Mrkvica i krumpir na pari, uz to tuna u paradajz-umaku i zelena salata.
Mrkvica i krumpir na pari, uz to tuna u paradajz-umaku i zelena salata.
Jučer:gulaš od junećeg mesa i salata od svježeg kupusa
clafoute s bananama,breskvama :pohani piceki višnjama
Danas: juha od karfiola
pohani picek i rizi-bizi
Sutra:paradajz juha
đuveč riža s povrćem + miješana salata paradajz-krastavci
(baš smo ih se zaželili a u Lidlu jeftino)
Tjestenina s tunom a za Doru sa paradjz umakom.
irenas prvotno napisa
![]()
![]()
Danas varivo od smrznutog mix povrća i malo piletine.
Da vas vidim:
Kako da iskombiniram već skuhanu veću količinu tjestenine (šurlice) s još neskuhanim povrćem
(cvjetača, brokula, koraba, mrkva ili nešto drugo), a da to povrće ne završi u klasičnom umaku?
Napravi paradajz umak,sve izmješaj naribaj sira i zapeci:njamii![]()
dinstaj povrce na luku
dodaj mrvu vode, istopi malo putera i dodaj alevu appriku pa preli preko povrca
u to umjesaj rezance
nama je to njam
doduse mi koristimo povrce (grasak, mrkva, paprika, kukuruz u ovom slucaju) pa ti mozda nisam pomogla
Danas oslic zapecen sa besamel sosom u koji sam dodala sitno sjeckana kuhana jaja,njam,ali to je samo za MM,jer sam ja danas klopala sa zaovom u kineskom restoranu![]()
povrće skuhaj .
kiselo vrhnje stavi u rajnglicu i miješaj na vatri dok ne nastanu mrvice.
pomiješaj sve zajedno sa tijestom.
okus je![]()
Jučer cous cous sa tunjevinom, a danas idem s frendicama na ćevape 8)
Indijski curry s korijanderom i paradajzom, Thai rice, mango chutney i grcki jogurt s mentom.
Anchi možda bi mogla i hladna salata prelivena sa majonezom i vrhnjem.
Sutra riža i krumpir pečeni u rolu,prilog zelena salata i tko hoće kranjsku kobasu![]()
Punjene lignje i zapeceni krumpirici, zelena salata ...
Riblja juha, frigani pišmolji i blitva s krumpirom.
kako spriječiti poriluk da se raspadne pri pohanju?
prije pohanja, kratko prokuhaš u vreloj vodi i onda ubaciš u hladnu vodu(najbolje s ledom), dakle blanširaš.
Tako barem ja radim![]()
frigani ŠTA???????????Anvi prvotno napisa
pojeo se kod mene i bez blanširanja, sad ću znat za drugi put
bijela riba, sitnija, odlična za friganje, prilično jeftina i fina (bar meni).white_musk prvotno napisa
Jučer je bila svinjetina dinstana s graškom i kukuruzom, pire-krumpir, zelje na salatu.
Danas ništ, malo ostanjaka od jučer i ko kaj ulovi.
Sutra bude juha od paradajza, pileće šnicle na zagrebački (punjene šunkom i sirom), kroketi od riže, dinstane mahune, zelje na salatu.
Za desert - bubyn brzinski kolač od griza, samo što sam umjesto keksa stavila koru od lisnatog tijesta.
Mi jučer ofkors bundevu i poriluk cušpajz sa tijestom, a danas Gavellino picek i pečeni krumpiri i cikla salata. Pojma nemam zašto sam pekla tog Gavellino piceka kad ionako ne znam izrezati cijelo pile.
Jučer clafouti sa breskvom i bananom a danas sa bananom i višnjom, ovo danas mi je najbolja kombinacija do sada 8)
što od ostataka pečenog pileta?
aleta možeš skuhati tijesto,piletinu narezati na sitno,dodati kisele krastavce,papriku,rajčicu,kuhana jaja,majoneza,vrhnje,tvrdog sira...ma šta god imaš i u frižider na hlađenje.Super salata za večeru naprimjer.
Ja danas integralne špagete i paradajz umak+salata,na poslu tuna u salamuri i zelena salata.
Rizoto, npr. Na malo maslinovog ulja zdinstam luk, cesnjak i persin, stavim malo pasirane rajcice, posolim, kratko prokuham i ubacim pecenu piletinu natrganu na komadice. Na to dodam rizu (sirovu), zalijem vodom da pokrije, jos posolim i mijesam da se ne uhvati za dno. Dolijevam vode po potrebi, eventualno soli ako treba. Gotovo je kad je riza "al dente", za cca. 20-tak min.aleta prvotno napisa
na kockice, pa puniš tortilje sa kockicama mesa, grahom, paprikom, kukuruzom, pelatima i sve lijepo zaliješ vrhnjem i zapečešaleta prvotno napisa
![]()
Može malo detalja? Hvala puno!Mima prvotno napisa
mmm, super ideja, ali nemam tortilje. no, možda ih zamijene palačinke, ako mi se bude dalo peći...Mama Natasa prvotno napisa
evo izvještaj o sudbi ostataka pečenog pileta: pohala sam palačinke punjene: kockicama piletine, blanširanim trakicama kelja i mrkve i naribanim sirom. ručak je bio pun pogodak, djeca su bespogovorno pojela i zelene dijelove, na moje čuđenje i ushit.![]()
Varivo od kelja, proso sa bundevinim sjemenkama, tofu.
:Daleta prvotno napisa
Pureća juha, puretina zapečena sa sirom, krumpir i brokula u bešamelu.
Sutra neka tjestenina s umakom.
Četvrtak paradajz juha, krumpir s rižom i slaninom u rerni, salata.
Jučer - pileća juha, pljeskavice i tikvice na marokanski
Danas - zeleni rezanci sa piletinom, porilukom i bundevom
Sutra - popečci od kelja i filetino Citrus
jučer-zeleni rezanci s kukuruzom u umaku od vrhnja i parmezana s lungićem,brokula,karfiol,mrkva i prokulice na lešo
danas-govedska juha,pita od krumpira i buhtle od pekmeza
za sutra još nisam smislila.
Grašak s noklicama
Sutra - lovački
juneći gulaš sa graškom,mrkvicom
Mala sireno kroketi od riže, kako?
Domaca govedja juha sa puno mrkvice i celera; meso iz juhe + povrce i krumpiri na pari; zelena salata.
Jučer je bila preprefina krem-juha od brokule, mrkvice i poriluka, uz to popržene kockice kruha i popržene sjemenke lana i sezama.
Poslije su bile špagete bolonjez i zelena salata.
Danas je juha Francaise
Hm, dakle jucer je bila tjestenina sa šalšom, prekjučer smo imali rižoto od povrća i tofua i zelenu salatu, a danas imamo riblju juhu, lešo škarpinu i škampe na buzaru.
Sutra sekeli-gulaš.
Ovako:naty prvotno napisa
Hruskavi kroketi od riže
25 dag dugozrnate riže
10 dag šunke
2 žl. Fanta za punjenu papriku
peršin list
papar
sol
muškatni oraščić
mrvice po potrebi
Rižu oprati pod tekućom vodom i staviti kuhati u posoljenu kipuću vodu. Kuhanu ocijediti i ohladiti, ne ispirati.
Šunku razrezati na kratke, tanke rezance i malo popržiti na tavi.
Fant preliti s 1 dl mlake vode, promiješati i ostaviti stajati 10 min.
Rižu, šunku, Fant i peršin izmiješati, začiniti s malo papra i miškatnog oraščića, a po potrebi dodati mrvice da smjesa bude jednolično povezana.
Oblikovati oko 20 duguljastih kroketa i kratko ih popržiti u ulju dok ne postanu zlatnožuti i hrskavi.
Poslužiti uz neki povrtni umak.
A ovak izgledaju :
http://img172.imageshack.us/img172/9...iodrizeni0.jpg
ja danas solo doma,pa najvjerojatnije tuna izb konzerve i zelena salata.
A mi danas radimo špagete bolonjez ali ne klasičan recept,nego ja klincima u taj umak uvijek uvalim povrće:danas sa radila ovim redoslijedom:pirja se luk+jedan poriluk,1/2 komorača,naribani celer i mrkva,3 paradajza (oguljene kožice),jedna zelena paprika,pasirana rajčica.Doda se mljevena junetina i lagano kuha dva sata-klinci ližu tanjure.
Mi smo danas imali jedan pravi zimski ručak: dinstano zelje, pire, krvavice i crnu pivu. Mrak! 8)
Jučer sam kuhala pašticadu, a s obzirom da se uvijek radi u većoj količini, vjerojatno ostatak neću zamrzavati već ćemo je jesti i danas (osim ako u dućanu ne ogladnim kad ugledam nešto drugo).
Za desert kocke od jogurta sa malinama (bio je ove godine bogat urod, pa smo smrznuli veću količinu).![]()
LeaB,
kako radis ovo?proso sa bundevinim sjemenkama
danas krem juhica od bundeve i poriliuka po recepštu WM, leso blitva i krompir i mladi sir ( na posebnoj sam prehrani a i sama sam ne rucku pa gustam i jedem stvari koje volim
)
Povrtna juha sa noklicama,rolada od telećih prsa sa kukuruzom,graškom,šampinjonima,dinstanim lukom i pancetom,prilog krumprir.Za desert fini kolač od čokolade sa likerom od badema i narančom.
jučer pečeni oslić i salata,danas pečeni pureći batak,kuhana brokula i mužu kuhani krumpir.