Kako prekinuti dopunsko osiguranje? Imam uplatnice za 6 mj, do sada sam platila dvije, međutim više ne želim. Kako da prekinem, da im jednostavno prestanem plaćati ili moram ići u HZZO?
Kako prekinuti dopunsko osiguranje? Imam uplatnice za 6 mj, do sada sam platila dvije, međutim više ne želim. Kako da prekinem, da im jednostavno prestanem plaćati ili moram ići u HZZO?
Pogledaj:
http://www.hzzo-net.hr/dopunsko/opci...d_15112006.htmXI. (RASKID UGOVORA)
Ako ugovaratelj ne plati dospjelu premiju do ugovorenog roka, niti to učini koja druga zainteresirana osoba, Zavod raskida ugovor nakon isteka tridesetog dana od dana kada je ugovaratelju uručeno preporučeno pismo Zavoda kojim ga se opominje da plati dospjelu premiju. U svakom slučaju, ugovor se raskida, ako premija nije plaćena u roku od 60 dana nakon njezina dospijeća.
U slučaju raskida ugovora iz stavka 1. ove točke ugovaratelj je Zavodu obvezan platiti cjelokupan ugovoreni, a neuplaćeni iznos premije.
Ugovor je ništavan, ako je u trenutku njegovog sklapanja već nastao osigurani slučaj ili je bilo izvjesno da će nastupiti, osim ako Odlukom o polici nije drugačije utvrđeno. U tom slučaju uplaćena premija vraća se ugovaratelju umanjena za troškove osiguravatelja.
Bolje je da odeš na HZZO, jer ako samo prestaneš plaćati, kad HZZO raskine ugovor ipak moraš platiti premije do raskida ugovora.
Je li premija dopunskog 80 kn ako primam naknadu za roditeljski dopust (to je max. ~2660 kn)?
E, da si odgovorim. A i da drugi znaju: premija se određuje prema visini zadnje plaće.
Nemamo nikakav popust, pa tako pretačemo 'iz šupljeg u prazno'![]()