Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Sisa prst - da ga pustim, ili..?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Sisa prst - da ga pustim, ili..?

Bila bih vam zahvalna na savjetu:

M, skoro 4 mj sve češće stavlja palac u usta, a danas je sisajući palac zaspao -na krevetu!!!.
    Inače uspavljivanje nam je 'problem': isljučivo mama, isključivo naručje i isključivo uz cd sa uspavankama, te na lopti. Spava danju par puta po pola sata... isključivo u mom krilu ili marami.
    Rijetko, kad je premoren, to se protegne na 1-1,5 sat. Za to vrijeme ili spavam na jedno oko, ili sam na forumu i upijam mudra znanja.
    E sad: da li da mu vadim prstić i stavim varalicu (bojim se prljavih prstića kad počne puzati) ili da ga 'ne lomim'? :?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

U toj dobi je i N. počeo intezivno sisati palac. Bila je to faza od oko mjesec-dva i prošla je sama od sebe. Nisam mu vadila prstić iz ustiju osim kad bi već zaspao. Nikako nemoj počinjati sa dudom, a kad propuže bit će puno novih i zanimljivijih stvarčica za gricnuti i isprobati od već pomalo dosadnog palca...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moja malena je isto stavljala prstić sa 4 mjeseci i nismo joj davali dudu. Sa 6 mjeseci je dobila 2 zubića i od tada nikad više prst u usta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam cucala palac do polaska u školu. I evo me živa i zdrava!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joj, baš mi drago da je opet pokrenuta ova tema jer me to opet počelo malo mučiti. Nedavno sam dvoumila što je bolje - palac ili duda - jer ne bih joj baš željela davati dudu. tada sam se dvoumila najviše radi zubića. Ali odahnula sam kad mi je naša stomatologica rekla da je ok.

Sad me brine jer u zadnje vrijeme čujem slučajeve da su djeca sisala palac do 12. god i više.
    Lana je počela s 2 mj, sad ima 3, i to joj puno znači. Obavezno kod uspavljivanja, ali i inače često

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

branka1, Zach je poceo sisati prst oko drugog mjeseca starosti i negdje oko petog, prestao. dudu mu nisam nikada ponudila.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

prst mi je brzi...

zaboravih dati link na raspravu:

palac/duda - pro et contra

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jakov sisa palac, zapravo cijelu šakicu od 3.mjeseca.
    Meni je to prihvatljivije nego duda jer on svoj prstić ima kada mu zatreba i ne mora čekati da mu netko da dudu.
    Što se odvikavanja tiče duda nije prednost, prošla sam to jednom sa prvim sinom.
    A mislim i da je slađi prstić od nekakvog komada silikona.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma i ja sam protiv dude, ali MMova kuma je rekla neki dan da je njen sin sisao palaca do 12. god, a stvarno je neka cura rekla na forumu da je vidjela jednom na ljetovanju frendicu kako siše palac u snu, a bile su puno starije od 12 god
    znam da su to ekstremni slučajevi, ali....

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

NE DATI! Ja sam kao mala navikla sisati palac, to mi je prešlo u naviku i sisala sam ga nesvijesno do 4 god. Posljedica su bili zubi prema van i puuuuno muke kod ortodontice. Moj savijet je NE DATI!

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    bile su puno starije od 12 god
    jedna od bivsih cura mm-a je sisala palac (u vrijeme dok su bili skupa). njemu je to bilo sexy 8)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

brat, sestra i ja - svi smo sisali palce do skole.
    sestra je imala ortodontskih problema (koji su pouzdano genetski uzrokovani), a brat i ja smo imali skroz ok zube.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo cicali i prestali, tj. rijetko to jos napravi

ja sam i na drugom topicu postavila pitanje...kako ne dati?
    sta da dezuram cijelu noc pored kreveta dok spava i vadim mu ga van? da mu ga silom vucem?
    vezem ruke?
    umocim u nesto ljuto?

mislim da to bas nije humano
    a probala sam dudu i nece

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naš pedijatar je rekao da je u svakom slučaju duda manje štetna od palca - palac iskrivljuje zube na van . Moji oboje su dobili dudu . Malog dojim ( stariju nisam dugo - 3 tjedna ) - a kod malog nisam primjetila ( mada sam se plašila toga ) da zbog dude neće više dojit . Baci on nju iz usta kad ogladni - i neće više ni da ju primi . Doktor kaže - dudu možeš bacit kad treba- palac ne ! Eto sad ko će znat što je ispravno . :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nama je to isto bila faza od 3 do 5 mjeseca. Ali svaki puta kad bi imala prstić ili šaku u ustima ja sam joj izvadila i dala u rukicu onu gumu za desni. Nije uvijek htijela ali smo više tih guma i različitih oblika isprobali i uvijek bi je jedan zadovoljio. I brzo je zaboravila na prstić! A i te svakojake stvarčice za desni! Al to je dakako individualno, vjerojatno nije dobro ako je prstić baš uvijek u ustima, to bi onda moglo preći u neku emocionalnu igračku! Ali ovako mi se čini bezopasno!

Početno

Ja čučala prst. Sad imam desni palac pola centimetra deblji od lijevog, protruziju zuba, 6 godina aparata za zube izgleda brnjice Hannibala Lectera.

I moja Laura duda. I nek duda.
    Bolje imati krive zube nego feler u psisi

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    Ja čučala prst. Sad imam desni palac pola centimetra deblji od lijevog, protruziju zuba, 6 godina aparata za zube izgleda brnjice Hannibala Lectera.

I moja Laura duda. I nek duda.
    Bolje imati krive zube nego feler u psisi
    to, virgo!
    ljudi koji nisu probali valjda ne znaju koji je to gust.
    i zato za palac - two thumbs up!

inace, moja dva palca se minimalno razlikuju, unatoc intenzivnom 6-godisnjem dudajucem iskustvu. Puno manje nego sto mi se npr. zbog drzanja olovke razlikuje desni kaziprst od lijevog.

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Puno manje nego sto mi se npr. zbog drzanja olovke razlikuje desni kaziprst od lijevog.
    da si npr. manekenka ili pjevačica, ne bi imala ni taj problem

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    da si npr. manekenka ili pjevačica, ne bi imala ni taj problem
    kak znas da nisam? kaj je to tak evidentno iz ovoga sto pisem?

Početno

onda se ne zvala a zakaj..nego...Ljupka ili volimnogomet

Početno

ispričavam se..trošim serverski prostor na totalne oftopike

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    mi smo cicali i prestali, tj. rijetko to jos napravi

ja sam i na drugom topicu postavila pitanje...kako ne dati?
    sta da dezuram cijelu noc pored kreveta dok spava i vadim mu ga van? da mu ga silom vucem?
    vezem ruke?
    umocim u nesto ljuto?

mislim da to bas nije humano
    a probala sam dudu i nece
    Po noći spasa nema.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i mene brine sisanje prstića, ali svejedno ne bih varalicu. moj maleni ima 7 mj. i 8 zubiju.
    prije je gurao u usta kažiprst i srednjak desne ruke samo kod spavanja, a zadnja dva tjedna konstantno gura ta dva prstića-kad je gladan, kad mu se spava, kad mu ispadne grickalica.
    ja sam već luda, dohrana ga baš ne zanima previše, koji bi više zub trebao izbiti( kaj nije 8 dosta za sad?!).
    inače baš nemam previše energije jer sam bolesna, naglo sam dosta smršavila, a tu je i stariji sin, pa možda malog premalo mazim?..??
    ima netko kakav savjet?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam sad i našu pedijatricu pitala za savjet i ona kaže da joj pustim palac jer uostalom kako ću joj za i zabraniti, a i da je to normalna oralna faza koja traje do 3 god i da svašta guraju u usta, istražuju, a osim toga da se priroda na taj način pobrinula i da razne strane tvari dođu u djetetov organizam i da se na taj način jača imunitet
    Uglavnom da nema potrebe za dudom

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala na odgovoru. samo, moj dečkić ima STALNO prste u ustima. dam mu grickalicu, drži je1-2 min., ispadne, pa prstići, okreće se na leđa i trbuh, i kad leži na trbuhu, prstići rade. on 90 % vremena cucla prste! uspavljuje se s prstima i jedino kad čvrsto zaspi, pušta i prstiće da se odmore.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma to radi i moj. KOnstantno.Već više od 2 mjeseca...A kaj, nek cucla..Bolje to nego duda...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je s 4 mjeseca uvalio palac u usta, okrenuo se na drugu stranu i - zaspao (bilo je to na Staru godinu 2003/04,). Otada je dosta često cicao palac i kad bi bio umoran i gladan i kad bi mu bilo dosadno i sl.

S oko 2,5 godine smo odlučili poraditi na odvikavanju od palca jer ga je nacicavao po cijeli dan i taman se potrefilo s odvikavanjem od cice i mišonja je bez problema u par dana prestao cicati palac , uvalio bi ga samo noću kad bi već spavao, ali brzo izvadio. Tak je potrajalo jedno dva mjeseca, a onda je počeo opet sisati palac i to bez ikakve namjere da prestane pa smo odustali; srećom, uspjeli smo se dogovriti da ga siše samo navečer prije spavanja.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hana ima 3.5 godine i još uvijek sisa, i to - srednjak i prstenjak lijeve ruke. čak je napravila velike žuljeve na tim jadnim prstićima, jako su joj ružni. i to joj već smeta pa svako malo pita dokad će sisat prste. ali ih još uvijek sisa kad je - pospana, umorna, gladna, nervozna... kad god je neka kriza, uglavnom. i šta ja tu mogu napravit? ništa. prestat će kad ona to odluči.
    a beba nina se odlučila za palac lijeve ruke, dok istovremeno kažiprstom i srednjakom obujmi nosić i pritom ga malo gnječi... a šta reći
    i ne, duda ne prolazi ni kod jedne ni kod druge

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mirta sisa kažiprst i srednjak.
    Ja sam sisala palac.

Meni je to ok.
    Ne zabrinjavam se.
    I super mi je kaj je branka1 napisala da tak nabildavaju imunitet.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni grozno izgledaju i palac i duda, kao da je beba siroce bez mame.

Zato se domisljam raznim nacinima za izbaciti joj palac iz usta
    nosim je okolo i pjevam
    dam joj igracku da je prevrce po rukama
    ponudim joj dojiti
    jedino za uspavljivanje ostavim da posisa palac
    a onda joj ga izvucem iz usta kad zaspe.

Sveki mi se cudi, njoj je Lana preslatka dok sisa palac. I svima ostalima je preslatka tako, osim meni.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni grozno izgledaju i palac i duda, kao da je beba siroce bez mame
    Tak sam ti se i ja osjećala. Imala sam grižnju savjesti da smo je valjda zapostavili kad je imala potrebu pronaći utjehu u palcu.
    Ali to su gluposti.
    Dok je Lana bila manja, jedva sam čekala da navečer kod uspavljivanja zaplače pa da je dignem i uspavam na rukama jer - kako će se ona sad sama uspavljivati, a Leu smo uvijek nosali i uspavljivali.
    Ali to je totalno bezveze.
    Ona je jednostavno drukčije dijete. Ona za spavanje uglavnom traži svoj mir i jako rijetko mi zaspe na cici, a samo na rukama pogotovo ne.
    Kad je dojim, kad joj je dosta jednostavno okrene glavicu i počne sisati palac. ja ga izvadim, opet joj ponudim cicu, povuče gutljaj, dva, okrene se i siše palac. Jednostavno joj to treba. A ne fali joj ni cica, ni nošenje ni bavljenje njom.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja Ellica ima 7 i pol mjeseci i odkada je imala par dana stalno joj je palčić u ustima (ali gotovo uvjek). Ne osjećam se krivo jer sam njoj posvećena 100% (kako je moja mama meni rekla: "Ellica je dokaz da mit- djeca koja cuclaju prst su željna pažnje, te su zapostavljena- pada u vodu" i doista je tako. Njoj je to gušt i meni ne pada na pamet da kada ga stavi u usta da joj vadim palčić van. (Na kraju krajeva i ja sama sam cuclala prste do 12.-te godine )
    Sretna je i zadovoljna beba, a to mi je najbitnije :D

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

E da, a dudu neće ni da pogleda! :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E, pa toga se baš ja i bojim - da ne siše prst do 12. god

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Branka, nase Lane su iste.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj evita prvotno napisa
    NE DATI! Ja sam kao mala navikla sisati palac, to mi je prešlo u naviku i sisala sam ga nesvijesno do 4 god. Posljedica su bili zubi prema van i puuuuno muke kod ortodontice. Moj savijet je NE DATI!
    pa i ja sam sisala do 3, 4 razreda. zubi mi ne stoje prema van, a nisam ni hodala k ortodontu. možda su zubi nekaj individualno, a možda je i stvar u tome kolko ko sisa.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa i ja sam sisala do 3, 4 razreda. zubi mi ne stoje prema van, a nisam ni hodala k ortodontu. možda su zubi nekaj individualno, a možda je i stvar u tome kolko ko sisa.[/quote]
    Vjerojatno je u pitanju način sisanja. Ja sam gurala zube palcom prema van. To je bio kod mene problem.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a ja imam drugi problem.
    moj edi spava s jezikom među zubima i zubi mu rastu krivo( otvoreni zagriz). kako da to riješim?

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne razumijem nekoliko stvari....nema nista lose u sisanju prstica....ajde OK, ali s druge strane zasto tvrdite da je to bolje od dude???? Meni Nila isto stavlja prstice u usta jer je jako zuljaju zubici ali ja joj radje guram dudu jer sam primjetila kada gura prstice raskrvari si desne...zar je bolje da je pustim da krvari nego da joj stavim dudu koja je silikonska pa joj ne pravi takve probleme....

uostalom, ne razumijem ni izjavu da guranjem prstica u usta dijete stjece prirodni imunitet???!!!! Ta pedijatrica mora da je jako hrabra zena kada izjavljuje takve stvari jer guranjem prstica u usta dijete moze samo pobrati nezeljene bakterije i/ili afte a i jos stosta....

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa kak ti misliš da se na nešto stekne imunitet ako toga nema u organizmu?!
    DRuga stvar je tvoje dijete koje si noktićima ogrebe usnu šupljinu, a druga stvar kada beba cucla iz tko zna koje potrebe...
    Barem ja na to tako gledam... Mi smo s njim 24 sata konstantno- pogotovo ja i vidim da prstiće ne rabi u svrhu utjehe, već mu je to strašno zabavno, iz nepoznatog razloga...
    Gladan nije, pažnje mu ne nedostaje, dapače,a nekako si mislim da će zubiće manje "pokvariti" prstić nego duda...
    I opet, beskorisno je govoriti, ali svatko najbolje zna za sebe i odlučuje kako misli da je najbolje za njegovo dijete

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    E, pa toga se baš ja i bojim - da ne siše prst do 12. god
    pa zakaj se tog bojiš?

(ja sisala do 13. godine
    seku još uvijek po noći mogu vidjeti s palcem u ustima (ima 28 )

ako je do zuba - jesu, užasni su mi, bez obzira što sam nosila aparat, ali to je velikim dijelom i genetski uzrokovano (premala čeljust, preveliki zubi) - a seka ima prekrasne zube npr.

ako je do okoline - ovisi o tvom djetetu, ja sam se maltene time hvalila i nitko me nikada nije zezao, pa čak ni u najokrutnijim godinama osnovne škole, svima je to bilo apsolutno normalno za mene. - seku su zezali, ali se ona toga sramila i skrivala je to

ako je do psihe - e tu ne znam, ti me poznaš pa odluči 8)

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Užasno me smetaju komentari iz okoline o tom sisanju palca. Te ovaj je sisao do škole, ovaj već toliko i toliko godina.... Pa kaj, kao da je to nešto strašno. Ne znam što im fali? Svi izrasli u normalne ljude. Najgore mi je kad se mojem djetetu rugaju ako vani stavi palac u usta Dok sam ja pored njega, ima tko lajati, ali morat ću ga naučiti da se sam izbori za svoj mir. Ravnam se po onome; pustit će kad bude spreman.
    Što se tiče imuniteta, moj maleni je cijelo proljeće i ljeto prepuzao po kući i gdje god smo išli van, i uvijek bi stigao staviti prste u usta prije nego bih ja stigla sa vlažnom maramicom do njega. Zdrav ko ptičica! Ne kaže se bezveze: Čistoća je pola zdravlja, a nečistoća druga polovica!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, fakat, što se tiče boleština:

jedino oko čega sam ja imala problem bile su dječje gliste - konstantno sam ih imala.
    živjela sam u prirodi, a ruke prije sisanja prsta baš i nisam prala :/

dijetlic

Početno

grgi je tako svejedno sta ce sisati prst odnosno ruku ili dudu, bitno samo da nesto ima u ustima
    mi smo se odlucili za dudu jer puno lakse i brze zaspi s njom, ovako pokusava ugurati cijelu rukicu
    zajedno sa zekom u usta a kako to bas i ne ide onda postane nervozan pa se razbudi...
    nekako mi se cini da cemo ga lakse oduciti od dude jer nju u krajnjem slucaju mozes baciti a palac?

e da, a sto se krivih zuba tice "dobronamjerni" to prema potrebi govore, ako vide da dijete sisa palac
    imace krive zube, ako sisa dudu imace krive zube, ako nema nista a malo zaplace pa sta mu ne das dudu...
    (ako ce imati krive zube od dude onda bi ih najvjerovatnije imao i od sisanja palca)

njima je bitno da nesto zvacu a sada sta ce zvakati to mi odlucujemo a njima je tako "svejedno", sve dolazi u obzir i sve je fino

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Ne razumijem nekoliko stvari....nema nista lose u sisanju prstica....ajde OK, ali s druge strane zasto tvrdite da je to bolje od dude???? Meni Nila isto stavlja prstice u usta jer je jako zuljaju zubici ali ja joj radje guram dudu jer sam primjetila kada gura prstice raskrvari si desne...zar je bolje da je pustim da krvari nego da joj stavim dudu koja je silikonska pa joj ne pravi takve probleme....

uostalom, ne razumijem ni izjavu da guranjem prstica u usta dijete stjece prirodni imunitet???!!!! Ta pedijatrica mora da je jako hrabra zena kada izjavljuje takve stvari jer guranjem prstica u usta dijete moze samo pobrati nezeljene bakterije i/ili afte a i jos stosta....
    U National Geographicu je prije par mjeseci bio veliki članak o alergijama.
    Jedna od zanimljivih tvrdnji koju sam pročitala je sljedeća:

djeci s velikim brojem ustanovljenih alergija preporučeno je živjeti na selu s domaćim životinjama jer upravo u takvom okružju postoji veliki broj "dobrih" patogenih bakterija iz životinjske prljavštine i izmeta s čijim kontaktom može doći do povećanja imuniteta i podnošljivosti alergije...

Zločeste patogene bakterije upravo nastaju u grdskom okružju, u staništima naših stanova gdje sve tamanimo klornim ili kojekakvim sredstvima..

Ja sam, kao i Lutonjica, iz redova neperača ruku, ali srećom nisam imala gliste. Moje dijete je još premalo da zna dobro oprati ruke, pa i ako ih opere to je opet dvojbeno čisto..ali zasad nem anikakvih parazita..pa i ako dođu..češnjak tjera sve...njam...

Zašto je čučanje gušt...zato jer smiruje, zato jer pruža osjećaj sigurnosti i zato jer je uvijek pri ruci ..a i beskrajno je frustrirajuće kad ti netko ne dopušta ono što ti je tako slatko.

.. a i mora se na neki način kasnije pomoći ortodonte da još bolje zarađuju...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MOje prvo dvoje nisu sisali prst. Ovaj treci poceo sisati oko 3,5 mjeseca. Prosto uziva u tome i ja mu ne bih taj uzitak uskracivala. A sto se tice pranja ruku, svaku vecer prilikom kupanja - bebi sapunom i eventualno jos jednom tokom dana ukoliko ga "dobronamjerni" gosti, prijatelji, prolaznici i drugi hvataju za ručice. Btw - da li je itko otvorio forum o tom hvatanju bebe za ručice u prolazu? To je nesto sto me uzasava ali mi pristojnost ne dozvoljava da iskaljujem bijes na tim dobronamjernim ljudima . Uvijek sam se pitala zašto svi bebe hvataju za ručice. Zar nije bolje za nožice... Kada šetamo u klokanici to rade čak i nasmijani prolaznici. I šta mi drugo preostaje nego dodjem kući i perem djetetu ruke.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

PA JESMO LI MI SISAVCI ILI NISMO?

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mljekarica prvotno napisa
    MOje prvo dvoje nisu sisali prst. Ovaj treci poceo sisati oko 3,5 mjeseca. Prosto uziva u tome i ja mu ne bih taj uzitak uskracivala. A sto se tice pranja ruku, svaku vecer prilikom kupanja - bebi sapunom i eventualno jos jednom tokom dana ukoliko ga "dobronamjerni" gosti, prijatelji, prolaznici i drugi hvataju za ručice. Btw - da li je itko otvorio forum o tom hvatanju bebe za ručice u prolazu? To je nesto sto me uzasava ali mi pristojnost ne dozvoljava da iskaljujem bijes na tim dobronamjernim ljudima . Uvijek sam se pitala zašto svi bebe hvataju za ručice. Zar nije bolje za nožice... Kada šetamo u klokanici to rade čak i nasmijani prolaznici. I šta mi drugo preostaje nego dodjem kući i perem djetetu ruke.
    Mljekarica, ja vrebam pa kada vidim da netko ide rukama prema njezinom licu ili rucicama automatski se izmaknem i obavezno upozorim...sta cu...kad ne mogu sutiti i trpiti tudju neodgojenost...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lutonjice, zapravo imaš pravo. Ne znam zašto se "bojim". Iako je bio grin smajli iza toga
    Valjda zato što je to donekle neprihvatljivo u društvu pa da nema poslije s tim problema. Otprilike ovo o čemu Honey priča
    Ali onda je isto tako i neprihvatljivo dojiti preko 3,5 godine, a evo me i tu.
    Ma prestala sam ti ja o tome razmišljati i sad, kad sam je odlučila pustiti, puno sam mirnija.

abonjeko, mislim da pedijatrica jak dobro zbori.
    čak ni ja više nisam toliko osjetljiva na te stvari. Naravno da mrzim kad je netko dira po ručicama jer to mi je grozno, tko zna što ljudi imaju na rukama, ali ipak sam opuštenija nego to sam bila s Leom. Svi kažu da je tako s drugim djetetom i to mi je jako glupo jer ispada da mi je manje stalo, ali mislim da je čovjek ipak opušteniji.
    iako, Leu sam naučila da pere ruke odmah čim uđe u kuću, a i vani ih često prebrišem s maramicama. Lani također

Ta pedijatrica je isto rekla i da joj roditelji dođu - jooooooj, ima gliste. A ona kaže - pa što onda. Neka ima. I to opet jača imunitet. Mi jednostavno moramo proći te neke parazitske bolesti normalne za dječju dob

i puno je bolje tako jer imuni sustav mora nešto raditi. Ako mu ne damo onog normalnog materijala, tipa "normalni", očekivani virusi i bakterije za dječju dob, tj. ako stavimo dijete pod stakleno zvono, onda će se on (imuni sustav) okrenuti na drugu stranu - npr. dijete će postati alergično na nešto na što inače uopće ne bi bilo ili može doći čak do autoimunih bolesti
    nijedno pretjerivanje nije dobro.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Tulipanka1 prvotno napisa
    a ja imam drugi problem.
    moj edi spava s jezikom među zubima i zubi mu rastu krivo( otvoreni zagriz). kako da to riješim?
    a ima li nama pomoći?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •