Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Inseminacija u Sa

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Inseminacija u Sa

Curice moje,
    treba mi informacija gdje se u Sa moze uraditi inseminacija? Ja znam samo za Kosevo i Mehmedbasica? Mislim, posto imam neka losa iskustva i sa jednim i drugim - voljela bih neku trecu varijantu :/. A ako su samo te dvije opcije - koju biste mi preporucile? I naravno, ako neko zna cijenu???

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E moja wonderko, postavila si veoma teška pitanja?
    Koliko ja znam radi se samo na ta dva mjesta. Wewa je radila kod svog doca, al mu to nije praksa, izašao joj u susret, ne radi inseminacije inače, nekad radio sa Kurjakom.

A koga bih ti preporučila od ove dvojice...hm...baš ne bih bila pametna.
    Ja sam radila kod obojice, nažalost. Iskreno ću reći šta mislim i znam.

Kod Mehmeda te to puno dođe, oko hiljadice sve skupa, a na kraju to je samo inseminacija. S te strane radije bih na Koševu (bila je 13KM + lijekovi + mnogo živaca i čekanja + odsustva s posla skoro cijeli dan zbog jednog uzv) S tim što možeš fasovati i kakvu baju, jer doc dok radi uzv i stavlja prezervativ na sondu, ne stavlja rukavice, niti pere ruke. Ali traži da prvo uradiš nalaze (što je jedino u redu).

A opet Mehmeda ti ne interesuje imaš li već kakvu baju, on će te samo poslati u svoj lab da uradiš hormone (4x25=100 KM) a onda te fino lijepo našopa hormonima i SAMO forsira trudnoću, pa i po cijenu života. On to smatra uspijehom, a kasnije (u trudnoći i životu) šta će biti, e to ga već ne zanima. Postoji mogućnost da te laže za trudnoću, KAO MENE, makar koju sedmicu, pa ti puna nade da je jednom uspjelo, opet mu dođeš.
    A može ti se desiti, KAO MENI, da te nakon (ne daj Bože) neuspješne inseminacije, kad ti pitaš šta dalje, upita: Jesmo li mi ono radili HSG, trebali bi uraditi? :shock: (cure znaju šta govorim)

Naravno, može sve biti idealno i da dobiješ svoju bebicu. Moja dr. opće prakse fali ga na sva usta, jer je kod njega inseminacijom dobila bebu.

Možda nije loše pokušati, ako nisi nikad, al zadržavati se ako ne ide, je gubljenje vremena, zdravlja i novaca.

Ja ipak kažem: fala lijepa! Ja se tu vrzmam 7 godina

To je žalosna slika BH zdravstva. Sorry zbog iskrenosti

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala Magda. I mislila sam da je tako nekako, zato i nisam luda za odlaskom ni na jedno od ta dva mjesta. Opet mi zao da ni ne probam. Mada je ta cifra kod Mehmedbasica van pameti :shock:. Osim toga, kod njega imam dijagnosticiran septum , pa ne znam kako bi sad pristao da mi radi inseminaciju i zanemari raniju dijagnozu.
    A cuveni doktor G. na Kosevu ne prima prije maja naredne godine!
    Zakljucak: Probati nagovoriti Wewinog doca da on nesto napravi ?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A, jel' to baš mora biti Sarajevo? Ja inseminaciju radim u Banjaluci. Cifra nije prevelika - 200 KM. Ja dobijam klomifen 2x1, 5 dana. Kutijica od 10 tbl. kođta 5,5 KM. Radim uzv 9.dc, pa ako je potrebno i 11.dc. (Prošli put nisam radila drugi uzv, bili veliki folikuli već na prvom). Uzv košta 30 KM. Na 48h prije inseminacije sam primila dvije injekcije Pregnila od 5000j. Jedna košta 13 KM. Kad to sve saberem to zajedno košta oko 265 KM. Nisam računala put iz prostog razloga što:
    -uzv nisam radila u BL, već u Doboju. Kažu da folikulometriju može odraditi bilo koji doc sa dobrim uzv (samo pazi da ti svaki folikul pojedinačno očita veličinu)
    -Pregnil sam takođe primila u Doboju, doc mi je samo izdiktirala telefonom naziv i jačinu.

Ovo nije neka reklama BL, jer je meni prva inseminacija bila neuspješna, sad se spremam na drugu. Ako sam ti bilo kako pomogla, super!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ah, da! Zaboravih reći da to nije samo ubrizgavanje plivača TM. On prvo da plivače, pa ih onda zagrijavaju oko 1-1,5 sat, pa tek onda uzmu kvalitetnije i inseminiraju ih.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Joj, BL mi se dopada!!!! Mama mi je tamo, mogla bih i ostati dan dva ako treba lezati poslije. TO bi mi bas odgovaralo. Ja jednostavno nisam razmisljala o tome da postoji mogucnost za raditi nesto u BiH, a izvan Sarajeva. Mozes li mi molim te poslati kontakte ordinacije u kojoj si bila u BL? Moze na pp, da ne krsimo pravila .

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj wonderwoman prvotno napisa
    kod njega imam dijagnosticiran septum , pa ne znam kako bi sad pristao da mi radi inseminaciju i zanemari raniju dijagnozu.
    Raniju dijagnozu neće ni znati, jer nema evidenciju o tome, osim ako mu ti kažeš, a niti će vidjeti septuma drugi put

A otkud da G. ne prima prije maja, znaš li zašto? Pa jel to sad sve stopirano, jer ja drugog doca ne znam??? Jel iko radi?
    Cirkus

Eto super za BL. Pa još kod mamice, ja se ne bih mislila.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja se u potpunosti slazem sa magdom, od dva zla ne znam koje bi ti preporucila. Ja sada ne mogu da se sjetim, ali kad sam ja htjela prvi pputa da radim ICSI, raspitivala sam se za neke druge varijante, pa mi je neko rekao da nazovem kliniku dr. Kurjaka, ovdje u SA, ja nazvala pa mi sestra rekla da oni ovdje u SA rade inseminacije, a te malo slozenije postupke u Zg. Sada ja nemam broj tel. ali mozes pitati na inf., i ja sam, mislim, tako dosla do broja, pa ne znam pitaj njih. A jel mozes to negdje van BiH, radije, govorim ti iz svog iskustva, ostavila sam ovdje brdo para, a nista, tek sada vidim koliko vani ozbiljnije pristupaju problemu nego ovdje. Ja imam iskustvo sa Mehmedbasicem, 3 ICSI-a, PRVA LAZNA TRUDNOCA, PA JA KAO I MAGDA, ODMAH POTRCALA i drugi put, pa i 3., ali nazalost nista, poslije tek skontas neke stvari, i shvatis da je kod njega sve kao na traci,nikakvi ti nalazi ne trebaju, meni cak ni hormone nije vadio a kombinovao mi raznorazne stimulacije, onako od oka.
    Sto kaze magda, na zalost to je nasa realnost, neke koje imaju srece i zatrudne tako pa su mu zahvalne, vjerovatno bi i jatako razmisljala da je upalilo jednom od ta 3 puta.
    Eto ti vidi jos, pa skontaj sta je najbolje za tebe.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj magda_ prvotno napisa
    A otkud da G. ne prima prije maja, znaš li zašto? Pa jel to sad sve stopirano, jer ja drugog doca ne znam??? Jel iko radi?
    Cirkus
    Doktor G ne prima nove parove prije maja jer je jako velika guzva, osim ako ne trazis neku stelu direktno kod njega. Obzirom da ima parova koji nazalost cekaju po 7 godina npr. , meni ne pada na pamet da nekome uskacem preko reda. Tako da cekam maj za laparoskopiju. A do tada ne sjedim skrstenih nogu .

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a tako, sve popunjeno.
    malo cudno, mozda ne prima za laparoskopiju?! Tu su mu popunjeni termini.
    a ovo drugo ne bi trebalo da se toliko ceka. nisam bila odavno, ne znam kako sad ide.
    a ti se zadaj mozda ti laparo nece ni trebati 8)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam zvala zbog laparoskopije doduse. I tako su mi rekli. Mozda za nesto drugo i nije toliki red. A i ja se nadam da mi nece ni trebati. Vidimo se tomorow.

mini

Početno

Wonderice, a da se raspitaš u centru za humanu reprodukciju u Zenici? Jest da je to pravljeno za invalide (i oni imaju popuste u plaćanju), ali koliko ja znam privatno može doći bilo ko.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Posle inseminacije se na gin. stolu odleži petnaestak minuta i onda, kažu, vraćaš se normalnim poslovima. A, ti ako se odlučiš ići kod svoje mame u BL, onda ostani par dana da se malo odmoriš od svega. A, možda se onda i vidimo tamo :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo, hvala svima na pomoci. Zvala sam i BL i Zenicu. Svi su bili vise-manje OK za subotu. Medjutim, na danasnjoj folikulometriji, folikuli su 12, 14 i 16mm. Moj doc kaze da ne rastu kako je mislio i da ce mozda i subota biti rano, pa sad moram da provjerim da li neko od njih radi i u nedjelju :?. U svakom slucaju, ako i me niko i ne bude primio u nedjelju, meni uvijek ostaje alternativa vikend hopsanja do iznemoglosti . Pa se mozda neki plivac probije i prirodno. Njima je doduse malo teze, ali meni je ovo svakako najprijatnija opcija.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Wonderwomen, ni ja nisam u boljoj poziciji. Kod mene će se sutra znati veličina i broj folikula, ali nisam oduševljena raditi AIH ako to ne bude kod moje doc. A, izgleda da neće. :/ Zato sam JA odlučila (a MM se morao složiti ) da ću u tom slučaju samo primiti štopericu i otići kući na hopsanje. Zato za hopsanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •