nedavno sam imala prilike razgovarati sa jednom poznanicom iz domaje ( ja zivim u Americi, ali su mi tu u Hrv korijeni) koja u jednom nasem velikom gradu radi kao ispomoc u privatnom vrticu. i sad, doslovno me sokiralo kad mi je sva ljuta pricala kako se tete u tom PRESKUPOM vrticu ponasaju prema djeci koja ne pojedu rucak do kraja.![]()
da ne bi ispali tracevi prve vrste, djevojka (moja sestricna) je svarno pouzdana i nemam razloga sumnjati da je to sve vidjela na vlastite oci, ali jer je mlada i treba joj taj part-time posao, nije nista komentirala.... jos. u biti mi se obratila jer zna da i sama imam djecu u vrticu, ali u americi i da budno pratim sto se zbiva, kako se postupa prema njima itd. no da skratim, u cemu je stvar:
tu su djecu doslovce hranili na silu, ona kaze da je to bilo strasno za gledati. i to ne samo one koji su odbijali jesti, nego i one malo sporije, kao da ne bi "prosanjarili" rucak. par djece je zaplakalo na samu naznaku da bi teta "sjela pokraj njih" (drugim rijecima pocela ih sopati velikim punim zlicama variva). vrhunac je bio sto je dozivjela da jedan decko sjedi za stolom DVA SATA nakon rucka, jer nije mogao pojesti do kraja. dodala je jos da decko nije bio neki mali koji ne bi volio jesti, nego snazan decko, gotovo predebeo za svojih 5 godina. kao da vec nema problema s tezinom, ovo nabijanje krivnje sto nije pojeo cijeli kelj ce mu sigurno pomoci
![]()
dakle, drage moje forumasice koje saljete djecu u privatne i ine vrtice, da li ste svjesne nacina na koji se prema vasim malenima tamo ophodi???