-
-
-
-
cao,
Jucer sam bila na kontroli u segedinu:
mogu ti jedino reci da nigdje u bgd (a obisla sam dosta klinika u bgdu) nema nista slicno. E sad, da li zbog odmora ili povecanog priliva pacijenata u zadnje vrijeme je i tamo pocela guzva. A posto je to drzavni institut za koji u zdrvastveni fond uplacuju madjarski uposlenici, normalno je da oni imaju prednost, tako da mi se recimo prosli put desilo da iako sam imala zakazano za 12:30, dolsa sam na red oko 15 (sto ranije nije bio slucaj).
Sve mi lici na to da ce i kod njih vrlo uskoro uvesti liste cekanja.
Ako engleski vrlo dobro govoris onda ti savjetujem da odes makar na konzultacije (dr odlicno sna eng), a inace ti bas i ne vredi puno osim ako nemas nekog prijatelja madjara da ti je dovoljno blizak da bude s tobom u ordinaciji dok pricas s doktorom. Za razliku od dr, sestre znaju samo madarski i po koju rijec eng - s njima je dosta tesko.
Ja sam u programu za prvi ivf ovog mjeseca, javi mi se na pp ako hoces pa cu ti reci pojedinosti (cijene i sl)
-
i mene zanimaju cene u segedinu,
konkretno za prvi pregled za par.
molim te i meni posalji pp
ja sam se dugo dvoumila izmedju segedina i ljubljane, izmedju ostalog prevagnula je ljub jer sam tamo imala otvoren karton,
a planiram da ako u ljub ne uspe posle 3x da idem u kalli,
pa me zato zanima sve u vezi njih,
a da budem iskrena iako svaki dan ocekujem pismo iz ljub ja se i dalje dvoumim o kalli.
-
I ja hocu u Kaali
Ej, hocu i ja u Segedin - prikljucujem vam se na ovom topiku. Mislim da je Mila najdalje odmakla u postupku - napisi kako si prosla. Gogapo, hvala na PP. Sve najbolje, Alisa (AYA na Doktoru i Roditelju, AlisauZemljiCuda na SC)
-
Cao cure,
Nisam se javljala zadnjih 10 dana, nesto me komp zezao pa se nisam ni konektovala...
U medjuvremenu puno se toga desilo:
04 jula sam imala punkciju: dobili smo 6 vrlo dobrih js, ali na zalost zbog loseg spermograma oplodila se samo jedna.
07 jula je vracen embrion, kako je dr rekao vrlo dobrog kvaliteta :D i ...sad cekamo..... do petka....tada test, pa cemo vidjeti ......
do tada
A kako je protekao cijeli postupak: sve je bilo super! Ama bas sve. Niti jedne najmanje zamjerke nemam na osoblje u Sg.
No, kad sam dosla kod primarne gin u DZ da otvorim bolovanje: Opet shock! Posto je u medjuvremenu nesto iskrslo u firmi niko nije mogao koristiti odmor iako je unapred bio odobren, te su mi rekli da ako bas moram da lezim neka otvorim bolovanje.
(dr mij je rekao strogo mirovanje 2 dana, jos 2 dana vise lezanja nego hodanja i do kraja tjedna da ne idem na posao). Dakle odem ja u DZ dan pred transfer jos sva u bunilu od punkcije. I dozivim novo ponizenje. Izj....bala me draga gin ko budalu, izvikala se na mene, i da sta sam ja kog vraga uopce isla u Madju kad to rade i na KCS (milion puta ?!?!?!?!). I da mi ne mogu priznati papire iz inozemstva te neka ih predam u fond zdrvastva na sluzbeni prevod sto traje oko mjesec do dva dana, potom ce mi naknadno dozvoliti da iskoristim slobodne dane na koje imam pravo (?!?!?!?!?!)
-kao da sam ja bolovanje trazila jer mi se nije isto radit a ne zato sto mi je dr podvukao strogo mirovanje, neizlaganje umoru, visokim temp.
A o tome kako mi se vrtilo od niskog tlaka, (nespavanja i anestezije) i da mi se sestra nije sjetila ponuditi jedinu stolicu u ordinaciji jer ju je ona za sebe zgrabila.....
Strahota i sramota prevelika: na kraju sam morala traziti vezu da kod dr opce prakse pod laznom dijagnozom otvorim 5 dana bolovanja!
Kako god, mi se nismo dali isprovocirati i lijepo smo se naodmarali prosli tjedan (kazem mi - jer sad smo mnozina
bar do petka a nadam se da ce se to tada samo potvrditi velikom betom ) i sad nam jos ostaje da budemo strpljivi jos ovih 5 dana
-
Kaali u Segedinu
Mila,
drago mi je da cujem da je u Segedinu bilo sve OK - drzim ti fige za petak i teta-betu! Poslala sam ti 3 priv. poruke - da li si ih dobila? Da li si ti spavala u Segedinu uopste ili stalno putovala? Kako si se sporazumevala sa sestrama, one uglavnom nece da pricaju engl.
Veliki pozdrav.
-
Mila67, vibramo za veliku betu
~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~ :D
-
-
-
Hvala vam svima!
- jos da dodam, danas mi je rodjendan, i malo mi je krivo sto vec sad ne znam rezultat pa da napravimo duplo slavlje.
A ovako cemo sacekati, i Boze daj, za vikend imati pravu festu!
-
Sretan ti rođendan
i da ti se ispuni želja....neka bude visoka beta,nek bude beturina.
-
sa jedne strane mi je drago sto je sve islo tako dobro u seg, sto se dobro osecas,
a sa druge strane mi je jako zao sto te je izmaltretirala ta
u dz, mogu misliti kakav sok!!
a ti se draga ne daj, obraduj nas u petak. :D
i ja sam imala problem sa komp (opet), mnogo mi je smetalo to sto ne mogu da vidim sta se desava kod tebe.
danas sam dobila resenje iz ljub, ulazim u program u sept.
-
mila sretan rođendan i puuno sreće!
Molim te mozeš li i meni poslati pm s informacijama? Moja prijateljica koja ne koristi internet se raspituje za ifv centre, pa sam obećala da ću pitati.
-
Jos jedan dan do bete
hvala vam na podrsci.
.... jos malooo .... jos jednom spavam i kad ustanem na bockanje, tj test.
Mada sam sve do sada bila skroz cool, bez nervoze, sad sam se uspanicila od sinoc, jer mi se pojavio neki ruzni tamno-smedji a transparentan trag na vesu. :shock:
Sve sebi govorim da to nije nista, da se dogadja cak i "pravo" krvarenje iako su zene trudne, tjesim sama sebe i ohrabrujem, ali crv kopka i izjeda
-
mila
sve mi lici na implantacijsko krvarenje,
hajde obraduj nas u petak.
-
havla ti na podrsci, I ja stalno sebi govorim da se radi o implatancijskom krvarenju, ali taj vrazji crv .....vrta li vrta i nagriza samopouzdanje
vidi se to i po tome sto ne silazim s 'Rode zadnja dva dana
-
Devojke,
Da li je neka od vas u medjuvremenu radila IVF ili ICSI u Segedinu?
Mnogo bi mi znacila vasa iskustva.
Hvala unapred!!!
-
Cao,
Evo i mene, nemam me zadnjih dva mjeseca bas puno na rodi. Vise sam se skoncentrirala na pokusavanje na prirodni nacin , pa ako ne uspije prije nego mi dr kaze da mogu u sljedecu stimulaciju, bar cemo ugodno provesti vrijeme zajedno mm i ja
zabrinuta75, hajde javi mi ako ti se javi netko na pp jer i mene zanima da li je netko i medjuvremenu isao u Kaali.
Meni je danas 3 dc i upravo se spremam da nazovem institut da zakazem kontrolu, cula sam se sa dr prije 10-ak dana i rekao mi je da dodjem izmedju 9 i 12 dc na kontrolu pa da se dogovorimo za dalje.
Kad ti planiras u postupak?
-
Bila ja. Madjari su super profesionalni, svaka cast. Samo sto je guzva (ko da je kod nas pa bolje
). I malo zamori put, cekanje na granici i cisto uklapanje svega sa poslovnim obavezama. A da - i vize malo komplikuju stvar - nama vize nisu trebale, ali sam cula da su Madjari prilicno poostrili uslove izdavanja viza.
Draga Mila, javi se sta planiras dalje - sta je Dr JZ rekao za tvoj slucaj - kako je Beta mogla da bude pozitivna i maltene u isto vreme da prokrvaris? Pozdrav.
-
Mila, Alisa i ostale,
Ja planiram IVF u Segedinu za januar. Do tada prikupljam informacije, skupljam novac i pripremam se psiho-fizicki.
To je to.
Ukoliko jos neka od vas ima iskustva sa ovom klinikom, molim da ih podeli sa nama. Svako vase iskustvo i svaki utisak je dragocen!!!
-
sutra u 12 imam kontrolu kod dr JZ, pa se javim da vam ispricam sta planiramo dalje
-
Taj dr JZ, kako se zapravo zove? Treba li bas kod njega ici?
Mila, jedva cekam da cujem tvoje dalje planove.
Alisa, obavestavaj nas i ti o svemu.
Pozdrav!!!
-
Cure, mozete li mi na pp poslati detalje, tj. cijene ICSI u Segedinu?
Ja se dvoumim izmedju Maribora i Segedina. Viza mi je u oba slucaja potrebna, a u Mariboru bih imala smjestaj...
Konkretno- treba mi cijena od prve konsultacije do transfera.
Unaprijed hvala...
P.S. Ukoliko imate cijene i za Maribor posaljite i to, please...
-
cao svima,
"zabrinuta", dr ZJ se zove Janos Zadori, ne moras ici bas kod njega, raid tamo i jos jedna doktorica i cula sam da je i ona super, ne znam kako se zove. ( :? - ja sam mislila da si ti vec bila kod njega)
"sanja", cijene su to prilicno slicne kao i u sloveniji, ako ne planiras putovati vec boraviti tamo cijelo vrijeme postupka ( i poritom jos imas smejstaj osiguran) onda ti je svakako bolje da ides u maribor.
Ja sam se za Szg odlucila prije svega sto mi je puno blize pa mogu raditi i "stediti" slobodne dane u vrijeme pripreme i folikulometrije.
Dogovrili smo se da u sljedecem ciklusu pijem kontraceptiv, dodjem po recepte i na UZV oko 10-og dc kada ce i MM napraviti jos jednu kontrolu (sad je kod njega opet :shock: uzas od nalaza - radio u drzavnoj lab u NF)
Znaci novi tretman pocinje negdje sredinom 11.mj.
-
zasto radite u nf
ona njihova lista je idiotska, mozda ima jos nekih parametara koje mere, a ne stavljaju na nalaz.
hoces da se raspitam gde je jos dobro raditi to. u stvari mozda zabrinuta zna bolje, cini mi se da ima novije inf vezane za to.
-
Bez obzira sto mislim da su u Uromedici derikoze i da doktori namerno odugovlace sa lecenjem, spermogram uradjen kod njih je bio najkompletniji i kostao oko 2.000,00 dinara.
Dosta hvale i laboratoriju "Konzilijum".
Da ne pravimo zabunu, rec je o beogradskim klinikama i laboratorijama.
-
ma ni sami nismo znali kud bi vise: dosada smo isli i u konzilijum i u paster i u biomedikal i visegradsku, i u TTC (kod dr Vinke), i stvarno visde ne znamo kuda. Sve je katastrofa, dr JZ kaze da je bez obzira na moguce velike varijacije u nalau, ipak nemoguce da razlika bude bas ovolika od 40 mil/45% pokretnih u junu na 25/40% pokretnih u julu (kad smo imali punkciju) pa na samo 3 mil/5% pokretnih kako glasi nalaz od utorka iz NF. Pritom MM kaze: nikad vise ni mrtav tamo, kaze da je povracao kad je usao u onaj njihov "toalet"=smardinjak. I zato dr JZ i hoce da se napravi kontrola u Szg za mjesec dana, a do tada da ne uzima nista drugo nego samo Vitamin E i Vit C (nista selen, cink, praskovi, biljke, on kaze da to nema veze, vec samo E i C)
...Vidjet cemo...
Samo kazite, rado cemo poslusati vase savjete ako znate postoji li i jedna pouzdana lab u Bg
-
mi smo do sad uvek radili u uromedici (kod prof micica).
dva puta u nf.
jednom u visegradskoj.
na roditelju se bas potegla rasprava o tome, mogu sve da iskopiram i da ti posaljem na mail.
-
-
Ajoj Mila stvarno komplikacije sa zubom.
Ne znam koji bi ti savjet dala.
Sretno u postupku!!! :D
-
pa tebi sigurno komplikuje, ali mislim da anestezija ne utice na ivf.
a zasto pijes pilule? je li to stediril?
-
nisam bas mislila na utjecaj same anestezije, nego kompletno i na to 'cudo' koje se unutra desava, sta god da je, jos ne znam, veceras idem na maksilofacijalnu
a kad rekoh pilule, da, mislila sam na kontracepciju samo sto nije Stediril vec madjarski Lindynete (po sastavu ethinylestradiol+gestoden)
-
Drage Mila67 i Zabrinuta75,
samo da podignem ovu temu i da vas pozdravim. Mila, ti bi sada trebalo da si u postupku, pa da ti pozelim srecu. Zabrinuta, kako teku pripreme?
Mi smo izasli iz prvog trimestra, ali se jos nisam opustila... Strasne mucnine, glavobolje... Uh... Moram malo da vezbam to opustanje...
-
draga alisa,
slatke li su tvoje muke!
-
Draga Alisa,
Nije me bilo dugo na rodi te propustih (ili me sjecanje izdaje, sto je vrlo moguce) tvoje radosne vijesti. Evo ispravljam gresku i cestitam.
Za razliku od moje senilnosti, vi ste mi sve u dobroj formi kad je pamcenje u pitanju , hehhe: da ja sam bila u svom drugom postupku tokom 11 mjeseca, i sada sam 'cekalica bete' (shodno tome - otvaram novi post post). Ljubim vas.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma