a sta ako nesto imam onda to moraju uklonit zar ne ?
onda to nije 5min vec operacija ....
a cijena privatno je ?
a sta ako nesto imam onda to moraju uklonit zar ne ?
onda to nije 5min vec operacija ....
a cijena privatno je ?
Zar nitko nije radio histeroskopiju da mi kaže kako je to u petrovoj npr.ili splitu ?
Par iskustava....
ja sam ju radila u Petroovoj radio ju je M.S.
Ne znam za Petrovu, ali bila sam na SD prije godinu i pol - histeroskopsko uklanjanje polipa koji je zaostao nakon ponovljene kiretaže. Nisu ga uspjeli ukloniti kiretažom, pa su se odlučili na ovaj zahvat u anesteziji i s kamerom. Da su barem to odmah učinili... To mi je bila puno manja trauma od obične kiretaže koju sam imala par mjeseci ranije, manje bolno, manje krvi, jer ne deru cijelu sluznicu nego se ide ciljano na uklanjanje samo onoga što se mora ukloniti.
Brzo sam se oporavila. Tri dana u bolnici, ništa posebno, ali teško je govoriti konkretno jer svaka žena ima svoju priču.
Ja sam radila histeroskopiju u Cita u Splitu.Ako te sta zanima slobodno pitaj.
meni nije uklanjan polip nego je bila sumlja setum na maternici- ni su nsali nista ,jedino kaj ti mogu reci ostao mi je mali oziljak i nista vise.
dižem temu
išla bih na dijagnostičku histeroskopiju u Vili pa me zanima koji dan se radi, koliki je oporavak ako je sve ok, a koliko ako se nađe nešto i koliko je u tom slučaju pauza za planiranje trudnoće?
ah, da, htjela sam još pitati treba li obaviti kakve pretrage prije histeroskopije? briseve?
martta, ja sam bila u Viliju na histeroskopiji prije 2 godine. Radi se od 5-8,9 DC čini mi se, uglavnom na početku ciklusa. Sam zahvat traje 5-10 minuta, popij možda kakav neofen ili sl. boli kao jača menstrualna bol. Oporavka nema, ja s posla otišla, nakon histeroskopije doma,i sutradan opet na posao bez problema. I naravno, obvezno čiste briseve, jer ako ti brisevi nisu ok, može ti unijetu u maternicu beštije ( a ja ih se bojim kao vraga, jer sam i bebe izgubia zbog glupog enterokoka).
Sretno!!!
hvala Mury!
žao mi je zbog tvojih beba
nikako ne razumijem taj svemir... netko zatrudni 6 puta - moja sestrična i sve rodi iako je pomalo neurednog života i ona njm, a vidi nas... jedva do trudnoće i onda se nešto dogodi i spontani..ma joj, jako sam ljuta da tako nešto uopće moramo prolaziti...
pusa draga
jedan je moj mpo.dr. rekao "da ostale žene koje rode idu na sve te pretrage kao žene u mpo vodama, ma i u njih bi našli svakakvih faktora ali eto one rađaju!" ... a mi od nemila do netraga po pretragama uzduž i popreko...
Mi smo danas na histero kod dr.R u Viliju... Bolje im je da nađu nešto.![]()
Dr. R. je divan!![]()
Posljednje uređivanje od Mimah : 18.10.2013. at 10:20
Matt, kako je bilo?? što kaže dr. R. ?
M@tt evo i mene zanima kako je prosla histeroskopija? cini mi se da cu i ja morati
Joj ja skroz zaboravio tu dalje napisati.
Ma sve je ok bilo na histeroskopiji. Potajno smo se nadali možda da če naći nešto (da, grozno zvuči ovo znam), pa da možemo dalje reagirati ali je sve u najboljem redu bilo pa smo se nakon zahvata osječali ko da smo bezveze bacili novce.... Malo je zarezao endometrij jer se po nekoj teoriji (ne njeogovoj) u ciklusu iza zametak lakše primi i to je to.
M@tt ne znam za druge al ja vas totalno razumijem. Po iskustvima smo si dosta blizu. Neka vam to bude samo jos jedna stvar prekrizena sa liste i samo hrabro dalje. Ja sam sada bila na toj ozljedi endometrija. Da li ce to mozda pomoci saznat cu uskoro.
I mene je pregledao UZV-om najprije (a i mnogi prije njega), ali tek su se histeroskopijom vidjele (mnoge) priraslice, već na ušću.
Posto nemam dopunsko zdravstveno osiguranje, zna li tko koliko bi kostao zahvat histeroskopije u nekoj od drzavnih bolnica u Zagrebu?
Trenutno je aktualna situacija s stajkom u bolnicama, te je pitanje koliko se ceka na zahvat.
Isplati li se u toj situaciji ipak otici kod privatnika (Vili ili Sineza) ili uzeti dopunsko osiguranje i otici u drzavnu bolnicu?
da li je itko radio histeroskopiju usred ciklusa?
mene su naručili 4. dan ciklusa.
Danas mi je 3. dan i prilično obilno krvarim pa nisam sigurna da li mi je pametnije tražiti da to bude 7. ili 8. dc?
Hm, meni su bili rekli da se to radi između 6 i 10dc. Sjećam se da mi je M kasnila pa sam prebacivala termin da mi ne rade 4dc. Na kraju su mi je radili 10dc...
meni ciklusi traju od 5 do 7 a histero su radili 5 dan bez obzira na krvarenje!
Tx cure
Ma idem pa vam javim
Posljednje uređivanje od Majuška : 08.11.2013. at 11:50
Majuška sretno!
Javi nam se kako je bilo. I mene zanima jer planiram idući ciklus ići na histero u Vili. Sestra mi je rekla da se javim 1.d.c. i rade zadnji dan m.?? a onda kaže prosječno prvi dan iz m.kada sam čista?? tako da se nismo baš sporazumjele.
a isto mi m. (sa spottingom) traje od 6-8,9 dana pa mi je teško reći na 1.d.c. kada će mi stati spoting???
Ja sam išla dok sam još malo krvarila i bilo je dobro. Ako krvariš 6-9 dana, onda idi neki 7-8 dan, ne možeš unaprijed znati kada će prestati a moraš se naručiti.
i ja sam bila u Viliju
4 dc je skroz OK, iako sam prilično krvarila za taj dan, kao da mi je 3 dc međutim sve se dobro vidjelo![]()
Majuška, i što kaže pregled??
marton ja sam bila u Petrovoj kod dr S! Mislim da ti je u Viliju cijena negdje ok 2000 kuna ako se ne varam!
corinaII ako si vec uradila histero molim te javi kako
Je proslo, ja sam narucena 16.12 u zadru pa me zanima procedura
a se javim da sam bila na histero u viliu, pregled traje vrlo kratko, može se gledati na ekran dok doktor pregleda
bol je doista minimalno, više kao pritisak nego kao bol, a nisam popila ništa od tableta za bolove, zaboravila.
sad me zanima kada smijem imati odnose s mm? moram li mirovati, u kojoj mjeri?
sve sam to zaboravila pitati u viliju
martta ja sam bila nedavno na histeroskopiji i doktor nije spomenuo da bi morala mirovati ili slicno. Ja sam sve normalno radila ko da nisam ni bila na pregledu.
dreamgirl, hvala na odgovoru.
mene malo bolucka i osjetim pritisak pa ja ipak više odmaram.
a nakon koliko smijem imati odnose s mm? koliko znam da već ovaj ciklus mogu planirati t.?
Ja se nekakako drzim onoga da treba slusati svoje tijelo, ako si umorana sjedni i odmoriSto se odnosa tice ako ti je dobro misim da vas nista ne sprecava. Ja sam malo krvarila nakon pregleda al sam odamah nakon toga bila na punkciji nakon 7 dana, IVF u prirodnom ciklusu tako da samo naprijed.
Cure jel netko radio histeroskopiju nedavno u Merkuru? Kakva je procedura?
Ako mi može netko odgovoriti ko je radio histeroskopiju privatno , kolko košta zahvat i šta se još sve plaća uz zahvat (ultrazvuk ili sl.).
Hvala
Ja sam radila u Poliklinici Vili, mislim da je 1500 dijagnostička, 2000 operativna. Samo to sam platila, iako me najprije pregledao UZV-om.
Pozdrav svima! Tri godine ne ostajem trudna. Do ivf-a još nisam stigla. Dijagnozu nemamo. Nitko mi nikad nije spomenuo histero i voljela bi je napraviti. Tko je predloži? Moo doktor il mogu sa soc.ginekologinjom vidjeti da mi da uputnicu.
Krtica, može i jedno i drugo, mada ti u konačnici uputnicu daje socijalac. A najbezbolnije i najugodnije (ali nažalost ne i financijski) je napraviti to privatno.
(Btw, ne znam hoće li 3 neuspjela AIH-a tvojoj ginićki biti dovoljna da te pošalje.)
bok cure , dali je neka od vas radila histeroskopiju u Šibenskoj bolnici ? Kakva je procedura , koja anastezija , koliko se ostaje u bolnici i šta triba ponit sa sobom (mislim od piđame i sl. )
Prije nekoliko dana bila sam na 4d hd uzv s topografijom kod privatnika u Osijeku na koji mi je dijagnosticirao adenomioza. Doktor tvrdi da ona nije razlog mog netzatrudnjivanja. Zati sam s tim nalazom bila u VV kod dr. Alebića koji smatra da uzv nije dovoljan ni pouzdan da se dijagnosticira adenomioze. On smatra da je kod mene sve u redu nakon vrlo kratkog uzv u kojem mi je na brzinu pogledao maternicu i jajnike. Dva dokotra, svatko svoje govori. Kad sam ga pitala jel bi bilo dobro odraditi histeroskopiju i možda uzeti tkivo s tog mjesta da se ustanovi što je to u mojoj maternici rekao je da nema potrebe. također je rekao da adenomioza stvara velike zapreke u ostvarenju trudnoće jer ometa implantaciju. On smatra da trebamo u ivf pa ako ne uspije onda ići istražiti i taj problem. Ja bi rado htjela prvo otići na histeroskopiju da se vidi što je to uistinu i tek onda na ivf. Kome da se obratim? Imate li kakav priedlog kod kojeg doktora u bolnicu ili privatnika? Iz Osijeka sam i nemam puno iskustva. Hvalaaaa