što prije početi dojiti bebu (prošli puta nisam smjela dojiti prva tri dana). Što se dojenja tiče, voljela bih da je bebač stalno samnom (rooming in) i da sisa kad mu treba, ali se bojim da će bolovi biti preveliki da bih ga mogla previjati...kako da se onda postavim?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Rio se rodio na carski u 03:05 u noći, a na podoj sam ga dobila nakon jutarnje vizite oko 10 h ujutro. Bila sam pod općom anestezijom, na koju sam "pristala" samo zato što sam bila potpuno drogirana dripom i sedativima. Da sam bila prisebna, izabrala bih spinalnu zbog doživljaja poroda.
    Nisam stručnjak, ali ova tri dana zabrane dojenja mi se čine puuuno pretjerana.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Postoji opća i spinalna anestezija kod carskog reza. Ja sam imala spinalnu i mislim da je bolja jer doživiš porod i nema neugodnog iskustva buđenja iz narkoze (imala sam jedan takav nedavno i to mi je bilo najgore iskustvo od svega). Nakon spinalne bi trebala 24 sata provesti u sasvim vodoravnom položaju jer se inače mogu pojaviti strašne glavobolje. Za opću ne znam.
    Što se tiče dojenja, mislim da to ovisi od rodilišta do rodilišta, ali većina ih kod nas prakticira da ti bebu donose tek 3. dan. Za to ćeš se morati boriti na licu mjesta. A previjanje nije problem kod rooming ina jer uvijek možeš pozvati sestru da to učini umjesto tebe. Barem bi trebalo tako biti.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam rodila spinalom. to sam izričito zahtjevala i nisam požalila.
    važno mi je bilo da odmah mogu vidjeti dijete i iako ti ga ne stave na prsa , super je. pri spinalnoj si zavezana za krevet, ruke i noge su zavezane a u rukama igle zbog nečega ( ne sjećam se točno više što su mi davali), ali vidjela sam ga i to mi je super!

ostala sam u šok sobi 24 sata i sutra odmah dobila dijete čim sam se vratila na odjel.

spinalna je zeznuta jedino ako si strašljiva jer nije taj carski baš nježan. imaš osjećaj da te čupaju, razvlače, potežu. nešto kao da ti netko čupa majicu sa tebe, ništa te ne boli, al brate stol se trese od tog čupanja.
    i kad ti dijete istisnu iz maternice, osjetiš jak pritisak. ništa ne boli, jedino je neugodan osjećaj.

ja bi opet spinalnom!

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam rodila sa totalnom anestezijom jer sam morala (placenta praevia tot), ali da sam mogla birati "uzela" bih spinalnu. radi tog dozivljaja, i da sto prije vidim bebicu
    Nakon totalne moras lezati 12 sati u vodoravnom polozaju.
    Kazu da je oporavak nakon spinalne laksi i brzi od totalne. Ne znam?
    Ja sam u Petrovoj rodila u 12.25, na intenzivnu dosla oko 16, pa su bile posjete, i nakon toga su mi donijeli bebu (doduse, samo smo se malo mazile, nisam dojila). Sa dojenjem sam pocela odmah ujutro, drugi dan u 06h.

kako god odlucis, tj. kako ti zavrsi razgovor sa anesteziologom, SRETNO

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

koliko sam ja shvatila na tečaju, spinalna ti je slična epiduralnoj ali se igla uvlači dublje u kičmu, ne osječaš ništa ispod struka

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ne osjećaš ništa već od polovine prsa.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala totalnu. ne sjećam se nikakvih problema oko buđenja. jednostavno sam duže odspavala, i drugi dan sam bila ok.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Tulipanka1 prvotno napisa
    ne osjećaš ništa već od polovine prsa.
    I ja tako. Mogla sam pomicati glavu i ruke, ostalo štanga.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evi, pažljivo sam pročitala sve vaše postove i pomogli su mi da odlučim- bude li me itko pitao - ipak ću totalnu. S dojenjem nema veze, inače sam sklona glavoboljavama i imam probleme s cirkulacijom, a doživljaj poroda morat ću žrtvovati...
    Hvala cure!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja sam imala totalnu. ne sjećam se nikakvih problema oko buđenja. jednostavno sam duže odspavala, i drugi dan sam bila ok.
    Joj, zenskica koja je lezala do mene na intenzivnoj je imala totalnu i njeno budjenje je bilo grozno....totalno besvjesna, trzala, bacala sa sobom, jezik visi, povraca, sestre i doktor ju pokusavaju probuditi....Kada smo kasnije razgovarale, ona je mislila da se najnormalnije probudila, nije se sjecala ovih scena.

Meni je to tako koma izgledalo da kada sam mjesec dana kasnije ja morala imati opcu (radi apcesa dojke - skoro sepsa - gnojno mlijeko) sva sam se izbezumila.

Ja sam na porodu imala spinalnu i stvarno super. Nikakve posljedice, ni najmanja glavobolja, cijelo vrijeme ti objasnjavaju sta rade, odmah vidis bebu...

Ali kako god da odlucis, bitno je da sve bude u redu s tobom i bebicom.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je jedna sestra objašnjavala ovo s glavoboljom. Tekučina koja se ubrizga u organizam je lakša od krvi, pa je logično da ide prema gore. Ako smo u vertikalnom položaju, može doći u mozak, i to izaziva glavobolje. Naravno, neće istog trena odjuriti u mozak ako podignete glavu, ali preporuča se ležanje dok se ta tekućina ne razgradi. Ako se postupa tako, nema razloga za glavobolju.
    A dojiti se može i ležeći, tako da ni to ne bi trebao biti problem.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam rodila sa spinalnom i razlika od epiduralne jest ta što dobiješ inekciju u kraljžnicu i ona "drži" nekih 2 sata što je i puno više nego caski sam po sebi traje; a epiduralna je kateter koji se uvodi u kralježnicu i kroz njega polako ulazi anestezija, onoliko dugo koliko je potrebno. Anesteziologinja mi je objasnila sve načine (uključujući i totalnu, koja nije bila opcija jer sam bila hitni carski ali i ne preporuča ako nije potrebno, nešto vezano uz kratki ndostatak kisika bebi isl) Zaključak je da je spinalna najbolja opcija. Oporavak je sasvim solidan, a glavobolja se izbjegne ako slušate doktore. Dakle nema ustajanja 24 sata (što ionako nije baš neki doživljaj) a kad se ustaneš sve je ok. Moja cimerica je imala jake glavobolje ali ona se stalno pomalo htjela nakositi nikako jo nije pasalo da leži ravno. Nije ni meni, ali cijeli život imam migrene pa sam glavobolju koju sam mogla izbjeći- izbjegla .

Nemaš frke - spinalna! Vjeruj mi! Ja sam se ustrtarila, žicala totalnu ali sad mi je jaaaako drago da nisam dobila. Neponovljiv, neopisiv, nezamjenjiv, nekupljiv, najprerasniji osjećaj je vidjeti svoje dijete kad dođe na ova svijet Za ništa na svijetu to ne bih žrtvovala.

(no, dobro, meni je prekrasno bilo i kad mi je puknuo vodenjak, i trudovi i pupčana vrpca mi je nešto fenomenalno...)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Strah me ovog što kaže Tulipanka - da imaš osjećaj da te čupaju i razvlače - pa makar ništa ne boljelo. Ja sam užasna, ali užasna kukavica što se tiče boli, meni zubar kod popravljanja zuba mora dati injekciju (već me je pitao...pa kako ste vi rodili :? ); ali unatoč injekciji i činjenici da me brušenje ne boli, smeta me osjećaj struganja po zubu
    Ne budem li se mogla izboriti za totalnu, izdržat ću zbog bebe, što mi preostaje...mislit ću na to kako će nam biti lijepo kad se svi okupimo kod kuće :D

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljiljan@ , ne vidim razlog da ti ne daju totalnu anesteziju - ako su sve pretrage u redu.

meni su nudili da budem "budna", ali ja nisam htjela. tako sam odlučila, i sve je bilo u redu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto imala spinalnu i jedna od njenih prednosti je bilo to sto je mm bio sa mnom u sali za vrijeme operacije. Druga prednost je bila ta sto je P. bila odmah (pet-deset minuta) nakon operacije pored mene i tamo ostala sljedeca cetiri dana dok nismo otisle kuci. Dizala se nisam prvi dan prvenstveno jer sam bila nadroksana ljekovima zbog preeklampsije, al sam vec drugi dan bila na nogama (svjesno i namjerno, usprkos naporu i boli) i dojila u fotelji i previjala P.

R. je nedavno imao operaciju s opcom i budenje mu je bilo zivi uzas. On ga se ne sjeca, naravno, al bilo je strasno za gledati i pokusati ga konktrolirati (da se ne ozljedi).

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a meni je zbog opće anestezije nedostajao "dio filma"
    bila sam trudna - ušla sam u oper. salu - izašla van i imala sam dijete,
    dugo, dugo vremena mi je falilo tih 20 min
    draže bi mi bilo da sam bila svjesna i da sam vidjela vida čim "su ga rodili"

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam željela to gledati. i ne fali mi. probudila sam se normalno, i sve žene koje su dolazile na intenzivnu (a koje sam ja vidjela) - budile su se normalno.

zadovoljna sam - jer sam se izborila za porod po svojoj želji. kao što se i sve druge žene imaju pravo boriti i izboriti za porod po svojoj želji.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Strah me ovog što kaže Tulipanka - da imaš osjećaj da te čupaju i razvlače - pa makar ništa ne boljelo. Ja sam užasna, ali užasna kukavica što se tiče boli, meni zubar kod popravljanja zuba mora dati injekciju (već me je pitao...pa kako ste vi rodili :? ); ali unatoč injekciji i činjenici da me brušenje ne boli, smeta me osjećaj struganja po zubu
    Ja sam se jako bojala da neću čuti rezanje kože, razgovor doktora i sestre tipa "dodaj mi skalpel", boli i sl. Čak je i anesteziologica skužila da se bojim i tješila me ako ću išta osjetiti ili željeti da će me u sekundi uspavati. Čak su i muziku pustili u sali. I stvarno nisam ništa osjetila niti čula. Sve su lijepo u tišini obavili dok sam ja brbljala sa anesteziologicom o imenima. Izvadili su ga u roku 2-3 minute i imala sam feeling kao da sam na kavi s frendicom i odjednom mi čestitaju što sam postala mama.
    Što se tiče glavobolje, imala sam opake sreće jer su mi već na intenzivnoj podigli krevet u poluležeći položaj na moj zahtjev (tada nisam imala pojma za glavobolje) i to samo par sati nakon operacije. Kažem, imala sam gadnu sreću što me glava nije rasturala jer je cimericu u sobi boljela iako je bila u strogo vodoravnom položaju. Jedino mi kasnije nije bilo jasno kako su mi sestre mogle dozvoliti taj položaj kada znaju da sam dobila spinalnu

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Ja sam se jako bojala da neću čuti rezanje kože, razgovor doktora i sestre tipa "dodaj mi skalpel", boli i sl. Čak je i anesteziologica skužila da se bojim i tješila me ako ću išta osjetiti ili željeti da će me u sekundi uspavati. Čak su i muziku pustili u sali. I stvarno nisam ništa osjetila niti čula. Sve su lijepo u tišini obavili dok sam ja brbljala sa anesteziologicom o imenima. Izvadili su ga u roku 2-3 minute i imala sam feeling kao da sam na kavi s frendicom i odjednom mi čestitaju što sam postala mama.
    Kužim točno da se bojiš i da ti zvuči zastrašujuće ali evo, ja mnogu reći kao i brunda, ništa nisam strašno osjetila (jesam ali prije carskog, strah za život moje bebe ) . čak i kad su mi govorili ovo toplo vam je plodna voda :? ja pojma nisam imala o čemu pričaju. Bili su jako nježni, pažljivi, rekli su mi kad su glavicu izvadili da ga mogu pogledati i to je nezaboravan prizor nešto prekrasno (nije ništa gadljivo jer u biti vidiš samo bebinu glavu i doktorove ruke kako ju drže) i trenutak kasnije on je u zraku iznad tebe onak presladak i ružičast, pomalo musav, namrgođen škilji u ovaj svijet i viče (moj je jako vikao a viče i danas ) .

Ovak, ja sam se uzžasno bojala, jer sam htjela roditi a ne na operaciju i kad sam morala, htjela sam d me uspavaju toliko sam se ustrtarila. Ipak nisu jer nije bilo ni vremena niti se to smjelo kod mene. Ali sad m je drago jer je sve to "živa pljuga" Mislim, definitivno ništa čega se trebaš bojati. A za onaj osjećaj kad ga vidiš, ako ne ide drukčije, onda može i carski još par puta, samo sa spinalnom

Bit će sve ok, vidjet ćeš!!!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja nisam mogla vidjeti dok su ga izvlačili jer je oko mene bio paravan. vidjela sam ga tek kad su ga okupali i malo zamotali u zelenu krpu.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala carski s spinalnom i poslije toga nikakvih nuspojava. Kod vađenja bebe iz trbuha sam shvatila da oni sve to malo natežu i vuku van, ali zapravo ništa ne osjećaš, to nije neugodan osjećaj.
    Ali prvi pogled na bebu, onako fino ružičastu i još uvijek skvrčenu - je bio nezaboravan! Tada sam se zaljubila u svoje dijete i kad god se sjetim poroda, sjetim se tog trenutka.

Meni osobno je spinalna fantastičan izbor, a i daleko zdraviji (bapski rečeno, mozak zbraja sve opće anestezije u životu...).
    Ja sam tip koji voli imati kontrolu nad stvarima koje mi se događaju i opcija totalne anestezije mi je bila out off control opcija.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj Roza prvotno napisa
    Ja sam imala carski s spinalnom i poslije toga nikakvih nuspojava. Kod vađenja bebe iz trbuha sam shvatila da oni sve to malo natežu i vuku van, ali zapravo ništa ne osjećaš, to nije neugodan osjećaj.
    Ali prvi pogled na bebu, onako fino ružičastu i još uvijek skvrčenu - je bio nezaboravan! Tada sam se zaljubila u svoje dijete i kad god se sjetim poroda, sjetim se tog trenutka.

Meni osobno je spinalna fantastičan izbor, a i daleko zdraviji (bapski rečeno, mozak zbraja sve opće anestezije u životu...).
    Ja sam tip koji voli imati kontrolu nad stvarima koje mi se događaju i opcija totalne anestezije mi je bila out off control opcija.
    Sve isto 100% i kod mene.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

bapski rečeno, mozak zbraja sve opće anestezije u životu
    OT, kako to misliš :?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

od sada ja zamišljam da je i kod mene bilo tako

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Tulipanka1 prvotno napisa
    ja nisam mogla vidjeti dok su ga izvlačili jer je oko mene bio paravan. vidjela sam ga tek kad su ga okupali i malo zamotali u zelenu krpu.
    Ma da, imaš taj paravan pa i ne možeš direktno vidjeti, ali u lampi iznad stola e tamo možeš, tamo sam ja vidjela svog malog slatkog ružičastog bebaća

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Da, meni je kolegica rekla za tu lampu - moze se fino vidjeti!

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sve vidjela u naočalama doktora! I ništa mi nije bilo odvratno, a gadljiva sam inače do bola...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

HM... U MOJOJ LAMPI SE NIŠTA NIJE VIDJELO!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    a meni je zbog opće anestezije nedostajao "dio filma"
    bila sam trudna - ušla sam u oper. salu - izašla van i imala sam dijete,
    dugo, dugo vremena mi je falilo tih 20 min
    draže bi mi bilo da sam bila svjesna i da sam vidjela vida čim "su ga rodili"
    meni još uvijek fali taj dio filma

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo i ja sam jedna od onih koja je dobila spinalnu i meni je to bilo super. Mene tu nisu ni brijali, ni klistirali, imala sam nalakirane nokte, pol sata nakon operacije lezala sam na boku i treci dan sam isla doma!
    Nisu mi zavezali ruke i noge i dali su mi mog malog u narucje sve dok ga nisu odnijeli da ga nahrane (moj muz ga je hranio). On je bio sa mnom cijelo vrijeme i snimio kamerom kad su izvadili "malog" (bio je 4176). Sto se tice nuspojava malo sam se tresla ali su mi odmah dali nesti i prestalo je i svrbilo me lice a i za to su imali lijeka! Sve u svemu super!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Oba puta sam rodila na carski, u Vinogradskoj. Prvi put opća anestezija, drugi put spinalna. Oba puta sam bebu dobila na dojenje odmah, tj. nakon opće anestezije, čim sam se probudila, a nakon spinalne, doslovno odmah: čim se me iz operacijske sale dovezli na intezivnu. Bebu su mi ostavljali najmanje dva sata, a ako sam bila preslaba, odnijeli bi je kad bih ih zamolila (to je bilo samo jednom, odmah nakon carskog, jer sam se jako tresla od spinalne). Nisam se trebala izboriti za to da odmah dobijem bebu, u Vinogradskoj je očito takva praksa. :D

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

spinalna. jedina opcija za mene.
    usla u salu u 10, dobila spinalnu oko 10 i 10, Lea je rodjena u 10 i 30 oko 11 sam izasla iz sale, noge sam pocela osjecati prije 12.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se isto jako bojala spinalne.
    Jednostavno nisam mogla zamisliti da sam budna
    i svjesna toga da me netko reže.
    Doktorica me par minuta prije ulaska u salu nagovorila da idemo na spinalnu i doživotno sam joj zahvalna na tome.
    Pogled na malo, savršeno biće i prva pusa su nezaboravni.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dogovor je bio spinalna, al kod mene (zbog malformacija na kichmi) nije uspio (3 puta me boli ogromnom igletinom, al strasnije izgleda nego sto je.), pa su u sekundi presli na totalnu.

u 9 sam dobila totalnu, a vec u 10h sam se pocela buditi (svi oko mene me ljube i grle, ja mamurna k'o da sam banchila cijelu noc), u 11h sam bila potpuno budna i uzivala u svojoj bebici. mislim da budjenje nakon totalne anestezije zavisi od osobe do osobe, neke ju bolje podnose (kao ja), neke losije, pa i povracaju i sl. mada, cini mi se (tj. u mom slucaju) da je totalna anestezija u slucaju cr "kraca" i stoga "lakse svarljiva", nego totalna kod obicnih operacija (koje uglavnom traju dosta duze od cr).

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Potpisujem za Vinogradsku već po ne znam koji put - bebu sam dobila odmah čim sam se probudila, s dojenjem se može početi odmah - ako želiš i imaš snage.Mali je bio sa mnom stalno, odnesu ga samo presvući.

Buđenje je bilo normalno, bez ikakvih popratnih pojava.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam rodila na carski totalnom anestezijom jer mi je pukao vodenjak u 3 ujutro a u podne sam bila otvorena samo jedan prst, primila sam gel za otvaranje i dvije flaše dripa i ništa nije pomoglo a više nije bilo plodne vode. Trudovi su mi bili bez razmaka pa se ne sjećam da li su mi dali izbor totalne ili spinalne. Iz anestezije sam se probudila vrlo brzo još su me vozili u sobu, samo sam se malo tresla. To mi je bila druga opća anastezija u godinu dana jer sam imala spontani pa su me morali čistiti. Rodila sam u 12:54 a bebu sam vidjela tek u 6. I drugi dan su ga donijeli samo na 5 minuta. Počela sam dojiti tek treći dan kad sam došla sa intenzivne ali prije mi i nije nadošlo mlijeko. Da li poslije drugog carskog mlijeko stiže prije? Damjan sad ima 17 mjeseci i razmišljam o drugoj trudnoći. Voljela bih drugi put roditi prirodno. Otvorena sam za sve savjete.

Damjan 9.7.2005.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    I ja isto, čak sam se tak dobro naspavala, da sam pričala s MM i rekla mu "čuvaj našu bebicu", a da se toga uopće ne sjećam, nego se sjećam tek drugog njegovog dolaska u JIL (šoksobu).
    Drugi dan sam već hodala, a bebicu su mi donosile sestre kad god sam to poželjela, a često sam poželjela. (Prednost male provincijske bolnice, poznaš osoblje).

