Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 132

Tema: Nespušteni testis

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Nespušteni testis

Zanima me da li netko ima iskustva sa operacijom testisa koji se nije spustio prirodnim putem?Borni(1,2mj)od rođenja nije spušten desni testis.Na pregledu sa 1god. u Klaićevoj rekli su nam da se javimo za 6mj.na dogovor za operaciju jer da je 90% da se sam neće spustiti.Čula sam da postoje nekekve hormonalne injekcije,no nitko od doktora nam to ne spominje.Zna li netko više o tome?Hvala unaprijed! :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja stvarno ne znam nista o tome ali potrazicu malo.A da odes pitati na Cybermed ili prelistaj tamo da nije vec ko pitao.Evo iz jednog clanka

Spustanje u kesu
    Tokom razvoja djecacica u materici, njegovi testisi se nalaze unutar tijela. Tek u zadnjim mjesecima trudnoce oni se probijaju napolje i spustaju u skrotum, koznu kesu smjestenu uz koren penisa. Ponekad se jedan ili oba testisa ne spuste u kesu.
    Neki od ovih nespustenih testisa spadaju u vrstu "sad me vidis, sad me ne vidis", sto znaci da se tokom prve godine bebinog zivota povremeno pojavljuju i nestaju. Dok se povremeno pojavljuju, sve je u redu na kraju ce skupiti dovoljno hrabrosti da i ostanu tamo gdje im je mjesto.
    Testis koji ostane u unutrasnjosti tijela nece funkcionirati ispravno zato sto je u tijelu temperatura za njega previsoka. Djecak kome se ovo desi moze da bude zabrinut i zbog svog izgleda. Iz pomenutih razloga, trajno nespusteni testis jeste indikacija za medicinsku intervenciju, koja se moze svesti na terapiju hormonima, ali se najcesce obavlja hirurskim putem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Thanks!No Borni se ni u vrućoj vodi kod kupanja ne može napipati ništa,a ti šetajući se tada pojave.Znam da je opsno da duže vrijeme bude na toplom čak može doći do pojave tumora.No,mislila sam da bi ipak trebalo probati sa svim mogućim pa i hormonima prije operacije-to mi je ono zadnja solucija!

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja sam jedna ocajna mama, upravo zbog ove tematike I mom sincicu(10 mj) se nije spustio testis i nismo ga ni kad ni vidjeli. Ja se jako bojim tog "rjesavanja operativnim putem", pa molim sve mame koje su imale ovakvo iskustvo da nam se jave i da nam malo daju snage :D

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moj Filip je star 22 mj. i prije tri tjedna je bio na operaciji spuštanja testisa. Njemu nisu bila oba testisa spuštena od rođenja. Za hormonalnu terapiju smo čuli, ali smo ju isključili. Naime, ako ne uspije opet bi morao na operaciju, a preporuča se da se testisi spuste do treće godine radi više temperature u kojoj se nalaze. I nas je bilo užasno strah operacije i kako će on to podnjeti s obzirom da nije moguće biti sa djetetom u bolnici (Klaićeva). Filip je to podnio super (bolje od mame). U bolnici je bio dva i pol dana. Morao je tjedan dana strogo mirovati i imati nogice skvrčene. Nakon tjedan dana su mu izvadili gornji konac i mogao se više kretati, ali smo ga morali kupati dva puta dnevno kako bi mu otpali i donji končići. Za dva mjeseca idemo na kontrolu. Najgore od svega jest što će morati to sve proći još jednom, jer operaciju rade jednu po jednu stranu. Nije lako, ali ima puno težih bolesti, što vidite u čekaoni, pa ovo naše ne zvuči tako strašno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo se ipak odlučili na hormonalnu terapiju jer nam je dr.Radica potanko objasnila kakvi su to hormoni,koliko i da li štete i kolika je vjerojatnost da izbjegnemo operaciju!!!
    Rezultat je ajmo reči OGROMAN!!
    Desni testis se pojavio u gornjem dijelu vrečice čak ga znamo ponekad naći i na svom mjestu!!!
    Uglavnom,operacija ni u kom slučaju neće biti potrebna!!!!
    Preporučeno nam je da ga forsiramo da puno čuči,radi čučnjeve tj.tipa ustani-čučni jer bi to moglo pomoći da jajce samo sklizne tam gdje mu je mjesto!!!
    Ako te zanimaju detalji,slobodno pitaj!!!
    Ja ti mogu reći naše iskustvo,a odluka je stvarno samo tvoja!!!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zanima me gdje je Borni bio testis, jer kod Filipa se nalaze dosta visoko i od rođenja se nikad nisu spustili, pa eventualno opet vratili tj. "šetali" gore - dolje (što zna biti slučaj).
    Pitam se da li se može desiti da se spuste za vrijeme terapije, ali da se onda opet poslje vrate gore?
    Voljela bi da sve to možemo riješiti bez operacija, ali nekako nisam sigurna da bi u našem slučaju i s obzirom da su u pitanju dva testisa koja se nalaze dosta visoko to bilo trajno rješenje.
    Ne znam, teško mi je to što od stručnjaka (tj. doktora) ne možeš čuti sve opcije i preporuku, već svi zagovaraju isključivo svoju stranu.
    Kako dugo već idete na hormonalnu terapiju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ava-imaš nick kao baka od mog MM-a koja je umrla prije 2 god.,a svi smo ju obožavali!!!!
    Sorry,ovo je bilo off topic!!!
    Gle,nas je pedijatar(kreten)odmah poslao na kirurgiju u Klaićevu kad se Borni nakon 1god.nije spustio desni testis!!Napipali su ga negdje u donjem dijelu trbuha,hm..neznam kak da ti to objasnim,negdje blizu prepone!!!!
    I tam su nas odmah naručili za par mjeseci na dogovor za operaciju!!
    Meni je to bilo malo prerano i nije mi se to dopalo,pa sam malo prošvrljala internetom i na par mjesta dobila slične info o tim hormonima!!!
    A idiot od pedijatra mi nije ni spomenuo još i to kao moguće rješenje problema!!!
    Uglavnom,tražila sam uputnicu za endokrinologa na Rebru dr.Radica.
    Žena je fenomenalna,pregledala Bornu,pa smo se vidli za 6 mj. i morali ga masirati na tom području,čučnjevi...,pa došlo ljeto,more,i tek u 10-om mj. ove godine odlučili smo da vrijedi probati!!!
    To su ti gonadotropinske injekcije i kura je bila 5 injekcija svaki treći dan!!!
    Kupili smo ih sami na Kaptolu u apoteci kaj uvozi lijekove,a kao možemo tražiti neki povrat od socijalnog.
    Ne sjećam se točno,al mislim da su koštale oko 250 kn.
    Uglavnom,na kontrolu smo išli nakon skoro mjesec dana i stvar je uspjela!
    Operacije neće biti jer se ipak spustio,ali nije još baš tam di bi trebao biti,pa opet moramo puno vježbati čučnjeve!!!
    Uglavnom,nama je pomoglo!!!
    Sretno i pitaj ak te još nekaj zanima!!!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hvala ti na prenesenom iskustvu.

U svakom slučaju samo da mali mišići na kraju budu dobro!

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno PUNO HVALA,

I ja bih da se zahvalim, puno mi je lakse :D

I kod nas pedijatar odmah digo dreku, "Ajmo operrisati!!!!!"

MOracu ij a savjetovati endokrinologa!

A i cucnjeve cemo bez obzira na doktora vjezbati, stetiti nemogu!!!!

velika pusa i zagrljaj za odnosenje polovice brige

Početno

Mom sinu se lijevi testis spustio na mjesto tek sa skoro tri godine, bez hormona, operacija ili bilo kakvih intervencija.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

samo jedno malo pitance,

jel tvoj sin imao lutajuci testis, tj. da li je on setao?Jer ima djece ko d koje se nekad pojavi ,a nekad ne.To je dobro.

KOd mog sina se nikad nije pojavio.Pedijatar ga je nasao i uspio da ga malo spusti, al on se odmah vrati.

al bez obzira, drago mije kad cujem da ide i samo.

Početno

Da, bio je 'lutajuci'. Zapravo znalo je proci i nekoliko mjeseci a da ga nije bilo nigdje 'na vidiku', onda bi se pojavio, pa opet nestao, da bi se negdje oko treceg rodjendana fino smjestio tamo gdje treba i sad je sve OK.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

htjela bi se nadovezati na ovu pricu, da ne otvaram novi topic. vidim da ga je zapocela mamatanja, i ja sam jedna mama tanja.
    matija ima tri ipo mjeseca (i malo vise) i desni testis se nije spustio. prekjucer smo bili na UZV i nasli su ga na ulazu u kanal, dokt. je rekao da se moze spustiti, ali da najvjerojatnije nece i da ce biti potrebna operacija te da je napravimo za dva, tri mjeseca. otisli smo kod drugog pedijatra i ona je rekla da ne treba zuriti, da pricekamo do godinu dana. bojim se te operacije. dok smo cekali na UZV, cula sam jednu bebu kako place unutra i bila mi je strasna pomisao da cu tako morati slusati matiju. znam da ima i puno, puno gorih stvari, ali.....

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

razumijem te potpuno.
    I mi idemo ponovo na ultrazvuk , a koliko me strah operacija ne trebam ti ni pričati.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nemojte se bojati te operacije, klinci ih podnose puno bolje od nas roditelja!

Filip je bio na dvije (Ava je MŽ) i oporavio se ekspresno!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cure, bolje operacija na vrijeme, nego neplodnost kasnije
    samo hrabro, za unuke

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eto i mi se pridružujemo ovoj grupici.
    nama nitko nije nikada spominjao hormonalnu terapiju, nego samo operaciju. sad ćemo godinu dana, i idemo na cjepljenje, pa ćemo se dogovoriti sa doktoricom...
    i mene je malko strah svega toga, naš testis se nikada nije spustio, dosta je visoko...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dugo me nije bilo iz kojekakvih razloga te posao te kuća te klinci i da ne duljim....
    Nakon svih mojih bezuspješnih pokušaja da jajčeko stavimo tam gdje mu je mjesto na što bezbolniji način,ipak smo završili na operaciji!!!!
    05.1. Borna je operiran u Klaićevoj bolnici,operirao ga je dr.Bahtijarević i evo,nakon tri tjedna kao da ništa nije ni bilo!!
    Uglavnom,operacija traje 45 min.,buđenje iz anestezije je bilo živi horor i neznam kak bi sve završilo da ja nisam bila uz njega.
    Želim ovu informaciju prenijeti svim mamama koje će možda morati na operacije sa djetetom:
    U Klaićevoj bolnici (za odjel kirurgije i urologije svakako,za druge odjele molim vas provjerite) mame mogu biti sa djecom do 5 god. starosti i to u razdoblju od 10 - 22h i imaju pravo na jedan obrok(ručak) u bolničkoj kantini!!
    Ja sam tako bila sa Bornom i to je iz mog vlastitog iskustva.
    Samo sam tražila pedijatra da na njegovoj uputnici navede da se preporuča da majka bude sa djetetom!!
    Kod ove operacije je bilo nezgodno to što je Borna tjedan dana morao ležati sa nogicama preko jastuka i siroče nakon tjedan dana nije mogao uoće stajati na nogama!!
    Moj mali heroj je sve hrabro podnio i činim sve da lagano to zaboravi jer ostalo mu je sve to u ružnom sjećanju pogotovo vezanje za krevet i čepić u guzu (radi stolice)!!!!
    Malo mi je ovaj post ispal zbrčkan,ali ako nekog još nekaj zanima rado ću mu odgovoriti o detaljima!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mamatanja, molim te kad budes imala vremena opisi sve to malo detaljnije. operacija, poslije operacije, vezanje.....
    inace, ja sam iz sibenika i ne znam dal da to radimo tu ili da idemo u zg. svi kazu, rutinska operacija, ali meni to zvuci strava.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i mene zanimaju potpuno iste stvari.
    Znači sve što si napisala, ali samo malo detaljnije.
    Hvala ti puno što si ovo podijelila s nama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije mi jasno ono ležanje sa nogama na jastuku - samo je ležao tjedan dana???? bez sjedenja??? ne znam kako bi to josip podnio...
    a isto me zanimaju iskustva vezana uz zagreb/drugi gradovi. mi smo iz virovitice, imamo dobrog urologa ovdje. ali i dalje nisam sigurna da li da zahvat obavimo ovdje...
    a ja bome planiram ostati u bolnici 24 sata dnevno uz josipa, pa makar sjedila na stolici uz krevet. mislim, on uopće ne spava cijelu noć u komadu (ni blizu, iako više ne dojimo, ali ima vrlo lagan san, pa se svakih sat dva budi, onda mu pružim ruku i sve je okej) i strah me je uopće pomisliti kako bi bilo da se probudi bez nekoga uz sebe...
    kak je mene panika opće pomisliti na to...
    a zašto vezivanje???

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kad smo bili na UZV, pitala sam dok. koliko dana se ostaje u bolnici? kaze on, nekoliko sati?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sory cure,nije me bilo iz kojekakovih razloga na forumu,pa evo da vam se javim sa detaljima koji vas zanimaju!!!
    Dan prije operacije pregledavao ga je kirurg (od sveg srca preporučujem dr.Bahtijarevića) koji nam je dao upute da iduće jutro dođemo natašte u bolnicu!!
    Iduće jutro javili smo se na odjel(natašta) i do 12 sati je samo ležao u krevetiću,gledao TV,nikakve pretrage,ništa...
    U 12 sati je došla sestra po njega i na kolicima ga otfurala u salu onak budnog.Ja sam počela priču kak bi se i ja vozila,zakaj samo on,pa sestra prihvatila igru kao to je samo za velike i dobre dečke...i cijelo vrijeme sam bila iza njih tako da on nije ni skužio da ja u salu ne idem za njima!!
    U sali mi je rekao da su mu dali neki lijekić koji miriši na jagodu i tako su ga uspavali!!!
    Tih 45 min. mi je valjda bilo najduže vrijeme u mom cijelom životu!!!
    Kad se vratio naravno spavao je ,ali se jako brzo počeo buditi!!Bio je jako nemiran,vikao je,plakao,počeo trgati zavoje...i zato VEZANJE!!!
    Budio se skoro sat i pol i kad je konačno došao k sebi samo je bio žalostan!!2 sata nakon operacije smio je popiti onog njihovog čaja,a nakon još sat vremena mogao je jesti keksiće i normalno večeru.Nema razloga da budu na dijeti jer ovo nema veze sa probavnim sustavom,ali im radi anestezije ipak daju malo lakšu hranu!!
    Ovak:na preponi naprave rez i od tamo valjda nekako poguraju jajčeko do vrečice na kojoj isto naprave rez koji šivaju onim koncima koji sami otpadaju!!Rez na prepono je "zalijepljen" i na njega stave flaster koji je kirurg skinuo na kontroli nakon 7 dana!!
    Morao je ležati na leđima sa nogicama prebačenim preko jastuka 7 dana!!
    I ja sam si mislila ma di će ovaj moj harambaša to izdržati,ali bio je toliko discipliniran za ne povjerovati!!Ipak su ti malci čvršći nego kaj mi to mislimo!!!
    Već sam napisala da sam bila sa njim od 10 - 22h odnosno dok navečer nije zaspao i napisala sam vam kako do toga doći - da se ne ponavljam!!
    Uglavnom,on je nakon 10 dana bio kao da se ništa nije dogodilo!!Ali sam je stalno svima vikao -Pazi da mi ne ozlijediš jajčeko -pogotovo Luki kad su se igrali skupa!!
    Nama je kirurg savjetovao da ga što više kupamo tako da mu se smekane končići i otpadnu što prije!!!
    Evo,nakon više od mjesec dana,jučer smo prvi put vozili bicikl i do sigurno je vozio 4 km oko Jaruna i ništa se nije žalio na bol!!
    U vrtić je smio tek nakon 3 tjedna,no ja sam ga ostavila doma mjesec dana da slučajno ne bi bilo ozljede!!
    Eto,niš mi više ne pada na pamet kaj bi vas moglo zanimati-pa pitajte ako sam nešto zaboravila reči!!
    Ako se odlučite za Zagreb i Klaićevu još jednom ponavljam meni osobno je dr.Bahtijarević broj jedan,pa ga kontaktirajte i sve će vam objasniti kao što je objasnio i meni!!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure, jel se u meduvremenu sredilo sto? Josipova_mama? white_musk?
    kod nas je jos nije spustio. danas, 5 mjeseci i 10 dana.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma nista,a eto i pelene smo siknuli(pedijatrica je mislila da ce to pomoci) :/

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo sad 7 i po mjeseci a od testisa ni traga ni glasa.
    Kod rođenja je bio spušten jedan a nakon dva mjeseca se pojavio i drugi pa sam odahnula.
    Moram priznati da nisam ni primjetila kad su oba ponovo nestala ali već mjesecima ih nema čak ni na tren.
    Išli smo kod pedijatrice u Dubrovniku na kontrole i cijepljenja ali nas nisu slali na UZV.
    Vidim da su neke mame i sa mladjim bebama bile na UZV zbog istog problema pa sad ne znam jel to u Zagrebu tako rade? Mislim da se sama potrudim pa da odemo na UZV ili je to još malo rano? :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

melanija, white_musk, sta namjeravate? ja nemam pojma. mene pomisao na operaciju........ brrrr, ne da mi se toga ni sjetiti.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jučer sam razgovarala sa prijateljicom i ona kaže da je još rano paničariti (ja se odmah za to uhvatila) jer da su se sinu od njene prijateljice sa godinu i po dana tek spustila oba testisa a do tada ih nisu ni vidjeli.
    Ja ne znam gdje bi se nama i spustili jer nam je skrotum tako maleni ali ako su tu već bili valjda se mogu i vratiti.
    Sad možda treba samo biti strpljiv i čekati.
    Kad budemo išli na sistematski sa 9 mjeseci pitat ću pa ću možda znati nešto više ali operacija .... ne znam bili to mogla izdržati.
    Probala bi definitivno radje tu hormonsku terapiju ako nema neke štetne učinke. :/

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa
    Jučer sam razgovarala sa prijateljicom i ona kaže da je još rano paničariti (ja se odmah za to uhvatila) jer da su se sinu od njene prijateljice sa godinu i po dana tek spustila oba testisa a do tada ih nisu ni vidjeli.
    Ja ne znam gdje bi se nama i spustili jer nam je skrotum tako maleni ali ako su tu već bili valjda se mogu i vratiti.
    Sad možda treba samo biti strpljiv i čekati.
    Kad budemo išli na sistematski sa 9 mjeseci pitat ću pa ću možda znati nešto više ali operacija .... ne znam bili to mogla izdržati.
    Probala bi definitivno radje tu hormonsku terapiju ako nema neke štetne učinke. :/
    Svakako pitaj na pregledu, ali ti ja odmah mogu reći da ti odgovor ovisi o doktorovim sklonostima, tj. je li skloniji kirurgiji ili endokrinologiji.
    Prednost operacije je u tome što se s dvije lagane (ali stvarno lagane) operacije sve rješava, dok kod hormonske terapije, ako ne uspije, opet treba na operaciju.

I još jednom: operacije su stvarno lagane, mame ih podnose puuuuuuuno teže od klinaca, znam iz vlastitog iskustva (Filip sad ima 3 godine, na prvoj operaciji je bio s 9 i pol mjeseci, na drugoj 2 tjedna iza prvog rođendana (ovo smo dogovorili s kirurgom, da mu ne zeznemo proslavu ), i sad moramo dobro pogledati da bi uopće vidjeli ožiljke).
    Najteže je klince zadržat u mirovanju (oko 2 tjedna nakon operacije bi trebali ležati s jastukom podmetnutim ispod koljena).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo prvo pokušali kod endokrinologa i Borna je primio terapiju injekcija hormona,no nije pomoglo!!
    Zatim smo završili na kirurgiji i stvarno je operacija relativno lagana(iako je svaka operacija gdje je u pitanju anestezija meni prestrašna)!!
    Borna je sve skupa tjedan dana morao baš mirovati u krevetu sa tim jastukom ispod koljena,a poslije je mogao ustati,ali sve je bilo laganica!!!
    Tek nakon skoro mjesec dana mogao se igrati bezbrižno jer se ON stalno bojao da ne ozlijedi jajčeko!!!
    U svakom slučaju ono što treba napraviti - treba napraviti i brijem da je bolje dok su manji i mnogo manje kuže nego kasnije!!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

znam da je bolje dok su manji, ali kako cu ga drzati da miruje tjedan, dva??? kad stalno lamata nogicama, vrti se, okrece. to mi je najveci problem,. zato odgadam.
    a doktor nam je rekao da to napravimo sto prije.
    izdrzat cu ja i operaciju i sve samo da mu bude bolje, ali bojim se toga mirovanja. za dva tjedna mu je 6 mjeseci. kad bi to bilo dobro napraviti, vi iskusnjaci ?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj tanjaa prvotno napisa
    znam da je bolje dok su manji, ali kako cu ga drzati da miruje tjedan, dva??? kad stalno lamata nogicama, vrti se, okrece. to mi je najveci problem,. zato odgadam.
    a doktor nam je rekao da to napravimo sto prije.
    izdrzat cu ja i operaciju i sve samo da mu bude bolje, ali bojim se toga mirovanja. za dva tjedna mu je 6 mjeseci. kad bi to bilo dobro napraviti, vi iskusnjaci ?
    Nama je sam kirurg rekao da prije neko navrši 9 mjeseci ne, jer da dotle ima šanse da se sami spuste.
    Dakle, još si barem 3 mjeseca mirna.

A mirovanje je problem, pripremi živčeke (nabildaj ih), prikupi hrpu slikovnica, viodeo-kazeta i DVD-a, i reci mužu da u to vrijeme on kuha pošto ćeš ti biti cijelo vrijeme uz maloga.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

juroslav, hvala.
    ajde bar tri mjeseca necu o tome mislit .

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ali meni je hitno,a to mirovanje me najvise zabrinjava

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam se toga jako bojala jer Borna je živo srebro,no on je ipak veći i da mu se objasniti!!!
    Iznenadio me koliko je on to ozbiljno shvatio i stvarno je bio poslušan i discipliniran!!!
    Mislim,najgore mi je bilo kad se budio iz anastezije i počeo divljati,,bacati se,trgati zavoje,udarati sestre i mene ....jedino rješenje je bilo zavezati mu nogice za kimbač!!!
    Koliko god to okrutno i strašno zvuči nakon par sati on se smirio i čak me špotao kad sam mu ja predveče sama odvezala zavoje da će se tete ljutiti!!!!
    Neznam cure,odluka je na vama,a ja vam želim svu sreću ovoga svijeta da sve te probleme uspješno i što bezbolnije riješite!!!

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo sad sam se zabrinula a nisam baš tako bila opsjednuta time.
    Pa u Dubrovniku nam je pedijatrica rekla da to treba kontrolirati do godine dana pa ako se ne spuste do duge godine je potrebno operirati.
    Čemu tolika žurba?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sve ovisi o tome gdje je testis. Ako je visoko gore, operacija je potrebna, jer testis tamo propada i može se dogoditi da nikad više ne bude funkcionalan, a osim toga i da preraste u tumorsko tkivo. Ako je nisko, treba čekati. Moj M. je imao šetajući, no taj šetajući se dugo vremena nije uopće vidio, tako da sam bila dosta zabrinuta. Ali, liječnik i prijatelj, iz Klaićeve mi je rekao da treba čekati, da je testis blizu i da će se sam spustiti, što se i dogodilo.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

M. je testis dosta visoko i rekli su da se najvjerojatnije nece spustiti.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mi idemo za 10 dana na ultrazvuk.
    Nrmate pojma kako me strah

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

white_musk, mislit cu na tebe, i sama sam panicar .

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moram se ispričati svima koji ovo čitaju, dao sam malo krive podatke.

F. je išao na operaciju s navršenih godinu i 9 mjeseci, odnosno na drugu s pune dvije godine.

Sorry na krivim podacima

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Huh, bogu hvala.
    Upravo me taj podatak najviše i zabrinuo.
    Onda ima još vremena pa možda i dođu sami n mjesto.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

melanija, kao da citam svoj post prije godinu dana

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Eto sad nam je 9 mj. skoro i još su uvijek oba nespuštena bez promjene.
    Danas smo bili na pregledu i kaže doktorica da to još nije zabrinjavajuće već da samo treba kontrolirati a da vremena još ima za spuštanje.
    Huh

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nakon silne borbe, da problem riješimo neoperativnim putem,došli smo "do zida" i nemože dalje.

Operacija je zakazana u utorak.

Javiću vam ako Bog da, kako je bilo

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

white musk, mislit ću na vas..

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

wm, sretno

white_musk avatar