-
Evo sam i ja bila prije 11 mjeseci i imam dobro iskustvo. Doduše, ukupno u bolnici sam provela samo 60 sati...
Bila sam 2 sata u boxu, dali su mi samo glukozu (bez dripa), radili epiziotomiju (ja nisam ništa inzistirala). Babica je bila odlična i puno mi je pomogla. Jedini bed je bio što MM nije bio cijelo vrijeme sa mnom jer su njih troje (doc+babica+sestra) imali 11 (!!!) poroda te noći, tako da su ga zvale samo na izgon. Frendica je rodila koji mjesec kasnije i njen M je bio cijelo vrijeme s njom.
Rooming in funkcionira - stvarno sam puno vremena bila s maleckim, uključivo i noćenje.
Što se tiče dojenja tu mi se čini da su sestre zapravo sve nerotkinje (baš su jako mlade) pa mislim da onda pojma nemaju ni o čemu govore, ali npr. kad mi je nadošlo mlijeko i cice se povećale par brojeva ja sam još uvijek bila u grudnjaku, pa mi je sestra odmah rekla da ga skinem. Ali moraš ju pozvati i pitati "A što sad?".
SVE moraš pitati i tražiti! Neke sestre su jako ljubazne (jedna mala zgodna i jedna bucmastija su super), a neke dosta bahate. Ovu ljubaznu uhvatiš, pa zamoliš da ti pogleda kako je beba na cici, spremačice zamoliš za čistu spavaćicu, plahtu... što ti već ustreba. U biti sam skužila da ako si jaaako ljubazan s njima onda nestane i njihove bahatosti pa ipak budu od neke pomoći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma