Prije nekoliko dana bila sam na 4d hd uzv s topografijom kod privatnika u Osijeku na koji mi je dijagnosticirao adenomioza. Doktor tvrdi da ona nije razlog mog netzatrudnjivanja. Zati sam s tim nalazom bila u VV kod dr. Alebića koji smatra da uzv nije dovoljan ni pouzdan da se dijagnosticira adenomioze. On smatra da je kod mene sve u redu nakon vrlo kratkog uzv u kojem mi je na brzinu pogledao maternicu i jajnike. Dva dokotra, svatko svoje govori. Kad sam ga pitala jel bi bilo dobro odraditi histeroskopiju i možda uzeti tkivo s tog mjesta da se ustanovi što je to u mojoj maternici rekao je da nema potrebe. također je rekao da adenomioza stvara velike zapreke u ostvarenju trudnoće jer ometa implantaciju. On smatra da trebamo u ivf pa ako ne uspije onda ići istražiti i taj problem. Ja bi rado htjela prvo otići na histeroskopiju da se vidi što je to uistinu i tek onda na ivf. Kome da se obratim? Imate li kakav priedlog kod kojeg doktora u bolnicu ili privatnika? Iz Osijeka sam i nemam puno iskustva. Hvalaaaa