Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 50 of 181

Thread: Što danas kuhate(34.dio)?

  1. #1

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    svedska
    Posts
    67

    Default

    Sta je sejtan???Ja bih probala nesto s kiselim kuposom,a nikad ga nisam jela ,ali ovo u stomaku izgleda na tatu pa mi trazi,a onda nailazim na izraze koje nikad nisam cula.

    Ja sam juce napravila lovacku sniclu sa junetinom i vinom,a MM ce danas neki prilog,jer je kuci,a ja radim,a onda mi sladje jesti kad me sve doceka na stolu.

  2. #2

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zapresic
    Posts
    768

    Default

    teleci medaljoni u umaku od mrkve i jabuke + njoki

  3. #3
    aries24's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,089

    Default

    juha od šampinjona
    škrpina sa krumpirima ispod folije
    klafuti

  4. #4

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    pileća juha s povrćem
    integr. riža s paradajzom i paprikom
    prokulice na lešo s maslinovim i češnjakom
    pileći batačići na roštilju
    salata

  5. #5
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Pileća juha, rižoto od bundeve i poriluka.

    Sutra ću probati raditi anekine klafute

  6. #6
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Goveđa juha s povrćem i valjda slovima (ili školjkicama, ne mogu se odlučiti ), mesna rolada punjena keljom i rižom, krumpir s keljom lešo, salata.

    Za desert valjda spečem štrudlu od jabuka, trebala bih potrošiti te jabuke, a baš mi se to nekak jede i istovremeno ne da raditi.

  7. #7
    Deja2's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    792

    Default

    Juha, milanski rižoto, teleći krmići, salata.

  8. #8
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Juha od brokule, pileći saft, žganci, cikla salata.

    Sad ću raditi clafoute ako mi MM donese vrhnje.

  9. #9
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    juha od krupira, karfiola i mrkve

    polpete sa parmezanom u paradajz sosu

    desert u gradu :D

  10. #10
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    cure, kad pravite integralnu rižu, koji vam je omjer
    riža:voda

  11. #11

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    subota: pašta u umaku od broskve, fileti na naglo, pita od jabuka.
    nedjelja: janjeća juha, riža s povrćem, lignje s krumpirom u pećnici, kolač od keksa.

    wm; ja otprilike stavim, pa nadoljevam ako mi treba još. s integralnom nema straha da će se sllijepiti/zgnječiti i sl., pa mogu miješati, isprobavati i nadoljevati koliko hoću.

  12. #12

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Osijek
    Posts
    580

    Default

    Integralnu rižu uvijek prvo namočim (nekoliko sati) i onda kuham.
    Riža:voda mi je otprilike 1:3-3,5 i bude super, mekana i ukusna.

  13. #13
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    wm na dva nacina:
    1 kao svrco da je namocim prvo...pa kuham s vodom 1:3 ili cak 3,5 ( vrlo cesto odokativna metoda )
    2. ( kad zaborvim namociti rizu ) onda je preprzim na malo malsinovog ulja...( moras stalno mijesati da ne zagori) i stavim vodu 1:3,5 ili cak 4 ( to odredim tokom kuhanja) i bude super. kad je gotova ostavim je poklopljenu min 10 min i onda pospem sjeckanim persunom mljac

  14. #14
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    e da za danas skuhana krem juhica od poriluka, brokule i cvjetace (a buduci da sam danas sama to ce, uz zelenu salatu u koju cu ovisno o inspiraciji staviti nesto sto nadjem u frizideru, biti dovoljno za mene)
    sutra smo planirali meso i povrce u woku i gore navednu integralnu rizu uz to

  15. #15

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Danas: Piletina i povrce u woku (shitaki glive, poriluk, tikvice, vodene kestenje) u umaku (cileanske feferone, oyster i crni soja umak, cesnjak i svjezi djumbir).

    Sutra: Wan Ton juha s kozicama i California sushi.

  16. #16

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    194

    Default

    Quote Originally Posted by ivonna
    teleci medaljoni u umaku od mrkve i jabuke + njoki
    Moze li recept zvuci vrlo ukusno

  17. #17

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Piletinu sa šampinjonima na kineski i riža a za sutra bolonjez...

  18. #18

  19. #19

    Join Date
    May 2006
    Posts
    347

    Default

    Špinat,pire krumpir za muža i jaje na oko!!!

  20. #20

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    svedska
    Posts
    67

    Default

    Ja sam juce skuhala kiseli kupus sa mesom,nikad ga nisam jela,ali sad mi se toliko jede da mi stalno mirise i kad nema ni traga od kiselog kupusa.

  21. #21
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Piletina na kineski.

  22. #22
    Hera's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vž županija
    Posts
    509

    Default

    Gračanski odrezak (pureći) i restani krumpir.

    Ana, ipak ništa od deserta?

  23. #23
    Tessa's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    393

    Default

    ja sam jučer kuhala proso sa dinstanim lukom i ribanom mrkvicom, kopar sos, svježi daikon s malo soya sosa i mješana salata, a MM sam napravila pohani pureći file sa sezamom

  24. #24

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    ja danas pravila caponatu s rižom i ražnjiće na roštilju, a uz to matovilac salata.

  25. #25

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    194

    Default

    danas - gulas sa palentom
    sutra - mjesano povrce na cuspajz + kranjske kobase

  26. #26
    kikic's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    na moru
    Posts
    1,163

    Default

    danas - rižot s teletinom i zelena salata
    sutra - paštašuta (šniceli u šugu i vidit ću još koja pašta, špageti ili makaroni) i cikla salata

  27. #27
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Ana, ipak ništa od deserta?

    Čuj jučer sam radila tortu, hladila se preko noći tako da je danas za desert....ipak nisam mogla odoljeti .
    Dojmove ti javim na topić o torti

    Danas za večeru planiram raditi brancina u foliji sa krumpirom.
    Pa ako netko zna neki trik da mi ispadne bolje nego inače, nek napiše

  28. #28
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Ma sam smotana

  29. #29
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    PIre-krumpir i dinstani svinjski kare u umaku od graška i mrkvice. Zaboravila sam kupiti salatu pa smo uz to jeli kisele krastavce, a za desert je bio puding.

  30. #30

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Avokado/kozice salata, quiche sa lososom, slatko jos moram izmisliti ...

  31. #31
    Tessa's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    393

    Default

    Maxime, ovo zvuci bozanstveno!

  32. #32

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Moram priznat da je bilo dobro Muzicu ce biti tesko kada se nakon cuvanja trudnoce i porodiljskog budem morala vratiti na posao

  33. #33
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    jučer cušpajz od poriluka i bundeve i clafoute
    Danas špinat, pire i pileći file, i čokoladni kolač iz kutije (koji sam kupila jer sam u dućanu skužila da nemam ni kune u novčaniku a bilo mi je neugodno samo kruh platiti karticom)

  34. #34
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    jučer - povrćasta juha i poriluk varivo ( koja kombinacija )

    danas- isto povrćasta juha i palačinke s medom

    (sad idem kod stare da pojedemo neš normalno, valjda me je danas ova južina složila, niš nemrem)




    Quote Originally Posted by Mima
    čokoladni kolač iz kutije (koji sam kupila jer sam u dućanu skužila da nemam ni kune u novčaniku a bilo mi je neugodno samo kruh platiti karticom)
    poznata mi je takva situacija

  35. #35

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    moja su djeca luda za mlincima.

  36. #36

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    194

    Default

    Quote Originally Posted by aleta
    moja su djeca luda za mlincima.
    Je li sama mjesis ili kupis gotove?

  37. #37

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Subota - krem juha od bundeve, popečci od blitve i pileći file na naglo, muffini sa bundevom i olfo kremšnite od Buby;
    Nedjelja - pileća juhica, vratina na žaru, lički krumpir sa kajmakom i kupus salata
    Danas - pizza

  38. #38

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Danas zapeceni karfiol, ratatouille od raznog povrca i pohani pileci file.

    Sutra cu prvi puta pokusat napravit domace tortelline s vrganjima - bas me zanima kako ce ispasti

  39. #39
    LeaB's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,656

    Default

    Quote Originally Posted by britta1
    Sta je sejtan???Ja bih probala nesto s kiselim kuposom,a nikad ga nisam jela ,ali ovo u stomaku izgleda na tatu pa mi trazi,a onda nailazim na izraze koje nikad nisam cula.
    Pšenično meso.
    Pripremaš ga kao svako meso. Samo vremenski kraće jer je već huhan. Kad se peče dosta mu je 2-3 min sa svake strane. Pirjan 15-tak.

  40. #40
    LeeLoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,654

    Default

    -Juha od telećeg mesa( s mrkvicom,celerom,paradajzom,kapulom unutra....)
    -Namaz od piletine i hladna salata od riže s tunom-to isprobavam za Karlov rođendan...
    Kompot od jabuka s cimetom-svako jutro.

  41. #41

    Join Date
    May 2006
    Posts
    347

    Default

    Jučer juha,govedina iz juge,riža,paradajz sos i cikla.
    Danas blitva,riblji štapići,zelena salata

  42. #42
    Anvi's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Jučer pileća juha, pečeni picek sa šampinjonima, mlinci, lešo prokulica i lešo zelenjava (lišće korabice i brokule), kupus-salata, buhtli za desert.
    Danas krpice sa zeljem.

  43. #43
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    danas cuspajz od kelja ( i MD snicla na naglo) bez deserta

    sutra rizoto s vrganjima (suhim)

    anvi krpice sa zeljem dala si mi idjeu thnx

  44. #44
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Riža, svinjske rolice u umaku od šljiva (Uncle Ben's), zelena salata

  45. #45

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    knatkaj, ne radim sama mlince.
    danas sam kuhala paštu u umaku od mariniranih srdela - proizvođač Novi Vinodolski. odlične su.

  46. #46
    kikic's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    na moru
    Posts
    1,163

    Default

    Danas blitva sa svinjskim pečenicama u laganom šugu s češnjakom i peršinom
    Pravim princes krafne i tiramisu, sutra je MM rođendan

  47. #47

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    194

    Default

    [quote="MoMo"]danas cuspajz od kelja
    Kako kuhas kelj? Htjela bih to papati a nemam pojma kako se priprema

  48. #48
    Anvi's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Danas varivo od azuki graha i ječma.

  49. #49
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    knatkaj,

    ja kuham bez mesa. Isjeces kelj na deblje reznace, blansiras u kipucoj vodi ( prije to nisam radila ali MD vise voli kad je kelj prvo blansiran). Ocejdis, stavis u lonac maslinovo ulje i malo zazutis luk na krupno, pa ja dodam mrkvicu, korije persuna i celera i kelj, malo prodinstas, dodas vode ( malo) i lagano kuhas dok kelj nije skroz mekan, dodam pire od rajcice ( imamo domaci , jos malo kuhas i to je to. neko voli dodati i sitno sjeckani cesnjak ja ne.
    A drugi nacin koji mozes i sa mesom je kao kupus: isjeces kelj na krupnije komade, luk, mrkvicu perusn celer, svjzu rajciju, neko meso ( ne pitaj koje ja sam antitalenat za meso ) stavis ulja, pola case vodi i na laganu vatru kuhas dok nije gotovo i naravno u oba recepta idu zacini tipa sol, biber, malo crvene paprike, persunov list na kraju...i to je to dobar tek

  50. #50
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Integralni spaghetti u umaku od lososa, vrhnja i gljiva, i zelena salata.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •