Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: IVF/ICSI u Segedinu - HITNO potrebna vasa iskustva !!!

zabrinuta75

Početno IVF/ICSI u Segedinu - HITNO potrebna vasa iskustva !!!

Cure,

Molim vas pomozite.

Razmisljam da svoju prvu VTO odradim u Institutu Kaali u Segedinu. Imate li iskustva sa ovim institutom? Puno bi mi znacilo licno iskustvo neke od vas.

Pozdrav

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Draga Zabrinuta!
    Već sam se susrela s tvojim postovima u vezi muške neplodnosti i moram ti priznati da i M.M. jede onu smjesu od meda, badema, sušenog voća ...i nadamo se popravljanju spermiograma iako vidim da na žalost tebi nije uspjelo. I mi imamo isti problem, preporučena nam je ICSI metoda i odlučili smo se za ivf polikliniku u Zagrebu. Za sada prikupljamo nalaze i nadamo se postupku na jesen. Na žalost o Segedinu ne znam puno, vjerovatno će ti se javiti cure koje znaju nešto više..Želim ti puno, puno sreće i 1. uspješan ivf-icsi!

zabrinuta75

Početno Hvala!!!

Hvala !!!

I ja tebi i svim ostalima zelim skoro zabebljenje!!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cao,
    Jucer sam bila na kontroli u segedinu:

mogu ti jedino reci da nigdje u bgd (a obisla sam dosta klinika u bgdu) nema nista slicno. E sad, da li zbog odmora ili povecanog priliva pacijenata u zadnje vrijeme je i tamo pocela guzva. A posto je to drzavni institut za koji u zdrvastveni fond uplacuju madjarski uposlenici, normalno je da oni imaju prednost, tako da mi se recimo prosli put desilo da iako sam imala zakazano za 12:30, dolsa sam na red oko 15 (sto ranije nije bio slucaj).
    Sve mi lici na to da ce i kod njih vrlo uskoro uvesti liste cekanja.
    Ako engleski vrlo dobro govoris onda ti savjetujem da odes makar na konzultacije (dr odlicno sna eng), a inace ti bas i ne vredi puno osim ako nemas nekog prijatelja madjara da ti je dovoljno blizak da bude s tobom u ordinaciji dok pricas s doktorom. Za razliku od dr, sestre znaju samo madarski i po koju rijec eng - s njima je dosta tesko.
    Ja sam u programu za prvi ivf ovog mjeseca, javi mi se na pp ako hoces pa cu ti reci pojedinosti (cijene i sl)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i mene zanimaju cene u segedinu,
    konkretno za prvi pregled za par.

molim te i meni posalji pp

ja sam se dugo dvoumila izmedju segedina i ljubljane, izmedju ostalog prevagnula je ljub jer sam tamo imala otvoren karton,

a planiram da ako u ljub ne uspe posle 3x da idem u kalli,
    pa me zato zanima sve u vezi njih,
    a da budem iskrena iako svaki dan ocekujem pismo iz ljub ja se i dalje dvoumim o kalli.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno I ja hocu u Kaali

Ej, hocu i ja u Segedin - prikljucujem vam se na ovom topiku. Mislim da je Mila najdalje odmakla u postupku - napisi kako si prosla. Gogapo, hvala na PP. Sve najbolje, Alisa (AYA na Doktoru i Roditelju, AlisauZemljiCuda na SC)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cao cure,

Nisam se javljala zadnjih 10 dana, nesto me komp zezao pa se nisam ni konektovala...

U medjuvremenu puno se toga desilo:
    04 jula sam imala punkciju: dobili smo 6 vrlo dobrih js, ali na zalost zbog loseg spermograma oplodila se samo jedna.
    07 jula je vracen embrion, kako je dr rekao vrlo dobrog kvaliteta :D i ...sad cekamo..... do petka....tada test, pa cemo vidjeti ......

do tada

A kako je protekao cijeli postupak: sve je bilo super! Ama bas sve. Niti jedne najmanje zamjerke nemam na osoblje u Sg.

No, kad sam dosla kod primarne gin u DZ da otvorim bolovanje: Opet shock! Posto je u medjuvremenu nesto iskrslo u firmi niko nije mogao koristiti odmor iako je unapred bio odobren, te su mi rekli da ako bas moram da lezim neka otvorim bolovanje.
    (dr mij je rekao strogo mirovanje 2 dana, jos 2 dana vise lezanja nego hodanja i do kraja tjedna da ne idem na posao). Dakle odem ja u DZ dan pred transfer jos sva u bunilu od punkcije. I dozivim novo ponizenje. Izj....bala me draga gin ko budalu, izvikala se na mene, i da sta sam ja kog vraga uopce isla u Madju kad to rade i na KCS (milion puta ?!?!?!?!). I da mi ne mogu priznati papire iz inozemstva te neka ih predam u fond zdrvastva na sluzbeni prevod sto traje oko mjesec do dva dana, potom ce mi naknadno dozvoliti da iskoristim slobodne dane na koje imam pravo (?!?!?!?!?!)
    -kao da sam ja bolovanje trazila jer mi se nije isto radit a ne zato sto mi je dr podvukao strogo mirovanje, neizlaganje umoru, visokim temp.
    A o tome kako mi se vrtilo od niskog tlaka, (nespavanja i anestezije) i da mi se sestra nije sjetila ponuditi jedinu stolicu u ordinaciji jer ju je ona za sebe zgrabila.....
    Strahota i sramota prevelika: na kraju sam morala traziti vezu da kod dr opce prakse pod laznom dijagnozom otvorim 5 dana bolovanja!

Kako god, mi se nismo dali isprovocirati i lijepo smo se naodmarali prosli tjedan (kazem mi - jer sad smo mnozina bar do petka a nadam se da ce se to tada samo potvrditi velikom betom ) i sad nam jos ostaje da budemo strpljivi jos ovih 5 dana

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Kaali u Segedinu

Mila,
    drago mi je da cujem da je u Segedinu bilo sve OK - drzim ti fige za petak i teta-betu! Poslala sam ti 3 priv. poruke - da li si ih dobila? Da li si ti spavala u Segedinu uopste ili stalno putovala? Kako si se sporazumevala sa sestrama, one uglavnom nece da pricaju engl. Veliki pozdrav.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mila67, vibramo za veliku betu
    ~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~ :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mila ~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:D

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala vam svima!

- jos da dodam, danas mi je rodjendan, i malo mi je krivo sto vec sad ne znam rezultat pa da napravimo duplo slavlje.
    A ovako cemo sacekati, i Boze daj, za vikend imati pravu festu!

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sretan ti rođendan i da ti se ispuni želja....neka bude visoka beta,nek bude beturina.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sa jedne strane mi je drago sto je sve islo tako dobro u seg, sto se dobro osecas,

a sa druge strane mi je jako zao sto te je izmaltretirala ta u dz, mogu misliti kakav sok!!

a ti se draga ne daj, obraduj nas u petak. :D

i ja sam imala problem sa komp (opet), mnogo mi je smetalo to sto ne mogu da vidim sta se desava kod tebe.

danas sam dobila resenje iz ljub, ulazim u program u sept.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mila sretan rođendan i puuno sreće!

Molim te mozeš li i meni poslati pm s informacijama? Moja prijateljica koja ne koristi internet se raspituje za ifv centre, pa sam obećala da ću pitati.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Jos jedan dan do bete

hvala vam na podrsci.

.... jos malooo .... jos jednom spavam i kad ustanem na bockanje, tj test.

Mada sam sve do sada bila skroz cool, bez nervoze, sad sam se uspanicila od sinoc, jer mi se pojavio neki ruzni tamno-smedji a transparentan trag na vesu. :shock:
    Sve sebi govorim da to nije nista, da se dogadja cak i "pravo" krvarenje iako su zene trudne, tjesim sama sebe i ohrabrujem, ali crv kopka i izjeda

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mila

sve mi lici na implantacijsko krvarenje,

hajde obraduj nas u petak.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

havla ti na podrsci, I ja stalno sebi govorim da se radi o implatancijskom krvarenju, ali taj vrazji crv .....vrta li vrta i nagriza samopouzdanje

vidi se to i po tome sto ne silazim s 'Rode zadnja dva dana

zabrinuta75

Početno

Devojke,

Da li je neka od vas u medjuvremenu radila IVF ili ICSI u Segedinu?

Mnogo bi mi znacila vasa iskustva.

Hvala unapred!!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cao,

Evo i mene, nemam me zadnjih dva mjeseca bas puno na rodi. Vise sam se skoncentrirala na pokusavanje na prirodni nacin , pa ako ne uspije prije nego mi dr kaze da mogu u sljedecu stimulaciju, bar cemo ugodno provesti vrijeme zajedno mm i ja

zabrinuta75, hajde javi mi ako ti se javi netko na pp jer i mene zanima da li je netko i medjuvremenu isao u Kaali.

Meni je danas 3 dc i upravo se spremam da nazovem institut da zakazem kontrolu, cula sam se sa dr prije 10-ak dana i rekao mi je da dodjem izmedju 9 i 12 dc na kontrolu pa da se dogovorimo za dalje.

Kad ti planiras u postupak?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bila ja. Madjari su super profesionalni, svaka cast. Samo sto je guzva (ko da je kod nas pa bolje ). I malo zamori put, cekanje na granici i cisto uklapanje svega sa poslovnim obavezama. A da - i vize malo komplikuju stvar - nama vize nisu trebale, ali sam cula da su Madjari prilicno poostrili uslove izdavanja viza.
    Draga Mila, javi se sta planiras dalje - sta je Dr JZ rekao za tvoj slucaj - kako je Beta mogla da bude pozitivna i maltene u isto vreme da prokrvaris? Pozdrav.

zabrinuta75

Početno

Mila, Alisa i ostale,

Ja planiram IVF u Segedinu za januar. Do tada prikupljam informacije, skupljam novac i pripremam se psiho-fizicki.

To je to.

Ukoliko jos neka od vas ima iskustva sa ovom klinikom, molim da ih podeli sa nama. Svako vase iskustvo i svaki utisak je dragocen!!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sutra u 12 imam kontrolu kod dr JZ, pa se javim da vam ispricam sta planiramo dalje

zabrinuta75

Početno

Taj dr JZ, kako se zapravo zove? Treba li bas kod njega ici?

Mila, jedva cekam da cujem tvoje dalje planove.

Alisa, obavestavaj nas i ti o svemu.

Pozdrav!!!

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, mozete li mi na pp poslati detalje, tj. cijene ICSI u Segedinu?
    Ja se dvoumim izmedju Maribora i Segedina. Viza mi je u oba slucaja potrebna, a u Mariboru bih imala smjestaj...
    Konkretno- treba mi cijena od prve konsultacije do transfera.
    Unaprijed hvala...
    P.S. Ukoliko imate cijene i za Maribor posaljite i to, please...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cao svima,

"zabrinuta", dr ZJ se zove Janos Zadori, ne moras ici bas kod njega, raid tamo i jos jedna doktorica i cula sam da je i ona super, ne znam kako se zove. ( :? - ja sam mislila da si ti vec bila kod njega)

"sanja", cijene su to prilicno slicne kao i u sloveniji, ako ne planiras putovati vec boraviti tamo cijelo vrijeme postupka ( i poritom jos imas smejstaj osiguran) onda ti je svakako bolje da ides u maribor.
    Ja sam se za Szg odlucila prije svega sto mi je puno blize pa mogu raditi i "stediti" slobodne dane u vrijeme pripreme i folikulometrije.

Dogovrili smo se da u sljedecem ciklusu pijem kontraceptiv, dodjem po recepte i na UZV oko 10-og dc kada ce i MM napraviti jos jednu kontrolu (sad je kod njega opet :shock: uzas od nalaza - radio u drzavnoj lab u NF)
    Znaci novi tretman pocinje negdje sredinom 11.mj.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zasto radite u nf

ona njihova lista je idiotska, mozda ima jos nekih parametara koje mere, a ne stavljaju na nalaz.
    hoces da se raspitam gde je jos dobro raditi to. u stvari mozda zabrinuta zna bolje, cini mi se da ima novije inf vezane za to.

zabrinuta75

Početno

Bez obzira sto mislim da su u Uromedici derikoze i da doktori namerno odugovlace sa lecenjem, spermogram uradjen kod njih je bio najkompletniji i kostao oko 2.000,00 dinara.

Dosta hvale i laboratoriju "Konzilijum".

Da ne pravimo zabunu, rec je o beogradskim klinikama i laboratorijama.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma ni sami nismo znali kud bi vise: dosada smo isli i u konzilijum i u paster i u biomedikal i visegradsku, i u TTC (kod dr Vinke), i stvarno visde ne znamo kuda. Sve je katastrofa, dr JZ kaze da je bez obzira na moguce velike varijacije u nalau, ipak nemoguce da razlika bude bas ovolika od 40 mil/45% pokretnih u junu na 25/40% pokretnih u julu (kad smo imali punkciju) pa na samo 3 mil/5% pokretnih kako glasi nalaz od utorka iz NF. Pritom MM kaze: nikad vise ni mrtav tamo, kaze da je povracao kad je usao u onaj njihov "toalet"=smardinjak. I zato dr JZ i hoce da se napravi kontrola u Szg za mjesec dana, a do tada da ne uzima nista drugo nego samo Vitamin E i Vit C (nista selen, cink, praskovi, biljke, on kaze da to nema veze, vec samo E i C)
    ...Vidjet cemo...

Samo kazite, rado cemo poslusati vase savjete ako znate postoji li i jedna pouzdana lab u Bg

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo do sad uvek radili u uromedici (kod prof micica).
    dva puta u nf.
    jednom u visegradskoj.
    na roditelju se bas potegla rasprava o tome, mogu sve da iskopiram i da ti posaljem na mail.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

samo da vam javim gdje sam sad:

jucer dosla m, danas pocinjem sa pilulom, kontrola (UZV i spermogram) zakazani za 02 nov
    (super, ber jedan dan manje odsustva sa posla, posto nam je ionako praznik )

Jedino sam u dilemi da li sve ovo raditi sada ili odgoditi za mjesec dana buduci da mi je iskrsao problem sa zubom, u dva tjedna sam 2 puta primala jaku anesteziju, sad nosim lijek jos 2 tjedna, kad ce mi vjerovatno vaditi zivac

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ajoj Mila stvarno komplikacije sa zubom.
    Ne znam koji bi ti savjet dala.
    Sretno u postupku!!! :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa tebi sigurno komplikuje, ali mislim da anestezija ne utice na ivf.

a zasto pijes pilule? je li to stediril?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nisam bas mislila na utjecaj same anestezije, nego kompletno i na to 'cudo' koje se unutra desava, sta god da je, jos ne znam, veceras idem na maksilofacijalnu

a kad rekoh pilule, da, mislila sam na kontracepciju samo sto nije Stediril vec madjarski Lindynete (po sastavu ethinylestradiol+gestoden)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Drage Mila67 i Zabrinuta75,
    samo da podignem ovu temu i da vas pozdravim. Mila, ti bi sada trebalo da si u postupku, pa da ti pozelim srecu. Zabrinuta, kako teku pripreme?
    Mi smo izasli iz prvog trimestra, ali se jos nisam opustila... Strasne mucnine, glavobolje... Uh... Moram malo da vezbam to opustanje...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

draga alisa,
    slatke li su tvoje muke!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Draga Alisa,
    Nije me bilo dugo na rodi te propustih (ili me sjecanje izdaje, sto je vrlo moguce) tvoje radosne vijesti. Evo ispravljam gresku i cestitam.

Za razliku od moje senilnosti, vi ste mi sve u dobroj formi kad je pamcenje u pitanju , hehhe: da ja sam bila u svom drugom postupku tokom 11 mjeseca, i sada sam 'cekalica bete' (shodno tome - otvaram novi post post). Ljubim vas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •