Uff...A ja se taman vratila s tečaja za trudnice i njihove partnere pri porodu gdje mladi doktori s oduševljenjem pričaju o tome kako se situacija drastično i brzo mijenja, i to uglavnom zahvaljujući mlađem kadru koji se napokon uspio izboriti za to da neke stvari budu normalnije. Uglavnom, stekla sam dojam da je situacija bitno bolja nego prije. Danas je doktor spomenuo podatak da je u zadnjoj godini za 50% smanjen mortalitet djece!!? i da je ST rodilište najsigurnije za rađanje u RH trenutno. Uglavnom, djeluju poprilično ponosni na trenutnu situaciju i imaju zamjerke za određenu garnituru starijih ginekologa, što ne skrivaju.
Toliko o tome što oni pričaju
A mene zanimaju neke druge stvari. Muž i ja polazimo tečaj ali postoji velika vjerojatnost da završim na carskom ili da ga ne stignemo odraditi zbog blizine terminapa me zanima ukoliko do toga dođe može li muž vidjeti bebu ako ne prisustvuje porodu i ako da kada i kako (ne valjda samo preko stakla!!??)?
Beba mi je bila okrenuta na zadnjem pregledu na zadak u 37 tj.) pa me zanima da li još uvijek rade vanjski okret ili automatski šalju na carski? Čula sam da taj okret radi još samo jedan doktor koji baš i nije na najboljem glasu. I koliko je siguran taj okret? Ima li netko sa sličnim iskustvima iz ST?
Sad mi trenutno ništa više ne pada na pamet a inače milijun pitanja![]()
Je li ijedna od vas bila na porodu s mužem? Navodno su puuuno bolji uvjeti i čula sam samo dobra iskustva od cura koje su tako rađale
Eh da, ova anesteziologinja je pričala kako sve više poštuju želje trudnica (isto ne svi) i kako će se čak potruditi ne napraviti epiziotomiju ukoliko se to zamoli što je prije u ST bilo nezamislivo. Tako i s epiduralnom.