Hvala cure na podrsci ali eto![]()
Hvala cure na podrsci ali eto![]()
Sanjam,![]()
![]()
Draga Sanjam znas vec sta mislim![]()
Apricot ti to pretis?![]()
Sanjam![]()
meni se Teo stalno cini blijed jer smo svi tamni a on plav
Frida ~~~ da brzo prođe prvi radni dan ( i svi ostali naravno)
Sanjam, drzi se.![]()
Retha, ono o cemu je bbb2909 govorila je da smo na pdf 0-1 "tek" dosli do jesenskih beba broj 92 tj. da nismo uspjele doci do 100-og izdanja.
a Apricot je reagirala jer piskaranje kao npr, na MSN messangeru (dakle 'real time' komunkacija) nama moderatorima oduzima puno vremena i trosi puno forumske memorije. eto, sad znas.![]()
Evo nama je hemoglobin 109 i uopće ne znam čemu panika i zašto ga je pedijatrica nazvala anemičnim?!Frida prvotno napisa
Ipak, dala nam je sirup, rekla da možemo piti zelenu magmu, da bi trebali papati jetrica, (što je meni osobno bljak), ali ak je moguće kupiti ih kod nekog provjerenog proizvođača-e gdje to naći..., jesti žumanjak a da možemo i soju-što mi je malo čudno jer mislim da jednogodišnjacima soja ipak malo too much-ili me možete razuvjeriti?
Btw. danas u jaslicama je bilo onak', ok! Bila je druga teta, ona je bolja, grli i ljubi klince, iako baš ne kuži kad sam joj rekla da ne podržavam hranjenje smokićima i kesićima jer mi je rekla "a šta ćete kad su gladni i za međuobrok dobiju samo jogurt"..đizus, pa bolje im dajte koricu kruha da žvaču...
Zvala sam i privatni vrtić, imaju mjesta pa ću u sutra, preksutra u izvidnicu..
Izgurat ću još sutra kad ga ostavljamo na pol sata, (vjerojatno će MM ga ostaviti jer mislim da je tako lakše), a onda ćemo zasjesti i odlučiti kako dalje...
sanjam![]()
nama je danas bolje,nama je danas bolje,tralalalala :D
Super Sandra, ako Filip sad dobije osip onda je to ta razvikana trodnevna viroza iliti rozeola!
Hvala cure! Danas sam puno bolje volje, izgleda da cu izbjeci kiretazu!
Bubanimada brzo ozdrave, a jaslicarima
Ivan mi je skroz zbunjen ovih dana! Mama, doma, ali i teta cuvalica, tata dolazi rano, dida i baka dolaze cesce... Otkrio je kako poslati pusu, ali kada je prvi puta to savladao imao je dudu u ustima pa sada svaki put kada trazimo da posalje pusu prvo trazi di mu je duda a onda cmokA svako malo dodje do mene i da mi pusu u vrh nosa
![]()
Sanjam, draga, virtualni zagrljaj za tebe!A Ivan je presladak! To je divno kako oni instinktivno osjećaju naše stanje...Kad mene recimo boli glava i malo se više tata bavi svojim sinom, Andrej malo malo dotrči do mene, pa me ljubi, grli. To mi je prekrasno kako se zna zatrčati prema meni i zagrliti me.
Ne znam jesam li navela da je strah od kupanja prošao i već se 10 dana radosno kupamo i uživamo u vodi. Sad se ne da van, moramo svu vodu ispustiti iz kade![]()
Mi imamo uputnicu za hemoglobin, ali nikako da odem. Tražila sam je jer je Andrej slab na klopanju mesa i povrća, pa da provjerimo.
Još nismo išli na cijepljenje. Bio je virozan pa je dr rekla desetak dana nakon prestanka terapije. To je prošlo a meni se nikako ne ide... :/
a ako nedobije ? sta je moglo biti onda?Shiny prvotno napisa
![]()
nego da vas pitam,toplomjer mi pokazuje da ima temp. 37,8 al on na dodir ne djeluje uopce vruce,vec kao da ima sasvim normalnu temp.,totalno sam zbunjena
i glupo pitanje,koja je normalna temperatura kod male djece?
znam da je 37 sa nesto,al zaboravila sam koliko je to nesto![]()
sanjam71 veeelika![]()
Mi smo upravo došli iz Klaićeve od alergologa (napominjem da smo bili naručeni za 10.30h) pa podrobnije kad se malo smirim.
sanjam drži se
MBee baš me zanima šta je bilo, i mi smo prošli tjedan bili u Klaićevoj kod alergologa u 2 navrata ali je sve, na sreću, prošlo OK.
sandra u zadnje vrojeme hara nekakava viroza koja je praćena uglavnom samo temperaturom, bez drugih simptoma (ili za par dana procuri nosić). Druga mogućnost bi mogla biti kakav uroinfekt (jeste analizirali urin?)
