Mi smo isto nedavno prešli na platnene tak da nisam baš previše stručna odgovoriti na sva pitanja, ali ću reći što znam iz iskustva.
Na pocket pelene ne idu zaštitne gačice.
Mi za noć koristimo ME (Mother-ease) pelene i njihove Rikki Wrap zaštitne gačice i koliko god pelena bila popišana (a bude jako) do sada niti jednom nije procurilo. K. ide spavati oko pola 8 i presvlačim ga tek ujutro oko 6, pola 7. Znači izdrže nam stvarno cijelu noć.
Preko dana za po doma koristimo fitted pelene i zaštitne gačice (jer u njima guza bude malo veća), a po vani pocket ili AIO.
Razlika je u tome što je u AIO peleni uložak ušiven u pelenu, a pocket pelena straga ima otvor kroz koji se umeće uložak tako da možeš staviti uložaka koliko je potrebno. To je super i kod pranja jer se pelena brzo posuši pa staviš samo drugi uložak za razliku od AIO kojoj treba puno više vremena.Kuzim sto je AIO, ali pocket ne kuzim.
A što se tiče naših pelena i stranih meni osobno strane su puno bolje. Prvenstveno veći je izbor, nude pocket i AIO što kod nas nema za kupiti, a meni osobno su ljepše i manje su od naših. Mi imamo dvije kamarisove pelene i koristimo ih za po doma jer mu u njima guza bude poveća, ali zato mi je dobar njihov cover.
FB pelene su mi mrak, fine mekane, nisu nam ni jednom propustile, guza je u njima malena ko u jednokratnoj i iznutra su od flisa koji propušta mokraću u uložak, a površina ostaje suha.
Ostala stručna objašnjenja prepuštam iskusnijim mamama.![]()