Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 100 of 181

Thread: Što danas kuhate(34.dio)?

  1. #51

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    194

    Default

    MoMo puno hvala zvuce dobro oba nacina

  2. #52

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    194

    Default

    Francuski krumpir +cikla salata

  3. #53
    kikic's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    na moru
    Posts
    1,163

    Default

    Danas zagrebački i restani krumpir, zelena salata, za desert rođendanski tiramisu i princezice

  4. #54
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Integralni spaghetti u umaku od lososa, vrhnja i gljiva
    Elly može recept za taj umak?

  5. #55
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by Ana :-)
    Integralni spaghetti u umaku od lososa, vrhnja i gljiva
    Elly može recept za taj umak?
    Poprzis cesnjak (2 reznja) na zlici maslinovog ulja u woku ili slicnoj tavi.
    Dodas losos (moze dimljeni, ili onaj iz konzerve), onak natrgan na komadice (cca 250 grama). Malo promijesas, pa dodas gljive (1 konzerva ili 200 gr svjezih - ako su svjeze, onda malo duze kuhas), opet promijesas, i onda dodas vrhnje za kuhanje , kuhas do vrenja, zacinis origanom (ako ne volis origano, persin isto fino ide), i gotovo. 10 min. uvrh glave.

  6. #56
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Elly hvala ti puno

  7. #57

    Join Date
    May 2006
    Posts
    347

    Default

    Danas grah i salata.

  8. #58
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by Ana :-)
    Elly hvala ti puno
    Nema na cemu.

    Danas kinesko povrce u woku i integralna riza.

  9. #59

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Danas poriluk sa piletinom i vrhnjem i krumpir pire
    Sutra - varivo sa mješavinom grahorica i žitarica
    Subota - zapečena sarma

  10. #60

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    kako radiš poriluk s piletinom i vrhnjem?

  11. #61

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Inače mi je poriluk i nije bio nešto prije (obično samo na čušpajz) ali nakon ovoga - obožavam ga.
    Evo linka

    http://www.coolinarika.com/recept/piletina-s-porilukom

  12. #62

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    dobro izgleda.

  13. #63
    Anvi's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Pečene lignje s krumpirom i salata od rikule.

  14. #64
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Zapečeni šampinjoni sa sirom i pire

  15. #65
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Jučer kelj varivo i mesna štruca.


    Danas dinstani pileći bataci u umaku od vrhnja i crvene paprike, pužići, zelena salata i za desert fina lješnjak torta kojoj sam zaboravila autoricu

  16. #66

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Danas nista :D , prijatelji su nas pozvali na Svicarski fondue ...

  17. #67
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ja sam se ovih dana previše rugala tinkie winkie... tako da je moj današnji ručak otišao u... WC!

    išla sam kupiti tunjevinu za umak i gledam ja gledam koju bih... sve neki čudni "stranjski" nazivi: aquanešto, rionešto, marenešto...
    Konačno ugledam tunjevinu pod nazivom "More" i utrpam...
    Dođem doma, napravim umak, probam... bljak nad bljakovima. Užas nad užasima. (masno ko najmasniji šaran)
    Pogledam deklaraciju: Vijetnam?!?!?!?!?!?!
    Nejlošija tunjevina, kao što je poznato, na svijetu!

    I tako je moj umak završio u wc-u, a za ručak je ostala suha riža i miješana salata

  18. #68

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    194

    Default

    Sutra - Lazanje + salata
    Nedjelja - Junetina u saftu od mrkvice i sampinjona za prilog njoki

  19. #69
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Špinat, krumpir-pire, jaje na oko (ugađam bolesniku) i za desert ostaci prefine torte od lješnjaka.

    Sutra bude goveđe-povrtna juha i rolice od piletine u umaku od vrhnja, njoki, zelena salata i za desert ćemo samo tiho uzdisati jer ne mogu ništa peći budući je rol pokvaren

  20. #70
    LeeLoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,654

    Default

    ...juha od jučer,pohani oslić i tiramisu kolač. 8)

  21. #71

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    194

    Default

    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Špinat, krumpir-pire, jaje na oko (ugađam bolesniku) i za desert ostaci prefine torte od lješnjaka.

    Sutra bude goveđe-povrtna juha i rolice od piletine u umaku od vrhnja, njoki, zelena salata i za desert ćemo samo tiho uzdisati jer ne mogu ništa peći budući je rol pokvaren
    [b]

    Super mi zvuce ove rolice od piletine molim te kako ih pravis?
    Sto se tice deserta- predlazem palacinke sa nutelom za to ne treba rol

  22. #72
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    Quote Originally Posted by MalaSirena
    za desert ćemo samo tiho uzdisati jer ne mogu ništa peći budući je rol pokvaren
    evo rješenja za sve pokvarene rolove:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...002&highlight=

  23. #73
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by knatkaj
    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Špinat, krumpir-pire, jaje na oko (ugađam bolesniku) i za desert ostaci prefine torte od lješnjaka.

    Sutra bude goveđe-povrtna juha i rolice od piletine u umaku od vrhnja, njoki, zelena salata i za desert ćemo samo tiho uzdisati jer ne mogu ništa peći budući je rol pokvaren
    [b]

    Super mi zvuce ove rolice od piletine molim te kako ih pravis?
    Sto se tice deserta- predlazem palacinke sa nutelom za to ne treba rol
    Nisam ih još nikad radila, ali recept je slijedeći:
    (u originalu idu pureći šnicli, ali kak ja ne jedem puretinu, stavila sam pileće)

    Šnicle istući, posoliti, popapriti, namazati senfom, staviti na njih šunku (pršut) i sir, preklopiti i zatvoriti čačkalicama

    U tavi prepeći sa svake strane, podliti vinom i juhom i kuhati 20tak min. Izvaditi svitke van, a u saft dodati vrhnje za kuhanje (2 dl), šaku ribanog sira i malo paradajz soka. Kuhati još par minuta i umak preliti preko svitaka. Poslužiti uz njoke.


    Što se tiče palačinki - već sam ih jednom ovaj tjedan radila, a nutele nemam doma (kod nas se to namjenski kupuje jer ode dok si rekao 'nutela' ). Nedjeljom uvijek radim neku 'konkretnu' slasticu.

  24. #74
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    danas- krem juha od brokule, dinstano zelje i restani krumpir

  25. #75
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ja kuham onu puretinu sa porilukom i bundevom po receptu sa foruma, samo mi s esve čini da sam malo pozabravljala recept pa ga idem potražiti.
    KAsnije ćemo imati i clafoute.

  26. #76
    LeeLoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,654

    Default

    Quote Originally Posted by andrea
    danas- krem juha od brokule, dinstano zelje i restani krumpir

    ..može recept za tu krem juhicu???fala.

  27. #77
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    ajme, mima, kod mene stalno nekakve krem juhe, a kod tebe bundeve

  28. #78
    LeeLoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,654

    Default

    Šnicle istući, posoliti, popapriti, namazati senfom, staviti na njih šunku (pršut) i sir, preklopiti i zatvoriti čačkalicama

    U tavi prepeći sa svake strane, podliti vinom i juhom i kuhati 20tak min. Izvaditi svitke van, a u saft dodati vrhnje za kuhanje (2 dl), šaku ribanog sira i malo paradajz soka. Kuhati još par minuta i umak preliti preko svitaka. Poslužiti uz njoke.


    ..mmmmm..-ovo mi se čini JAKO ukusno..budem probala to spremiti...

  29. #79
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    LOL pa da, dok ima bundeve jesti ćemo bundevu. Svi je volimo, a neće ih još dugo biti na placu. Ali primijetite kombinaciju poriluk-bundeva - sviđa nam se pa je obilno koristimo.

    Inače, da, zaboravila sam da u recept ide Dukatela sir i naravno da ga nemam.

  30. #80
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Rezime ovih rolica od piletine - nije loše, ali mi se čini da sam stavila previše vina pa mi je bio prilično jak okus (što opet nije loše jer nisam mogla baš puno pojesti ). Bit će da sam stavila i previše juhe pa sam ja to malo zagustila tak da sam u vrhnje umiješala malo gustina i tak ukuhala.

    Daklem, meni nije loše, ali mislim da neću tak skoro ponovno to raditi, dok je sveki oduševljena.

  31. #81
    LeeLoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,654

    Default

    ..a jel se moze u vrhnje tako dodati gustin?nisam to jos probala,al dobra ideya.

  32. #82
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by LeeLoo
    ..a jel se moze u vrhnje tako dodati gustin?nisam to jos probala,al dobra ideya.
    MOže
    Tu sam foru otkrila kad sam radila krem-juhu od cvjetače i poriluka prema receptu s coolinarike.

  33. #83
    Deja2's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    792

    Default

    Mi smo se danas uništili i baš je bilo fino!

    Teleća juha, pečena teletina, šampinjoni na grilu, matovilac i grah na salatu sa bučinim uljem, matovilac salata.

    Za desert kolač od jabuka, tijesto pa kuhane jabuke i gore krema od pudinga umiješanog u sok od kompota.

    Sad sam na espressu i super mi je! 8)

  34. #84

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    194

    Default

    MalaSirena puno hvala, isprobat cu to vec od ponedjeljka!
    Mi cemo sutra grah sa rezancima i zelenu salatu

  35. #85

    Join Date
    May 2005
    Posts
    980

    Default

    paradajz juha i musaka sa kobasama

  36. #86
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    ja bih veceras pravila lazanje, ako mi neko kaze, smijem li sve sastaviti veceras a onda peci sutra poslijepodne?

  37. #87
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    naravno da smiješ

  38. #88

    Join Date
    May 2006
    Location
    mjesto pod suncem
    Posts
    2,786

    Default

    Quote Originally Posted by njojza
    smijem li sve staviti večeras, a onda peći sutra poslijepodne?
    Možda je sigurnije da sve pripremiš večeras, ali da sutra slažeš i pečeš (da ne bi tijesto upilo sastojke)!
    Danas sam ručala; piletinu lešo+salata+juha (znam-nije neka senzacija, na dijeti sam ), a za MM sam spremila; juha, pileći medaljoni u umaku od šampinjona i vrhnja, prilog; riža i salata.

  39. #89
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Meni je uvijek je bolje složiti večer prije pa se sve fiiiiino smekša.

  40. #90
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    pih, puna kuca gostiju....nemam kad veceras lazanje
    ali imam ideju, samo mi pomozite
    snicle od farisanog mesa sa bijelim lukom u besamel sosu?
    ide li ti skupa?

  41. #91
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    grah , kis.krstavci i moj domaći ražev kruh(za mene samo komadić)

  42. #92

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Samobor
    Posts
    194

    Default

    Njojza meni uz fasirane snicle bolje ide paradajz sos ili od sos od kopra tako je to bar radila moja mama

  43. #93
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    Quote Originally Posted by knatkaj
    Njojza meni uz fasirane snicle bolje ide paradajz sos ili od sos od kopra tako je to bar radila moja mama
    gotovo
    ja ih inace pravim u paradaiz sosu, no dosasilo mi sve pa moradoh promjeniti
    uglavnom, u besamelu su izvrsne...a sta to meni nije izvrsno kad je hrana u pitanju

  44. #94
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    mi volimo faširane šnicle i krompir salatu

  45. #95

    Join Date
    May 2006
    Posts
    347

    Default

    danas paradajz juhica i noklice!
    Za sutra dinstani kupus (kiseli),slani krumpir i debrecinke

  46. #96

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Pilece roladice punjene vrganjima, krem spinat i francusku krumpirici.

  47. #97

    Join Date
    May 2005
    Posts
    980

    Default

    Piletina i krumpiri,dosadna sam i sebi a i ukućanima ali mi se nešto ovih dana na kuha.Ali sutra se bacam na pravljenje rezanaca a ovih dana odem i do tetke koja ima peć na drva da pravimo mlince

  48. #98
    LeeLoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Istra
    Posts
    1,654

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Ja sam se ovih dana previše rugala tinkie winkie... tako da je moj današnji ručak otišao u... WC!

    išla sam kupiti tunjevinu za umak i gledam ja gledam koju bih... sve neki čudni "stranjski" nazivi: aquanešto, rionešto, marenešto...
    Konačno ugledam tunjevinu pod nazivom "More" i utrpam...
    Dođem doma, napravim umak, probam... bljak nad bljakovima. Užas nad užasima. (masno ko najmasniji šaran)
    Pogledam deklaraciju: Vijetnam?!?!?!?!?!?!
    Nejlošija tunjevina, kao što je poznato, na svijetu!

    I tako je moj umak završio u wc-u, a za ručak je ostala suha riža i miješana salata

    ...tunu treba uzimati talijansku "RIOMARE"..imas onu s uljem ( plava) i ona bez ulja,u vodi ( bijela skatulica).....-i ja sam nalazila u trgovinama na tunu nasjeckanu na iks na entu komadića ali ta je naravno uvijek bila iz nekih tamo krajeva,kazu da sto je tuna sitnije nasjeckana u konzervama da je losija..-dakle Riomare.Mi uvijek imamo zalihe toga,iz toga se iz Trsta ne vraca!!! A ima ih i tu ali su barem duplo skuplje.... :/

  49. #99
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Čitajuć topic o faširancima, inspirirala sam se pa danas radim faširance i grah-varivo. Ispalo mi je dosta smjese za faširance pa će ostaci biti sutra uz kelj-varivo.

  50. #100
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    pileće trakice sa šampinjonima u umaku od vrhnja i integralna riža

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •