Iva,

Ni je ne znam hoću li uspjeti, ali svakako početkom sljedećeg mjeseca idem u trudničku ambulantu uhvatiti je za pregled i dogovor (ako je ikako moguć). Prvi puta trebao me poroditi dr. Podobnik, i bio je tamo, ali je kad mi je došao kraj morao na predavanje na faks, pa je valjda poslao dr. Stasenko. Babica Teuta bila je većinu vremena sa mnom i bila je dobra - vrlo dobra. Bolovi jesu kakvi jesu i svojom ljudskosti su mi i Teuta i dr. olakšale prolazak kroz njih. Kad je došlo vrijeme izgona dr. je vidjela da neće ići u klasičnom boksu, pa su me odveli do stolca u drugoj sobi (polusjedeći položaj). Kad nisam mogla sjediti pustile su me da se dignem i olakšam si ako mogu. Za vrijeme izgona (nije tako strašno bolan u usporedbi s trudovima na dripu), tiskala sam iz petnih žila ali nije išlo od prve ili druge. Dr. me držala za ruku, bodrila, davala upute, bodrila supruga pored mene. Na kraju je ipak morala tiskati trbuh jer bi maleni zapeo i moglo je biti svašta. Kada je maleni izašao (4200 gr, 53 cm), sreća je neopisiva, no vjerojatno šok zbog bolova i svega skupa također velik. Neću zaboraviti da me dr. i nakon samog poroda držala za ruku, tješila i bodrila istovremeno, razgovarala sa mnom. Vjerujem da ništa drugo nije ni mogla, no kada osjetiš ljudskost u teškim trenucima, nikada je ne zaboravljaš. Ne znam kako bi bilo da je bio koji drugi doktor, no zbog svog iskustva ljudskosti s dr. Stasenko, željela bih ponoviti to s njom. Javit ću da li sam uspjela što dogovoriti, a i ti se javi nakon svog pokušaja. Znam da je teško da će se termin podoroda poklopiti s njenom smjenom, no nikad se ne zna. Možda me posluži sreća.