MoMo puno hvala zvuce dobro oba nacina![]()
MoMo puno hvala zvuce dobro oba nacina![]()
Francuski krumpir +cikla salata
Danas zagrebački i restani krumpir, zelena salata, za desert rođendanski tiramisu i princezice
Elly može recept za taj umak?Integralni spaghetti u umaku od lososa, vrhnja i gljiva
Poprzis cesnjak (2 reznja) na zlici maslinovog ulja u woku ili slicnoj tavi.Ana :-) prvotno napisa
Dodas losos (moze dimljeni, ili onaj iz konzerve), onak natrgan na komadice (cca 250 grama). Malo promijesas, pa dodas gljive (1 konzerva ili 200 gr svjezih - ako su svjeze, onda malo duze kuhas), opet promijesas, i onda dodas vrhnje za kuhanje , kuhas do vrenja, zacinis origanom (ako ne volis origano, persin isto fino ide), i gotovo. 10 min. uvrh glave.![]()
Danas grah i salata.
Nema na cemu.Ana :-) prvotno napisa
![]()
Danas kinesko povrce u woku i integralna riza.
Danas poriluk sa piletinom i vrhnjem i krumpir pire
Sutra - varivo sa mješavinom grahorica i žitarica
Subota - zapečena sarma
kako radiš poriluk s piletinom i vrhnjem?
Inače mi je poriluk i nije bio nešto prije (obično samo na čušpajz) ali nakon ovoga - obožavam ga.
Evo linka![]()
http://www.coolinarika.com/recept/piletina-s-porilukom
dobro izgleda.![]()
Pečene lignje s krumpirom i salata od rikule.![]()
Jučer kelj varivo i mesna štruca.
Danas dinstani pileći bataci u umaku od vrhnja i crvene paprike, pužići, zelena salata i za desert fina lješnjak torta kojoj sam zaboravila autoricu![]()
Danas nista :D , prijatelji su nas pozvali na Svicarski fondue ...
Ja sam se ovih dana previše rugala tinkie winkie... tako da je moj današnji ručak otišao u... WC!![]()
išla sam kupiti tunjevinu za umak i gledam ja gledam koju bih... sve neki čudni "stranjski" nazivi: aquanešto, rionešto, marenešto...
Konačno ugledam tunjevinu pod nazivom "More" i utrpam...
Dođem doma, napravim umak, probam... bljak nad bljakovima. Užas nad užasima. (masno ko najmasniji šaran)
Pogledam deklaraciju: Vijetnam?!?!?!?!?!?!
Nejlošija tunjevina, kao što je poznato, na svijetu!
I tako je moj umak završio u wc-u, a za ručak je ostala suha riža i miješana salata![]()
Sutra - Lazanje + salata
Nedjelja - Junetina u saftu od mrkvice i sampinjona za prilog njoki
Špinat, krumpir-pire, jaje na oko (ugađam bolesniku) i za desert ostaci prefine torte od lješnjaka.
Sutra bude goveđe-povrtna juha i rolice od piletine u umaku od vrhnja, njoki, zelena salata i za desert ćemo samo tiho uzdisati jer ne mogu ništa peći budući je rol pokvaren![]()
...juha od jučer,pohani oslić i tiramisu kolač. 8)
[b]MalaSirena prvotno napisa
Super mi zvuce ove rolice od piletine molim te kako ih pravis?
Sto se tice deserta- predlazem palacinke sa nutelom za to ne treba rol
evo rješenja za sve pokvarene rolove:MalaSirena prvotno napisa
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...002&highlight=
Nisam ih još nikad radila, ali recept je slijedeći:knatkaj prvotno napisa
(u originalu idu pureći šnicli, ali kak ja ne jedem puretinu, stavila sam pileće)
Šnicle istući, posoliti, popapriti, namazati senfom, staviti na njih šunku (pršut) i sir, preklopiti i zatvoriti čačkalicama
U tavi prepeći sa svake strane, podliti vinom i juhom i kuhati 20tak min. Izvaditi svitke van, a u saft dodati vrhnje za kuhanje (2 dl), šaku ribanog sira i malo paradajz soka. Kuhati još par minuta i umak preliti preko svitaka. Poslužiti uz njoke.
Što se tiče palačinki - već sam ih jednom ovaj tjedan radila, a nutele nemam doma (kod nas se to namjenski kupuje jer ode dok si rekao 'nutela'). Nedjeljom uvijek radim neku 'konkretnu' slasticu.
danas- krem juha od brokule, dinstano zelje i restani krumpir![]()
Ja kuham onu puretinu sa porilukom i bundevom po receptu sa foruma, samo mi s esve čini da sam malo pozabravljala recept pa ga idem potražiti.
KAsnije ćemo imati i clafoute.
andrea prvotno napisa
..može recept za tu krem juhicu???fala.![]()
ajme, mima, kod mene stalno nekakve krem juhe, a kod tebe bundeve![]()
Šnicle istući, posoliti, popapriti, namazati senfom, staviti na njih šunku (pršut) i sir, preklopiti i zatvoriti čačkalicama
U tavi prepeći sa svake strane, podliti vinom i juhom i kuhati 20tak min. Izvaditi svitke van, a u saft dodati vrhnje za kuhanje (2 dl), šaku ribanog sira i malo paradajz soka. Kuhati još par minuta i umak preliti preko svitaka. Poslužiti uz njoke.
..mmmmm..-ovo mi se čini JAKO ukusno..budem probala to spremiti...![]()
LOL pa da, dok ima bundeve jesti ćemo bundevu. Svi je volimo, a neće ih još dugo biti na placu. Ali primijetite kombinaciju poriluk-bundeva- sviđa nam se pa je obilno koristimo.
Inače, da, zaboravila sam da u recept ide Dukatela sir i naravno da ga nemam.
Rezime ovih rolica od piletine - nije loše, ali mi se čini da sam stavila previše vina pa mi je bio prilično jak okus (što opet nije loše jer nisam mogla baš puno pojesti). Bit će da sam stavila i previše juhe pa sam ja to malo zagustila tak da sam u vrhnje umiješala malo gustina i tak ukuhala.
Daklem, meni nije loše, ali mislim da neću tak skoro ponovno to raditi, dok je sveki oduševljena.
..a jel se moze u vrhnje tako dodati gustin?nisam to jos probala,al dobra ideya.![]()
MOžeLeeLoo prvotno napisa
![]()
Tu sam foru otkrila kad sam radila krem-juhu od cvjetače i poriluka prema receptu s coolinarike.
Mi smo se danas uništili i baš je bilo fino!
Teleća juha, pečena teletina, šampinjoni na grilu, matovilac i grah na salatu sa bučinim uljem, matovilac salata.
Za desert kolač od jabuka, tijesto pa kuhane jabuke i gore krema od pudinga umiješanog u sok od kompota.
Sad sam na espressu i super mi je! 8)
MalaSirena puno hvala, isprobat cu to vec od ponedjeljka!
Mi cemo sutra grah sa rezancima i zelenu salatu
paradajz juha i musaka sa kobasama
ja bih veceras pravila lazanje, ako mi neko kaze, smijem li sve sastaviti veceras a onda peci sutra poslijepodne?
naravno da smiješ
Možda je sigurnije da sve pripremiš večeras, ali da sutra slažeš i pečeš (da ne bi tijesto upilo sastojke)!njojza prvotno napisa
Danas sam ručala; piletinu lešo+salata+juha (znam-nije neka senzacija, na dijeti sam), a za MM sam spremila; juha, pileći medaljoni u umaku od šampinjona i vrhnja, prilog; riža i salata.
Meni je uvijek je bolje složiti večer prije pa se sve fiiiiino smekša.![]()
pih, puna kuca gostiju....nemam kad veceras lazanje
ali imam ideju, samo mi pomozite
snicle od farisanog mesa sa bijelim lukom u besamel sosu?
ide li ti skupa?![]()
grah , kis.krstavci i moj domaći ražev kruh(za mene samo komadić)![]()
Njojza meni uz fasirane snicle bolje ide paradajz sos ili od sos od kopra tako je to bar radila moja mama
gotovoknatkaj prvotno napisa
![]()
ja ih inace pravim u paradaiz sosu, no dosasilo mi sve pa moradoh promjeniti
uglavnom, u besamelu su izvrsne...a sta to meni nije izvrsno kad je hrana u pitanju![]()
mi volimo faširane šnicle i krompir salatu![]()
danas paradajz juhica i noklice!
Za sutra dinstani kupus (kiseli),slani krumpir i debrecinke
Pilece roladice punjene vrganjima, krem spinat i francusku krumpirici.
Piletina i krumpiri,dosadna sam i sebi a i ukućanima ali mi se nešto ovih dana na kuha.Ali sutra se bacam na pravljenje rezanaca a ovih dana odem i do tetke koja ima peć na drva da pravimo mlince![]()
apricot prvotno napisa
...tunu treba uzimati talijansku "RIOMARE"..imas onu s uljem ( plava) i ona bez ulja,u vodi ( bijela skatulica).....-i ja sam nalazila u trgovinama na tunu nasjeckanu na iks na entu komadića ali ta je naravno uvijek bila iz nekih tamo krajeva,kazu da sto je tuna sitnije nasjeckana u konzervama da je losija..-dakle Riomare.Mi uvijek imamo zalihe toga,iz toga se iz Trsta ne vraca!!!A ima ih i tu ali su barem duplo skuplje.... :/
![]()
Čitajuć topic o faširancima, inspirirala sam sepa danas radim faširance i grah-varivo. Ispalo mi je dosta smjese za faširance pa će ostaci biti sutra uz kelj-varivo.
pileće trakice sa šampinjonima u umaku od vrhnja i integralna riža