Prvi porod u Petrovoj - nisam zadovoljna med. osobljem na porodu, bili su totalno neljudski...da ne pričam dalje jer mi je podsjećanje na to![]()
Drugi porod u Merkuru – u odnosu na osoblje u Petrovoj, sve najbolje, iako sam imala komplikacije poslije poroda (ostali komadi posteljice, krvarenja...) međutim, oni za to nisu krivi, odmah su uočili da nedostaje komad posteljice i napravili kiretažu pod anestezijom.
Treći porod u Merkuru prije mjesec dana – još bolji odnos medicinskog osoblja, ali je prostor u raspadnom stanju (meni skoro pala lampa na glavu). Ponašanje doktora na porodu sam već prije na ovom forumu negdje hvalila.
Spavačice i šlape na porodu moraju biti njihove, a u sobi sam ja koristila svoje. Sobe su uredne što je već netko opisivao pa ja neću, ovog puta sam bila u dvokrevetnoj i jedan dan sama.
Rooming – prvorotkinjama po noći odnesu bebu, a preko dana je veći dio s mamom, ja sam inzistirala da moja beba bude cijelo vrijeme samnom i po danu i po noći, odnijeli su je samo na presvlačenje.
Dojenje – na žalost uopće ne potiču, već svima pričaju kako mama nema mlijeka i svima daju bočice, ja sam opet inzistirala na zabrani davanja boce i sama sam nudila prsa unatoč sestrinom uvjeravanju kako nemam mlijeka...kad je po noći došla vidjet kako mi je, pokazala sam joj bebina usta puna kolostruma što je njoj bilo :shock:
Prvorotkinjama nitko ne pokazuje kako se doji već samo nude boce pa žene odustaju od dojenja, ženi u sobi samnom sam ja pomogla oko dojenja, al dok sam šetala hodnikom vidjela sam kroz otvorena vrata drugih soba samo bočice i čula sam sestru kako kaže „mame nemate mlijeka, dajte bočicu“. Ako želiš dojiti sama se moraš za to izboriti, usprkos njihovom kokodakanju da nema mlijeka.
U Petrovoj mi isto nitko od osoblja nije pokazao kako se doji već iskusnije žene u sobi.
U četvrtak popodne sam rodila, a u nedjelju išla doma s tim da je mali imao žuticu na granici, a ako koje dijete ima dosta povećani bilirubin ostaje duže.Koliko si dana ostala u rodilištu?
Merkurom sam dosta zadovoljna, nije savršeno ali odnos osoblja na porodu i vođenje poroda mi je najvažnije, a tu su bili zaista ljubazni i korektni iako ja nisam imala neke posebne zahtijeve osim da mi mm bude na porodu. Atmosfera u predrađaoni je dosta opuštena (zezaju se itd.),ja sam došla sva u strahu i suzama sestra me zagrlila i rekla riječi ohrabrenja, a u boksu su svako malo dolazili da bi pitali kako mi je, a jedan mladi doktor mi je stalno objašnjavao svaku fazu porođajnog doba. Bio je stvarnoneću ga zaboravit…u usporedbi s mojim iskustvom u Petrovoj takav odnos prema rodilji me stvarno oduševio.

neću ga zaboravit…u usporedbi s mojim iskustvom u Petrovoj takav odnos prema rodilji me stvarno oduševio.