Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: kako dati antibiotik?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno kako dati antibiotik?

Jana mora piti klavocin u obliku sirupa. Probali smo joj ga već dati, ali joj se strašno gadi i grčevito ga je odbila piti. Naime, strašno je slatkog okusa, a ona do sada šećer probala nije. Jedna doza je otprilike 8 malih žličica. Ja se sad grozim da 2 puta dnevno vršimo nasilje nad njom i trpamo joj to silom u usta. Ima li tko kakav savjet kako da zakamufliramo taj užas ili kako da ju to što manje istraumatizira?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako mislis 8 malih zlica? Koliko u ml?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Stavu dozu u špricu i daj u 2 puta, tako što ćeš štrcnut prema unutarnjoj strani obraza, a ne direkt u grlo ili na jezik.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam nikad za silu, ali ako antibiotik pokušaš zakamuflirati u hranu ili piće riskiraš da ona neće to sve popiti ili pojesti, a ti nećeš biti sigurna koliku je dozu uspjela uzeti. Mi smo koristili onu špricu koje ima u nekim pakiranjima sirupa a ima je i posebno za kupiti. To napuniš, gurneš bebi u usta ali ne prema grlu nego prema unutarnjoj strani obraza (tako se neće zagrcnuti, a mislim da će tako sirup izbjeći i da dotakne dobar dio okusnih pupoljaka na jeziku) i istiskuješ malo po malo (tako ne može ispljucnuti).
    Moji su, srećom, vrlo brzo prihvatili da sirup moraju piti 'jer je tako rekla teta doktorica', i mada nisu bili baš presretni nisam ih morala 'siliti'.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To je bila takva tortura da mi je muka od same pomisli na sutra ujutro Sada više ne želi ni jesti. Odbila večeru, a inače je pravi mali gurman. Nikad ništa s njom nisam radila na silu i ona je na to posebno osjetljiva. Probali smo najprije s igrom i uvjeravanjima, a kad nije išlo morali smo silom.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a joj!!!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    da , to i mene zanima :? .

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    da , to i mene zanima :? .
    8 malih, Janinih žličica, tj. 3.75 ml.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mislim, ne držite me za riječ, mi smo uzeli malu količinu na žličicu. Da ja to podijelim i na dvadeset žličica, J. ne bi progutala ni jednu kolko joj je to gadno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je vrlo mala kolicina. Ja bi ti kao i ostali predlozila u spricu i mislim da to u jednom spricu mozes dati.

Nazalost imam s Noah puno iskustva s ljekovima, koje je morao svaki dan uzimati dvije godine. Ja jednostavno nisam pravila puno pomutnje oko toga. nekad sam znala proci dok se igraju i samo uspricnuti u usta i odsetati.
    Neke stvari se nazalost moraju.

Sumamed za koji svi kazu da je gnjusan sam znala dati prvu dozu jos u apoteci, gdje bi me ono gledali :shock: i malo vode poslije toga i mirna bosna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel to doza koja je propisana? 3.75?

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, 2 x dnevno. nama je to velika količina. na kraju smo i dali špricom. pa zar je samo moje dijete tako osjetljivo na fizičko nasilje?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nije. svi klinci u toj dobi odbijaju popiti sirupe. kikici sam otvarala kljunić ko vrapčiću , dok kao malo starija nije prihvatila da mora popiti lijek pa će ozdraviti.

nikakvih posljedica nije bilo od tog "nasilnog" trpanja sirupa u usta.

a da sam joj davala ovak na žličicu x 8 - nema šansi da bi bilo šta progutala. :/

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa
    da, 2 x dnevno. nama je to velika količina. na kraju smo i dali špricom. pa zar je samo moje dijete tako osjetljivo na fizičko nasilje?
    Mislim da nijedno tako malo dijete neće tek tako olako popiti antibiotik.
    Još je Klavocin kao desert spram ostalih. Moja cura je prvi put pila antibiotik isto radi E.Coli, ja bih je dobro držala i kad bi zaplakala i otvorila usta ušpricala, nažalost nemožeš drugačije. Nemoj dozvolit da te
    to pokoleba i da prekineš terapiju prije vremena ili preskočiš dozu.
    Nama bi prva dva dana bila najteža, kasnije bi se nekako privikla da to tako ide i manje bi se bunila. Najgore kod urinoinfekcije i Klavocina je to što terapija traje 10 dana, a svaki dan mi je ko godina.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je vise bilo upocetku na prevaru, ne nasilu.

Inace, slazem se sa Sorciere. To bi ono trebalo popit odjednom, pogotovo ako je odvratno. Znas i sama kad ti je nesto bljak eksiras. Gore mi se cini ovo 8 puta po malo. Cim joj das malo od te prve zna sta ide opet a onda je jos gore sigurno. I nikako ne prekinuti kuru. Izdrzati do kraja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej se inače nikad ne buni na pijenje lijekova (sirupa i sl.), ali kad sam mu jednom pokušala dati antibiotik na žličicu, pljuvao je i opirao se.
    Srećom smo imali u kući špricu od prošlog antibiotika, dala sam mu na špricu i oblizivao ju je. Od tada uvijek imam šprice u kući i antibiotik uzima samo na taj način. Sigurna sam da će popiti točno propisanu dozu, a i ne buni se.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo, samo da javim da više nije tako traumatično. J. je čak počela surađivati, sama uzme špricu u usta, ali onda se ipak odmakne "ne-ne-ne" i radi grimase. Mi joj to na brzinu nekako utrpamo i onda svo troje plješčemo na kraju "bravo Jana"

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

:D

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo nas u klub... juce je odmah otvorila usta i prvi gutljaj sprice primila sa osmijehom. i onda bljak! jedva smo joj dali osatak. jutros cim je vidjela spricu cvrsto je stisnula usta i ne otvara. tek kad joj idemo primiti glavicu, sto i je uzasno i okrutno, malo otvori usta dok vristi. ne znam kako cu to moci jos 18 puta! srce mi se drapa. jel se moze pomijesati sa sokicem, mm ili necim, onako u malim kolicinama, da bar malo zakamuflira okus?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi Sinersul dajemo pomijesan s kasicom i to tako da "cijepimo" malo kasice sa malo sinersula i tako par zlica. . .prolazi bez problema. A Ema je na profilaksi vec 4mj. . . . doktorirali smo na davanju lijekova

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I mi smo na profilaksi 6,5 mj. Ona ni nezna da svaki dan dobije 1,5ml Sinersula. Gizel lijepo zaspi, mama dođe sa špricom i stavi je u usta i štrcne u obraz... ona u snu fino popapa! To mi je nekako bilo logično jer je i sisala i dudala u snu... super nam je!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •