Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Iskustva sa produženim boravkom???

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Iskustva sa produženim boravkom???

Zanimaju me vaša iskustva sa produženim boravkom u školi: jesu li pozitivna ili negativna, koliko sati dijete tada ostaje u školi, od-do, preporuke...I posebno, ako netko nešto zna o tome koju školu preporučiti, kvart Pešćenica?!!!
    Mama budućeg đaka bez iskustva :/
    HVALA

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim da je već bila ta tema; probaj malo potražiti... naša iskustva su pozitivna, ostaje do pola 4.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Iako je već bilo rasprave, eto par komentara.
    Ako je dijete dobro pripljeno za školu, produženi boravak bude OK. Ako dijete ima bilo kakvih problema (panike, nesnalaženja, nije pripremljeno,...) treba individualniji pristup, tada produženi nije dobro rješenje, već nužno zlo. Malo je takve djece koja će sve napraviti u školi i kod kuće neće trebati pregledati napravljeno ili dodatno raditi.
    Naše iskustvo je loše. Ako se u školi formiraja razred učenika koji idu u produženi, (kao kod nas) onda je to lošija situacija, jer obično takav razred slovi kao lošiji (djeci je teže, umornija su), malo koja kvalitetnija učiteljica će ih htjeti uzeti (uvjek ih se uvaljuje nekoh koja nema izbora). Osim toga razred nije slagan na način da se rasporedi broj iznadrosječnih, prosječnih i ispodprosječnih učenika.
    Mi smo dijete ispisali kad je bio na ulici 50 minuta bez nadzora, a da učiteljica iz produženog ne pita gdje je dijete, već ga je slučajno vidjela kad je išla u zbornicu :shock: . Sreća da imamo noniće i sad su nam pomogli više no ikad.
    Iskustva oko produženog su uglavnom podijeljena, sve ovisi o školi, ali i o samom djetetu.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

HVALA PUNO

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Zna li netko kakva je organizacija u osnovnoj školi AG Matoš na Ravnicama?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja iskustva su pozitivna. boravak je odlično utjecao na stvaranje radnih navika, tj. pisanje zadaće. doma je bila samo kontrola.

u drugom razredu nije htjela ostajati do 16h, i dobila je dozvolu da ide doma ranije, pod uvjetom da je zadaća napisana.

na žalost - boravak je trajao samo 2 godine.

u trećem razredu nije bilo problema s pisanjem zadaće. kontrole su bile rjeđe - a u četvrtom mi više nisu bile dozvoljene . 5.0 cijela osnovna škola.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naša iskustva s boravkom za sada su jako pozitivna. M je super u školi i jedva čeka da prođu praznici pa da opet krene u školu. Cijeli tjedan ne nosi torbu doma (odnese ju u ponedjeljak vrati u petak). Preko tjedna zadaću radi u školi. Pregledamo sve knjige preko vikenda, ali više zato da ona nama pokaže šta sve zna i kvačice nego radi potrebe. Za vrijeme boravka imaju likovne radionice, košarku (cure) nogomet (dečki) puno idu van na igralište (osvjedočila se da su pod nadzorom). I sa hranom smo relativno zadovoljni (ima ručak i užinu u školi). M za sad ostaje do 16.00 kad po nju dođe teta koja mi L kupi u vrtiću (prije ju je čuvala). Plan nam je da u drugom polugodištu ide sama iz škole nešto prije 16 sati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo jako zadovoljni. Mislim meni je osobno užasno žao da ne mogu češće i više raditi sa njim, al koncept boravka i učiteljica su jako jako dobro napravljeni i on već sad cendra da zašto od trećeg razreda nema boravka

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj mami prvotno napisa
    Zna li netko kakva je organizacija u osnovnoj školi AG Matoš na Ravnicama?
    boravak je organiziran za prva tri razreda. ove godine prvašići su u skupinama od po 30-ak učenika, a u drugom i trećem razredu broj učenika opada. boravak je organiziran do 17 sati.
    ako te još nešto zanima pitaj.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Jesu li djeca na Ravnicama koja idu u boravak u posebnom razredu ili iz različitih razreda? Postoji li razred s cjelodnevnom nastavom?

Hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Grrr. Sve sam napisala, a onda kliknula nešto krivo...i ode sve u space...
    Evo ispočetka.
    Viki ide u 2. razred, ali mislim da je organizacija svih razreda (1.,2.,i 3.) ista. Iako to ovisi o broju prijavljene djece.
    a razred-cijeli je boravak
    b razred-cijeli boravak
    c razred-pola boravak, posla poslije nastave koja je uvijek u jutarnjem terminu ide doma. Ova polovica koja ide na boravak, spaja se sa b razredom.
    d razred-klasičan razred koji ide po turnusima.

Na boravak ga možeš dovesti u 07.00.
    Škola počinje u 08.00 i traje do cca 11.30.
    Onda imaju ručak i igranje do 14.00 kad slijedi pisanje zatki i učenje.
    Oko 15.30 je užina i poslije toga se može ići doma. Boravak traje do 16.30, ali ima dežusrtvo do 17.00.
    Ja sam ti full zadovoljna. On napravi u školi stvarno sve, tako da mi doma samo pregledamo što je bilo, malo ponovimo ako treba ili sl. i to je to.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mami, evo vikiikatja ti je lijepo opisala (jedino je užina u 15h). kod upisa djeteta u školu izjašnjavaš se da li bi tvoje dijete išlo u boravak i prema tome se slažu razredi i organizira boravak.
    ovisno o učiteljici i roditeljima (dogovor) torbe se mogu ostavljati u školi.
    cjelodnevne nastave nema (čini mi se ni u većini drugih škola).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •