Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 181

Tema: Što danas kuhate(34.dio)?

  1. #101
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Mrkvica i krumpir na pari, uz to tuna u paradajz-umaku i zelena salata.

  2. #102

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Jučer:gulaš od junećeg mesa i salata od svježeg kupusa
    clafoute s bananama,breskvama :pohani piceki višnjama

    Danas: juha od karfiola
    pohani picek i rizi-bizi

    Sutra:paradajz juha
    đuveč riža s povrćem + miješana salata paradajz-krastavci
    (baš smo ih se zaželili a u Lidlu jeftino)

  3. #103

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Tjestenina s tunom a za Doru sa paradjz umakom.

  4. #104

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Citiraj irenas prvotno napisa
    paradjz

  5. #105

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    Danas varivo od smrznutog mix povrća i malo piletine.

  6. #106
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Da vas vidim:
    Kako da iskombiniram već skuhanu veću količinu tjestenine (šurlice) s još neskuhanim povrćem
    (cvjetača, brokula, koraba, mrkva ili nešto drugo), a da to povrće ne završi u klasičnom umaku?

  7. #107

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    Napravi paradajz umak,sve izmješaj naribaj sira i zapeci:njamii

  8. #108
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    dinstaj povrce na luku
    dodaj mrvu vode, istopi malo putera i dodaj alevu appriku pa preli preko povrca
    u to umjesaj rezance
    nama je to njam

    doduse mi koristimo povrce (grasak, mrkva, paprika, kukuruz u ovom slucaju) pa ti mozda nisam pomogla

  9. #109

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    svedska
    Postovi
    67

    Početno

    Danas oslic zapecen sa besamel sosom u koji sam dodala sitno sjeckana kuhana jaja,njam,ali to je samo za MM,jer sam ja danas klopala sa zaovom u kineskom restoranu

  10. #110

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    povrće skuhaj .

    kiselo vrhnje stavi u rajnglicu i miješaj na vatri dok ne nastanu mrvice.

    pomiješaj sve zajedno sa tijestom.


    okus je

  11. #111
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Jučer cous cous sa tunjevinom, a danas idem s frendicama na ćevape 8)

  12. #112

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Indijski curry s korijanderom i paradajzom, Thai rice, mango chutney i grcki jogurt s mentom.

  13. #113

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Anchi možda bi mogla i hladna salata prelivena sa majonezom i vrhnjem.

  14. #114

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Sutra riža i krumpir pečeni u rolu,prilog zelena salata i tko hoće kranjsku kobasu

  15. #115

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Punjene lignje i zapeceni krumpirici, zelena salata ...

  16. #116
    Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Riblja juha, frigani pišmolji i blitva s krumpirom.

  17. #117

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,949

    Početno

    kako spriječiti poriluk da se raspadne pri pohanju?

  18. #118
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    prije pohanja, kratko prokuhaš u vreloj vodi i onda ubaciš u hladnu vodu(najbolje s ledom), dakle blanširaš.
    Tako barem ja radim

  19. #119
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj Anvi prvotno napisa
    Riblja juha, frigani pišmolji i blitva s krumpirom.
    frigani ŠTA???????????

  20. #120

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,949

    Početno

    pojeo se kod mene i bez blanširanja, sad ću znat za drugi put

  21. #121
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj Anvi prvotno napisa
    Riblja juha, frigani pišmolji i blitva s krumpirom.
    frigani ŠTA???????????
    bijela riba, sitnija, odlična za friganje, prilično jeftina i fina (bar meni).

  22. #122
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Jučer je bila svinjetina dinstana s graškom i kukuruzom, pire-krumpir, zelje na salatu.

    Danas ništ, malo ostanjaka od jučer i ko kaj ulovi.

    Sutra bude juha od paradajza, pileće šnicle na zagrebački (punjene šunkom i sirom), kroketi od riže, dinstane mahune, zelje na salatu.

    Za desert - bubyn brzinski kolač od griza, samo što sam umjesto keksa stavila koru od lisnatog tijesta.

  23. #123
    Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Citiraj ekica prvotno napisa
    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj Anvi prvotno napisa
    Riblja juha, frigani pišmolji i blitva s krumpirom.
    frigani ŠTA???????????
    bijela riba, sitnija, odlična za friganje, prilično jeftina i fina (bar meni).
    Baš tako, hvala ekica.

  24. #124
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Mi jučer ofkors bundevu i poriluk cušpajz sa tijestom, a danas Gavellino picek i pečeni krumpiri i cikla salata. Pojma nemam zašto sam pekla tog Gavellino piceka kad ionako ne znam izrezati cijelo pile.

    Jučer clafouti sa breskvom i bananom a danas sa bananom i višnjom, ovo danas mi je najbolja kombinacija do sada 8)

  25. #125

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    što od ostataka pečenog pileta?

  26. #126

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    aleta možeš skuhati tijesto,piletinu narezati na sitno,dodati kisele krastavce,papriku,rajčicu,kuhana jaja,majoneza,vrhnje,tvrdog sira...ma šta god imaš i u frižider na hlađenje.Super salata za večeru naprimjer.


    Ja danas integralne špagete i paradajz umak+salata,na poslu tuna u salamuri i zelena salata.

  27. #127
    enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,645

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    što od ostataka pečenog pileta?
    Rizoto, npr. Na malo maslinovog ulja zdinstam luk, cesnjak i persin, stavim malo pasirane rajcice, posolim, kratko prokuham i ubacim pecenu piletinu natrganu na komadice. Na to dodam rizu (sirovu), zalijem vodom da pokrije, jos posolim i mijesam da se ne uhvati za dno. Dolijevam vode po potrebi, eventualno soli ako treba. Gotovo je kad je riza "al dente", za cca. 20-tak min.

  28. #128

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    što od ostataka pečenog pileta?
    na kockice, pa puniš tortilje sa kockicama mesa, grahom, paprikom, kukuruzom, pelatima i sve lijepo zaliješ vrhnjem i zapečeš

  29. #129

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Mi jučer ofkors bundevu i poriluk cušpajz sa tijestom
    Može malo detalja? Hvala puno!

  30. #130

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Citiraj aleta prvotno napisa
    što od ostataka pečenog pileta?
    na kockice, pa puniš tortilje sa kockicama mesa, grahom, paprikom, kukuruzom, pelatima i sve lijepo zaliješ vrhnjem i zapečeš
    mmm, super ideja, ali nemam tortilje. no, možda ih zamijene palačinke, ako mi se bude dalo peći...

  31. #131

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    evo izvještaj o sudbi ostataka pečenog pileta: pohala sam palačinke punjene: kockicama piletine, blanširanim trakicama kelja i mrkve i naribanim sirom. ručak je bio pun pogodak, djeca su bespogovorno pojela i zelene dijelove, na moje čuđenje i ushit.

  32. #132
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Varivo od kelja, proso sa bundevinim sjemenkama, tofu.

  33. #133

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    evo izvještaj o sudbi ostataka pečenog pileta: pohala sam palačinke punjene: kockicama piletine, blanširanim trakicama kelja i mrkve i naribanim sirom. ručak je bio pun pogodak, djeca su bespogovorno pojela i zelene dijelove, na moje čuđenje i ushit.
    :D

  34. #134

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Pureća juha, puretina zapečena sa sirom, krumpir i brokula u bešamelu.
    Sutra neka tjestenina s umakom.
    Četvrtak paradajz juha, krumpir s rižom i slaninom u rerni, salata.

  35. #135

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Jučer - pileća juha, pljeskavice i tikvice na marokanski
    Danas - zeleni rezanci sa piletinom, porilukom i bundevom
    Sutra - popečci od kelja i filetino Citrus

  36. #136

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    jučer-zeleni rezanci s kukuruzom u umaku od vrhnja i parmezana s lungićem,brokula,karfiol,mrkva i prokulice na lešo


    danas-govedska juha,pita od krumpira i buhtle od pekmeza

    za sutra još nisam smislila.

  37. #137

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Grašak s noklicama
    Sutra - lovački

  38. #138

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    336

    Početno

    juneći gulaš sa graškom,mrkvicom

  39. #139

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    173

    Početno

    Mala sireno kroketi od riže, kako?

  40. #140
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Domaca govedja juha sa puno mrkvice i celera; meso iz juhe + povrce i krumpiri na pari; zelena salata.

  41. #141
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Jučer je bila preprefina krem-juha od brokule, mrkvice i poriluka, uz to popržene kockice kruha i popržene sjemenke lana i sezama.

    Poslije su bile špagete bolonjez i zelena salata.


    Danas je juha Francaise

  42. #142
    Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Hm, dakle jucer je bila tjestenina sa šalšom, prekjučer smo imali rižoto od povrća i tofua i zelenu salatu, a danas imamo riblju juhu, lešo škarpinu i škampe na buzaru.
    Sutra sekeli-gulaš.

  43. #143
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj naty prvotno napisa
    Mala sireno kroketi od riže, kako?
    Ovako:

    Hruskavi kroketi od riže

    25 dag dugozrnate riže
    10 dag šunke
    2 žl. Fanta za punjenu papriku
    peršin list
    papar
    sol
    muškatni oraščić
    mrvice po potrebi


    Rižu oprati pod tekućom vodom i staviti kuhati u posoljenu kipuću vodu. Kuhanu ocijediti i ohladiti, ne ispirati.

    Šunku razrezati na kratke, tanke rezance i malo popržiti na tavi.

    Fant preliti s 1 dl mlake vode, promiješati i ostaviti stajati 10 min.

    Rižu, šunku, Fant i peršin izmiješati, začiniti s malo papra i miškatnog oraščića, a po potrebi dodati mrvice da smjesa bude jednolično povezana.

    Oblikovati oko 20 duguljastih kroketa i kratko ih popržiti u ulju dok ne postanu zlatnožuti i hrskavi.

    Poslužiti uz neki povrtni umak.

    A ovak izgledaju :

    http://img172.imageshack.us/img172/9...iodrizeni0.jpg

  44. #144

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    ja danas solo doma,pa najvjerojatnije tuna izb konzerve i zelena salata.

  45. #145

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    A mi danas radimo špagete bolonjez ali ne klasičan recept,nego ja klincima u taj umak uvijek uvalim povrće:danas sa radila ovim redoslijedom:pirja se luk+jedan poriluk,1/2 komorača,naribani celer i mrkva,3 paradajza (oguljene kožice),jedna zelena paprika,pasirana rajčica.Doda se mljevena junetina i lagano kuha dva sata-klinci ližu tanjure.

  46. #146
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Mi smo danas imali jedan pravi zimski ručak: dinstano zelje, pire, krvavice i crnu pivu. Mrak! 8)

  47. #147
    devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Jučer sam kuhala pašticadu, a s obzirom da se uvijek radi u većoj količini, vjerojatno ostatak neću zamrzavati već ćemo je jesti i danas (osim ako u dućanu ne ogladnim kad ugledam nešto drugo ).
    Za desert kocke od jogurta sa malinama (bio je ove godine bogat urod, pa smo smrznuli veću količinu).

  48. #148
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    LeaB,

    proso sa bundevinim sjemenkama
    kako radis ovo?

    danas krem juhica od bundeve i poriliuka po recepštu WM , leso blitva i krompir i mladi sir ( na posebnoj sam prehrani a i sama sam ne rucku pa gustam i jedem stvari koje volim )

  49. #149

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Povrtna juha sa noklicama,rolada od telećih prsa sa kukuruzom,graškom,šampinjonima,dinstanim lukom i pancetom,prilog krumprir.Za desert fini kolač od čokolade sa likerom od badema i narančom.

  50. #150

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    jučer pečeni oslić i salata,danas pečeni pureći batak,kuhana brokula i mužu kuhani krumpir.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •