Citiraj melanija prvotno napisa
Jučer sam razgovarala sa prijateljicom i ona kaže da je još rano paničariti (ja se odmah za to uhvatila) jer da su se sinu od njene prijateljice sa godinu i po dana tek spustila oba testisa a do tada ih nisu ni vidjeli.
Ja ne znam gdje bi se nama i spustili jer nam je skrotum tako maleni ali ako su tu već bili valjda se mogu i vratiti.
Sad možda treba samo biti strpljiv i čekati.
Kad budemo išli na sistematski sa 9 mjeseci pitat ću pa ću možda znati nešto više ali operacija .... ne znam bili to mogla izdržati.
Probala bi definitivno radje tu hormonsku terapiju ako nema neke štetne učinke. :/
Svakako pitaj na pregledu, ali ti ja odmah mogu reći da ti odgovor ovisi o doktorovim sklonostima, tj. je li skloniji kirurgiji ili endokrinologiji.
Prednost operacije je u tome što se s dvije lagane (ali stvarno lagane) operacije sve rješava, dok kod hormonske terapije, ako ne uspije, opet treba na operaciju.

I još jednom: operacije su stvarno lagane, mame ih podnose puuuuuuuno teže od klinaca, znam iz vlastitog iskustva (Filip sad ima 3 godine, na prvoj operaciji je bio s 9 i pol mjeseci, na drugoj 2 tjedna iza prvog rođendana (ovo smo dogovorili s kirurgom, da mu ne zeznemo proslavu ), i sad moramo dobro pogledati da bi uopće vidjeli ožiljke).
Najteže je klince zadržat u mirovanju (oko 2 tjedna nakon operacije bi trebali ležati s jastukom podmetnutim ispod koljena).