Miha hemoglobin može "pasti s vremenom", ali s obzirom da Rok dobro papa, nije bolestan isl, nemaš se šta brinuti.
Tinu je isto bolje, čini mi se da ga uši više ne bole, nema temperaturu, ali se i dalje borimo s punim nosom. Razmišljam o kupovini inhalatora.
sanjam71 - bojim se da bi svaka moja riječ bila neprimjerena pa ti samo šaljem zagrljaj...
mbee - :shock: ! čekamo izvještaj...
mamanatali - thanks!
s_a_n_d_r_a - :D ! a kako mu mjeriš temp.? kakav toplomjer, gdje? mislim da je pod rukom, živinim toplomjerom, kao i kod odraslih, ili... ?
ma nikako da stignem napisati jer sam ponukana jučerašnjom raspravom o željezu odmah išla kuhati kompotić sa zobenim pahuljicama i fakat je smazala hrpu toga. Jupi! Čim MM dođe s posla slijedi izvještaj (ništa lijepo).
ovih 37,8 sam mu izmjerila u ustima sa dudom-toplomjerom,inace mu mjerim ili tako ili u guzi sa digitalnimmiha prvotno napisa
sanjam..Drz se
![]()
Momze,thanks!
Cure kolko znam zeljeza ima i u prosu?! Moram provjerit pa da budem ziher.
Mi smo na zadnjoj kontroli krvi bili sve ok. Pijemo jedino D-vitamin jerbo tu fakat nema sunca...
Ilo su izbile gornje trojke! Ja, kao prava majka, uopće nisam skužila da joj izbijaju, danas mi se nasmijala kad sam došla doma i hop, nešto novo se pojavilo.
Izgleda da sam pokupila neku bolešćinu, oči mi suze, nos curi, a gro boooliiiiii.
Mbee čekam izvješće.
Sanjam drago mi je da ti je bolje i da ćeš izbjeći kiretažu (barem će fizička bol biti manja)![]()
Dakle, bijaše to ovako...naručeni u 10.30h, stigli mi (sveki, Eva i ja) u 10.15h. Jedva smo našli ambmulantu a putem zalutali na onkološki odjel. Kaže sestra da smo naručeni u 11h????? Ajde dobro. U čekaonici takva vrućina da mi je kapalo s kose, koma. U 11.30h Eva je već bila toliko umorna, živčana i jadna da sam ju jedva smirivala. Uđosmo kod doktorice, kažem da smo došli zbog dokazane alergije na jaja i mlijeko a ona će "i? Zašto ste došli?" Mislim stvarno! Onda je piskarala pola sata šta MM i ja radimo u životu, naše boleštine, bla, bla.
Onda nas je poslala na bockanje u podlakticu na žumanjak, jaje, pšenično brašno i kakao i naravno da smo jaaako alergični na jaja (no to smo i znali). Eva je ronila krokodilske suze jer sam joj silom morala držati rukicu mirno 10 minuta da se kapljice ne izmješaju. Nakon toga opet kod doktorice koja nas dalje šalje na vađenje krvi iz prsta i sutra ujutro iz vene zbog testiranja na lješnjake (?), orahe (?), kivi i soju. Zašto taj izbor nemam pojma.
U 14h kad smo izašli iz Klaićeve Eva je zaspala u sekundi i kad ju je sveki dovezla doma nije se probudila ni dok joj je skidala cipelice i jaknu. Spavala je skoro 3h.
U međuvremenu sam ja bila kod otorinca u Vinogradskoj i napokon jedan pametan doktor koji je zaključio da ako mi se nakon sanirane upale stanje vrati na prijašnje kad unatoč polipima i devijaciji nisam imala poteškoća, ništa ne diram.
Eto, sutra opet vađenje krvi pa onda kontrola kod "pametne" doktorice, pa kod pedijatra na cijepljenje...kaže da alergija na mlijeko uglavnom prođe do kraja prve godine ali da na jaja zna dugo trajati.
Mbee i šefica, grozno je kroz što sve moraju prolazi naša mala zlata.
Da vidite kako se iskorištava "jeftina" radna snaga![]()
tako,tako,treba odmah od malih noguMBee prvotno napisa
Šalim se,naravno![]()
MBee zar ipak cijepljenje, bez obzira na alergiju na jaja? Priorix ili MoPaRu?pa kod pedijatra na cijepljenje
Ja ne znam što ću s tim cjepljenjem. Priorixa nema pa nema. Cure, znam da je već bilo govora o tome, ali dajte napišite ponovo ako je koja cijepila do sada dijete (mislim naravno na gore spomenuto cjepivo) i gdje ga je nabavila.
Mi ćemo čekati Priorix, naš doktor ne radi probleme oko cjepljenja.
Mbee, jel ti išta pečeš? Moja pećnica je tako izgledala kad je bila nova i nikada više![]()
Pečem, pečem, ako ne preko tjedna za vikend sigurno ali MM i Eva su si dali truda.
Pedijatar je rekao da će naručiti posebna cjepiva za ospice i rubeolu koja nisu na bazi jaja a za zaušnjake ga nema (osim u Iranu) pa se protiv njih nećemo cijepiti.
Sanjica, draga, mislim na tebe, drži se![]()
Jedva sam stigla pročitati što ste pisale jučer i danas, a tek sam počela radit i još to nije onaj pravi udarnički tempo.
Kao što je Bubimira rekla, sad radimo, ali u mislima su mi često jesenske bebe i njihove mame. Nadam se da ćemo se uspjet polovit na rasprodaji.
Elu na kraju ovaj tjedan čuva nona i vodi ju na adaptaciju. S nonom ostaje bez problema, navodno je i u jaslicama odlična. Danas je bila do 11,30, dva puta jela, verojatno bi i zaspala da nona nije došla po nju, doma joj zaspala u roku pet minuta, bez grintanja. Ja kad dođem s posla, dam sisu da ne eksplodiram, što se nje tiče, ne bi ni tražila; svu ju izgrlim, iscmačem, a ona, čini mi se, da joj i nije do toga, nevjerojatno.
Shiny, baš mi je žao da si naletila na takvu tetu, vjerojatno ćeš morat mijenjat jaslice, šteta, baš šteta, žao mi je. Adaptacija je dovoljno teška i bez takvih stvari.
Jedna od vas je, čini mi se, morala na put zbog posla, ne sjećam se više tko. Kako je prošlo, posebno noć i uspavljivanje bez sise? Što je bilo sa sisama? izdajanje? kad, kako, koliko?
Laku noć, puse bebicama
Cure![]()
mamanatali Ivan se cijepio prije mjesec dana s Priorixom - kupljen u privatnoj ljekarni Zeus (na njih su me uputili iz Glaxa) -oni uvoze direktno
Kejt ja sam isla na put kada je Ivan imao 5 mjeseci. On je tada cicao svaka 4 sata pa sam se tako i izdajala (grozno iskustvo-stalno traziti mjesto gdje a i izgovor zasto bas moram nestati na 10 min). Ivan je uredno nastavio cikiti kada sam se vratila kao da i nije prestajao - ali on je skoro od rodjenja jeo gotovo svaki obrok kombinaciju cika+bocica pa je zato pauza bila bezbolnija.
sanjam![]()
MBee bas je tuzno sto se Eva tako namucila...
Sanjam jesi li bolje?
Memole ne predavaj se!
Nama je danas dan bio super! Bane je prohodao definitivno.. sedi i odjednom ustane onako guza u vis i dodje do mene :D
Neko je prohodao a neko se provozao! Danas sam imala prvi cas u autoskoli i odmah sam vozila, malo po naseljima i odmah nakon toga u grad - semafori i sl. bila sam prezadovoljna. Kada sam dosla kuci ( Bane je bio sa tatom ) obradovao mi se i zagrlio me i nastavio da se igra sa tatom , ono, ok ti si stigla ali mi sad radimo nesto, pa sacekaj da zavrsimo pa cemo biti s tobom![]()
Eto, gotovo i ovo vađenje krvi. Bila je super! Najveći je problem pronaći venu. Nalazi su za 10 dana a nadam se da će pokazati da nije alergična na soju jer onda bi imali puno veći izbor namirnica.
Šefica je u fazi da se ne da voditi za ruku već hoda sama i naravno ljosne nakon max 10 koraka ali svaki dan joj ide sve bolje.
Jeste li davali klincima kuhani kupus? Ja ću danas probati. A ciklu?
MBee, pusa hrabroj i strpljivoj šefici!!
bbb, bravo za Baneta i za buduću vozačicu!
Kod Andreja ne vrijedi to da se zabavi s nekim drugim, ako se ja pojavim, odmah ide k meni. Muči me što mu tata nije dovoljan i što šizi ako ja idem nekamo, a on ostaje s tatom.
Sandra, mislim da ti se u ustima gleda isto kao i u uhu i kao u guzi. To je sve "unutrašnja" temp. koja je za pola stupnja viša. Mislim da je tako. Mamanatali??
Ja sam već skoro sve moguće namirnice davala, osim orašastih plodova i soje. I jetricu nisam probala jer Andrej općenito ne jede meso,a mi ne pravimo jetricu, pa mi se nije dalo baš samo zbog isprobavanja. I tako uglavnom bacam kašice koje njemu spremim. Voli samo bakine juhice![]()
Jučer je isprobavao reći "baka" pa je ispalo "bata" i "baća"![]()
Sinoć je jedva zaspao u 11, 2 sata je trajalo uspavljivanje na sve moguće načine. Bio je pospan, ali čim se opusti i zažmiri, trza se kao da ga nešto boli. Vjerojatno još zubića... već su nam izašle gornje trojke i jedna četvorka.
Ili je bio pun mjesec????
Kod nas veliki napredak!!! Uspavao ga je tata bez ikakvih problema, ja sam malopre stigla, on spava, tata ceka kad cu doci!!! :D
Vrijednosti normalne i povišene temperature :
1. pod pazuhom
2. rektalno
Normalna tjelesna temperatura:
1. 36 - 37
2. 36,5 - 37,5
Povišena tjelesna temperatura:
1. 37 - 38,5
2. 37,5 - 39
Visoka tjelesna temperatura (vrućica):
1. viša od 38,5
2. viša od 39
MBee hvala ti za ovo!
To ti zbog željeza pitaš?MBee prvotno napisa
Kuhani kupus nisam pravila, btw, kak' da to skuham?![]()
Ciklu već neko vrijeme klopamo!
A jel'znaš možda možemo li već početi soju davati?
MBee thanx![]()
ciklu i soju nismo probala,a kupus skuham u maneštri i jede ga
Našla sam na netu da se pire od soje u prehranu može uvesti već od 8-og mjeseca, dakle ja uvodim mlijeko i jogurt za početak ako se pokaže da nije alergična.
Shiny ja sam naribala kupusa, krumpira, mrkve i tikvica i to kuhala pola sata, dodala žlicu margarina i mrvicu soli i još malo prokuhala. Skuhane piletine sam već imala pa sam dodala na kraju.
Cikla se samo skuha? Ja ju ne jedem pa nemam pojma kako se priprema. Da li ona kupovna u staklenkama ima neke dodatke ili može i ta?
la11 šta je to maneštra (zvučim kao genijalci iz Big Brothera)? Ja sam iz Slavonije pa nemoj zamjeriti što ne znam.
sanjam jedan veliki virtualni zagrljaj, ni ne mogu zamisliti kako je to
MBee, mislim da je manestra, nesto kao juha od povrca.
A zasto joj stavljas maslinovo ulje, umjesto margarina? Ipak je prirodnije.
Pusa hrabroj sefici za pretrpljeni strah!![]()
Tako je pisalo u receptuJa sam ti jako nevoljka kuharica.
Zovu li vaši bebaći sebe nekim imenom? Eva od jučer sebe zove Eja pa sad uvijek kaže "Eja pupati" (kupati op.a.) i "Eja pavati" (spavati).
ajme, bas je napredna! Zach stalno nesto trkelja, ali bas ne slaze rijeci kao i Eva.