Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Zanima me...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Zanima me...

Kako stojite sa pranjem zuba vi koje uspavljujete svoje bebače na ciki?
    Da li majčino mlijeko ne smeta ako se ne operu poslije zubi?
    To se, naravno, ne odnosi na skroz male bebice nago na one od godinu i više sa puno zubića.
    Nemojte misliti da provociram, to mi stvarno nije namjera, samo me zanima jer mi od mlijeka (ne maminog) imamo malo naslagice na zubićima koje moramo oprati s četkicom da siđu.
    Zato me zanima kako stvari stoje kod vas koje dojite neposredno prije spavanja, pa ne perete poslije zube.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bas imas tekst o dojenju i karijesu na nasem portalu

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=110&Show=644

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Makar Tan već ima 8 zubi, ne perem mu zube navečer jer mi uglavnom zaspi na cici i glupo mi ga je poslije buditi... u biti, ne znam kak da to izorganiziram

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi prije spavanja obavezno peremo zubice jos od prvog zuba kojeg je dobio sa 4,5 mjeseca. On se uspavljuje na ciki. Za sada nemamo nikakvih problema. Od njegovog 9 ili 10 mjeseca zube obavezno peremo i ujutru odmah nakon budjenja. I u toku dana jos najmanje 3-4 puta. U stvari, svaki put kad mijenjamo pelenu (a to radimo u kupatilu) moramo prati i zube, jer kad ugleda cetkicu mora je dobiti i onda se on s njom igra najmanje 15 minuta.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s gornjeg linka citat:
    "Ali, čak ni noćno dojenje nije izazivalo karijes kod djece. Smatra se da je uzrok tome što majčino mlijeko nikad ne teče samo djetetu u usta, nego isključivo kad dijete aktivno siše i guta. Ako majčino mlijeko dajete na bočicu, tvrde, karijes se opet pojavljuje. Aktivnim se sisanjem dijete služi mišićima koji fiziološki čiste naslage na zubima.
    "

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hmm... mi baš i nemamo puno zuba samo 6 :D ali svejedno ih peremo nakon kupanja, a PRIJE dojenja. Naslage primjećujem samo od hrane, od mm (mog mlijeka ) ne.
    Dojimo prije spavanja pa nema šanse da bi prali zube nakon toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam u pocetku prala tih par zubica negdje oko sest, sedam, dakle sat vremena prije spavanja. U biti mi je bilo svejedno jer veceru do skoro godinu dana tako i tako nismo ni imali.
    Otkad imamo veceru tj. sva tri obroka peremo zube nakon budjenja bez paste i navecer nakon vecere sa jako malo paste.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peremo zubiće svaku večer malom četkicom i dječjom pastom jer ih Matej ima gotovo sve ( čak i kutnjake ) tako da je zbilja potrebno odstraniti ostatke hrane. I uopće se ne protivi, dapače. kad mu spomenem da idemo prati zube, sav sretan trči za mnom u kupaonicu i pokazuje četkicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •