Pitanj:jel mogu umjesto keksa piškote!!!???
Pitanj:jel mogu umjesto keksa piškote!!!???
Meni je rižino ok, jedino je dosta slatko. U tom slučaju malo manje šećera samo. Sojino nisam probala.aries24 prvotno napisa
da se i ja pohvalim da su mi ispale mnjacccc, pravila ih u nedjelju, skoro sve otišlo MM stalno traži još, moje varijacije na temu su bile, umjesto cijelog griza dodala jedan puding od vanilije i 100 grama griza, margarina dodala samo tri listića, nakon što se krema ohladila narezala dvije banane na ploške i poredala zatim stavila šlag.....super je :D
Ispalo mi super,djeca i Mm oduševljeni :D
ja sam pokupila neke izmjene tako sam umjesto 200g griza stavila 100g i 1 puding od vanilije
Samo da pohvalim ove kremšnite.
Radila sam već dva puta i podjelila recept, jedino umjesto žutanjka stavim cijelo jaje.
![]()
evo i mene
radila na rižinom mlijeku, pola kol. šećera i margarina+malo čokolade, samo ću drugi put dodati malo više griza, nije mi se baš dobro stvrdlo
rezultat:![]()
ja bi ga pravila večeras pa molim brz odgovor
je li se jaje razmuti mikserom ili je dovoljno ga istući pinjurom
Ja ga nisam nikako tukla, samo sam ubacila u mlijeko i miješala...
Stavila sam ga pred kraj kuhanj griza da se ipak termički obradi.
![]()
![]()
![]()
prva stavlja jaje na početku, druga ga uopće ne stavlja, a treća pri kraju
a ja ću, nemam pojma, kako mi dođe trenutna inspiracija
Ovo je najbolji redosljed rada oko ove kreme. Samo bih još dodala da u šlag ne zaboravite staviti učvrščivač za šlag (DrOetker)!aenea prvotno napisa
Ja osobno, budući da volim petljati oko kolača, pa tako i komplicirati, kremu skuham s trećinom navedene količine šećera, a s ostale dvije trećine izlupam snijeg od bjelanca koje ostane od žumanca koji ide u kremu. Kad se krema skuha, dodam maslac i lagano u vruće umiješam snijeg.
Naravno, morate biti sigurni da imate zdravo jaje za ovakvo što jer se salmonela ne bi uništila ovako kratkom izloženošću visokoj temperaturi!
moje iskustvo je da su učvršćivači šlaga nepotrebni, što dulje miješaš, šlag će biti tvrđi, ja se nekad zanesem pa mi bude pretvrd
slazem se, nikad nisam koristila te ucvrscivace.aries24 prvotno napisa
Ne radi se o tvrdoći šlaga, nego o tome koliko će se dugo zadržati u tom obliku kakav je kad ga tek izmiksaš, a da se ne raspuzi.lidac2004 prvotno napisa
Ali molim vas da ga pažljivo iščitate jer...Ovaj topic je neuništiv
buby prvotno napisa
Irchi, nisam! Časna sestra! Samo sam se nadovezala![]()
a baš sam pogledala kaj ti irchi tu delaš?!
monti i ja već skoro 3 tjedna![]()
A meni je sutra 3 tjedna s Montijem, ali ja sam varala 8) .
Malo malo pa mi dižu ove olfice i puca me želja za slatkim.
Dajte to zaključajte dok smo na dijetama.
Ajmo, curke, razlaz! Vi na topic o Montiju, a ja na onaj sa UN-kom.
![]()
(al bit ću dobra i neću vam reć da ja smijem doći ovdje svaka 4 dana)![]()
Dakle i ti tu šnjofkaš dok si na dijeti. Idem sad, dosta sam omastila brke virtualnim kolačićima
.
evo ih danas opet, mm kupio neko ogromno pakiranje griza pa ga se rješavam. odustala sam od šlaga, nije mi baš mio - stavila sam red keksa, pola kreme, red keksa i ostatak kreme, pa još malo čokse u prahu na vrh. čokoladna verzija, ofkors...
Evo i mog dodatka
Stavila sam pola kreme pa namazala đemom sa krupnim komadima višanja(a mogu i iz kompota) pa drugi dio kreme i šlag.![]()
Moram podic ovaj topic jer je kolac JEDNOSTAVNO SAVRSEN!!!
![]()
![]()
![]()
ja danas pravila, malo sam skepticna, jos nisan provala.... nekako mi se cinila krema pregusta? inace radila kako pise na pocetku...
sutra kad probam doci cu hvaliti ili kuditi pokretacicu ovog topica... muz me vec cudno gleda sta sam navalila sa kolacima a ja sve skupila sa ovog pdf...
a super brzo i jednostavno.
Malo prije napravila verziju "šta imaš doma",tj.nisam imala petit,pa sam stavila piškote, nisam imala šlag pa je bilo dobro i samo posuto kakaom,a još sam dodala na piškote i zrele breskve,tako da je i svježe.
Nije se stiglo skroz ni ohladit,a već nestalo.![]()
a nista morat cu ih i ja probati kad ste me sad zarazile
a sto volim te jednostavne recepte! :smile:
Sorry cure, al ja sam se baš razočarala, meni je kolač presladak, a smanjila sam količinu šećera i općenito mi je baš prosječan, puno mi je bolja krema za kremšnite, a nije baš nešto komplicirana...ah, ukusi...
meni isto ovako ali nisan tila kvarit dozivljalj ostalima...ASTRA prvotno napisa
I ja ih napravila i sad odmaraju u friđu, a ja pokušavam ostati skulirana da se ne sjurim dva kata niže (stavila ih u konobu da mi je pristup po noći što teži) i uronim u protvan.
Ono malo što sam liznula mi je bilo![]()
evo i ja ga radila danas jer MM obožava kremšnite i on je s olficom prezadovoljan, a meni iskreno niksbogznakaj.
i ja imala preinake bez žutanjka ( kak prek ljeta izbjegavamo jaja još ih nismo ubacili u friškač), zatim sam dodala 3/4 šalice šećera i gore sam otopila čok jer MM voli kremšnite s čoksom. sljedeći put ću probati s pudingom od vanilije
E bas mi to danas svekrva donijela i ja probah i totalno great.
samo je ona gore napravila šaum,al nemres više od 2 jer se možeš ispovraćat
dakle evo mene opet. radila ali ovaj put sa 1 pudingom od vanilije,100 g grisa i jednim žutanjkom i naravno opet gore na šlag čokolada .
ovaj put savršeno čak sam i ja zadovoljna.gris se ne osjeti a sad su svi mislili da su prave![]()
i da najvažnije nisam stavila ni malo margarina i uopće ne fali
![]()
radila sam ovo neki dan, i ispao je mraaak.
napravila sam male preinake:
nisam stavila jaje i vanil šečer
kremu, tj. griz sam kuhala tako da sam u hladno mlijeko sasula sav griz i sav šečer, to kuhala i miješala na laganoj vatri, i dok se to kuhalo sam stavila maslac. kada se skuhalo, odvojila sam pola smjese i u jednu polovicu stavila čokolade za kuahnje, da bude dosta taman dio.
poslagala petit kekse i preko njih tamniju smjesu, preko bijelu smjesu i šlag. ispalo je- super!![]()
Jednostavno PREKRASNO.
Dragi je naravno odmah pitao: a gdje je tu kokos, pa ćemo slijedeći put u kremu staviti kokas, a put iza toga čokoladne mrvice, a onda iza toga lisnato tijesto ...
Jutros mi je kolega koji me dugo nije vidio rekao da imama koju kilu više od zadnjeg viđenja, a ja sam rekla: da, u pravu si. Šta ću kad je istina![]()
Ja radila nedavno i da je fini je, nema šta. Osim...malo mi je pretežak, nemoš pojest više od dva da si ne znam šta...jako je zasitan. Brijem da je to zbog maslaca. Drugi put ga uopće neću stavit, jel bi moglo tako?
A MM se baš izjasnio da mu je lagan (što bi kod njega značilo da mu je jedna kocka 4x4cm malo). Probali sa kokosom u kremi,nije nešto. Bolja mi je izvorna verzija. Probam možda slijedeći put napraviti crne, sa čokoladom za kuhanje u kremi.
:D
super jednostavan za smuckati, prvi koji sam se usudila raditi s obzirom na moj novi schedule![]()
probala vec par verzija od gore navedenih![]()
svaki put se traze repete i recept
muchos gracias drage dame... ovaj mame!![]()
Pravila. MM bio odusevljen. U jedan dio sam dodala coksu (za moju dusu). Super brz i jednostavan kolac. Bas po mom ukusu.
za recept
Napravila ih danas.su. Mislim da će sutra biti još bolje kad se keksi navlaže. Ja sam čak i na vrh stavila kekse. Možda nije trebalo ali.... od viška glava ne boli
![]()