Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 87 od 87

Tema: splitsko rodilište i moj ponos

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    A mene zanimaju neke druge stvari. Muž i ja polazimo tečaj ali postoji velika vjerojatnost da završim na carskom ili da ga ne stignemo odraditi zbog blizine termina pa me zanima ukoliko do toga dođe može li muž vidjeti bebu ako ne prisustvuje porodu i ako da kada i kako (ne valjda samo preko stakla!!??)?
    Beba mi je bila okrenuta na zadnjem pregledu na zadak u 37 tj.) pa me zanima da li još uvijek rade vanjski okret ili automatski šalju na carski? Čula sam da taj okret radi još samo jedan doktor koji baš i nije na najboljem glasu. I koliko je siguran taj okret? Ima li netko sa sličnim iskustvima iz ST?
    ja sam s muzem prosla tecaj i na kraju zavrsila na carski zbog zadka i pupcane oko vrata. meni se ovako dogodilo: pukla voda, dosli u bolnicu, dr napravio uzv da vidi jel se okrenula, nakon toga carski jer sam vec bila dobro u trudovima.
    mm ju je vidio cim se rodila, i drzao cak, a ja sljedeci dan. on je cekao u prizemlju i kad se rodila sestra ga je zvala i rekla da to inace ne rade, ali eto kad vec ima tecaj...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim pa kaj je tu bitan tečaj ili otac i dijete :shock:
    Ali kad su već konformisti, onda se možete pozivati na taj tečaj i da ste ga platili gdje god zapne, jer očito pali više forma nego bit.
    Kužiš ono: platila sam tečaj čitavih 300kn, nemojte se sad usuditi reći mi da ne mogu dobiti dijete na podoj kada ja želim

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj lara26 prvotno napisa
    ja sam s muzem prosla tecaj i na kraju zavrsila na carski zbog zadka i pupcane oko vrata. meni se ovako dogodilo: pukla voda, dosli u bolnicu, dr napravio uzv da vidi jel se okrenula, nakon toga carski jer sam vec bila dobro u trudovima.
    mm ju je vidio cim se rodila, i drzao cak, a ja sljedeci dan. on je cekao u prizemlju i kad se rodila sestra ga je zvala i rekla da to inace ne rade, ali eto kad vec ima tecaj...
    WOW, super!!! :D hvala!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Kužiš ono: platila sam tečaj čitavih 300kn, nemojte se sad usuditi reći mi da ne mogu dobiti dijete na podoj kada ja želim
    pa naravno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Mayaa prvotno napisa
    u stvari... možemo na pp
    Može

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    pa naravno
    ispravak: 400 kn

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

S obzirom da sam u malom zakasnjenju evo i mog iskustva.Inace nova sam i to,da ne duljim previse...

Bila sam totalno sama i preplasena i zbunjena i u panici a oni su se svi sjatili oko neke tamo prije od neke doktorice ili nesto tako,mene niko nije uru i 45 minuti pogleda,i kad san se vise pocela derat da radjan bilo je u stilu ma neces ti jos,al kad su vidili da je vrag odnija salu onda su svi ka odjednim dosli.Pa me onda ona glupa babica toliko izmesarila onim skarama,na 3 mista da sam imala oko 30 savova,20-ak su bili unutarnji a ostali vanjski.Kad sam napokon dobila svoju bebicu,kad su je oprali,htjela sam je podojit onda je bilo da jesan li ja normalna da sta radin???Da se to ne radi i da je mogu podojit tek nakon 6 sati kad mi je donesu u sobu.Dali su mi je pune 2 minute na mene.
    S obzirom da sam lezala na odjelu 10 dana zbog njihove "krive dijagnoze" da mi je beba mala i da ce vjerojatno imat oko 2900,a ja sam onda njima za dispet rodila dite od 3700 .Za vrijeme lezanja vani je bilo oko 38 stupnjeva a nama su dali neke debele spavacice od prije 100 god,svoje ni slucajno nismo smjeli imati.Bas nikakve komplikacije nisam imala kroz trudnocu i svojom nesigurnoscu sam zavrsila u bolnici 3 dana prije termina(mislila sam da mi je vodenjak puka,a nije),svejedno su me zadrzali jer su kao nasli 100 nekih stvari radi kojih me nebi smjeli pustit kuci,a i termin mi je sigurno za 3 dana i ja cu onda do tada sigurno rodit,pa sta mi ka ono smeta ostat tu ta 3 dana???Ince zivin punih 5 minuti hoda od bolnice tako da mi nebi bio problem da sam i 5 puta dnevno isla ctg i plodnu vodu.
    Kada bih pitala doktora sto je zapravo s mojom bebom problem i sta se dogadja jednostavno bi mi odgovorija da nije nista i da se ne moram brinuti,a da u ostalome nebi ni razumila te neke njihove lijecnicke fraze.Sto,jesam li mozda retardirana ili???
    Rodila sam 11 dana nakon termina!A cega sam se sve nagledala i naslusala po bolnici tih 10-ak dana nije ni cudo da je se moja beba toliko prepala da nije tila izac u ruke takvih nekih doktora nego je cekala dok joj nisam postala pretijesna.
    Doveli su me u sobu oko 13 30,taman je rucak zavrsio,i kada sam onako iscrpljena zamolila cistacicu koja dijeli rucak da bi volila bar salicu juhe pojest,ona mi je mrtva ladna odgovorila da di san bila ranije,sta san do sad cekala.Naravno gladovala sam do vecere.
    3 dana oka nisam sklopila.Jednu vecer sam bila priljepljena na staklo gledajuci moju curicu kako se grci od placa puna 3 sata,kada sam bezbroj puta isla po sestru da mi je donese da bude samnom,da nije sama.Tek kada sam sama usla u sobu i uzela je sestra je dosla,u stilu da ne nisam normalna,kakav je to bezobrazluk,da meni nije mjesto da nogom krocim tamo.Nakon sta sam joj rekla da nju nije briga sta mi dite place tamo,samo mi je hladnokrvno odgovorila da ne pretjerivam.
    Oko dojenja nisam imala problema,izricito sam im rekla da nadohrana ne dolazi u obzir,islo je polako ali sigurno,iako mi je beba vjerojatno vise gladovala nego sta je se najela,dok mlijeko nije poteklo.
    Eto to je moje iskustvo i sve pohvale splitskom rodilistu.

Ako bude iduceg puta to sigurno nece bit u splitskom rodilistu.Bolje i u taksiju nego tamo!!!!

Danas imam zdravu i prekrasnu curicu,dojenu i voljenu,ali svejedno nebi to opet ponavljala.

Iskreno se ispricavam na ovako dugom postu,nesto sam pejstala iz svog drugog posta na drugom forumu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

grozno, grozno, grozno ...
    Ispada da stvarno ne smijemo dopuštati da ti pravila pregaze dijete i unište porod, makar se morali zamjeriti apsolutno svima oko sebe. Mora nam prestati biti stalo do toga što misle liječnici, što misle čistačice, što misle sestre, a raznorazne izderavanja će nadam se rodilje, pacijenti, roditelji prestati tolerirati, odnosno prag tolerancije koji smi do sada kao korisnici zdravstva imali je definitivno daaaleko prevelik.
    Lakše reći nego učiniti, ali korak po korak ...

Čini mi se da je splitsko rodilište jedno od najbahatijih.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I jos sta se tice osoblja pri porodu,meni izgleda da oni cine sve samo da sebi olaksaju posao a mamu ni ne pitaju za misljenje.
    Malo mi je sad neugodno o tome,ali kada su me klistirali,nisam mogla cekati i ucinila sam to vrlo brzo pa mi se dogodilo da mi se usred trudova to dogodilo na krevetunakon cega su se toliko izderale na mene ko da to nije prirodna stvar koju se ne moze kontrolirati,zaista me je bilo sram da sam skoro proplakala.Prije toga sam ih molila da mi dodaju tu posudu ali naravno nisu imali vremena za to,vaznija im je bila ona tamo neka...
    Ma grozno.Najradije bi okupila splitske mame,i trudnice koje su voljne barem pokusati promijeniti situaciju do izgradnje novog rodilista da odemo pokucati tadinu na vrata da mu malo kazemo kakvi su tu uvijeti i kako se ponasa prema tim zenama!Ne kazem ja da su svi grozni,ali prema meni su bili uzasni.Ne pokusavam prestrasiti mame koje ce tamo roditi,ali ja mislim da bi sve one trebale znati da ih ocekiva gore nego sta misle,cisto realno gledajuci.Jedino one koje imaju za poznanika nekog doktora babicu ili nebitno koga tj debelu vezu,ili one sta polaze trudnicki tecaj,mogu ocekivati iole humanije ponasanje.
    Nadam se da je ovo bilo samo moje iskustvo,i da su ostale rodilje splitskog ponosa i dike bile u puno boljem polozaju,te da se ja varam i grijesim za dobrobit svih onih koje ce uskoro tamo rodit.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, dixie... jako tuzno

znam da je splitsko rodiliste na najlosijem glasu, ali ovakve price me uvijek iznova stresu.

odite kod tadina. ako se osjecas lose (a tko ne bi?), bolje to izbaciti van nego cuvati u sebi. dok se netko ne pocne buniti, stanje ce ostati ovakvo kakvo je.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga dixie
    uvijek me posebno rastuze price iz splitskog rodilista

znam da nekome prodje boravak tamo ok, a znam i za puno losih prica...i ne, nisu samo uvjeti razloga, jedan odnos prema novopecenoj majci i bebi - to je ono sto se moze promijenitit....

ono sto mene boli najvise, to je neshvacanje vaznosti neodvajanja majke i djeteta, to je nepoticanje dojenja i to je jedan stav da su djeca kao njihova a ne nasa briga i uvijek je tesko dobiti informaciju sto je s djetetom, ako nesto nije dobro a najteze mi pada ono nakon porod, kad ponekad prodje i cijeli dan dok ti donesu bebu (cekaju da se novorodjenacka soba popuni, da bi neonatalog mogao odjednom pregledatri sve bebe a ne da dolazi za jednu po jednu )...

dixie, nadam se da ce i osoblje u nasem rodilistu imati zelju postati baby friendly rodiliste a to ce ih natjerati da neke stvari promijene i neka poboljsanja i primjene u praksi, na radost mama i njihovih beba......

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

neće imati želju dok se roditelji ne počnu buniti na takav robovski tretman.
    Ne možeš prigovarati prije poroda jer ne znaš kako će biti, ali poslije poroda očito ima razloga.
    Ako ti se ne da ići tamo izreći svoj protest na tretman kakvog nisi zaslužila, pošalji e-mal, ne trebaš ništa posebno sastavljati, samo skopiraj ovo kaj si tu napisala i pošalji, dovoljno je grozno. Ne moraš se niti potpisati, jer očito nije to samo tvoj slučaj takav.
    Ako nemaju e-mal, pošalji ga meni ja mogu pustiti na fax.

Najgore je šutjeti/trpjeti ili doživjeti ponovo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

eto - tko god želi izreći svoj prigovor za split, može mi pustiti na mail, ja ću proslijediti na fax

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Uf, mislim da bih trebala promijeniti zgradu i mjesto gdje ću roditi.....nakon ovakvih priča ne usudim se ni ući u st rodilište....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa nemoj, koje ti je bliže

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ustvari odi, ti ćeš biti valjda jedna od rijetkih koja će se pripremiti unaprijed što je čeka, pa si nećeš to dozvoliti, niti sebi niti bebi

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a bilo bi normalno da odem u svoje st rodilište, ali sad su na listi Rijeka i Dubrovnik......

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moje iskustvo s andreom je bilo-cisti uzas. a sa ninom-odlicno, koliko to moze bit kada ti je beba na neonatologiji. sestre su prema svima nama u sobi taj drugi put bile super

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

u biti sam htjela napisat mikonji da ode u sinj, cula san iz par izvora da je super

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    u biti sam htjela napisat mikonji da ode u sinj, cula san iz par izvora da je super
    I ja sam to cula, tamo ti je cak beba s tobom u sobi!! :shock:

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne moraš se niti potpisati, jer očito nije to samo tvoj slučaj takav.
    Ako nemaju e-mal, pošalji ga meni ja mogu pustiti na fax.
    Najgore je šutjeti/trpjeti ili doživjeti ponovo.
    I ja planiram cim malo stasam s bebom i kad se malo oporavim napisati nesto na tu temu i pustiti to u tisak ili nesto slicno (znam da nema smisla pisati visim instancama jer su to sve (Felix editirala ruznu rijec) koji nista ne šljive), jer mi je taj porod u st bolnici bio najgore i najbolnije iskustvo u zivotu i nikad im to necu oprostiti. Pa, ako ste "za", mozemo se skupiti, napisati svoja iskustva i probati napraviti neki clanak o tome?...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mikonja prvotno napisa
    a bilo bi normalno da odem u svoje st rodilište, ali sad su na listi Rijeka i Dubrovnik......
    Od MM rodica ne zeli ni za zivu glavu u split, vec drugi put ide rodit u zgreb. Sad, tebi ne mora biti ni tako strasno. Uglavnom, ako sve ide glatko cure ni ne skuze da su bile tamo. Problem je kad ti se nesto zakomplicira, ako beba zavrsi na neonatologiji i sl pa moras ostati duze u bolnici. Sad, necu spominjati to da nikog tamo nije briga za majcinske osjecaje i to da bi beba sto prije trebala biti uz mamu jer ako njima nakon toliko godina rada u rodilistu to nije jasno onda im stvarno nema smisla ni pokusavat to objasnit. A u principu, ovo sto je Zrinka napisala je upravo ono sto njima najvise fali. Puno bi se dalo poboljšati uvjete da su oni samo malo humaniji, brižniji i manje aljkavi. Nije problem to da oni nemaju uvjete nego to da ih nije briga.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

(znam da nema smisla pisati visim instancama jer su to sve (Felix editirala ruznu rijec) koji nista ne šljive),
    ovo se varaš, ja znam da su odgovorili na dopise i u Ministarstvu i u Hrvatskoj liječničkoj komori, ne u nekom prebrzom roku, ali ipak jesu. Vjerojatno zavisi i što se napiše, da li se žališ na nešto konkretno ili samo napišeš općenito da je bilo grozno, ali eto za slučajeve za koje ja znam odgovorili su.
    Kao što rekoh, ne mora čak biti ni pismo, može i mail.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ovo se varaš, ja znam da su odgovorili na dopise i u Ministarstvu i u Hrvatskoj liječničkoj komori, [/quote]
    Aha, za to ne znam, ja sam mislila na druga ministarstva kojima sam pisala par puta radi drugih stvari i nikad nista od odgovora niti ikakve druge reakcije.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ajme, gledaš temu već dva dana i otkako se opet zahuktala tako me svrbe prsti za napisat nešto, al neću, izživciram se....
    mislim... kad netko spomene veze i tek onda humaniji pristup.....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sbuczkow, moraš navesti konkretno na koje postupke se žališ, kada si bila primljena u bolnicu, po mogućnosti imena ali nije nužno, po mogućnosti navesti koja prava misliš da su ti prekršena itd. ... znači što konkretnije.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sbuczkow, moraš navesti konkretno na koje postupke se žališ, kada si bila primljena u bolnicu, po mogućnosti imena ali nije nužno, po mogućnosti navesti koja prava misliš da su ti prekršena itd. ... znači što konkretnije.
    Ma znam to, kad budem mislila pisati onda cu se svega prisjetiti i to podrobno opisati, ali zasada nemam vremena. Napisati cu jednog dana dirljivu pricu s poroda. Moci ce se po njoj napraviti romantican film. Ovo je naravno šala.
    ...jedino sto me brine je to da cijeli sustav ne funkcionira tako da samo napadanje ovog ioli onog njegovog dijela nece dati neke rezultate kad sve treba korijenito izmijeniti...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije to napadanje! To je samo neprešućivanje onoga što se događa u tom i tom rodilištu. I kada svaka rodilja ne bi prešutjela, puno bi se toga promijenilo. Ovako kad 99% ljudi misli kao ti, onda oni kažu pa samo 1% je nezadovoljno, očito su to izuzeci, a to je u granicama prihvatljivog.

Što se tiče ne funkcioniranja, najgore stanje je u rodilištima i na dječjim odjelima (ne što se tiče skrbi, nego što se tiče poštovanja prava). Zašto?Vrlo jednostavno, to je najranjivija katergorija pacijenata koji su podložni svim mogućim maltretiranjima jer se nalaze u bolnici u trenutku kad se teško zauzimaju sami za sebe. Hrpa žena bi se već par dana poslije poroda totalno lakše se obranila da su na nekom drugom odjelu i događa im se takav tretman, ili da im netko maltretira dijete npr. u jaslicama. Ali kad im netko maltretira dijete u rodilištu, prešućuju jer je tada takav trenutak da ili nemaju snage ili se boje.
    Zato nam preostaje, kad dođemo sebi, kad se oporavimo - odreagirati. Nije bitno da li je lijepo sročeno, nije bitno da li je potpisano (naravno poželjno je), bitno je da se odreagira i stvori pravi dojam o količini toga što se togađa. I sreća da sad postoji e-mail, pa je sve skupa olakšano, nadam se da će i to biti olakotna okolnost i da će se stvari početi mijenjati.
    Sad sam ja k'o Oprah koja je pozivala građane Amerike da napišu pismo Bijeloj kući ( u stilu novac se troši na rat, a sustav je posložen tako da najsiromašniji slojevi niti kad rade po 12h na dan ne mogu zaraditi za stan, hranu, zdravstveno, i školovanje djece, što je i pokazala)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zeljka, imamo vrlo vrlo slicno iskustvo s neonatologije!

kada bi dosla na dojenje (za tu mogucnost sam slucajno saznala od jedne sestre) pitali bi me:"kojeg ce te?", jer svaka mama ima samo pola sata! naravno, mrtva hladna bi im odgovorila da cu jednog, pa drugog i ostala sat vremena dok me doslovno ne bi potjerali!
    posjete oceva necu ni spominjati....mm je 25dana mogao bebe samo gledati kroz staklo. a dojenje na stolicama, guranje, komantari i potpuna nezainteresiranost sestara da ti pomognu s dojenjem, nemogucnost da dodjes do informacije sto se desava s tvojom bebom i kakvo je stanje. et dana su bacali moje izdojeno mlijeko jer smo ga donosili u (kršitelj koda)ovim bocicama, dok se netko konacno nije sjetio reci da treba biti u sterilnoj posudici ..brrr!
    kada je luka presao u "topli" krevetic i kada sam ga konacno mogla dobiti na dojenje, karlo je jos bio u inkubatoru i iako sam ulazila na odjel i dojila luku do karla nisam smjela. fino bi me s odjela poslali na balkon i gledala bi dijete kroz prozor! apsurd!
    sigurna sam da su svi ti uvjeti pridonjeli da jedno moje dijete nikada nije uspjelo "prosisati" i dan danas mu izdajam!

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

maja je napisala da joj je sestra rodila u splitu,mislim da sam ja bila s njom u sobi njena zadnja dva-tri dana. cura je bila super,imala je mlijeka doslovno u potocima,ja sam joj dala pampersice da stavi jer je kroz jastucice sve procurilo. i beba je stalno bila s njom. svaka joj cast-bila je flegma na sve glupe komentare i kad bi htjela svoju bebu to bi im i rekla. majo,pozdravi sestru i neka cuva svog malog slatkisa.

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i da,sad kad sam vec zapela na ovoj temi da napisem i svoje iskustvo iz st rodilista. inace,iz sinja sam i htjela sam tu roditi ali uslijed komplikacija sam zavrsila u split. trudove sam imala 22 sata,doktori su me stalno obilazili i bili su jako ljubazni i susretljivi. kako me bilo strah za bebu nisam se usudila jaukati iako me svaki trud razdirao. samo sam boga molila da beba bude u redu. valjda su i oni skuzili to pa su prema meni bili jako dobri. oko 9 sati uvecer doktor mi je rekao da beba ne zeli van,da je jako visoko i da nema smisla sto sam ja otvorena 10 cm kad je njoj unutra draze nego vani pa bi bilo najbolje da naprave carski. kad je vidio moje lice sucutno se nasmijao (bila sam prestravljena) i rekao da se ne trebam brinuti,da je beba ok al da sam ja izgubila previse snage i da unatoc pojacanoj kolicini dripa ne vidi naznake da cu moci roditi vaginalno. na moj prijedlog cekali su jos sat vremena i onda me pripremili za carski. bila sam preumorna i zatrazila sam potpunu anesteziju. kad sam se probudila iz narkoze donijeli su mi bebu 5 min i dali mi da je poljubim. kad su je odnijeli zaspala sam iscrpljena. sutradan su me prebacili u sobu i bebu su mi donosili kad i drugima. ali... moja ana je bila na svoju ruku od pocetka. nakon podoja bi spavala 4 sata,tako kad bi mi je iduci put donijeli ona bi spavala i ne bih je mogla probudit nikako. i normalno,cim bi je odnijeli ona bi skrcala od gladi. sestre su imale razumijevanja,najcesce bi je odmah vratile meni. ali bila je jedna,plavokosa i uvijek namrstena.. jednom sam joj tako rekla da nisam nahranila dijete jer je nisam mogla probudit a ona me posprdo pogledala i pocela vikat da je to najlakse reci,da je meni u interesu ne zaj*bavat se s njom nego lijepo njima dat da joj daju bocu. to me pogodilo u srce,i danas kad se te svrake sjetim place mi se. a mlijeko mi je curilo.. i dala bih sve da je moje zlato htjelo sisat. taj dan sam proplakala,htjela sam van iz bolnice,svi punti su me boljeli koliko sam se trzala od placa. hvala bogu da je toj koz* zavrsila smjena. sve ostale sestre su mi bile super,nisu je hranile na bocu vec bi mi je donijele... a doktori su bili ok.,znam da nekima i nisu ali ja mogu reci da sam zadovoljna ponasanjem i da sam zahvalna dr. roji i dr.mestrovicu sto su mi pomogli iako ih nsam ni poznavala niti sam imala neku vezu. malo sam oduzila,nemojte mi zamjerit...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MOja prijateljica je rodila prije 2 godine u splitu.Sve je prošlo o.k.Bebu joj je okrenuo dr. Vuković rodila je normalno.U malom je bilo 4 kg. Ja sam ih sve četvero rodila u st.Matea 17 god. morala je ponovo u bolnicu jer joj babica nije pravilno podvezala pupak, pa se to unutra inficiralo.BIla sam snjom 5 dana jer sam je dojila.Ona je super jela čak po 150ml.Ja sam je dojila u sobi gdje je ležala .Svaka mama mogla je dojiti koliko je htijela.Mateai je tada bilo 9 dana.Sve je prošlo odlično, mada mi je sama dok. rekla da se to nije smijelo desiti, da je to njihova greška , nisam tada pravila frku.Bilo mi je najvažnije da je sve dobro završilo.Sad bih drugačije postupila.S drugom dicom nije bilo problema.Malog Roka sam rodila za vrijeme baby booma ,u 3 dana rodilo se 63 bebe.SVAKA ČAST SESTRAMA I DOKTORIMA!!Jer u onim uvijetima to sve izgurati nije mala stvar.Prije poroda snjim ležala sam 10 dana kao za svaki slučaj 38 god.trudnica.Nisam primjetila da je itko nezadvoljan.Svima nama bi ipak trebalo bit najvažniji konačni ishod boravka u bolnici-zdrava i beba i mama,jer uvijeti su takvi kakvi su.Nemojte se mlade mame ljutiti na ono što se ne može promijeniti.Sjetite se da će to proći i da će te sa svojom bebicom brzo nadoknaditi sve te mučne dane.Vjerujte mi jer sam to sve prošla.NIŠTA KONTRA SPLITA!!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo ljubaznosti ne kosta
    uvjeti su takvi, kakvi su i ne trazimo smjestaj sa 4 zvjezdice, samo bebu uz sebe, ne da je satima nakon poroda ne vidimo i da joj ne daju bocicu...malo podrske mamama u dojenju, pa ne kosta to puno...
    i da, malo edukacije osoblja o dojenju ne bi skodilo....pogotovo ako je dijete na neonatologiji, tad je bas izuzetno vazno podrzati majku u dojenju i pomoci joj sto vise....

ali, ako ST rodiliste bude htjelo baby friendly titulu, valjda ce i ove stvari bit bolje

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    malo ljubaznosti ne kosta
    uvjeti su takvi, kakvi su i ne trazimo smjestaj sa 4 zvjezdice, samo bebu uz sebe, ne da je satima nakon poroda ne vidimo i da joj ne daju bocicu...malo podrske mamama u dojenju, pa ne kosta to puno...
    i da, malo edukacije osoblja o dojenju ne bi skodilo....pogotovo ako je dijete na neonatologiji, tad je bas izuzetno vazno podrzati majku u dojenju i pomoci joj sto vise....

ali, ako ST rodiliste bude htjelo baby friendly titulu, valjda ce i ove stvari bit bolje

potpisujem....nije štos u tehničkoj opremljenosti rodilišta već u humanom nastupu prema rodilji i njenoj bebi...a to zasigurno ne košta ni jedne jedine lipe.....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Polica pokriva odštete za liječničke pogreške

Od početka godine i u Splitu, nakon Zagreba, Rijeke i Osijeka, radi ured osiguranja Basler koji nudi i osiguranje od odgovornosti za zdravstvene radnike; privatne liječnike, stomatologe, biokemičare i farmaceute. Ako pacijent ili netko drugi u njegovo ime pokrene građansku parnicu zbog profesionalne pogreške ili materijalne štete zdravstvenog radnika osiguranoga kod Baslera, osiguratelj će pokriti sudske troškove i troškove odvjetnika, a ako se utvrdi krivnja (pravomoćnom presudom), pokriva se i odštetni zahtjev do ukupnog iznosa osiguranja.

U ponudi objavljenoj na Baslerovoj internetskoj stranici kažu da je griješiti ljudski. a u zagrebačkom uredu te švicarske osiguravateljne kuće neslužbeno doznajemo da je bilo »puno isplata« na ime osiguranja od odgovornosti. Ta kuća inače drži više od 60 posto takvih osiguranja, a slične programe imaju i Helios, Croatia osiguranje i Sunce.

S obzirom na učestalost »neželjenih događaja« u zdravstvenim ustanovama, a to mogu biti greške liječnika ili komplikacije u liječenju, logično je očekivati zanimanje medicinskih radnika za zaštitu od velikih odštetnih zahtjeva. No, među zaposlenima u bolnicama nema osiguranih. Zapravo ih na taj novčani izdatak (mjesečno od desetak eura za medicinske sestre do tridesetak za liječnike), ništa ne tjera. Neke bolnice su kolektivno osigurane, pa isplaćuju odštete pacijentima koji su ih tužili za pogreške njihovih zaposlenika, naravno, ako dobiju sud. Neke bi od tih bolnica, kad bi sve isplatile, navodno i bankrotirale.

Jedna od kolektivno osiguranih je i splitska klinička bolnica koja, međutim, već dvije i pol godine nije isplatila nijedan odštetni zahtjev, a ima ih, neslužbeno, 110. Suđenja traju jer, prema riječima ravnatelja Dujomira Marasovića, mnogi su zahtjevi i 10 puta veći od realnoga. Ravnatelj smatra kako bi trebalo odvojiti odgovornost za komplikaciju i neželjeni ishod od pogrešaka nastalih zbog nemara i(li) nepridržavanja pravila struke. Ovako, svaka se pogreška pripisuje bolnici.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić također je za razlikovanje osobne odgovornosti od kolektivne. To se, kako je rekao, rješava u suradnji s Komorom, pa je gotovo izvjesno da će se i liječnici i ostalo medicinsko osoblje morati dodatno osiguravati.

Model osiguranja od odgovornosti za sve medicinske djelatnike po kategorijama radnih mjesta razradit će se do kraja godine.
    Redakcija, Vjesnik - 27.3.2007

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kratko sam vas prelistala, jer radim, a ja ću samo jedno reć:
    ja tamo ne idem više rodit! neki dan sam morala u bolnicu s nonom, i čim sam ušla u tu ustanovu, sve mi se u grlu stislo, naježila sam se od straha, i nema šanse da ja s trudovima ulazim negdje gdje me je strah za život mog djeteta i mene. Ima priča na pdf priče s poroda 'još jedna bajka iz Splita' da ne ponavljam sve.
    i sad ovako na trijezno zahvaljujem Dragom Bogu što je s mojim djetetom sve u redu, grizem se što ga ne dojim, najviše krivim sebe jer nisam znala važnost borbe da mu ne daju bočicu i bedastoću kao vaganje posli podoja . evo već sam luda.
    jedna situacija: nakon što sam 12 sati ležala u boxu, sama samcata uvjerena da će mi djete ispast jer rađam, rodim vakuumom, odvedu mi ga a da ga nisam ni vidila, trčeći preko hodnika svi doktorii sestre, a vidim da je jadničak modar ja upitam doc kako je, šta je bilo, ajme meni, moje dijete a ona će meni 'ajde umukni!!šta se dereš!!??' ono što bi joj sad odgovorila a u tom trenutku sam pustila 2 suze i nasmješila se jer me doslovce bilo strah, znam da forum automatski briše

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

naravno da st-rodiliste nije bajno, al na osoblje nemam prituzbi osim na jednu sestru s kojom sam ratovala oko dojenja: uporno je mojoj bebi davala bocicu dok sam ja mahala kao luda s druge strane stakla. beba bi redovito zaspala kad bi mi je donili u krevet, a probudila bi se kad bi je odnosili. valjda je osjecala majcinu blizinu. nikako da je nahranim, a doticna sestra bi to jedva docekala i s cerekom bi mu uvalila bocicu dok bi ja mahala da mi je donesu opet. uf!!! kad se sjetim. cak sam je tuzila drugim sestrama, pa bi one preuzele, valjda da ovu ne prijavim sluzbeno.
    u drugim smjenama situacija je bila skroz drukcija. Mog nikolu bi sestre jednostavno zaboravile, pa bi docekao zoru sa mnom. tek nesto prije vizite bi ga odnili cudeci se kako je beba jos sa mnom. meni je bilo super sta mi malis grije krevet, cak bi mu se i apetit povecao, al se od tad nisam posteno naspavala.
    sad je s dojenjem sve pet. od rodilista nije vidija bocicu a nadam se i nece

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •