-
Rodila sam prije 2 miseca i moj bebač je završio na neonatologiji - tek sam 5. dan uspila nagovoriti med.sestre i doktore da me puste da dojim barem 2 puta dnevno (4. dan od poroda sam došla na neonatologiju i poljubila vrata, tad sam svoju bebu prvi put vidila kroz staklo, a 5. dan sam ga napokon imala u naručju - tad sam tako plakala od sreće).
Prvi dan nije baš išlo, drugi dan je bilo malo bolje... čim smo izašli iz bolnice moj bebač je samo dojen, super napreduje i s tim se jako ponosim
A o tome da je nešto bolje - ne znam jer mi je ovo prvi porod, ali mogu reći da sam imala jako ružno iskustvo u bolnici posebno u vezi dojenja i ne mogu virovati da je ovo nešto bolje - pa kako je tek onda prije bilo ...
Pedijatricu sam prvi put vidila tek kad sam drugi dan došla na dojenje, a med. sestre (ne sve, ali većina da) umisto da nam pomognu sa dojenjem su nam i te kako odmagale.
Cura koja je sidila do mene dok smo pokušavale dojiti je rekla sva u strahu da njena beba neće da doji i med. sestra joj je na to rekla "Naravno da neće kad je bolestan, da je zdrav ne bi ni bio tu", a meni su jednom doslovno dobacili bebu i kad ga nisam odmah prvi tren namistila kako triba jer me sve bolilo od punata (a doji se na plastičnim stolicama koje su povezane metalnim kratkim šipkicama i dok sam dojila stalno sam se bojala da ću svojim laktom ozljediti tuđu bebu, ili da će neka druga mama ozljediti moju) mi je med. sestra rekla "Ah, neke majke baš nemaju urođeni instikt za držanje svojih beba" okrenila je očima i otišla.
Bilo je još toga, ali ne želim plašiti cure koje tek trebaju tamo otići roditi.
Ja znam da svoju iduću bebu neću sigurno ići roditi u ovo splitsko rodilište.