Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: vikend, temperatura - kuda ići?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno vikend, temperatura - kuda ići?

Pitanje za cure iz Zagreba:
    Vikend, dijete ima temperaturu ili nešto slično što ne može čekati do ponedjeljka. I kuda sada krenuti?
    Naša iskustva do sada (srećom nije ih bilo puno!):
    - Klaićeva
    - zarazna

I kuda se još može otići?

Ja recimo živim u blizini vinogradske bolnice i nemam pojam mogu li tamo otići na pedijatriju.
    Molim vas za iskustva i preporuke...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: vikend, temperatura - kuda ići?

Citiraj Roza prvotno napisa
    Ja recimo živim u blizini vinogradske bolnice i nemam pojam mogu li tamo otići na pedijatriju.
    Možeš!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi spadamo u DZ crnomerec i znam da tamo pedijatri imaju vikend dezurstva za klince i to od ujutro do 22h navecer!!!

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sjajno, sve me je sram što sam jučer bila na zaraznoj a mogla sam si skratiti muke i prošetati s djetetom do vinogradske. Znači i u vinogradskoj se može izvaditi krv i slično?
    I evo još jednog glupog pitanja: a gdje je pedijatrija u vinogradskoj?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj Roza prvotno napisa
    Sjajno, sve me je sram što sam jučer bila na zaraznoj a mogla sam si skratiti muke i prošetati s djetetom do vinogradske. Znači i u vinogradskoj se može izvaditi krv i slično?
    I evo još jednog glupog pitanja: a gdje je pedijatrija u vinogradskoj?
    Mi smo dosli u Vinogradsku jedne noci-rano jutro oko 530,petak na subotu, na hitnu pedijatriju. Nisamo znala kamo bi isli. Sv. Duh mi se zamjerio jos dok je bila u rodilistu, Zarazna nam je daleko...

Mogu reci samo pohvale. Ljubazna i njezna sestra, pedantna i draga doktorica....Jedino zamjerka: pedijatrija NEMA apartic za pogledati uho, pa smo morali ici na ORL, a tame je radila neka malo zivcana doktorica, ali nije bila tako losa.
    Kada smo se vratili na pedijatriju, dosla je druga smjena, pa je doktorica opet sve ispocetka pogledala H. Dok smo cekali nalaze H mi je zaspala na rukama, pa su nam dali sobu da se naspava.

OK iskustvo. Nadam se da nam nece zatrebati, ali ako bude, onda cemo opet tamo. Jedino, mislim da je tamo HITNA, tako da je to alternativa za one simptome koji stvarno nemogu cekati.

Inace, pedijatrija je: udjes kroz glavni ulaz, krenes lijevo, prodjes onu kapelicu ili nesto slicno i prva visoka zgrada nalijevo, 4 kat.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: RE:

Mi uvijek idemo na hitnu na Rebro

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa u biti, trebaš ići tamo gdje spadaš. Mi smo sa Leom otišli u Klaićevu jednom po noći, pa su nas tamo izribali jer spadamo u Vinogradsku.

Ali ako nije noć onda bi trebalo ići dežurnom pedijatru - nama je to isto DZ Črnomerec, tamo je vikendom uvijek dežurni pedijatar (čini mi se čak do 10 navečer).

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ali ako nije noć onda bi trebalo ići dežurnom pedijatru - nama je to isto DZ Črnomerec, tamo je vikendom uvijek dežurni pedijatar (čini mi se čak do 10 navečer).
    Zar nije dežurstvo samo subotom :?
    Za subotu znam da je do 22 sata.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da je subotom, nedjeljom i praznikom.
    Mi smo i bili jednom u dežurstvu u nedjelju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ja mislim da je subotom, nedjeljom i praznikom.
    Mi smo i bili jednom u dežurstvu u nedjelju.
    A da li za vrijeme dežurstva radi i laboratorij? Da se može odmah izvaditi krv?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dežurstvo radi subotom i nedjeljom do 20h (DZ Črnomerec za zapadni dio grada, trebaš pitati kod svoje pedijatrice gdje spadate u dežurstvo). Subotom radi laboratorij, nedjeljom ne radi. Ali, ne treba ti uvijek laboratorij, a ako liječnik misli da treba onda će te poslati u bolnicu. Mi smo često bili u dežurstvu, ali ja savjetujem ako je samo temperatura, bez nekih težih simptoma pričekati ponedjeljak i svoju pedijatricu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, onda mi ipak nismo bili u nedjelju jer je laboratorij radio.

Inače, može se i nazvati telefonom i razgovarati sa doktorom - samo ne žele reći koji je doktor dežuran

Inače, da, 'samo' temperatura baš i nije stvar za dežurstvo. Mi smo doši sa samo temperaturom pa nas je doktor pitao zašto smo došli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama su u Klaićevoj rekli da spadamo u Vinogradsku što se tiče hitne pedijatrije, ALI nebi nikad išla tamo ako ima imalo šanse da djete treba ostati u bolnici jerbo tamo nema šanse ostati djeteom ni po danu ni po noći..

U Vinogradskoj je hitna pedijatrija u onoj zgradi gdje je i rodilište.

Što se tiče respiratornih problema, najbolje je ići na Srebrnjak (ako se treba ostati u bolnici nedobog).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno re:

Citiraj zmajić prvotno napisa
    Nama su u Klaićevoj rekli da spadamo u Vinogradsku što se tiče hitne pedijatrije, ALI nebi nikad išla tamo ako ima imalo šanse da djete treba ostati u bolnici jerbo tamo nema šanse ostati djeteom ni po danu ni po noći..

U Vinogradskoj je hitna pedijatrija u onoj zgradi gdje je i rodilište.

Što se tiče respiratornih problema, najbolje je ići na Srebrnjak (ako se treba ostati u bolnici nedobog).
    Nisam skuzila, gdje nema sanse da roditelj ostane, u Vinogradskoj ili Klaićevoj...A jel na Srebrnjaku primaju npr. upale uha?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Vinogradskoj nemožeš ostati s djetetom, u Klaićevoj možeš, ali samo po danu (na nekim odjelima), na Srebrnjaku je najveća šansa za ostati i po noći...mislim da možeš tamo s upalom uha

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, dobro ti ramišljaš zmajić (i ja sam tako). Samo, nije nama roditeljima lako procijeniti za koju bolnicu je koja bolest. Tako smo mi sa Leom kad je imala napad laringitisa otišli na Srebrnjak, pa su nas oni slali na ORL Šalata.

Da ne govorim o tome koliko laringitis može biti opasan (o čemu mi pojma nismo imali), a mi smo vozili preko pola grada do Srebrnjaka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •