Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: predugi izostanci

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno predugi izostanci

e pa znala sam da ce mi se osvetiti i da cu ja otvarati ovakav topik.

dakle, za mame djece koja vec idu u skolu, drugi razred pa dalje.
    skupilo nam se izostanaka vise nego sam planirala, tj na tjedan dana planiranog puta dosla ivarova viroza koja nikako da prodje, prvo danima visoka temperatura i malaksalost, pa sad natekli linfni cvorovi koji se ne smanjuju i evo vec puna tri tjedna nije bio u skoli, a danas je ped odlucio i za sljedeci tjedan ne dati potvrdu za skolu.

i sto raditi u situaciji kad dijete stvarno ne moze od glavobolja i umora pratiti svakodnevno sto se u skoli radilo? skupilo nam se hrpa toga, ne brine me toliko za citanje, slova i brojke jer smo to uspjeli odraditi u nekoliko sihti, ali npr priroda, tu uciteljica puno prica, a udzbenici su siromasni, pa onda engleski i talijanski. kad ce on to stici?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam jel se moze zbrojiti iz posta, skoro pa 4 tjedna.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja nemam školsko dijete, ali ja osobno sam u prvom razredu osnovne škole izostala 138 školskih sati. Svako malo sam bila doma bolesna. U drugom se to nastavilo, u trećem malo manje i onda sam pretsla biti toliko bolesna. Pa opet, sve sam nekako stigla, normalno završila razrede i nastavila dalje. Vjerujem da neće imati nekih problema, samo neka doma koliko može, ako mu prijatelji nose zadaću ili kak ste već to organizirali, prođe gradivo za taj dan da bude u koraku s ostalom djecom. Pusa Ivaru i da što prije ozdravi .

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda prvo cekati da ozdravi (pa koji je to sad vrag pusa ozdravilica ) a onda dogovoriti s uciteljicom kada i kako polako nadoknaditi po principu da istakne ono sto je STVARNO bitno od onog sto ona prica i da se dogovore kad ce ga pitati...
    tebi

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam u trećem bila na operaciji i izostala 2 mjeseca, kao i jedna moja kolegica koja je bolovala od mononukleoze. Nadoknadile smo uz veliku pomoć roditelja, a poslije i učiteljice.
    S njim bi trebalo raditi svaki trenutak kad se osjeća dovoljno dobro da se može skoncentrirati na gradivo, a ove opširnije predmete, mislim da bi trebala pitati nekog njegovog školskog prijatelja za bilježnice, pa ti malo pročačkati po tome, objasniti mu i nadopuniti udžbenikom, ako su već tako siromašni.
    Mislim da će učitelji razumjeti, pa ga malo i štedjeti, barem neko vrijeme. To je stvar dogovora... Možda i instrukcije?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne trebamo valjda u prvom razredu instrukcije? :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislila sam zamoliti uciteljicu da umjesto dodatne matematike koju je planirala s njim raditi dok su ostali na vjeronauku, malo rade prirodu.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobra ideja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad kazem da je udzbenik siromasan, mislila sam na to da je bogat slikama. ali ja nemam pojma sto je sve uciteljica iza tih slika pricala. teksta ima jako malo, sto je i primjereno takvom udzbeniku, ali ne i izostancima :/ . biljeznica iz prirode nemaju.
    i da, prijatelj mu redovito donosi domace, i uciteljica iz boravka mu je slagala zadatke (ali opet, brojevi i slova)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Onda si sve opcije "pokrila". Nisam mislila na one tipične instrukcije, kad ideš jer si panj i ništa ne znaš (ja npr. za matematiku), nego nešto kao Dop, nekadašnja dopunska nastava, ili kako si rekla dodatna. Ali, prvenstveno sam mislila na Engleski i Talijanski, ako učiteljica iz nekog razloge to ne bude radila s njim...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha, ja vec zamislila oglas: trazim instrukcije, priroda, 1- razred

dopunsku nastavu uciteljica planira iz hrvatskog i matematike, dodatnu iz matematike, ali pitat cu je ovo za prirodu (mada se bojim da ce reci - ne treba to njemu, i da ce onda cijeli zivot ostati zakinut za nesto bazicno, znate ono - nisam bio tog dana u skoli :shock: (shokirana jer se stvarno tog bojim)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako uspije ovo s prirodom, ostaju mi engleski i talijanski, uciteljicu iz engleskog ni ne poznam , opet isti problem, u udzbenicima same slike.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa, evo, bude li ti trebala pomoć za Talijanski, pošalji mi pp. To mi je materinji jezik, pa ako te učiteljica otkanta...Valjda znam više od nje

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na nasem udzbeniku iz engleskog na zadnjoj stranici ima popis tema i kljucnih rijeci koje se u temi obradjuju. nama je uciteljica na roditeljskom rekla da su to rijeci koje oni ustvari uce, kad zelimo s njima "ponavljati" ili nas pitaju jer nesto ne znaju - da je to-to... pogledaj, mozda ima i vas...

mi ucimo po happy home udzbeniku.

ida isto sad fali, ali puno manje, tri dana (s time da se ja nisam ni sjetila pokusat nekog nac da joj javi sto su radili - pogadjale smo same koja su slova vjerojatno ucili, pa to vjezbali u "kucnoj" vjezbenici... matematiku cemo sutra-prekosutra, priroda mi nije ni pala na pamet...) ali nam se mozda smijesi jos i cijeli tjedan :/

i, flower - nema ispitivanja u prvom razredu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivka pa zar nemate CDove iz jezika? To bi moralo biti dovoljno da sluša lekcije doma

Što se prirode tiče, po kojem udžbeniku rade? Pretpostavljam da je gradivo isto, skužila sam da u nekim udžbenicima ima više teksta nego u drugima, pa da možda kopiraš iz nekih drugih izdanja ta poglavlja.

litala zašto misliš da nema ispitivanja? Naši su već pisali test iz prirode na dvije strane, tako da je ispitivanje mala beba prema tome

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kad se vrati na nastavu, učiteljica će ga neko vrijeme štedjeti od kontrolnih i ispitivanja. Za to vrijeme će se dijete uhodati i sve će se uskoro vratiti u normalu. Eto, to je moje iskustvo .
    Ipak, dobro je da prijatelji povremeno navrate i pokažu mu što je bilo u školi.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Potpisujem Bomballurinu!
    Ja uvijek imam rezervirane sate za one učenike koji mi iz raznoraznih razloga dosta izostanu, pa im u radu 1 na 1 pomognem oko zaostataka.
    A da pitaš učiteljicu?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda će vam pomoći pregledavanje "tema" koje se koriste kao polazišta prilikom planiranja nastave
    http://public.mzos.hr/default.asp?ru...2&sid=&jezik=1

no savakako vjerujem da će učiteljica imati razumijevanja za eventualne teškoće prilikom praćenja nastave nakon polaska u školu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U prva 4 razreda neki dulji izostanak je lakše nadoknadiv,nego u višima što se tiče opsežnosti gradiva.................

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    aha, ja vec zamislila oglas: trazim instrukcije, priroda, 1- razred

dopunsku nastavu uciteljica planira iz hrvatskog i matematike, dodatnu iz matematike, ali pitat cu je ovo za prirodu (mada se bojim da ce reci - ne treba to njemu, i da ce onda cijeli zivot ostati zakinut za nesto bazicno, znate ono - nisam bio tog dana u skoli :shock: (shokirana jer se stvarno tog bojim)
    ja ne znam kako je kod vas, ali kod nas su u prvoj godini fokusirani na "opismenjivanje", dakle hrvatski (njemacki) i matematika, a priroda i slicno je na nivou zima je hladna, pada snijeg i tako to.
    ne znam kako je sa jezikom (engleski, talijanski), ali mi imamo cd i nekakvu englesku slikovnicu, ali isto tako na vrlo bazicnom nivou.

ne cini mi se da bi ivar mogao biti zakinut. (u prvom razredu. valjda u nekim visim razredima 4 tjedna izostanka igra neku ulogu, ali u prvom, mislim da bas ne)
    brzo ozdravljenje zelim.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pošaljem ti na PP sve pripreme gradiva iz PiDa pa mu ih pročitaj.Samo napiši koje točno gradivo. I da, u takvim situacijama ja sam izlazila van škole, tj. nakon 3 tjedna držala nastavu kod kuće 2 puta tjedno po 30 min.;jer ipak su to bolesna(operirana, povrijeđena itd) djeca i nemaju koncentraciju, a ni snagu sve pratiti nadugačko.
    Ako ikako mogu pomoći(pid) javi mi.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je bilo jako čudno kad mi je kuma rekla da svaki dan po dva sata radi s prvašićem u jednoj obitelji...ona mu drži "predavanja" iz svih predmeta onako kako samtra da je ok i da on to može shvatiti jer mali navodno ništa ne shvaća učiteljicu pa ona s njim svaki dan uči doma...

to je ovdje sasvim normalno...dijete ima tetu koja mu dolazi doma i skojom radi sve predmete pa čak i vjeronauk...

što se tiče izostanaka, to ćeš najbolje riješiti sa učiteljicom, odeš kod učiteljice i neka ti da naglasak na bitne stvari koje su prošli a koje bi on morao znati pri ispitivanju
    svaka učiteljica mora pisati pripreme, pa ako je zamoliš možeš kopirati te pripreme kako im je ona držala predavanja i tako ti njemu održati predavanja na svoj naćin ali ipak znaš na što staviti glavni naglasak

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo izostali tjedan dana, i u dogovoru sa učiteljicama, jer ide i na dnevni boravak, uglavnom je tijekom sata u dnevnom boravku rješavao zaostatke. Također smo dobili lekcije koje su radili dok ga nije bilo, pa smo malo i kod kuće radili. Nije bilo problema, jer je ionako brz u obavljanju zadataka pa mu je ovo bio izazov koji je uspješno savladao.
    U suradnji sa učiteljicom, gradivo je savladano.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •