Citiraj Nina prvotno napisa
Ja sam jaaako za to da OGTT postane rutina.
Ni sama,naime nisam dobila bas previse kila,nisam imala nikakve probleme ni simptome,nitko,ali bas nitko u obitelji nema dijabetes.
Pa ipak-ja sam ga dobila u trudnoci. Secer je bio toliko los da se nije dao popraviti samo dijetom,vec sam si morala spricati inzulin,3 puta dnevno i mjerit secer 6 puta dnevno.
A taj test sam radila iskljucivo na moje inzistiranje.Valjda intuicija ili sto.
Sama pretraga mi uopce nije bila nista preteska ili fuj.
Stoga svakome preporucam da ode,ako ima mogucnosti.

Puse svim trbuhekima
Čini se da sam ja sad u istoj situaciji kao i ti, sudeći prema zadnjim nalazima, zbog kojih su me već sada u 9. tjednu poslali na OGTT. Nadam se da ipak neće biti toliko drastično da si moram špunte davat. Eto do sada nisam ni znala da se dijabetes može pojaviti u trudnoći. Zanima me da li na to utječe stres ili samo debljina ili što već jer nitko ga u obitelji nema. Isto tako me zanima da li su te stavili na par dana u bolnicu jer mi kažu da ovdje u Puli to rade da bi se trudnici posebnom prehranom malo stabilizirao taj šećer a onda ti još daju strogu prehranu za doma. U petak sam posjetila i stranicu dijabetes.hr i htjela sam ostaviti upit na njihovom forumu, ali mi nikako nije prihvaćalo e mail adresu. :? Možda jer je yahoo, nemam pojma.