Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: za sve koje se sjecaju (pohrana maticnih stanica u Austriji)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno za sve koje se sjecaju (pohrana maticnih stanica u Austriji)

dakle, molim sve mame i koje ce to biti ( iprisutne tate na ovom forumu) ako se sjecaju o kojoj se klinici ili bolnici u austriji radilo gdje je moguce pohraniti maticne stanice. Ja sam citajuci clanke otome definitivno odlucila to uciniti ali mi trebaju podaci obolnici u kojoj se odvija porod i pohrana maticnih stanica.

unaprijed zahvaljujem

Momze izmijenila naslov

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene malo isto zanima ta tema, ali me zanima da li se u međuvremenu što promijenilo kod nas ili je moguć prijevoz tkiva u drugu instituciju....jer se sjećam da je to bilo nemoguće prošle godine, ako dobro pamtim, vrijeme događanja je bilo baš prije otprilike godinu dana - prosinac, možda studeni...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

koiko ja imam za sada informaciju tojos nije zakonski moguce ali je moguce otici tamo roditi, i pohraniti stanice.
    jedini zaj..... je u tome sto sam ja u slavoniji i neznam da li bi izdrzala od prvog truda do graza da se ne porodim

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jučer sam bila u Austriji (Feldbach) na pregledu i među ostalim se interesirala za pohranu matičnih stanica.
    Naime, glede rodilišta u Feldbachu oni ne čuvaju stanice, nego ih uzimaju pri porodu, a postoji tvrtka koja ih čuva.
    (Nadam se da nije suprotno pravilima foruma napisati ime tvrtke, pa ću to i učiniti. Admin molim brišite, u suprotnom, a ja mogu poslati podatke na pp)

Cellavie je tvrtka s kojom surađuje ovo rodilište. Postoje osiguravajuće kuće koje snose trošak pohrane matičnih stanica, a ti se podaci mogu dobiti od Cellavie. (uvjeti i ostalo)
    Potrebno je ranije rodilištu najaviti pohranu stanica, koje se u roku od 48 sati dostavljaju tvrtki. Matične stanice se izoliraju i konzerviraju na -170 stupnjeva C s čime se zaustavlja proces njihova starenja.
    Dodatni podaci se mogu naći i na www.lifecord.at

Pohrana matičnih stanica nije jeftina, kratkoročno gledajući.
    Naime 1300.- Eura košta priprema, uzimanje, transport, priprema, tzv. čišćenje (izolacija) stanica, sve analize, testovi kvalitete, certifikat i pohrana za prvih 5 godina. Taj je iznos moguće platiti u ratama.
    Za slijedećih pet godina čuvanje matičnih stanica košta 170.- Eura.

Navodim ovo tek informativno, jer za blizanačke i višeplodne trudnoće, te za pohranu stanica za više djece daju rabate...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se isto malo raspitivala i moguće je kod nas to napraviti ukoliko samo organizirate transport do Graza, prethodno nabavite sav kit i tocnu proceduru kako to treba izvesti. Znam da je pred cca.mjesec dana to napravila jedna cura a pohranila stanice u Americi. Kako je tocno napravila transport neznam, a rodila je u Petrovoj.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dina,

ako saznaš više info, daj please napiši, ili ako je moguće da ona sama to napiše...

Thanx.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja stvarno molim nekoga ko zna kako bi se izveo transporti da to i napise ja cu se samapobrinuti da mi ih u rh neko zamrzne ( nadam se da cu u tome i uspjeti, ma koliko to ilegalno bilo).
    ovih dana cu vam javiti i da li hzzo vraca iznos novaca koji se placa prilikom boravka u bolnici u grazu ili nekom dr austrijskom gradu ( znam da postoji konvencija ali neznam da li u potpunosti pokrivaju troskove).
    ja imam novce za pohranu za prvih 5 god ali nemam za tros bolnice , a i zgodnije mi je tu roditi i to obaviti nego trcati na prvi trud do graza iz slavonije.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0

Na gore navedenom linku ćeš naći informacije u svezi HZZO-a

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mama jos malo hvala ti puno

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

što se transporta tiče, možeš ih sama (tj. tm) ilegalno prošvercati preko granice, jednom kad uđeš u sloveniju (u eu), sve je ok. ja osobno sam odustala od cijele priče, ne zbog novaca, nego zato što sam se savjetovala sa prijateljicom iz amerike koja sa matičnim stanicama radi i ona je rekla da ne vjeruje da će ih sačuvati svojoj bebi, a trudna je...
    o tome treba dobro razmisliti, ima nekoliko topica na kojima se raspravljalo
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...i%E8ne+stanice

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

je samo mi reci ko ce mi ih uzeti????? mislim u rh?

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to treba pitati doktora... za pulsku bolnicu npr. znam da to funkcionira (šaljem ti pp)... prenjeli ih u sloveniju pa dhl-om u belgiju u banku, lista banaka:
    http://www.parentsguidecordblood.com...rt/index.shtml

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zahvaljujem svima koje mi saljete pp
    evo i mi smo u pregovorima da to obavimo u os valjda cu nesto do kraja dana saznati pa cu vam javiti :D

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Buduce mame ako ste u mogucnosti, ja bih vam svakako savjetovala da zamrznete maticne stanice.
    Mojoj su necakinji prije 2 mj dijagnosticirali leukemiju i eto, sreca u nesreci da je moja sestra taman bila trudna pa su u Petrovoj zamrznuli maticne stanice (kod nas se to jos uvijek radi iskljucivo ciljano) i transplantacija bi trebala bit obavljena negdje u 3 mj.
    S maticnim stanicama se moze lijeciti negdje oko 40 bolesti.
    Nekidan je na HRT bila zena koja je isla roditi u Maribor, zamrzavanje i odrzavanje prvih 5 god je 1700 eura, a 150 svaki sljedecih 5 (ili svaku sljedecu godinu, nisam sigurna).
    Da su sestrinoj kceri kojim slucajem ranije otkrili bolest i ja bi se bila potrudila to napraviti, zlu ne trebalo.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Buduce mame ako ste u mogucnosti, ja bih vam svakako savjetovala da zamrznete maticne stanice.
    Mojoj su necakinji prije 2 mj dijagnosticirali leukemiju i eto, sreca u nesreci da je moja sestra taman bila trudna pa su u Petrovoj zamrznuli maticne stanice (kod nas se to jos uvijek radi iskljucivo ciljano) i transplantacija bi trebala bit obavljena negdje u 3 mj.
    S maticnim stanicama se moze lijeciti negdje oko 40 bolesti.
    Nekidan je na HRT bila zena koja je isla roditi u Maribor, zamrzavanje i odrzavanje prvih 5 god je 1700 eura, a 150 svaki sljedecih 5 (ili svaku sljedecu godinu, nisam sigurna).
    Da su sestrinoj kceri kojim slucajem ranije otkrili bolest i ja bi se bila potrudila to napraviti, zlu ne trebalo.
    ne zelim ni zamisljati takav dan da mi netko kaze da mi je djete smrtno bolesno, ali ako idodje do toga zelim znati da sam sve navrijeme popduzela

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jučer je nešto bilo riječi o mogućem osnivanju banke matičnih stanica kod nas - to je bila želja preminule Ane Rukavine, pa će lovu koju su skupili za nju, preusmjeriti navodno u taj projekt, samo što je to jedan manji dio novca nažalost. Tako da postoji šansa da se nešto pokrene i kod nas, ali pitanje je kada će to biti....

Pohvalno što se uopće krenulo govoriti o tome, ali žalosno odakle je morala poteći inicijativa....

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, država je dala dozvolu za osnivanje banke stanica al sve ovisi o lovi koju naravno nemaju......

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa dobiti ce je od nas koji zelimo pohraniti te maticne stanice (glupani)

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Danas mi je stigla peticija za izgradnju banke matičnih stanica:
    Humanitarna akcija ZELIM ZIVOT posvecena je zelji nase drage prijateljice Ane Rukavine da se u Republici Hrvatskoj unaprijedi postojeci HRVATSKI REGISTAR DONORA KOSTANE SRZI i IZGRADNJU BANKE MATICNIH STANICA.
    Potpisite peticiju i podrzite akciju!!!
    http://www.gopetition.com/online/10313.html
    VIŠE INFORMACIJA NA:
    www.zelimzivot.blog.hr
    KONTAKT E-MAIL:
    zelimzivot@yahoo.com

andjelak avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno re

Neki dan je bila na televiziji ona gospođa kojoj nisu u RH dali da pohrani mat.stanice svog tada nerođenog djeteta.
    Nažalost nije moguće ni o vlastitom trošku spremiti mat.stanice u Austriju jer po našim zakonima zabranjen je izvoz te vrste .Zbog toga je ona na koncu otišla roditi u Sloveniju, tamo je kupila komplet za prijevoz mat.stanica u Austriju i tako rješila taj problem. U prvoj godini sve skupa ju je došlo oko 1600 Eur, poslije plaća čuvanje nekih 200 eura ali mislim da se to može samo na 5 godina (zaboravila sam točno šta je o tome rekla).
    Poslije je pak imala problema kako "unijeti" tek novorođenu bebu u RH pa je tu opet bila hrpa papirologije,administracije i procedure preko veleposlanstva

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Re: re

Citiraj andjelak prvotno napisa
    Poslije je pak imala problema kako "unijeti" tek novorođenu bebu u RH pa je tu opet bila hrpa papirologije,administracije i procedure preko veleposlanstva
    Ovo nije problem, beba rođena u inozemstvu u Hrvatsku ulazi s putnim listom, a izdaje ga hrvatski konzularni ured
    o potrebnim papirima ovdje:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...133&highlight=

Cijena uzimanja, izolacije, "čišćenja" i pohrane matičnih stanica (friška informacija od 20.11.2006.) kako sam gore navela.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •