-
Ja stvarno ne znam nista o tome ali potrazicu malo.A da odes pitati na Cybermed ili prelistaj tamo da nije vec ko pitao.Evo iz jednog clanka
Spustanje u kesu
Tokom razvoja djecacica u materici, njegovi testisi se nalaze unutar tijela. Tek u zadnjim mjesecima trudnoce oni se probijaju napolje i spustaju u skrotum, koznu kesu smjestenu uz koren penisa. Ponekad se jedan ili oba testisa ne spuste u kesu.
Neki od ovih nespustenih testisa spadaju u vrstu "sad me vidis, sad me ne vidis", sto znaci da se tokom prve godine bebinog zivota povremeno pojavljuju i nestaju. Dok se povremeno pojavljuju, sve je u redu na kraju ce skupiti dovoljno hrabrosti da i ostanu tamo gdje im je mjesto.
Testis koji ostane u unutrasnjosti tijela nece funkcionirati ispravno zato sto je u tijelu temperatura za njega previsoka. Djecak kome se ovo desi moze da bude zabrinut i zbog svog izgleda. Iz pomenutih razloga, trajno nespusteni testis jeste indikacija za medicinsku intervenciju, koja se moze svesti na terapiju hormonima, ali se najcesce obavlja hirurskim putem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma