Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 181

Tema: Što danas kuhate(34.dio)?

  1. #51

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno

    MoMo puno hvala zvuce dobro oba nacina

  2. #52

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno

    Francuski krumpir +cikla salata

  3. #53
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Danas zagrebački i restani krumpir, zelena salata, za desert rođendanski tiramisu i princezice

  4. #54
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Integralni spaghetti u umaku od lososa, vrhnja i gljiva
    Elly može recept za taj umak?

  5. #55
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    Integralni spaghetti u umaku od lososa, vrhnja i gljiva
    Elly može recept za taj umak?
    Poprzis cesnjak (2 reznja) na zlici maslinovog ulja u woku ili slicnoj tavi.
    Dodas losos (moze dimljeni, ili onaj iz konzerve), onak natrgan na komadice (cca 250 grama). Malo promijesas, pa dodas gljive (1 konzerva ili 200 gr svjezih - ako su svjeze, onda malo duze kuhas), opet promijesas, i onda dodas vrhnje za kuhanje , kuhas do vrenja, zacinis origanom (ako ne volis origano, persin isto fino ide), i gotovo. 10 min. uvrh glave.

  6. #56
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Elly hvala ti puno

  7. #57

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    Danas grah i salata.

  8. #58
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    Elly hvala ti puno
    Nema na cemu.

    Danas kinesko povrce u woku i integralna riza.

  9. #59

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Danas poriluk sa piletinom i vrhnjem i krumpir pire
    Sutra - varivo sa mješavinom grahorica i žitarica
    Subota - zapečena sarma

  10. #60

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    kako radiš poriluk s piletinom i vrhnjem?

  11. #61

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Inače mi je poriluk i nije bio nešto prije (obično samo na čušpajz) ali nakon ovoga - obožavam ga.
    Evo linka

    http://www.coolinarika.com/recept/piletina-s-porilukom

  12. #62

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    dobro izgleda.

  13. #63
    Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Pečene lignje s krumpirom i salata od rikule.

  14. #64
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Zapečeni šampinjoni sa sirom i pire

  15. #65
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Jučer kelj varivo i mesna štruca.


    Danas dinstani pileći bataci u umaku od vrhnja i crvene paprike, pužići, zelena salata i za desert fina lješnjak torta kojoj sam zaboravila autoricu

  16. #66

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Danas nista :D , prijatelji su nas pozvali na Svicarski fondue ...

  17. #67
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ja sam se ovih dana previše rugala tinkie winkie... tako da je moj današnji ručak otišao u... WC!

    išla sam kupiti tunjevinu za umak i gledam ja gledam koju bih... sve neki čudni "stranjski" nazivi: aquanešto, rionešto, marenešto...
    Konačno ugledam tunjevinu pod nazivom "More" i utrpam...
    Dođem doma, napravim umak, probam... bljak nad bljakovima. Užas nad užasima. (masno ko najmasniji šaran)
    Pogledam deklaraciju: Vijetnam?!?!?!?!?!?!
    Nejlošija tunjevina, kao što je poznato, na svijetu!

    I tako je moj umak završio u wc-u, a za ručak je ostala suha riža i miješana salata

  18. #68

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno

    Sutra - Lazanje + salata
    Nedjelja - Junetina u saftu od mrkvice i sampinjona za prilog njoki

  19. #69
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Špinat, krumpir-pire, jaje na oko (ugađam bolesniku) i za desert ostaci prefine torte od lješnjaka.

    Sutra bude goveđe-povrtna juha i rolice od piletine u umaku od vrhnja, njoki, zelena salata i za desert ćemo samo tiho uzdisati jer ne mogu ništa peći budući je rol pokvaren

  20. #70
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ...juha od jučer,pohani oslić i tiramisu kolač. 8)

  21. #71

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Špinat, krumpir-pire, jaje na oko (ugađam bolesniku) i za desert ostaci prefine torte od lješnjaka.

    Sutra bude goveđe-povrtna juha i rolice od piletine u umaku od vrhnja, njoki, zelena salata i za desert ćemo samo tiho uzdisati jer ne mogu ništa peći budući je rol pokvaren
    [b]

    Super mi zvuce ove rolice od piletine molim te kako ih pravis?
    Sto se tice deserta- predlazem palacinke sa nutelom za to ne treba rol

  22. #72
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    za desert ćemo samo tiho uzdisati jer ne mogu ništa peći budući je rol pokvaren
    evo rješenja za sve pokvarene rolove:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...002&highlight=

  23. #73
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj knatkaj prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Špinat, krumpir-pire, jaje na oko (ugađam bolesniku) i za desert ostaci prefine torte od lješnjaka.

    Sutra bude goveđe-povrtna juha i rolice od piletine u umaku od vrhnja, njoki, zelena salata i za desert ćemo samo tiho uzdisati jer ne mogu ništa peći budući je rol pokvaren
    [b]

    Super mi zvuce ove rolice od piletine molim te kako ih pravis?
    Sto se tice deserta- predlazem palacinke sa nutelom za to ne treba rol
    Nisam ih još nikad radila, ali recept je slijedeći:
    (u originalu idu pureći šnicli, ali kak ja ne jedem puretinu, stavila sam pileće)

    Šnicle istući, posoliti, popapriti, namazati senfom, staviti na njih šunku (pršut) i sir, preklopiti i zatvoriti čačkalicama

    U tavi prepeći sa svake strane, podliti vinom i juhom i kuhati 20tak min. Izvaditi svitke van, a u saft dodati vrhnje za kuhanje (2 dl), šaku ribanog sira i malo paradajz soka. Kuhati još par minuta i umak preliti preko svitaka. Poslužiti uz njoke.


    Što se tiče palačinki - već sam ih jednom ovaj tjedan radila, a nutele nemam doma (kod nas se to namjenski kupuje jer ode dok si rekao 'nutela' ). Nedjeljom uvijek radim neku 'konkretnu' slasticu.

  24. #74
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    danas- krem juha od brokule, dinstano zelje i restani krumpir

  25. #75
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ja kuham onu puretinu sa porilukom i bundevom po receptu sa foruma, samo mi s esve čini da sam malo pozabravljala recept pa ga idem potražiti.
    KAsnije ćemo imati i clafoute.

  26. #76
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    Citiraj andrea prvotno napisa
    danas- krem juha od brokule, dinstano zelje i restani krumpir

    ..može recept za tu krem juhicu???fala.

  27. #77
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    ajme, mima, kod mene stalno nekakve krem juhe, a kod tebe bundeve

  28. #78
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    Šnicle istući, posoliti, popapriti, namazati senfom, staviti na njih šunku (pršut) i sir, preklopiti i zatvoriti čačkalicama

    U tavi prepeći sa svake strane, podliti vinom i juhom i kuhati 20tak min. Izvaditi svitke van, a u saft dodati vrhnje za kuhanje (2 dl), šaku ribanog sira i malo paradajz soka. Kuhati još par minuta i umak preliti preko svitaka. Poslužiti uz njoke.


    ..mmmmm..-ovo mi se čini JAKO ukusno..budem probala to spremiti...

  29. #79
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    LOL pa da, dok ima bundeve jesti ćemo bundevu. Svi je volimo, a neće ih još dugo biti na placu. Ali primijetite kombinaciju poriluk-bundeva - sviđa nam se pa je obilno koristimo.

    Inače, da, zaboravila sam da u recept ide Dukatela sir i naravno da ga nemam.

  30. #80
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Rezime ovih rolica od piletine - nije loše, ali mi se čini da sam stavila previše vina pa mi je bio prilično jak okus (što opet nije loše jer nisam mogla baš puno pojesti ). Bit će da sam stavila i previše juhe pa sam ja to malo zagustila tak da sam u vrhnje umiješala malo gustina i tak ukuhala.

    Daklem, meni nije loše, ali mislim da neću tak skoro ponovno to raditi, dok je sveki oduševljena.

  31. #81
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    ..a jel se moze u vrhnje tako dodati gustin?nisam to jos probala,al dobra ideya.

  32. #82
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..a jel se moze u vrhnje tako dodati gustin?nisam to jos probala,al dobra ideya.
    MOže
    Tu sam foru otkrila kad sam radila krem-juhu od cvjetače i poriluka prema receptu s coolinarike.

  33. #83
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Mi smo se danas uništili i baš je bilo fino!

    Teleća juha, pečena teletina, šampinjoni na grilu, matovilac i grah na salatu sa bučinim uljem, matovilac salata.

    Za desert kolač od jabuka, tijesto pa kuhane jabuke i gore krema od pudinga umiješanog u sok od kompota.

    Sad sam na espressu i super mi je! 8)

  34. #84

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno

    MalaSirena puno hvala, isprobat cu to vec od ponedjeljka!
    Mi cemo sutra grah sa rezancima i zelenu salatu

  35. #85

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    paradajz juha i musaka sa kobasama

  36. #86
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ja bih veceras pravila lazanje, ako mi neko kaze, smijem li sve sastaviti veceras a onda peci sutra poslijepodne?

  37. #87
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    naravno da smiješ

  38. #88

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Citiraj njojza prvotno napisa
    smijem li sve staviti večeras, a onda peći sutra poslijepodne?
    Možda je sigurnije da sve pripremiš večeras, ali da sutra slažeš i pečeš (da ne bi tijesto upilo sastojke)!
    Danas sam ručala; piletinu lešo+salata+juha (znam-nije neka senzacija, na dijeti sam ), a za MM sam spremila; juha, pileći medaljoni u umaku od šampinjona i vrhnja, prilog; riža i salata.

  39. #89
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Meni je uvijek je bolje složiti večer prije pa se sve fiiiiino smekša.

  40. #90
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    pih, puna kuca gostiju....nemam kad veceras lazanje
    ali imam ideju, samo mi pomozite
    snicle od farisanog mesa sa bijelim lukom u besamel sosu?
    ide li ti skupa?

  41. #91
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    grah , kis.krstavci i moj domaći ražev kruh(za mene samo komadić)

  42. #92

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno

    Njojza meni uz fasirane snicle bolje ide paradajz sos ili od sos od kopra tako je to bar radila moja mama

  43. #93
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Citiraj knatkaj prvotno napisa
    Njojza meni uz fasirane snicle bolje ide paradajz sos ili od sos od kopra tako je to bar radila moja mama
    gotovo
    ja ih inace pravim u paradaiz sosu, no dosasilo mi sve pa moradoh promjeniti
    uglavnom, u besamelu su izvrsne...a sta to meni nije izvrsno kad je hrana u pitanju

  44. #94
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    mi volimo faširane šnicle i krompir salatu

  45. #95

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    danas paradajz juhica i noklice!
    Za sutra dinstani kupus (kiseli),slani krumpir i debrecinke

  46. #96

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Pilece roladice punjene vrganjima, krem spinat i francusku krumpirici.

  47. #97

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Piletina i krumpiri,dosadna sam i sebi a i ukućanima ali mi se nešto ovih dana na kuha.Ali sutra se bacam na pravljenje rezanaca a ovih dana odem i do tetke koja ima peć na drva da pravimo mlince

  48. #98
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Ja sam se ovih dana previše rugala tinkie winkie... tako da je moj današnji ručak otišao u... WC!

    išla sam kupiti tunjevinu za umak i gledam ja gledam koju bih... sve neki čudni "stranjski" nazivi: aquanešto, rionešto, marenešto...
    Konačno ugledam tunjevinu pod nazivom "More" i utrpam...
    Dođem doma, napravim umak, probam... bljak nad bljakovima. Užas nad užasima. (masno ko najmasniji šaran)
    Pogledam deklaraciju: Vijetnam?!?!?!?!?!?!
    Nejlošija tunjevina, kao što je poznato, na svijetu!

    I tako je moj umak završio u wc-u, a za ručak je ostala suha riža i miješana salata

    ...tunu treba uzimati talijansku "RIOMARE"..imas onu s uljem ( plava) i ona bez ulja,u vodi ( bijela skatulica).....-i ja sam nalazila u trgovinama na tunu nasjeckanu na iks na entu komadića ali ta je naravno uvijek bila iz nekih tamo krajeva,kazu da sto je tuna sitnije nasjeckana u konzervama da je losija..-dakle Riomare.Mi uvijek imamo zalihe toga,iz toga se iz Trsta ne vraca!!! A ima ih i tu ali su barem duplo skuplje.... :/

  49. #99
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Čitajuć topic o faširancima, inspirirala sam se pa danas radim faširance i grah-varivo. Ispalo mi je dosta smjese za faširance pa će ostaci biti sutra uz kelj-varivo.

  50. #100
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    pileće trakice sa šampinjonima u umaku od vrhnja i integralna riža

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •