i ja podržavam štrajk, ali mnogi roditelji nemaju gdje s djecom osim u školu. ili da ih ostave same doma 10 sati
i ja podržavam štrajk, ali mnogi roditelji nemaju gdje s djecom osim u školu. ili da ih ostave same doma 10 sati
Meni se uopće ne sviđa kako je ovaj štrajk organiziran
ili bi bilo bolje reći neorganiziran.
Moglo je to biti i puno jasnije, odlučnije i transparentnije.
Ovo mi je pol miša pol tića.
nama je učiteljica rekla da ju dovedem, da će se igrati i vježbati za blagdanski program.
može li mi netko reći što piše na tim bedževima? razmišljala sam da ju sutra pošaljem s majicom tipa: podržavam naše učitelje u štrajku... ili tako nešto slično.
ne, ne odrađujem ih. ne radim ono za što nisam plaćena.
isto kao i kod štrajka.
jednom smo štrajkali i dobili plaću za taj dan. uredno smo ga odradili jednu subotu.
ovaj puta sumnjam...uostalom, nastavna godina ima 175 radnih dana, dovoljno i bez odrade jednog dana. bit će izlet u subotu, a ne radnim danom i to je to.
a kako da ja znam da li naša učiteljica štrajka?ukoliko neki učitelji ne štrajkaju, nastava ide normalno.
mislim, ja sam odlučila dijete sutra ne poslat u školu i podržat time štrajk. ali mi je nekak glupo da ju ja ne pošaljem, a onda ispadne da naša učiteljica ne štrajka. kak da to znam?
na prethodnoj strani sam napisala da je naša rekla da ona ništa ne može reći i nek pratimo vijesti.
zato sam i pitala kako da znam dal štrajka ili ne
kod nas je ravnatelj danas obišao sve razrede i rekao djeci da ako ne moraju - ne dolaze u školu... da skoro svi profesori štrajkaju a oni koji ne štrajkaju (njih je možda dvoje) će čuvati one koji nemaju izbora i moraju doći...
nama je rečeno da se samo djeci i roditeljima izjašnjavamo da li smo mi osobno u štrajku ili ne...
da organizaciju nastave iliti čuvanja djece prepustimo ravnatelju koji je uostalom i dužan te stvari organizirat... kao i zamjenu kada si na bolovanju - nikad mi nije padalo na pamet odrađivat te sate niti neću - na kraju godine stisnem gradivo i slegnem ramenima ako me netko pita za broj sati... not my problem...![]()
Moja danas ne ide u školu ni "običnu" ni muzičku. Obje su u štrajku.
Organizirano je čuvanje za one koji će doći. Pretpostavljam da će boravkaši uglavnom doći, ostali ne.
Posljednje uređivanje od larmama : 29.11.2012. at 09:52
Ovako je i kod nas. U osnovnoj školi ima profesora koji nisu u štrajku, ali se potrefilo da moja djeca nemaju njihove predmete, pa sjede doma. Provjerila sam jučer - na školi je obavijest sindikata + obavijest o tome tko će raditi, a i na informacijama su nam tako rekli, da većina štrajka.
Za boravak je organizirano dežurstvo.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.11.2012. at 09:54
U djetetovoj školi svi štrajkaju, u mojoj skoro svi, mislim da je odaziv jako dobar
Ako ne znate tko štrajka ili ne od učitelja-ništa...ako pošaljete dijete, vjerojatno ce biti vraceno kuci-ako uciteljica strajka. A ako ona ne štrajka, i Vi ne pošaljete dijete....da i?? Nitko mu sigurno nece zamjeriti
To je sve do organizacije školskog predstavnika sindikata. Naš se dobro organizirao, i u školi od 700 učenika-došlo ih je samo 5 na nastavu_koje nije bilo!
ja sam svog prvašića - boravkaša poslala u školu, jer nemam izbora
rečeno nam je da će gledati crtiće.
inače, moralno sasvim podupirem štrajkaše![]()
Suprug je malu poslao u školu, a ona se vratila kući i rekla da ih je dočekao ravnatelj ispred škole i rekao da danas nema škole da je štrajk.E to nepodržavam, djete se vratilo kući i sada je samo kod kuće ,dok netko netigne. Trebali su se drugačije organizirati,ok nema škole štrajk je ,ali neka se igraju ,gledaju crtiće....što ja sad da radim s njom,sada je sama kod kuće! Jučer je rekla kako neki štrajkaju. Svi nastavnici su u školi,ali sve učenike poslali kući.
Čudim se da je dijete poslano kući. Kod nas isto nije bilo nastave, ali je bilo organizirano "čuvanje" djece kao što je uostalom bio naputak sindikata.
Ma fuj. Da podrzavam strajk i svi mi bi trebali u strajk jer nikome od nas nije bajno. Danas sam hitno morala u bolnicu sestre su radile i pregledavale pacijente, a da su me otkantale s djetetom kao ovaj ravnatelj djecu bilo bi svasta.Ali ovako kako se danas ponijelo u nasoj skoli nemam komentara.
Odličan komentar:
http://www.tportal.hr/komentari/kome...mentPaging,P:0
ružno je samo što vlada, ministri, upravljajuća garnitura nije okom trepnula zbog štrajka
Place u prosvjeti su sramotne, podrzavam strajk! Neka naplate poreze sa liste srama, zasto se ne plijeni imovina tih poduzetnika?
kad porez na luksuz nije donio očekivane novce (ako je poreza 24 mil onda se PRODA 100 mil luksuzarija godisnje- ili se ja varam?!!!) oni ga ukidaju: e to mi je vrhunac bezobrazluka (bilo bi super kad porez na kruh i mlijeko ne bi donio ocekivane novce pa da i njega ukinu, ili voce...)
Meni se čini da je to ista priča kao i u gospodarstvu - ovakvim se potezima fokus interesa javnosti preusmjerava na stvari koje nisu uzrok problema.
Što jest uzrok problema? Činjenica da već desetljećima nije osposobljeno gospodarstvo (primarne i sekundarne djelatnosti, kako to moj sin uči u osnovnoj školi) i para - nema! Slažem se da su plaće u prosvjeti sramotne, ali isto tako je činjenica da se u ovoj državi ne radi ništa da se negdje krene stvarati nova vrijednost. Trgamo se oko kostiju ko hrpa divljih pasa... Užasno! Ima ljudi koji rade i mjesecima nisu dobili plaću, nedavno je policija bila u štrajku, pa ovi...pa oni.... ali para nema! Kad opet budu izbori, obećat će brda i doline samo da dođu na vlast i da njima (na vlasti, bez obzira kako se zvali) bude bolje. Raji kako bude... Ništa novo!
I nažalost nemam nikakav pametan savjet, čak ni stav oko toga tko je u pravu. Činjenica je da smo svi negdje blizu dna, ali isto tako da živimo bolje (svi, ne samo prosvjeta) nego nam BDP u ovoj državi dozvoljava. I bojim se kako će biti dalje...
Još nisu štrajkali naši građevinarci, koji rade na +40 I -20!
Šute i rade a posla već niotkud.....
jadno