Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 150

Tema: Jesenske bebe 2005

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MBee manestra je tijesto. Ciklu za Ivana samo skuham, a jede ju najradje kao jabuku tako da imamo vec nekoliko prekrasno rozih majica!! Koliko znam u staklenkama cikla ima dodatak octa ili nekog drugog konzervansa. Par puta sam u Getrou nabasala na ciklu u salamuri u limenci, ali mi taj okus bas ne pase.

Hvala cure sto pitate za mene. Ja sam prilicno dobro, mirujem i nadam se da ce krvarenje ipak prestati samo, a cini mi se da sam ovaj spontani psihicki ipak najbolje podnjela, zahvaljujuci mojim deckima, posebno ovom manjem

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kuha se u komadu ili...? Oguljena ili u kori? Koliko?

sanjam71 još jednom

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kuha se u kori, stavis ju u vodu bez icega (ne solis vodu), a koliko dugo ovisi koliko je stara - u obicnom loncu 1,5 do 2 h, gotova je kada ju mozes lijepo probosti vilicom. Ja sam ti ljena za takvo kuhanje pa ju kuham u ekonom loncu-gotovo za 20-30 min 8)

A da vi dodjete k nama probati ciklu prije kulinarskog poduhvata?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znaš šta, baš bi i mogli

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ondak cim se osovim na noge odoh na plac pa cemo organizirati jedan rozli party

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure, maneštra je gusta juha od graha i krumpira u koju obavezno ide suho meso (rebrica, kost od pršuta), može se raditi sa kukuruzom, slanutkom, komoračem...
    Ciklu je probala, u kombinaciji sa karfiolom, nije baš bila oduševljena.

Bravo za šeficu-pričalicu!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bbb,bravo za baneta i hodanje,cek sad da pocne trckarat!
    Moja Buba stalno pokusava trcati,e to je presmijesno.
    Mbee,nadam se da Eva nece bit bas na sve to alergicna,pa jaja su dost..
    A sto se cikle tice,mi vec odavno jedemo ciklicu,al ja ti to fino naribam (tada je brze kuhano) i tak skuham zajedno s mrkvom,karfiolom,krumpirom,korabom..ovisi kaj imam.
    Momze,Buba isto stalno nes trkelja i zvuci ko kineski,zna rec mama,tata na est i hrv,i zna rec cica na est,ostalo sve nes petlja...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mbee - inače kumice na placu prodaju i već očišćenu i skuhanu ciklu 8) ...
    (doduše, ne znam jel već krenula sezona)

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znam, znam ali kad sam danas spomenula svekrvi da bih kupila već skuhanu na placu onda mi je bla, bla...tako mi fali moja mama

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    MBee, mislim da je manestra, nesto kao juha od povrca.
    tako je.
    nisam uopće razmišljala da netko nezna šta je to.baš sam se nasmijala kada sam čitala

a Noa sebe zove Noa

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MBee, Sanjam

Mi ciklu još nismo uvodili u jelovnik. Ustvari, probao je malo ove kisele, ali tek toliko da proba. Nisam navikla kupovati je na placu pa mi je dosad promaklo. Malo sam posustala što se tiče prehrane otkad ga čuva baka. Jednostavno mi je teško planirati unaprijed što bih (a on i tako većinu odbija) pa pustim da mu da nešto od onoga što pripravlja za ručak, prilagođeno donekle njemu. Problem je što moja sveki jako malo radi povrće. A i kuha dosta slano. Iskreno, nemam baš snage boriti se protiv vjetrenjača, pogotovo kad mi je pred nosom šogorica koja svom malom od 9 mj. daje punjenu papriku :shock:

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E, da, i bravissimo za šeficu koja već i rečenice sklapa!!!

Što se tiče imena, nakon onog početnog ponavljanja "Adej", izgubio se zanos...više neće ni ponoviti, kamoli samostalno reći.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pozdrav svima! :D

I mi već jedemo kupus. i kelj i skoro sve.Ciklu još nije probao.

neznam dal se skoro pričalo o tome ,nisam baš bila redovna,pa pitam ipak,kako se uspavljujete sada kada smo malo veći??
    i da li vaši pričaju štogod?Luka je davno počeo sa mama,tata,daj, aja (hvala),titica (ptičica) i onda stalo,sad više ništa.Mama i tata kaže samo kad je gladan ili bolestan.

memole avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Isto jedemo kupus,kelj, ciklu probala, ali nije bas bila odusevljena.
    Tonkica se i dalje uspavljuje na ciki ili kad je kod bake tako da ju nosi i pjeva joj. Inace neki dan je otkrila da i baka ima ciku i skroz joj je bilo cudno, ali bez problema bi probala i tude cike.
    T. isto brblja, uglavnom pokusavam shvatiti sto je pjesnik htio reci, kaze ika(cika), mama, tata, baba, dida, ian(ivan), kaki, iha(diha-diha) pa-pa, njam,papiga(zutokljunac),kaciga, daj, ta-ti-(stanka od par sekundi) pa ispali jos i ca, obozava tatu i osim sto mu tepa trci mu i u zagrljaj kad dode s posla.Uglavnom stalno nesto frflja i zna jasno i glasno reci ne.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

uspavljujemo se jedino na cici,drugačije nema šanse da zaspi.

a mislim da puno priča;mama,tata,baba,dida,nono,Ana,cu(naš pas Zu),Noa,an(van)bua(buba),vau-vau,mau-mau,pi-pi,daj,ne,njam,pa-pa,koka,pape(papuče),maja,tap-tap(daljinski),nana(spava),no(nos), buba(boli),bum-bum....ne mogu se više sjetiti ovako na brzinu :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

tražim vas na 0-1, a vi preselile :D

mi bolovali doma 3 dana, ali prošlo je!

sanjam, nemam riječi, odmah sam primijetila potpis i sve mi je bilo jasno. drži se, šta drugo .

vidim da ima pravih pričalica. noa se isto ne gasi, ali to su uglavnom samo prvi slogovi - tipa: me(do), ci(pele), pa(pati)... mene zove cici. inače, jaaaako mi je narastao, gledam neki dan kako se igra i pravi je dječak.

jutros je valjda osjetio da idem, nije plakao, ali me nije htio ni pogledati. grlio je tatu i durio se. kao da me nema. baš me zanima kako će reagirati kad dođem...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bane

jedemo svasta,kupus nece,kelj jede, ciklu probao...uglavnom nona kuha (al zbilja super kuha) i pazi sto mu daje pa nemam prigovora

prica na nekom svom jeziku iako ima i prepoznatljivih rijeci;
    zadnja je "kock" = kocke

uspavljivanje jos uvijek na cici ako sam ja s njim a ako nisam onda se malo nosa ili mazi i zaspi

Shiny - jel ima novosti iz jaslica?

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi se konačno prijavljujemo ka velikima.
    NIje me dugo bilo pa sam samo brzinski prelistala postove i Sanjam71 šaljem veliki veliki virtulani zagrljaj .
    Svi bubani da nam što prije ozdrave veliku šaljem.
    Kod nas je novo da smo odustali od vrtića i imamo tetu čuvalicu.
    Za sad sam jako zadovoljna,mlada je,završava studij pedagogije,tako da bolje nisam mogla poželjeti.
    Tomo je u fazi hodanja po 10 i više koraka,kako kad,ali još uvijek puno više puže nego što hoda.
    Puse velike svimaaaa
    momze,kad dolaziš u Petrinju?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

laaaaliii vidim da napokon i ti imaš Luku na avataru
    super je

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi se uspavljujemo ovisno tko ju čuva: ja sisanjem, baka nošenjem, MM vožnjom u kolicima ili navečer bočicom i maženjem. Prije nego zaspe obavezno mora skinuti čarapice, zagrliti medu, nekoliko puta sjesti i otkotrljati se...svakim danom ima sve više posla prije spavanja

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i Noa isto najprije skine čarapice i drži ih obično u ruci dok ne zaspi

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Shiny kakve su vijesti? Mislimo na vas.

I V brblja već neko vrijeme. ili ispušta zvukove za pojedine pojmove. npr. kad vidi nacrtanog konja onda cokne ili kad vidi kravu kaže muu.
    a uspavljivanje- svakako al doslovno svakako. najčešće na rukama a mi skakućemo na lopti ili malo hodamo po sobi pa zaspi a onda ju spuštamo u krevetić. a navečer uvijek na cicki i po noći na cicki ili ju pokušamo pomaziti pa ak ne upali opet nosanje ili cika.

E cure, već duže vas želim to pitati a nikak da se sjetim. kak vi njegujete malcima noktiće osim rezanja? ustvari, zanima me ona kožica oko noktiju. v ima tak tu kožicu naraslu do pola nokta na nekim prstima i stalno ima zanoktice

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bubimira avatar ti je medeni!

Mi nemamo problema sa zanokticama ali joj nokte moram obavezno rezati svaki drugi dan jer se inače uvijek negdje raskrvari.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

bubimira avatar ti je 8)
    (mogla si iskoristit tako svoju sliku )

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sandra, jel ti dolazis u subotu? da znam otic na frizuru....

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

jao momze znas da sam i onako ljubomorna na tvoju kosu :beeelj: a postat cu i na Zachovu uskoro loooool
    karta je maloprije kupljena :D
    ja u stvari stizem sutra navecer u Zg,jel ti volontiras u subotu

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi od ponedjeljka krećemo na novu adaptaciju u privatni vrtić..uf..čini mi se bolje..Evo danas smo bili tamo i bile su dvije tete na petero klinaca. Btw. tete su mi super, mlade, i već smo na "ti"! Odmah su nasmijale Jana, (što mi je bitno), i do detalja objasnile njihov način rada!
    Nedostatak je, osim cifre koja je povelika ali ipak znatna manja od čuvalice, mali prostor. To vam je kao obiteljska kuća a i dvorište im nije baš veliko...
    Ali, za sada, mi je naaajbitniji odnos teta prema Janu a vidim da su educirane, strpljive, tople i nasmijane (nadam se da neću ureći)!
    Jutros smo još odradili malo u državnim jaslicama, ostavila sam ga pol sata, kada sam mu mahnula pa-pa i zatvorila vrata čula sam ga da plače a takvog sam ga zatekla i kad sam došla. Doduše ova današnja teta je ok iako...
    Ne znam, nadam se da nisam pogriješila :/
    U ponedjeljak počinjem raditi ali sam objasnila svojima na poslu kakva je situacija i mogu doći svaki dan na par sati...hvala Bogu!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Shiny,bravo!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hura za nove jaslice :D !

tko je pitao za uspavljivanje? Rok ako nema cice blizu nema šanse da zaspi pa makar padao s nogu. kad postane već jaaaaaako kritično, upalit će samo nošenje u auto i vozanje po kvartu. ali zato meni i mojoj ciki zaspi u roku 5-10min. ...

što se pričanja tiče, nemamo se čime pohvaliti, ali zato sve razumije i kad mu ujutro kažem "donesi kockice da slažemo" on ode u dnevni boravak i donese mi ih u krevet (da, ustaje prije mene pa se sam igra 5-10 min a onda mi počne donositi igračke u krevet i vikat da se ustanem )

i da! kad ga navečer pitam 'idemo pavati?' sam ode u spavaću sobu i nasloni se na krevet...
    ista stvar je s hranjenjem - kad pitam 'idemo papati?' ode u kuhinju, stane kraj svog stolca i pruži ruke prema mikrovalnoj (toliko o mojim kulinarskim sposobnostima )

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi na žalost na rasprodaju opet ne možemo doći. šmrc. nećemo upoznati sandru i filipa.
    tetka iz avatara radi,a i tata je na službenom putu.
    osim toga sad nam se vita sva u snu ispovraćala pa neznam kak će joj biti ovih dana. zovem mamu i kaže da i ona i sestra nisu dobro i isto povraćaju. jele su sve tri ričet za ručak i to su i povratile. pa kaj su mogle pokvariti želudac od toga? sve samo povrće. neznam...

shiny baš mi je drago za promjenu. uskoro i nećeš razmišljati o financijskoj strani kad vidiš da je rudi dobro i da je zadovoljan.

nitko mi ne odgovara za noktiće!??

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hm..noktići..šta da ti kažem bubimira, janu je otpao mali nokat na nogama Mislim barem tako izgleda, kao da se odlijepio...
    Nemam pojma kak' mu se to dogodilo ali noktići na nogama mu onako kao urastaju u kožu, kao male kandže..Nisam mu to s ničim sanirala pa ako je tko imao slično iskustvo nek se javi!
    Ali s kožicom nemamo problema iako nam je svako rezanje noktića noćna mora!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ajooooj buba ... baš mi je žao...

i meni je rok prekjučer povraćao, ali zato jer je bio pretrpan svime i svačime - povratio 2x u 2 sata i nakon toga bio kao nov! od onda i poprilično manje jede, konačno :D ...

za nokte ne znam što da ti kažem, mi ih režemo kad nekog odere (trenutno ja hodam okolo s krastom ispod oka). problema s kožicom i zanokticom nemamo!

rasprodaja - i meni je jako žao, ali koristimo vjerojatno zadnji lijep i topao vikend i odlazimo u petrinju sutra (moji s rokom popodne, a ja navečer poslije posla) tako da ni mi nećemo upoznati sandru i filipa.

s_a_n_d_r_a - sorry, tako mi je žao i neugodno, pogotovo zbog usluge koju mi radiš... morat ću ja do graza uskoro, vidim ja (s ćevapima, naravno) ...
    kad počinju rasprodaje?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja radim u subotu ujutro pa ne stignem na druženje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

la, da uspjeli smo,samo što nam je slika od 7. mjeseca.uskoro stavim noviju!

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Draga Lalice, zahvaljujući TM, i ja ću uskoro imati Leu u avataru :D !

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

lali, nemoj mijenjati, presladak je!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ma miha nema problema,sve te ceka kod Annie kad se vratis

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Novi avatari su super !

Shiny drzim fige da bude super u novim jaslicama!
    koje su to? moze i pp

noktici - rezemo za sada bez vecih problema ...iako nam jedan fali...stipnuo prstic ispod vrata pa mu je otpao i raste novi

rasprodaja- 80% dolazim
    svi koji ne volontirate...kad planirate doci?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hej Veronik!
    Upisala sam ga u Smjehuljicu u Petrovoj..ako si čula šta o tim jaslicama plz napiši jer mi je svaka informacija dobro došla!
    Još uvijek si mislim da je možda sve to isto...da sam pogriješila..
    A vidjet ćemo...

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ovo je trebalo na pp, ali nema veze :/

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    super :D
    jeste se preselili? i jeste li možda bili u Bubimiru?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sandra, tek sam sad procitala tvoju prodaju (i jucer i danas volontiram na pripremamama .za rasprodaju) pa nisam stigla do frizera.

da i sutra sam na rasprodaji - trebala bi biti na blagajni.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

"tvoju prodaju" = tvoju poruku
    ja sam totalno u rasprodaji.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo zelim reci da sam bas sto nemogu doc na rasprodaju!
    Sandra,ljubomorna sam..ti putujes,dobro se zabavi!
    Pozdrav svima!

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    Citiraj Točkica prvotno napisa
    super :D
    jeste se preselili? i jeste li možda bili u Bubimiru?
    U nedjelju smo gore :D
    U Bubimiru nismo još bili ali sigurno idemo tijekom prosinca, za malene je termin srijedom od 17-19, plaća se 20 kn.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas uspavljivanje dolazi u novu fazu... mene strašno počinju boljeti ruke i stvarno ga teško ljuljam na rukama kao do sada (a počela sam razmišljati i kako ću izdržati neku sljedeću trudnoću s takvim leđima). A i ponedjeljak je bio takav da 2 sata nije zaspao, unatoč ljuljanju na sve moguće načine i sisanju.Pa se sad po sat, sat i nešto prevrćemo po velikom krevetu, pričamo priče, ljubimo se i mazimo, sikimo i onda napokon dođe san na oči A baki zaspi u roku 10 min. tako što legnu u krevet, ona mu pjevuši i malo ljuljuška nogice i ...eto ga... pa tri sata odguli...
    Nema veliki font riječi, ali sve živo kuži. Baš me iznenadi jer nešto npr. nismo ni spominjali, a on razumije i odreagira.

Noktići: mrak nam je i rezanje, a kamoli još neka njega.

Cure, jel ima još neka koja nije dobila M? Ja sam prije nekih mjesec dana dobila prvu, ali nešto sitno. I sad me već 2. dan boli stomak baš kao da ću dobiti, a ništa. Jel nekom bilo slično?

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj odra prvotno napisa
    počela sam razmišljati i kako ću izdržati neku sljedeću trudnoću s takvim leđima
    najavljuješ li ti to nama neke skore planove?

lijepo se provedite sutra na rasprodaji. slikajte se!
    ja ću vam mahat s visina.

laku noć svima

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kako je bilo na druženju?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Večer ekipa!

Mi smo upoznali Sandru i Filipa, nažalost tokiko smo radile da se baš i njismo družile. Naravno da je Sandra, mrak, a tek Filip, koje taj dečko ima oke .

Bubimira, noktiće režemo jednom tjedno, zanoktica ili kožica nema.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pozdrav svima!

Frida, Momze, Sandra - bas mi je drago sto sam vas vidjela, zao mi je sto nisam imala vise vremena i sto sam se mimoisla s Annie
    Ilona je prava mala slatkica a Filip ima zbilja prekrasne okice!

Shiny- za jaslice; znam ljude cija curica je isla tamo ali prije dvije godine i imaju samo pozitivna iskustva, nadam se da je sada jos bolje

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •