Results 1 to 15 of 15

Thread: samo večernja temperatura? što da radim bez lijekova?

ninochka's Avatar

Default samo večernja temperatura? što da radim bez lijekova?

Ian je u utorak navečer imao 38.5 ispod ruke bez ikakvih drugih simptoma. osim što mu curi nos (prozirno)

u srijedu navečer opet 38 (preko dana ništa)

u četvrtak navačer mi se nije činio topli pa nisam mjerila, ali je zato sigurno kurio oko 5 ujutro kada je išao piškit. nije dao mjeriti

jučer navečer nisam primjetila da kuri i evo sad opet ima 38.2 :?

e, sad..cijelo vrijeme je kao prehlađen (kiše, bistro mu curi nos i nešto slabije jede iako ni inače baš ne jede) jučer je počeo isakšljavat jer mu se slijeva

cijelo vrijeme nije dobio nikakav lijek jer mu ni inače ne spuštam do nekih 39 temperaturu i sad ne znam zašto ju ima i šta da radim?

nije išao u vrtić zadnja tri dana, ali opće stanje mu je skroz ok. nešto malo je mirniji. ima netko savjet?

bucka's Avatar

nika je imala vec u 2 navrata, cetverodnevnu temp. oko 38, bez ikakvih drugih simptoma i dijagnoza je oba puta bila-viroza!!
    tek nakon ta 4 dana bi joj poceo curit nos, kasljat...

ninochka's Avatar

i di je kraj? on iskašljava, al ne kašlje stalno i nikkao ne leži i ne miruje.

jesi joj davala neki sirup ili lijek, jer ja nekak nemam namjeru

nešto drugo? limunada?

marta's Avatar

daj mu da puno pije.

U takvim situacijama ja bi navečer nakapala nos da u snu ne diše na usta i da se stvara manje sekreta i dala prospan sirup da manje kašlje.
    Ništa drugo.

ninochka's Avatar

špricnula sam mu sterimarom, ali diše on normalno na nos. samo mu je pun nos, pa onako kotrlja

Mukica's Avatar

ak ima visoku temperaturu stavi ga u kadu i tusiraj ili nek se kupa u mlakoj vodi
    mojima to skoro uvijek skine temp.

Ma da, ali kapi za nos (operil, effedrin, nafazolin, tyzine) smanje sekreciju pa će mu manje curiti i slijevati se niz grlo i nadraživati na kašalj.
    Ako do ponedjeljka bude imao temperaturu ja bi ga odvela da se izvade L i sedimentacija i ako možeš plati 50k za CRP pa ćeš dosta sigurno znati da li jebakterija ili virus.

Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    da li (gruba rijec) ili virus.
    napisala sam da li je bakterija, ali nisam stavila razmak između je i bakterija pa ga je prepoznalo kao grubu riječ.
    Nisam psovala, časna pionirska.

ninochka's Avatar

prostačo

ma platit ću nije frka, samo me čudi ta ni vrti ni mimo temperatura.

Ja dam vruc caj od lipe,utoplim dijete,obucemo vunene carape,malo miruje(dok se ne preznoji). Od ovog caja temperatura jos malo poraste,a onda se dijete pocne preznojavati i kroz znoj prehlada izadje napolje.
    Djeci koja su sklona konvulzijama ne bih davala caj od lipe.
    Mnogo limunade,naravno sa svjeze iscjedjenim sokom limuna.
    Ako mu je crveno grlo onda preporucujem svaki sat grkljanje zalfijom(kaduljom),mislim da se jedan gutljaj smije i popiti.
    Svi cajevi za djecu ne smiju biti jaki,ja ostavim 10 minuta da odstoje.
    Zelim vam brzo ozdravljenje

ninochka's Avatar

Hvala svima. noćas je kašljucao, grlo nije crveno i osim iskašljavanja (tu i tamo) i temperature nema nikakvih simptoma bolesti

jutros 37.3

kinder's Avatar

37,3 ti je još uvijek povišeno , možda da ipak poslušaš aleksandru 70vanju ako bude temperature večeras

ninochka's Avatar

budem. nego, nismo nikad još vadili krv. moram doktoru po uputnicu jel. i onda ga tražim ili se nadam da će mi dati?

Ja bi otišla na pregled pa vidjela što kaže pedijatar. Ako mu bude odmah i bez sumnje jasno da je neka bakterija u pitanju možda da antibiotik bez vađenja krvi. A vjerojatno će i sam predložiti da se izvade nalazi.
    A ako ti po svom majčinskom instinktu ocjeniš da bi moglo proći bez antibiotika, a dr te ne pošalje u laboratorij onda ga zamoli da bi ti ipak rađe da se prvo izvadi krv pa da se onda odluči o terapiji.