Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: bolovanje za dijete

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno bolovanje za dijete

ispričavam se ako već postoji topik, imam vrlo malo vremena a hitno trebam odgovor

ako sam na bolovanju zbog djeteta starosti ispod tri godine dobivam 100% mjesečnih primanja koje dobivam preko računa? (sveukupno mjesečno primanje mi ide preko računa, dakle, ne dobivam ništa na ruke)
    da li to ide na teret poslodavca ili hzzo-a?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dobivaš 100 % od osnovice 4250 kn, a mislim da ide na teret hzzo-a ali dobivaš novce redovno na plaći.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj lucija1976 prvotno napisa
    Dobivaš 100 % od osnovice 4250 kn, a mislim da ide na teret hzzo-a ali dobivaš novce redovno na plaći.
    dakle, 4250 kn je najviše što mogu dobiti bez obzira na visinu plaće, isto kao i kod komplikacija u trodnoći?

thanx

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Tako je osim ako nešto nisu promjenili u zadnje vrijeme sa onim novim promjenama oko porodiljnog i komplikacijama ( od kolovoza).

Ovo u principu i sama možeš izračunati jer se prikazuje odvojeno od plaće . Ono 4250 podjeli s brojem radnih dana pa pomnoži sa vremenom na porodiljnom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koja je procedura otvaranja bolovanja?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ide ti na teret hzzo-a, ali ti isplacuje poslodavac, a njemu hzzo refundira. dobijes od pedijatra papir na kom pise da je dijete bolesno i od cega, odes kod svog doca opce prakse, otvori ti bolovanje, odneses papir u poduzece i ti si na bolovanju dana koliko ti pise. Knjigovodstvo ti obracunava dane bolovanja na ispisu place, poslodavac uplati cijelu placu i poslodavac podnese zahtjev za refundaciju sredstava Hzzo-u, s tim da ispunjava i potvrduo placi za zadnjih mislim sest mjeseci ili broj mjeseci koliko si radila.

Poslodavcu bi po zakonu trebali refundirati sredstava kroz 45 dana, no recimo mom su refundirali sest mjeseci poslije i u medjuvremenu trazili sve moguce potvrde da mi je punu placu i isplatio.

Provjerite sve info oko postupka otvaranja jer su ovo iskustva iz procedura koje sam imala u 10, 11 i 12 mj prosle godine

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znači trebam odmah nakon pedijatra kod svog doca da mi on da potvrdu (doznake, šta već)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tvoj doc opće prakse ti na temelju pedijatrove potvrde "otvara" bolovanje, dobiješ onaj privremeni papir o očekivanom trajanju bolovanja, koji u roku 3 dana moraš dostaviti poslodavcu (ovo je individualno).
    Kad dijete ozdravi, od pedijatra dobiješ potvrdu da može u kolektiv i opet ideš svom docu opće prakse koji "zatvara" bolovanje i daje ti doznake, koje nosiš u kadrovsku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •