AdioMare prvotno napisa
i da sene može fokusirati na ruke dok jede?[ quote]
ja nisam nikad primjetila da se Isa fokusira na ruke,stavrno nikad.
Ne znam ni kako bi to "fokusiranje na ruke"trebalo da izgleda :/
Kad moje dijete jede i ako je gladna tada je fokusirana na hranu u tanjuru, ali to je vrlo rijetko ili uglavnom vikendom kad smo cijelo vrijeme zajedno.
Kad dođe iz vrtića pa jede, ima nam toliko toga za reći jer se nismo vidjeli - da jede automatski jer je gladna, a pri tome ju ne mogu zamisliti da pažnju poklanja razmišljanjima s kojom rukom hvata kruh ili pribor za jelo - osim onom rukom kojoj je sklonija - što je meni sasvim u redu.
Naravno da dešnjaci po defaultu žlicu drže desnom rukom, a ljevaci lijevom. Ako ljevaka forsiraš da bude dešnjak, istraumatizirat ćeš ga. Ako mu samo "sugeriraš", zbunit ćeš ga.
I sama si rekla da bi njegovo ljevaštvo prihvatila kao Božju volju. Po meni to znači da ne bi tražila od njega da drži žlicu desnom rukom, iako lijevom, po vjerovanju Muslimana, pribor za jelo drži sotona.
Pošto pratim i drugi topic u kojem ti kažeš da razlučuješ Kuran od narodnog vjerovanja, potaklo me da te pitam radi li se tu o onoj našoj katoličkoj, "Sv Ante pronađi mi iglu". Ne poznajem kuran pa u dubinu ne mogu i ne želim ulaziti, ali drago mi je da si rekla da, bez obzira, dijete ne bi prisiljavala na ono što samo zbog svojih moždanih postavki - nije u stanju. Najkraće rečeno: ako ljevaka zbog bilo čega, pa i vjere "prisiljavaš" da bude dešnjak, ti ga automatski prisiljavaš da se
fokusira na ruke. Bilo što što mora raditi rukom kojoj nije sklon - izgleda mu kao da ponovno mora učiti hodati. To mi se učinilo surovim, jer ga je na kraju krajeva, sam Alah stvorio takvim.
Ali to sve skupa se ne odnosi na Isu, jer je on očito po prirodi dešnjak.
Možda je bilo bolje postaviti pitanje da li bi svoje, npr. drugo ili peto dijete koje bi bilo ljevak ipak učila da jede desnom rukom.
Ali to je tvoja vjera, tvoje dijete, tvoja eventualno u budućnosti djeca, pa je meni bolje da ovdje stanem.
Eto, w_m, stvarno ništa zbog čega bi lupala glavu, samo sam bila iskrena.