Sad si dobila dovoljno informacija, pa izaberi.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pri prvom bolnickom pregledu imala sam povisen tlak+loš nalaz mokrače. Osim toga Kora je bila na zadak. Odlučili su se za carski rez. Dobila sam spinalnu, sve se činilo ok, do trenutka kad je zahvat trebao poceti. naime ležeći na stolu mahala sam nogama. Anesteziolog je bio zacudjen kako i zasto, napravio par testova lupkajuci me po trbuhu i pitajuci dal to osjecam ( da, lupkate ptstima, da, pikate necim ostrim). Odlucili su zapoceti sa zahvatom. Ja sam u potpunosti bila za jer sam bila totalno nestrpljiva da napokon vidim Koru. Izdrzala sam pocetak zahvata, rez... No dalje je bilo prestrasno, nisam mogla izdrzati od bolova, pa su me nabrzinu stavili pod opću anesteziju. bila sam totalno razocarana jer nisam uspjela izdrzati da je odmah vidim. Najgore mi je ipak bilo to sto sam rodila Koru u petak u 16, a dobila je u nedjelju u 12!!!!!!!!!! Jednostavno nisu imali mjesta na babinjacama !!! Ja sam u subotu vec bila na nogama i trazila da me puste da ju vidim, no nitko me nije dozivljavao.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj migulica prvotno napisa
    Ja sam u potpunosti bila za jer sam bila totalno nestrpljiva da napokon vidim Koru. Izdrzala sam pocetak zahvata, rez... No dalje je bilo prestrasno, nisam mogla izdrzati od bolova, pa su me nabrzinu stavili pod opću anesteziju.
    MESARI JEDNI
    pa naživo su te rezali
    ma ... uf ..... uf...... (cenzura)

ne mogu virovat, niti veterinari ne bi tako nešto beštiji napravili
    ma otkaz svima
    ne mogu sebi doći

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma nisam ja napisala svoje iskustvo zbog boli i neugode, samo sam htjela dati do znanja da postoji mogucnost da spinalna jednostavno "ne uhvati" posteno! Ja sam ustvari kasnije bila ljuta na sebe jer nisam izdrzala da ju vidim! Odmah, tamo, istog trenutka kad su je izvadili.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možda anasteziolog ju nije pravilno dao, nije uspio probiti ovojnicu leđne moždine?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je bio hitan carski, u 19. me uspavali, u 19.25 se rodila Rina, a u 20. sam se probudila u šok sobi, ali sam toliko "norila" da su me odmah odvezli na odjel. K sebi sam došla tek drugi dan, sestre na odjelu su cijelu noć imale posla sa mnom!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Procedura koju mi je anesteziolog opisao se desila, prvo mi se cinilo da mi se jako zagrijao donji dio tijela, zatim je pocelo sve trnuti, no sto se ustvari desilo ne znam.
    No kako do zadnjeg trenutka nisam znala hocu li ici na carski jer je Kora bila na zadak, smatram da je cijeli porod jos super prosao, jer u obitelji imam slucaj da je moja sestricina bila na zadak i da su je porodili vaginalno,a rezultat toga je bila smanjen IQ jer je porod predugo trajao i niz drugih problema koje je nosila cijeli zivot.
    Kora je fantasticna, zivahna, nemoguca, prekrasna i zdrava djevojcica- a to mi je jedino vazno! Porod je samo jedna ne bas ugodna sekvenca naseg dvogodisnjeg druzenja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

najbitnije da ste vas dvi dobro

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dosla sam na ovaj topik jer je i mene zanimala razlika u anestezijama, te je i meni spinalna bila logican izbor.

ali, radi se o carskom u petrovoj.
    naime, sa spinalnom, istina, vidis dijete cim se rodi, medjutim iducih 24 sata ti nece donijeti bebu
    a s opcom ju ne vidis na porodu, ali ti ju donesu cim s probudis.

sto odluciti?

:/

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne ulazeći u medicinske razloge za i protiv, u ovom slučaju ja bih se odlučila za opću. Bilo bi mi važnije odmah biti s bebom nego bilo šta drugo.
    Jer to što ju pod spinalnom vidiš odmah bebi ne znači ništa. Time zadovoljavaš samo svoju znatiželju. Ionako ju tada ne možeš niti pomaziti, niti dojiti, niti ništa! :/

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    dosla sam na ovaj topik jer je i mene zanimala razlika u anestezijama, te je i meni spinalna bila logican izbor.

ali, radi se o carskom u petrovoj.
    naime, sa spinalnom, istina, vidis dijete cim se rodi, medjutim iducih 24 sata ti nece donijeti bebu
    a s opcom ju ne vidis na porodu, ali ti ju donesu cim s probudis.

sto odluciti?

:/
    i ja bih u tom slučaju opću, važnije mi je da je bebica što prije sa mnom.

by the way evo da i ja napišem iskustva s anestezijom kod svoja 2 poroda carskim rezom:

1. vinogradska, hitan carski, opća anestezija; probudila se nakon par sati, nikakve nuspojave ili komplikacije, odmah mi donjeli dijete na intenzivnu, oporavila se nakon poroda vrlo brzo.

2. sveti duh, spinalna anestezija; nakon poroda mi dijete pokazali iz daljine /nisam ga niti dotakla/, i odnjeli. mene smjestili na intenzivnu, a njega sam slijedeći put vidjela nakon više od 24 h
    unatoč štreberskom ležanju u vodoravnom položaju imala sam jake glavobolje kad sam ustala na noge i to je trajalo sve do odlaska iz bolnice i još dobrih 15 dana kod kuće.

da idem treći put na carski nemam pojma što bih odabrala...
    ma blago ženama koje mogu roditi vaginalno.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam oba puta imala opću anesteziju, samo sam drugi put bila u porodilištu koje nema izdvojenu intenzivnu njegu, već se budiš u sobi u kojoj ćeš boraviti do kraja. Jedna predivna sestra mi je mišića donijela odmah nakon što mi se svijest toliko razbistrila da ga zatražim (nekih 4 sata nakon poroda), donijela mi jastuk za dojenje, prikačila sisavca i smjestila ga tako da sam ja ležala, on cicao, i provodili smo sate u blaženstvu. Odnijeli su ga samo tu prvu noć, na noćenje u dječijoj sobi, jer je takva praksa, a sutra mi ga vratili nakon pedijatrijske vizite, za posve. Ovakav mi se pristup puno više svidio od prvog puta kada žene i po 48 sati borave u intenzivnoj, a bebe im donesu na par minuta.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam definitivno sa spinalnu.....prije poroda sam zelila opcu jer sam se bojala svega....pocevsi od igle koju ne mogu smisliti pa do toga da cu sve vidjeti...no u italiji jedan predivan anesteziolog me je nagovorio na spinalnu i vjecno cu mu biti zahvalna na tome .....cijelo vrijeme je bio uz mene a prije poroda mi je obecao da ce me usopavati ako to budem zazelila za vrijeme poroda......
    uglavnom kad mi je uvukao iglu nisam uopce osjetila...taman sam ga krenula pitati kad ce to obaviti a najednom nisam vise osjetila noge...znaci bilo je obavljeno
    ja sam po prirodi jako znatizeljna i ti su bile naocale od doktora i metal na reflektorima da sve vidim 8) i taj prizor kojega sam se grozila i bojala je bio zapravo najljepsi prizor u mome zivotu ....kad su anesteziolog i studentica skuzili da gledam u sali me je pitao ako cu da me uspava...sam mu rekla da mi ni slucajno ne uskrati taj divan prizor.......za koju minutu beba onako tek rodena bila je na meni........tamo ne okupaju bebu odmah vec najprvi dodir je sa mamom....tako je fino mirisala i tako smo se mazili koju minutu pa su ga okupali dok su me zasili..........a dojenje je bilo za 4 sata...odmah je sisao ko veliki........a ustajanje za 20 sati i nikakvih glavobolja ...........

a izvlacenje bebe nije tako grozno kako opisuju bas je onako lagani osjecaj....meni je jednostavno bio lijepi osjecaj.........i nije mi se uopce tresao sav stol......u mom slucaju je bio mali trbusic i beba od 4 kg tako da vjerujem da bih bas osjetila da je to bas toliko trganje

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •